Hiusturbaani helpottaa elämää ja hiusten kuivumista

*Sis. mainoslinkkejä

Kiedon hiukseni aina niiden pesemisen jälkeen hetkeksi rullalle pyyhkeeseen, joka imee niistä pahimmat vesipisarat. Kesäisellä Tokion matkallani satuin kuitenkin verkossa surfaillessani lukemaan erään brittilehden toimittajan fiilistelyartikkelin, jossa suositeltiin skippamaan pyyhkeet ja siirtymään mikrokuituiseen hiusturbaaniin.

Ai mihin..?

Hiusturbaani

Erilaiset mikrokuituliinat olivat tulleet minulle tutuiksi lähinnä ihonpuhdistuksen puolelta, sillä hieman saamattomana siivoojana ja rättikammoisena tyyppinä en ollut liiemmin tehnyt niiden kanssa muuten suurta tuttavuutta. Tiesin niiden kuitenkin olevan tunnettuja erinomaisesta kyvystään imeä kosteutta ja koska omien hiusteni kuivuminen vie yleensä ikuisuuden, heräsi kiinnostukseni heti.

Koska Tokio on kaiken mahdollisen kauneudenhoitoon liittyvän ostosparatiisi, löysin tietysti täysin ongelmitta ja hetkessä itselleni oman hiusturbaanin – jälleen kerran alle eurolla tavaraa myyvästä sadan jenin kaupasta (vitsit, mitä paratiiseja ne ovatkaan).

Hiusturbaani

Mikrokuidusta valmistettu nyytti muistuttaa aukinaisena malliltaan lähinnä rastafarin suihkumyssyä.

Hiusturbaani

Käyttöohjeita hiusturbiini ei kuitenkaan liiemmin kaipaa, sillä hiukset vaan napataan sen sisään ja kiedotaan rullalle aivan kuin tavallisen pyyheturbaaninkin kanssa. Tässä hiusturbaanin mallissa on pienenä kätevyystekijänä nappi ja kumilenksu, joiden avulla myssy kiinnitetään aloilleen.

Hiusturbaani

Mikrokuituinen hiusturbaani todellakin imee hiuksista kosteutta tehokkaasti, minkä ansiosta hiusteni föönausaika lyhenee huomattavasti. Tämä on tietysti aina plussaa, sillä mitä vähemmän joudun niitä lämpimällä föönillä puhaltelemaan sen parempi.

Hiusturbaani

Hiusturbaani on ihanan kevyt ja ohuutensa ansiosta myös todella pieneen tilaan menevä, minkä vuoksi sitä on kätevää kuljettaa mukana matkallakin. Reissatessa minua nimittäin ei varsinkaan kiinnosta tuhlata aikaani hiusten kuivatteluun!

On kätevää, että hiusturbaanin muhiessa tukassa voi samaan aikaan laittaa vaikka meikkiä kasvoille ja sitten vain tehdä hiuksiin nopea loppusilaus föönin avulla. Tämä on myös kätevää kaikille aamuisin hiuksiaan peseville!

Hiusturbaani

Hiusturbaaneja saa useilta merkeiltä ja erityisen suosittuja hiusturbaaneja ovat *Aquis-merkin hiusturbaanit, joita voi ostaa Elevenin verkkokaupasta täältä.

Edullisempaan hintaan *hiusturbaanin voi ostaa Kicksin verkkokaupasta täältä.

Hiusturbaani

Onko teillä jo käytössä mikrokuidusta valmistettu hiusturbaani?

29 kommenttia artikkeliin ”Hiusturbaani helpottaa elämää ja hiusten kuivumista”

 1. Käytössä on, nää on ihan mahtavia näin laiskalle hiustenkuivaajalle – meikkaan usein turbaani päässä ja kuivaan sitten hiukset! Ei mene kauaa kun turbaani on imenyt ison osan kosteudesta 🙂

 2. Hih, sattuupa muuten olemaan 🙂 Tai itse asiassa ei vielä, mutta kohta on! Itsekin ostin yhdenlaisesta ostosparatiisista
  meinaan Ebaysta. Kiinasta vai Hong Kongista ja postareineen 1,20 euroa, haha! Kaikkea sieltä löytääkin 😀 Eettisyydestä en toki mene takuuseen…

 3. Ei mikrokuidusta mutta täysin vastaava froteesta ollu jo 2000-luvun alusta asti. Laitan sen aina kun pistän hiusnaamion vaikuttamaan saunaan mennessä. Eipä tule muuten käytettyä. Mulla menee hiukset niin pahasti takkuun jos aina suihkun jälkeen myttään ne.

 4. Oon käyttäny tollasta jo pari vuotta 🙂 Ihan mahtava! Toki sain sen lahjaksi kun olin harjoittelussa eräässä kampaamossa, ei mitään hajua mistä ite olisin lähteny tuota metsästämään. Jyskiin siis 😉

 5. Tuollaisia oli usein edesmenneessä Grouponissa myynnissä, josta omanikin ostin. En tiedä kuivuuko hiukset sen nopeampaa (ei muista enää?), mutta kätevyydessään voittaa pyyhkeen 200-0. En osaisi olla enää ilman, yksi kulkee aina reissussakin mukana 🙂

  Haaveilen kyllä ostavani froteisen joskus vielä…

  • Luin tähän tutustuessani, että mikrokuituinen olisi nimenomaan hiuksille froteista parempi, sillä se saa hiukset pörrööntymään vähemmän yms. ja imi vettä paremmin. En enää muista, miten asia tarkalleenottaen oli.

 6. Juu, on ollut käytössä jo muutaman vuoden, ja en osaisi ilman olla ☺. Ihan paras. Mutta huomasin, että minä käytän sitä toisin päin; eli tuo nappi tuohon otsalle, niskapuolella käännetään sitten se suipompi osa ja nostetaan otsalle ja lenksu kiinni otsapuolelle ☺. Tosi sekavasti selitetty, mutta siis se lenksu laitetaan nappiin etupuolella. En tiedä mikä on oikea tapa ja väliäkö sillä . Pääasia, että tukka kuivuu.

  • Minäkin käytin itseasiassa ensin juuri noin päin kuten kuvailit, mutta sitten katsoin netistä useita käyttöohjeita, joissa oli näin päin ja istuikin omaan päähäni paremmin. Mutta eihän sillä tosiaan ole väliä ja kuten sanoit niin pääasia on, että tukka kuivuu! 🙂

 7. Mikrokuituliinoja ei muistaakseni saa pestä froteen kanssa. Onkohan tässä sama juttu? Ja uskaltaako pestä 95 asteessa?

  • Täytyy myöntää, että en ole suoranainen kodinhengetär, eli en osaa sanoa tähän yhtään mitään… :/

 8. Näitä on nyt viime vuosina pulpahdellut myyntiin useammaltakin merkiltä, mm. Dermosililtä ja Finlaysoniltakin froteeversio. Muistan kun joskus varmaan 15 vuotta sitten mun äiti ompeli tällaisen itselleen vanhasta käsipyyhkeestä (ilman tuota kiinnityssysteemiä) kun tällaisia ei vielä saanut mistään 😀 Ehkä hän oli edelläkävijä! Mäkin tilasin tällaisen muutama vuosi sitten ebaysta, mutta on jäänyt hieman vähälle käytölle koska se on mulle vähän liian pieni, eli jos laitan sen tuolla napilla kiinni niin koko turbaani nousee niskasta ärsyttävästi. Pitääpä kokeilla uudestaan jos se jotenkin toimisi, koska olisi se varmasti parempi kuin käyttämäni froteepyyhe. Jostain olen lukenut että frotee olisi huono hiuksille koska se imee liikaa kosteutta hiuksista, joten paras olisi käyttää jotain vanhaa teepaitaa. En ole vielä saanut aikaiseksi kokeilla 😀

  • No hän oli selvästi edelläkävijä tai sitten minä olen vaan ihan suunnattomasti jäljessä! 😉

 9. Ruotsissa Rusta myy edullisia tuollaisia pyyhkeitä. Sieltä olen omani ostanut, suosittelen!

  • Kiitos vinkistä! Täytyy muistaa mikäli tämä alkaa tehdä kuolemaa jossain vaiheessa! 🙂

 10. Nyt heräsi kiinnostus. Mutta toimiiko tuo jos on ihan _SUPER_ paksut hiukset ja pituus johonkin lapaluiden alapuolelle? Pysyykö siis päässä, pystyykö kieputtaa hyvin, mahtuuko kaikki hiukset hyvin sisälle, jne…? Sulla on erilaiset hiukset mutta mitä luulisit?

  • Tämä kyllä menee tukkaan melko napakasti, mutta näitä on varmaan saatavilla hieman eri kokoisina ja erilaisina, jotta pitkillekin hiuksille löytyy hyvä versio. Eräs pitkähiuksinen vinkkasikin täällä ainakin Dermosilin turbaanista. 🙂

 11. Mä oon käyttäny hiusturbaania jo lapsesta saakka,
  (nyt 27v) 😀 ensimmäiset turbaanini taisi kyllä olla froteekangasta, muistelen että eka oli olevinaan joku tv-shopin mullistava keksintö X)
  Tosi kätevä tällainen pieni, kun jos ison pyyhkeen kääräisee päähän, itselläni se ainakin tipahtaa tosi helposti pois.

  • Haha, no mutta oli tämä kyllä minulle ainakin melkoisen mullistava keksintö! 😉

 12. Minulla on käytössä dermosilin turbaani. Epäilin alkuun että mahtavatko pitkät hiukseni mahtua turbaaniin mutta kyllä mahtui. Kätevä kapistus, enää ei niska rasitu kun ei tarvii koko pyyhettä kannatella pään päällä.

 13. Ostin jokunen vuosi sitten ensimmäiseni Bootsista Lontoon reissulla (miten siis voi olla ettet ole ennen törmännyt tähän?? 😀 Soap&Glorylla on myös tälläinen). Olen jäänyt ihan koukkuun ja vein töihinkin yhden jos joskus pesen hiukset siellä ennen vuoron alkua tai jälkeen. Mua inhottaa se miten mikrokuituinen takertuu sormiin niin ostin myös Finlaysonin froteisen version. Käytössä ei juurikaan muuten tunnu olevan eroa esim kuivumisen kannalta.

 14. Mulla oli juurikin tuollainen, mutta en tiedä oliko se mikrokuitua 😀 Froteeta ei ainakaan ollut. Mutta oli kyllä surkein viritelmä mitä oon ikinä kokeillut.. Ei imenyt kosteutta hiuksista, päinvastoin säilytti sen 😀 Aivan sama kauanko haudoin siinä märkiä hiuksia, sain froteepyyhkeellä aina paljon kuivemman tuloksen. Missähän lienee syy ettei toiminut mulla 😀

Kommentointi on suljettu.