Kokemuksia Elevenistä

Vihjailin teille tässä jo muutaman kuukauden ajan päässeeni Tukholmassa työharjoitteluun paikkaan, joka on ollut minulle kuin unelmien täyttymys. Jouduin valitettavasti pitämään työharjoitteluni sisällön aluksi teiltä hieman salassa, mutta tänään voin vihdoin paljastaa, mistä oikein on ollut kyse.
Kuten kerroin, olin vakaasti päättänyt suorittaa työharjoitteluni Tukholmassa ja kosmetiikan parissa. Tein taustatyöni, etsin sopivan yrityksen, puhuin itseni sinne työharjoitteluun ja aloitin jännityksellä työt. Mitäköhän olisi luvassa ja kuinka selviäisin kaikesta surkealla ruotsin ulosannillani?
Pääsin työharjoitteluun kosmetiikan verkkojätti elevenille (joka ihan oikeasti kuuluu aina kirjoittaa pienellä eellä), joka oli toiminut Ruotsissa jo yli kymmenen vuoden ajan ja jolla vaikutti olevan kenties jopa koko Pohjoismaiden laajin kosmetiikkavalikoima. Yli 30 000 tuotetta ja yli 900 tuotemerkkiä kuulostivat lupauksena juuri siltä, mistä tämän pienen suomalaistytön kosmetiikkataivas oli rakennettu!
Ottaessani yhteyttä yritykseen selvisi, että heillä itseasiassa todellakin olisi tarvetta minulle. Heillä oli kuulemma jo paljon suomalaisia asiakkaita, mutta heitä harmitti, ettei yhtiöllä ollut vielä tarjota näille asiakkaille palvelua suomeksi. Ehkä minusta voisi olla heille apua suomalaisen verkkosivuston lanseeraamisessa? No todellakin voisi!
Minuun tehtiin vaikutus jo ensimmäisenä työpäivänäni itse yhtiön toimitusjohtajan istuessa kanssani alas ja kysyessä, mitä minä toivoin työharjoittelultani. En ollut todellakaan edes osannut aavistaa, että häntä voisi oikeasti kiinnostaa, mitä minä siltä ihan oikeasti toivoin. Eikö työharjoittelijan itsensä yleensä oleteta kysyvän, kuinka firma tahtoo hänestä hyötyä?
Ensimmäisistä päivistä asti sain todella vapaat kädet toimintaan.  Innokkaana olin jo pian laatinut yritykselle esityksiä heidän suomalaisista kilpailijoistaan, Suomen kosmetiikkamarkkinoista, sivuston käännössuunnitelmista ja markkinointisuunnitelmista. Muutaman viikon kuluttua koinkin yllätyksen, kun yrityksen markkinointitiimi nosti palaverissamme kätensä ylös todeten, että he luottavat minuun täysin ja että koko Suomen lanseeraussuunnitelma on siitä eteenpäin minun vastuullani kun sen kerran tähänkin asti olin jo hoitanut. Oho, oletteko tosissanne…?
Kyse ei todellakaan ollut siitä, etteivätkö muut olisi osanneet asioitaan. Olikin nimittäin ihan mielettömän mahtavaa päästä mukaan tiimiin, joka oli täynnä upeita tekijöitä, joista jokainen oli ammattilainen omalla osa-alueellaan. Itseasiassa juuri sen vuoksi tuntuikin ihan erityisen hienolta, että nämä yrityksen asiat sen muilla markkinoilla loistavasti hallitsevat ihmiset olivatkin valmiita antamaan minulle vastuuta, josta olin saattanut vain unelmoida. Luottivatko nämä ammattilaiset todellakin näin paljon minuun, työharjoittelijaan?
Olin ensimmäisenä päivänä kertonut toimitusjohtajalle, että olisin todella kiinnostunut kuulemaan, mitä yrityksen eri työntekijät ihan oikeasti työssään tekevät. Jo ensimmäisten päivieni aikana istuin kin heistä monen kanssa alas kahden kesken juttelemaan siitä, mitä heidän toimenkuvaansa oikeasti kuuluu. Oli erityisen mielenkiintoista kuulla ihmisten taustoista ja halusin tietysti aina tietää, kuinka jokainen oli yritykseen päätynyt. Oli huippua huomata, että tekijöitä oli eri taustoilla ja kuinka jokainen heistä oli aivan loistava juuri siinä mitä hän teki. Osa oli jopa vartavasten headhuntattu hommaansa, sillä tässä yrityksessä selvästi haluttiin pitää huoli siitä, että tiimissä on nimenomaan vahvoja, asiansa osaavia tekijöitä.
Ja tuntuihan se oikeasti hyvältä, että ideoistani innostuttiin ja tiimi halusi toteuttaa niitä kanssani. Minulle annettiin tilaa ja vastuuta suunnitella, tehdä ja toimia, mutta silti apunani oli loistava porukka, joka osasi myös auttaa tekemään ideoistani totta. Mielipiteilläni oli painoarvoa eikä kukaan koskaan kyseenalaistanut tietopohjaani todeten, että hei, sinä olet vain työharjoittelija ja kyllä me tiedetään kun ollaan tätä tähänkin asti hoidettu.
Halusimme tehdä useita minusta erittäin tärkeitä asioita toisin kuin useimmat muut yritykset ja lähteä tekemään juttua Suomessa ihan omalla tyylillämme, joka poikkeaa jopa jo yrityksen kotimaankin tyylistä joissakin asioissa. Tässä vaiheessa voinkin jo paljastaa sen verran, että suomalainen eleven.fi-verkkokauppa ei ole suinkaan aina mennyt kaikessa aidan matalimmalta kohdalta kohderyhmäänsä ajatellessaan ja toivon, että se välittyy verkkokaupan auetessa myös suomalaisille asiakkaillemme.
 
Taipaleeni yrityksessä lähti siis loistavasti käyntiin ja minulla on koko syksyn pitänyt hirveää kiirettä lanseerausprojektin sekä tietysti koulun ja blogin kanssa. On ollut ihan suunnattoman mahtavaa saada työskennellä yrityksessä, jonka tavoitteena on nimenomaan pyrkiä palvelemaan kosmetiikasta kiinnostuneita kuluttajia parhaalla mahdollisella tavalla ja olemaan aina ajan hermoilla. Juuri siitä syystä verkkokaupan laaja valikoimakin elää jatkuvasti.
Meillä on töissä loistavia osaajia, jotka etsivät jatkuvasti laajaan valikoimaamme uusia tuotteita ja pitävät huolen siitä, että yrityksen valikoima koostuu paitsi asiakkaiden kovasti toivomista tuotteista myös niistä, joita asiakkaat eivät olleet vielä edes osanneetkaan kaivata, mutta joihin he ihastuvat päätä pahkaa niistä kuullessaan. Meillä kuunnellaan asiakkaiden ideoita ja meillä työntekijätkin voivat huikkailla muulle tiimille omia ideoitaan. Kuinka mahtavalta tuntuukaan saada työskennellä näin innostavassa ilmapiirissä!
Suomalainen eleven.fi avaa verkkokauppansa loppuvuodesta ja toivon sormet ristissä, että saamme kaiken valmiiksi siihen mennessä! Sitä odotellessa meitä voi liittyä seuraamaan Instagramissa @eleven.fi tai Facebookissa ja malttamattomimmat voivat myös hyödyntää elevenin tarjouksia jo nyt sekä englannin– että ruotsinkielisillä verkkosivuillamme, joiden kautta voi jo nyt tilata tuotteita Suomeen. Meillä on nimittäin niissä tarjolla jo ihan mahtava valikoima!
Ai niin, satuitteko muuten kiinnittämään huomiota postauksen kuviin?
Istuin vuosi sitten Lontoossa vaihdossa ollessani The Body Shopin edustajan luennolla, jossa esiteltiin, kuinka innostava työpaikka heillä olisi työharjoitteluun tarjota. Kuuntelin miestä kaiholla ja melkein tippa linssissä, sillä tiesin siinä vaiheessa, että minun ja Englannin välinen suhteemme tulisi olemaan pian ohitse eikä minulla olisi ikinä mahdollisuutta päästä tuohon innostavaan unelmatyöhön, jota hän meille kuvaili.
Luennon loputtua poimin itselleni silti mukaan yrityksen tarjoaman työharjoitteluesitteen ja selasin sitä läpi tulevien viikkojen aikana useasti. Kun pakkasin tavaroitani palatakseni Suomeen, en halunnut ottaa esitettä painolastiksi mukaani, mutta jokin käsittämätön sen sisällössä vetosi minuun ja sai minut ottamaan siitä kuvia. Vaikka sitten vaan kaihoisaksi muistoksi siitä, mitä en koskaan pääse  työkseni tekemään, ajattelin.
En vielä silloin tiennyt, että vajaan vuoden kuluttua löytäisin tietokoneeni kuvakansioiden seasta sattumalta nuo unohtuneet ja uuteen elämäntilanteeseeni yhtäkkiä täydellisesti sopivat lauseet sekä ymmärtäisin, että sain juuri sen haluamani työharjoittelukokemuksen -tosin tuhat kertaa parempana kuin osasin ikinä kuvitellakaan ja myös aivan eri taholta!
Pääsin minulle unelmalta kuulostavaan työhön, jollaisesta en uskaltanut edes Suomessa haaveilla, joten vaikka lupaankin yrittää selkeästi erottaa tulevaisuudessa työ- ja blogiminäni en voi taata, etteikö eleven tulisi jatkossa välillä vilahtelemaan blogissanikin. Sen verran ylpeä minä meistä kuitenkin olen. Työharjoitteluni sai nimittäin erittäin onnellisen lopun allekirjoitettuani vakituisen työsopimuksen elevenillä vetämässä meidän Suomen sivustoamme ja tiimiä!
(Ja voin kertoa, että siinä ei riittänyt yksi tai kaksi onnenkyyneltä kun selvisi, että saisin tulevaisuudessakin tehdä työkseni juuri sitä mistä olin vain voinut haaveilla siitäkin huolimatta, että olin juuri muuttanut maahan, jonka kieltä kyllä ymmärsin, mutta jonka ulosannissa arkipäiväisetkin asiat tuottivat haastetta.)

Tervetuloa eleven.fi ja uudet ruotsalaiset haasteet!

93 kommenttia artikkeliin ”Kokemuksia Elevenistä”

 1. Vielä kerran Virve aivan uskomattoman paljon onnea!! <3 Aivan huikee juttu ja oot sen kaiken ansainnu <3 Upeaa!!

 2. Oh, tätä oli niin siisti lukea! Niin paljon onnea ja mä niin odotan innolla millainen Suomen versiosta tulee! JES!

  • Kiitos! Lupaan, että siitä tulee aivan loistava ja jos joku asia ei toimi niin ainakin tiedätte, kenelle siitä voi reklamoida! 😀

 3. Wau, ihan mahtavaa!! Pakko sanoo että tätä lukiessa tirautin pari kyyneltä ENNEN kun kerroit että sait vakituisen työpaikan. Ihan mahtavaa että jossain tuolla kaukana on tollanen yritys, jota oikeasti kiinnostaa työntekijänsä (tai tässä tapauksessa -harjoittelijansa) asiat, mielipiteet yms. Ja onnea vielä kerran!!!

  • Voi kiitos! <3 Minusta on tosiaan ollut aivan uskomattoman mahtavaa päästä osaksi tiimiä, joka on täynnä näin loistavia työtekijöitä ja jotka ovat oikeasti täysillä kiinnostuneita työstään ja siitä, että voimme tarjota asiakkaille erinomaista palvelua! 🙂

 4. Mahtavaa, mielettömästi onnea 🙂
  Täytyykin tutustua elevenin valikoimaan.

 5. You go girl!!! Vaikka olenkin vain blogisi lukija emmekä ole koskaan tavanneet, olen todella vilpittömän lämpimän iloinen puolestasi! Olet varmasti ansainnut tämän tilaisuuden (kotimaassani Ranskassa sanotaan, että "Onni hymyilee valppaille sieluille"), ja sinusta löytyy varmasti se, mitä hommaan tarvitaan!

 6. Aivan ihana Tuhkimotarina <3 :')
  Valtavan Suuret Onnittelut ja Menestystä uudessa työssäsi!!!
  -Tingeling-

 7. Vau! On aika jännä, kuinka voi olla näin onnellinen toisen, tuntemattoman ihmisen puolesta 😀 Täydellisempää työpaikkaa saa kyllä etsiä. Todella mahtavaa! ISOSTI onnea! 🙂

  -Jenni

  • Tulee itselleen kyllä todella otettu olo kun lukee näitä teidän aidosti puolestani iloisia reaktioita. Kiitos Jenni! 🙂

 8. Suuret onnittelut! Olet menestyksesi ansainnut. On ollut hauska lukea kirjoituksiasi opinnoista ja urakehityksestä.

  • Voi kiitos Virpi! On ihanaa, kuinka lukijani kanssaelävät näitä elämäni erilaisia hetkiä ja ovat iloisia puolestani aina kun jotain erityistä sattuu kohdalle. Silloin todellakin aina taas muistuu mieleen, kuinka erityisen sydämellisiä lukijoita minulla on. 🙂

 9. Oi, todella mahtava uutinen! Ja hassua, mullekin tirahti ihan muutama kyyn..siis taitaa olla jotain roskia silmissä nyt, hihhii ^_^ Mutta siis isot onnittelut! Oot kyllä todellakin ansainnut tämän, sen verran päämäärätietoisesti olet tavoitellut kohti unelmaasi 🙂

  • Kiitos sanoistasi ja kyllä ehdottomasti lämmittää kuulla, kuinka ihanasti ihmiset iloitsevat puolestani! <3

 10. Taitaa olla mun eka kommentti ikänä vaikka blogia olen lukenut 3-4 vuotta, mutta nyt täytyy kyllä sanoa että ihan hirmuisen paljon onnea <3 Siis aivan mahtavaa!

  • Sitä suurempi kiitos siis onnitteluista ja ihana kuulla, että olet pysynyt lukijana jo niin pitkään! <3

 11. Mahtavaa, paljon onnea Virve!!! 🙂 Luen blogiasi säännöllisesti ja sinulla on sellainen intohimo kosmetiikan maailmaa kohtaan, että sovit varmaan uuteen työhösi aivan täydellisesti. eleven on onnekas saadessaan sinut 🙂
  -AAJ

 12. Aivan uskomattoman paljon onnea sinulle ja teille molemmille. Menin ihan kananlihalle kun luin postauksen!

  • Kiitos, Marika <3 Uskon kyllä, että meiltä kaikilta löytyy rohkeutta kun edessä on itselleen rakkaita asioita. 🙂

 13. Paljon kiitoksia! Kannattaa käydä vilkuilemassa, sillä meillä on aivan mahtavia tuotteita ja tarjouksia jatkuvasti meneillään! 🙂

 14. Hurjasti onnea ja menestystä tuleviin haasteisiin! Tiedän kyllä, että pystyt mihin vaan. Oot sen osoittanut jo monta kertaa. Ja samalla oot myös inspiroinu mua ihan todella paljon oman blogin kanssa! Vaikka välillä onkin ollut kausia, ettei jaksa kirjoittaa niin viimestään kun lukee sun kirjotuksia niin se oma inspis ja taistelutahto palaa! 🙂 Kiitos siitä!

 15. Ehdottomasti tuote- esittelyjä blogiin noista meille Suomessa tuntemattomista merkeistä! Osataan sitten tilata;) Onnea mielettömästi, olet kyllä inspiroiva ja rohkea!

  • Kiitos! <3 Lupaan, että tuote-esittelyjä on tulossa! On ollut ihan hirveää koittaa malttaa pysyä hiljaa kaikista niistä ihanuuksista, joihin olen meillä päässyt tutustumaan. Minulla on jo aikamoinen lista tuotteita, joista tahdon teille kertoa! 🙂

 16. Uskon että mistään ei olisi voinut löytyä sopivampaa henkilöä tuohon tehtävään! Kiitos että jaat näitä asioita meidän kanssa, oot mieletön ja ansaitset kaiken menestyksen! 🙂 Onnea!

 17. Herranjestas kuinka mahtavalta kuulostaa, hymy kasvoilla ja onnellisena sun puolesta luin tätä! Onnea ihan tajuttoman paljon, kuulostaa niin jännittävältä ja mielenkiintoiselta!!! 🙂 Kunpa pääsisin itsekin joskus vastaavaan paikkaan töihin! Olen itse etsinyt jo useamman kuukauden markkinointiharjoittelijan työpaikkaa (tutkinnostani puuttuu enää vain harjoittelu ja pitäisi saada se suoritettua asap), mutta en meinaa päästä edes haastatteluun minnekkään kertomaan kuinka mahtava tyyppi oikeastaan olen ja kuinka palava halu ja into mulla on tehdä asioita, vaikka CV ammottaa tyhjyyttään alan työkokemuksen suhteen. Ehkäpä se onni joskus lykästää ja löydän jonkun kivan paikan myös, siihen asti tätä vähän ärsyttävältä jo tuntuvaa hakemusten raapustamista 😀

 18. voi apua,mulla meni kylmät väreet ja tuli tippa linssiin! 😀 ihanaa,onnea tuhannesti (tosin jo postauksen alussa arvasin että sait sieltä duunipaikan ;-))

 19. Olen vilpittömästi mielettömän onnellinen puolestasi! On todella inspiroivaa lukea tällaisesta uratarinasta, ja noin huikeasta yrityksestä jossa työntekijöihin uskotaan ja luotetaan. Ruotsin puolella osataan näemmä tämäkin asia paremmin kuin Suomessa 😉

  Kaikkea ihanaa sinulle! Tämä tosiaan luo uskoa siihen että jotain näin mahtavaa voi oikeasti käydä 🙂

  • Kiitos ihanasta kommentistasi! <3 Meillä on kyllä tosiaan ihan mahtava yritys, jossa tuntuu todella hyvältä olla töissä. 🙂
   Kaikkea hyvää myös sinulle!

 20. 9000 merkkiä, 30 000 tuotetta?! Wow… koko eleven on ollut minulle täysin pimennossa, joten tämä on mieluisin yllätys ikinä! Suurkiitos Virve, sinun ansiostasi ei kauaa minun tarvitse itkeä Suomen kosmetiikkamarkkinoiden huonoa valikoimaa! 😀

  • Katsotaan, millä aikataululla päästään Suomen kanssa tuohon samaan, mutta tarjolla on joka tapauksessa paljon ihania uusia tuttavuuksia ja paljon kaivattuja merkkejä! 🙂

 21. Ha. Mä niin tiesin, että pääset vielä tekemään jotain merkittävää, millonkohan sen kirjotin johonkin kommenttiin…? Musta tulis hyvä headhunter teille, kun kyl nää jutut vaan aavistaa 😉
  Ihan älyttömän paljon onnea ja rehellisesti sanottuna en usko, että sun hommas jää vielä tähän.

  Eevi

 22. Paljon onnea! <33 Täälläkin tuli vähän tirautettua onnenkyyneleitä.. Ihan huikea juttu kyllä! <3

 23. Ihan mahtavaa ja innolla jo odotan mitä verkkokauppa sisältää kun se avautuu! 🙂 olen meinannut jo aiemminkin tilata mutta ehkä maltan vielä hetken odottaa…!

 24. Myöhäiset onnittelut vielä täältäkin!

  Olen sinua n. 10v vanhempi ja seurannut blogiasi jo vuosia, välillä jotain kommentoinutkin. Monesti olen saanut sinulta loistavia tuotevinkkejä, ja ennen kaikkea, ja tämä on se syy siksi erityisesti palaan blogiisi, mahtavaa energiaa, uskallusta ja motivaatiota kohdata elämässä uusia asioita.
  Olet tosi mahtava tyyppi, ja todellinen inspiraation lähde! Kiitos kun olen saanut seurata seikkailujasi täältä netin kautta, ja lämmin halaus 🙂
  T. KatjaV.

  • Kiitos Katja, olipa ihana kommentti. Sen lukemisesta tuli kyllä todella hyvä mieli! <3 On aivan mahtavaa, että minulla on näin ihania lukijoita, joilta saan hirveän määrän tsemppiä ja energiaa. 🙂

 25. Vaude miten hieno juttu, onnea kovasti! Tällaisena pitkän linjan lukijana tuli hirmuisen hyvä mieli sun puolesta, kun unelmat toteutuu ja kaikki menee just nappiin. Tsemppiä uusiin haasteisiin 🙂

 26. Myöhästyneet onnittelut, mahtavaa jatkoa! Tirautin pari onnen kyyneltäkin puolestasi, joten juuri laitetut silmänympärysvoiteet taisi mennä jorpakkoon, mutta ei haittaa yhtään 🙂

 27. Superisti onnea! Tää oli malliesimerkki siitä, miten työharkassa pitäisi asiat mennä ja loppuhuipennuskin oli 🙂 Onnea vielä.

 28. Vau, ihan mieletöntä! Sun edistymistä elämässä ja uralla on ollut mahtavaa seurata täältä ruudun takaa vuosien ajan. Kirjoitat mukavalla tavalla, ilo ja inspiraatio välittyy ja tarttuu muhun itseenikin näiden postausten kautta. Taisin olla kolmentoista ikävuoden kieppeillä kun blogiasi aloin lukemaan, nyt olen uhkaavasti lähestymässä pariakymppiä (iik). Tää on isosti sanottu, mutta musta tuntuu että susta on tullut mulle ajan saatossa jonkinlainen esikuva.

  Kiitos sulle että jaat elämääsi täällä ja isot onnittelut tältäkin suunnalta!

  • Kiitos aivan ihanasta kommentista! Tuntuu ihanalta kirjoittaa blogia kun kuulee tällaisia varsin imartelevia kommentteja. Kiitos, että olet pysynyt blogini mukana näin kauan! <3

 29. Muista painottaa, että (laadukkaat) käännökset vaativat ammattilaisen. Kuka tahansa "kieltä osaava" ei siihen välttämättä pysty. Huono lopputulos myös vieraannuttaa (potentiaaliset) asiakkaat ja antaa amatöörimäisen kuvan yrityksestä.

  T: Kääntäjä

  • Olet aivan oikeassa ja käännösprojektin suunnittelu, koordinointi ja johto onkin ollut yksi tämän syksyn työllistävimmistä tehtävistäni. Olemme toteuttaneet sen varsin poikkeavalla tavalla, mutta palaan siihen vielä tarkemmin ennen verkkokaupan lanseerausta! 🙂

 30. Tätä lukiessa nousi itsellekin tippa linssiin. Huh heijakkaa.. Kovasta työstä ja oikeasta asenteesta palkitaan. Kaikella on tarkoituksensa ja kun jaksaa panostaa satasella, niin kaikki kolahtaa kohdalleen. <3 Olen todella onnelinen puolestasi.
  Täysin oikea paikka sinulle. 🙂

Kommentointi on suljettu.