Uusi välttämättömyys: hoitoneste

Olen viime kuukausina jauhanut blogissani todella paljon aasialaisesta ihonhoidosta ja kaikille on varmasti käynyt selväksi, että olen hurahtanut siihen totaalisesti. (Mutta kun se vaan on niin mahtavaa!)

Hoitovesi Hoitoneste Essence

Yksi japanilaisen ja korealaisen ihonhoidon kulmakivistä on essence eli hoitoneste, joiden maailmaan näytin aiemman blogipostaukseni perusteella jo yli vuosi sitten varovasti astuneen, mutta joiden syvintä olemusta en itsekään ollut vielä silloin täysin ymmärtänyt ja adoptoinut ihonhoitorutiiniini.

Otetaan homma siis uusiksi vuotta viisaampana ja kokeneempana, nyt jo hoitonestenatiivina.

Hoitovesi Hoitoneste Essence

Suomalaisittain hoitonesteiksi tosiaan parhaiten kääntyvät essence-tuotteet ovat siis aasialaislähtöinen ihonhoidon lisävaihe, jota käytetään ihonpuhdistuksen viimeistelevällä kasvovedellä pyyhkimisen jälkeen ennen varsinaista seerumia. Se ei siis puhdista iholta meikin rippeitä kuten kasvovedet yleensä tekevät, mutta ei silti myöskään ole yhtä täynnä tehoaineita kuin seerumien tiivistetyt koostumukset.

Onko siinä sitten mitään järkeä?

Hoitovesi Hoitoneste Essence

On siinä. Hoitonesteet tuovat niiden suomalaisen nimen mukaisesti iholle hoitavia aineita ja niiden koostumus imeytyy iholle hetkessä. Ne tuovat kasvoille pehmeän, hoidetun tunteen ja niillä on yksi suuri missio: valmistella iho ottamaan vastaan seerumi.

Hoitonesteet kostuttavat ja täytelöittävät ihoa, tuovat sille hieman hoitavia aktiiviaineita ja tehostavat niiden päällä käytettyjen seerumeiden imeytymistä. Ei siis ollenkaan pöllömpi tuoteryhmä, mikäli se voi auttaa jopa saamaan enemmän tehoja irti muista ihonhoitotuotteista!

Hoitovesi Hoitoneste Essence

Myönnän, että olin ennen hoitonesteiden väärinkäyttäjä ja annoin niiden täyteläisen koostumuksen korvata usein seerumini (ja kuumina kesäpäivinä jopa kosteusvoiteenkin). Nyt aasialaiseen ihonhoitoon enemmän syventyneenä kuitenkin sanon, että älkää te tehkö niin, en minäkään enää.  Hoitoneste ei siis ole seerumin korvike eikä myöskään kasvoveden hoitavampi versio. 

Vaikka usein jopa varsin täyteläiset hoitonesteet sisältävätkin aktiiviaineita ja ne kosteuttavat ihoa, eivät ne silti yleensä kykene yksinään sitomaan noita aineita iholle pitkäksi aikaa vaan tarvitsevat päälleen seerumin sekä hoitovoiteen.

Hoitovesi Hoitoneste Essence

Koska hoitoneste ei myöskään korvaa kasvovettä, ei sitä kannata levittää iholle kasvoveden tapaan vanulapulla pyyhkien. Hoitoneste on nimittäin ehdottomasti parasta levittää kasvoille suoraan käsillä iholle painellen, jolloin siitä ei mene pisaraakaan hukkaan. Sen avulla kun ei haluta pyyhkiä iholta pois mitään vaan sillä halutaan vaan tuoda iholle lisää.

Hoitonesteet ovat omalla kuivuuteen taipuvaisella ihollani erittäin mahtava juttu enkä tahdo enää olla ilman niitä. Sanoisin niiden jopa olevan se the thing, jolla tavallinen suomalainen ihonhoitorutiini voidaan jo nostaa helposti aasialaiselle tasolle!

Hoitovesi Hoitoneste Essence

Hoitonesteiden hankinta ei kuitenkaan vaadi retkeä Aasiaan tai edes selektiivistä kosmetiikkaa myyvään kalliiseen kauppaympäristöön, sillä niitä irtoaa halvemmallakin.

Itse kehottaisin ehdottomasti vierailemaan The Body Shopin myymälässä, sillä heillä on minusta jo varsin pätevä neljän Essence Lotion -tuotteen nimellä kulkeva valikoima. Jokainen näistä hoitovesistä kuuluu omaan tuotelinjaansa, joten oman ihon tarpeisiin sopiva tuote löytynee helposti. TBS:n hoitovesillä on hintaa 16,50-21,50 euroa, mikä on minusta todella edullinen hinta.

Hoitovesi Hoitoneste Essence

Oma ihoni rakastaa hoitonesteitä ja vaikka niitä onkin nykyään saatavilla melko erilaisilla koostumuksilla juoksevammasta täyteläisempään ja lähes olemattoman kevyestä nahkeamman tunteen jättävään, ovat varsinkin nämä The Body Shopin tuotteet olleet minusta varsin optimaalisia käyttää. Niissä on hyvät sisällöt, ne tuntuvat miellyttäviltä ja ovat kaikin puolin loistavia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joko teillä on hoitoneste osana päivittäistä ihonhoitoa?

Postauksen tuotteet on saatu blogin ja töiden kautta.

4 kommenttia artikkeliin ”Uusi välttämättömyys: hoitoneste”

  1. Kiinnostavia tuotteita, varsinkin kun talvi on tulossa ja iho kuivuu enemmän. Voikohan näitä käyttää ”sekaisin” muiden merkkien tuotteiden kanssa, vai olisiko parempi ostaa koko sarja Body Shopilta? Noissa ei kyllä tainnut olla erikseen kuivan ihon versiota. Miten tuo järjestys nyt menee, puhdistus, kasvovesi, hoitovesi, seerumi, kosteusvoide?

    • Voi käyttää hyvin muiden sarjojen kanssa, itse ainakin käytän. Tuo vaaleanpunainen E-vitamiinivesi on kosteuttava ja muut sitten erilaisten tarpeiden mukaan heleyttämään tai elvyttämään ikääntynyytä ihoa tai tuomaan anti-age-vaikutuksia ikääntyvälle iholle. Ja järjestys on juuri tuo. 🙂

Kommentointi on suljettu.