Upeat kiharat yhdessä yössä ilman lämpöä

Oh kill me, it’s monday morning again,” ajatteli varmasti moni tänään herätessään.
Väsyttää, ei huvita, ei jaksa, ei kiinnosta… ja kaikkein vähiten inspiroi herätä sekunttiakaan tavallista viimetipan herätystä aiemmin, jotta ehtisi luoda hiuksiin upeat kiharat.
Veikkaan, että analyysini osui oikeaan kahdeksalla kerralla kymmenestä.
Mitäs jos kertoisin, että sinun tarvitsisi illalla käyttää hiustenlaittoon vain kolme minuuttia, nukkumistasi ei liiemmin hankaloitettaisi epämääräisillä rullilla ja väkkyröillä ja kun heräisit aamulla, näyttäisi illalla vielä suorana laskeutunut tukkasi puolessa minuutissa tältä:
Itse kiharoita suuresti rakastavana, mutta samalla auttamattoman aamu-unisena ihmisenä pyrin jatkuvasti löytämään keinoja kihartamisen helppouteen.
Nyt olen jälleen löytänyt yhden sellaisen.
Tällaiset muotoiluraudalla tehdyiltä näyttävät kiharat syntyvät nimittäin vaivatta ja vieläpä ilman lämpöä näin:
(Älkää muuten välittäkö siitä, että minulla on alla olevissa kuvissa hiukset jo valmiiksi kiharalla. Nämä ohjekuvat on kuvattu valmiiksi kiharrettuun tukkaan illalla, mutta lopputuloksen kiharat on oikeasti saatu ihan suoriin hiuksiin tehtyinä.)
Laita hiuksiisi mukavalta tuntuva hiuspanta. Voit laittaa sen keskelle otsaa tai ylemmäs tai alemmas ihan sen mukaan, kuinka haluat kiharoiden lähtevän.
Jaa hiukset takaa suurpiirteisesti oikealle ja vasemmalle puolelle ja etene puoli kerrallaan. Ota aluksi paksuhko hiusosio…
…kiepauta se pannan ympäri…
…ja ota sen jälkeen mukaan uusi hiusosio ja kiepauta hiukset jälleen pannan ympäri.
Jatka tätä kieputtelua ja hiusosioiden lisäämistä taakse asti.
Siinä vaiheessa kun lisättäviä hiusosioita ei enää ole, voi lopput hiukset kieputtaa samalla lailla vaan ympäri pantaa.
Käy sen jälkeen läpi toinen puoli.
Jos hiustenlatvoja jää vielä sojottamaan niin töki ne vaan kieputettujen hiusten sisään.
Voit huoletta käyttää isoja hiusosioita hiuksia pannan ympäri lisätessäsi. Itse taisin ottaa neljästä viiteen osiota.
Lopputulos näyttää kutakuinkin tältä. Sekaan voi vielä iskeä pari hiuspinniä kiinnittämään hiuksia.
Lopputuloksen ei todellakaan tarvitse olla siisti tai tarkasti tehty, sillä nukkumaanhan tässä ollaan jokatapauksessa menossa ja hiukset pörröttyvät muutenkin yön aikana sängyssä kääntyillessä.
Tämän kiharrustyylin etuna on se, että tämän kanssa on helppo nukkua hiusten litistyessä suht mukavasti pannan kanssa.
Kiharoista tulee myös hyvin luonnollisen näköiset ja tosiaan aivan kuin muotoiluraudalla laitetut.
Tämä tukkatyyli on ollut omia suosikkejani viimeaikoina juurikin sen helppouden vuoksi.
Kun parin kokeilukerran jälkeen vielä keksii, miltä korkeudella tahtoo hiuspannan ja ensimmäisten kiehkuroiden lähtevän, on lopputuloksena joka kerta taatusti kauniit kiharat.

Oletteko kokeilleet tätä kiharrustekniikkaa?

Edit. Jos etsit kätevämpää tapaa tehdä pantakiharat, kokeile trendikkäitä Heatless Curls -pantakiharoita. *Täältä voit ostaa Rapunzel of Swedenin setin, jolla saat kätevätsti kauniit kiharat yön aikana ilman lämpöä.

Heatless Curls pantakiharat

50 kommenttia artikkeliin ”Upeat kiharat yhdessä yössä ilman lämpöä”

 1. Lähtee ehdottomasti kokeiluun! Kiitos ohjeen jakamisesta 🙂
  ps. täällä ainakin yksi, jolla analyysisi osui nappiin 😉

 2. Tämä lähtee ehdottomasti testaukseen. Kiitos! Jokainen minuutti on aamulla kultaakin kallisarvoisempi..

  Jade

 3. Tosi kiva vinkki, tätä pitää kokeilla! Kaksi kysymystä:
  1) Käykö tuohon mikä tahansa joustava hiuspanta ja onko sinulla jotain suositusta hiuspannasta josta itse pidät?
  2) Mitä muotoiluaineita tuohon kannattaa laittaa pohjalle hiuksiin, jotta kiharat pysyvät?

 4. Ehdottomasti lähtee kokeiluun! En osaa kihartaa hiuksiani millään laitteella, joten tästä olisi todella suuri apu. Kiitos!

 5. tää taitaa lähteä heti tänään kokeiluun! mulla on itselläni tositosi luonnonkiharat hiukset, joita oon joskus kiharrellut (:D) saadakseni isompia laineita. se toimii siis toisinsanoen mulla suoristajana, mutta on nopeampi kun suoristusrauta. jospa tää toimisi kanssa!

 6. näyttää hyvälle! Kokeiluun lähteen! 🙂

  Aina on iso plussa jos hiuksia ei tarvitse kärventää muotoiluraudalla + säästää aikaa 🙂

  -Satu

 7. Kiitos vinkistä! Ehdottomasti testaan ensi yönä. 😀 Joskus kauan sitten postasit sukkakiharoista, mutta sukat tahtovat painaa yöllä aina jostakin kohti. Jospa tämä olisi vähän mukavampi tapa. 🙂

 8. upea ilmestys! en tiedä onko sulla kokemusta jo mutta olin itse 3 kk keskieuroopassa työjuttujen takia ja tutustuin shu uemuran shampoisiin ja hoitoaineisiin ja voi hyvät hyssykät että siinä sai kyllä kaikki muut purnukat luvan siirtyä muille käyttäjille 🙂 suosittelen.

 9. Voi jee, kerrankin joku hiusvinkki jota viitsin kokeilla ! Laitatko jotain muotoilutuotetta illalla, aamulla avatessa kiharat vai missä vaiheessa? T. Iltavirkku, aamutorkku & pitkähiuksinen

 10. Testaukseen ehdottomasti! Toimiiko tämä siis ihan kuiviin, pesemättömiin hiuksiin, mihin on heitetty muotovaahdot yms alle?

 11. laitatko yöksi jotain tuotetta hiuksiin? parantaisi varmaan kiharoiden kestoa, mutta mua ällöttää nukkua minkään maailman mönjäkkeet päässä muhimassa… mutta ehkä joskus on kärsittävä kauneuden eteen? minkätyyliset tuotteet toimisi?

 12. Vaikuttaa aika kätevältä. Hetken jo ehdin epäillä, että olet kokeillut niitä banaanikiharoita. 😉

 13. Jes! Kiitos tästä! Pakko kokeilla kyllä. Lettikiharat on ollut vakkarikampaus silloin, kun haluaa jotain extraa hiuksiin, mutta tämä näyttää vielä paremmalta! 🙂

 14. Toimiskohan yhtä nätisti myös lyhyehköihin hiuksiin? Tai siis edestä ja sivuilta on jo pitkähköt mutta takaa lyhempi. Hmm, pitää kokeilla!

 15. Olen käyttänyt tekniikkaa jo vuosia, löysin sattumalta tämän youtube-videon:
  https://www.youtube.com/watch?v=aYxS1ohz4Ao

  Käytän ihan joustavaa hiustenväristä kuminauhaa, ja usemmiten olen sen "kampauksen" kanssa edellisen päivän, se kun näyttää epämääräisen antiikinkreikkalaiselta tai 20-lukulaiselta jos se on siistiksi tehty. Päivällä laitan jonkun korsteklipsin jommallekummalle sivulle päätä kuminauhaan kiinni.

  • Minä myös käytän tuota kampaustyyliä päivällä ja etenkin, jos on likaiset hiukset. Laitan joko kuivashampoota tai muotovaahtoa ja kieputtelen kumipannan ympäri. Päälle lakkaa. Tuota pitää kyllä yölläkin kokeilla. Laittaisin varmaan muotovaahtoa silloin.

 16. Upea! Olen itse tehnyt sukkanutturan ilman ponnaria kosteisiin hiuksiin pään päälle yöksi, vaikutus sama. Tosin katkaisin tukkani polkkaan tässä pari viikkoa sitten, eli ovat nämä kiharakampaukset ohi 🙂

 17. Luin illalla tämän postauksen ja viritin yöksi hiukseni samalla tavalla. Nyt aamulla hiukset avattuani ensimmäiset sanat oli Vau,sehän toimii! Mulla on hieman lyhyemmät hiukset mutta tosi hyvin oli yön pannassa pysynyt ja nukkuessa ei häirinnyt ollenkaa toisinko muut "yöviritykset" joita oon viime aikoina kokeillu.
  Voin suositella muillekkin!!
  Kiitos loistavasta vinkistä, kiireiset aamut tulee helpottumaan ja ehkä sitä ponnaria ei tarvi enää aina virittää kaikessa kiireessä.

 18. Kiitti vinkistä! Vois vaikka kokeilla! Minulla on puolipitkät hieman luonnonkiharat hiukset, saa nähdä miten niiden kanssa menee 😉

 19. Toi on kyl mahtava dagenafter-kampaus. Bileisiin toi pantatungetaanhiuksetsisälle-tyyli hiuskoristeilla ja sitten meet nukkumaan sen kanssa ja tadaa heräät aamulla hiukset kauniisti kiharalla 😀

 20. Tätä pitää koittaa 😀 olen aivan onneton hiusten kihartamisessa, mutta nyt olen tykästynyt kiharruspuikkoon.

 21. Kuinka pitkät hiukset sulla on? Mulla itellä menee melkeen just rintojen yli. Pelkään, että jos kokeilen tuota sun metodia, niin aamulla mulla on sellaset järkyttävät pikku korkkiruuvikikkarat. Tahtoisin nimenomaan just tuollaset isot lainehkot kiharat niin kuin sulla! 🙂 Sen tiedän, että jos märkää tukkaa alkaa kietoo pantaan, niin aamulla oottaa korkkiruuvikikkarat, mutta mulla on joskus tullut jopa kuivasta tukasta sellasseet :S

  Käytitkö muuten mitään hiusaineita ennen/jälkeen kiharoiden laittoa?

  • Minulla on pisimmät hiukset abaut rinnoille, mutta hieman lyhyemmät muuten. En käyttänyt mitään tököttejä noihin ennen kuin vasta kiinnitykseen. Ja laitoin siis kuivaan tukkaan. 🙂

 22. Tukka oli aamulla kuin yks iso takku 😀 Apua, äkkiä vääntämään kihartimella oikeita kiharoita ja tuloksena kiharat rastat. No, kaikkia ei oo luotu osaamaan

 23. Kokeilin tätä vastapestyihin hiuksiin illalla ja voi morjens mitkä korkkiruuvit oli aamulla! Omaan luonnonkiharan tukan, ja vaikka tukka oli jopa kostea kietoessani sitä pannan ympärille lopputuloksena oli huikeat korkkiruuvit. Tämä todella toimii, mutta joudun miettimään jatkojalostusta sen takia, että tukka oli takaa hieman hassun näköinen kun kikkurat meni vain siinä kohtaa missä siis panta oli.
  Kiitos Virve vinkistä! Mieheni nauroi tikahtuakseen kun kömmin illalla sänkyyn virityksen kanssa 😀

  -Jepu

 24. Kannattaa kokeilla! Toimii! Mulla oli jopa seuraavana päivänä samat kiharat, tietenkin hieman lässähtäneet ja laineikkaammat, ei niinkään korkkiruuvimaiset. Vähän laitoin muotovaahtoa kuiviin hiuksiin ennen pannan laittoa ja annoin olla n. tunnin. Tuloksena kauniit hieman laineikkaat kiharat! Ja lopuksi suihkautin hieman hiuslakkaa 🙂

 25. Hoho, ei tullu sitten niin mitään lainetta vaikka luonnostaan tukka hyvin taipuu muuten :D. Oli kyllä aivan kuiva tukka mutta ei ollut mitään aineita pohjalla. Täytyy varmaan vielä testata uudestaan ja koittaa saada tukka vähän tiukemmin pannan ympärille. Nyt vähän luisui. Ja ei kyllä panta pysynyt yötä päässä! Useamman kerran heräsin, että panta huiteli jossain päälaella ja piti vedellä alemmas. No, mies seurasi huvittuneena kuulemma Jane Fondamaista lookiani 😀

  -klaudia

 26. Kysymys! 🙂 Mistä kaupasta Virve ostit hiuspannan? Haluaisin löytää 1-2e tuommosen tyylisen, näytti sopivan levyiseltä 🙂 Asun Oulussa, täällä on khyl paljon kauppoja kun tietäis mistä ettiä.

 27. Moikka moi!:) Olis semmoinen kysymys et ootko testannut tehdä tätä kihara tekniikkaa märkiin hiuksiin yöksi, vai suositteletko tekemään kiharat kuiviin hiuksiin että lopputulos näyttää vastaavalta? 🙂

 28. En oo kokeillu, mutta EHDOTTOMASTI lähtee kokeiluun!
  Kiitos ohjeesta, kun olen etsinyt jo aika monestakin paikasta juuri tämmöisiä "Over-Night" kiharoita, joten aion ehdottomasti tänään illalla jo kokeilla

 29. Aikamoista käkkärää tuli itsellä. Ehkä kieputtelin liian ohuita tukkuja….?

Kommentointi on suljettu.