Pääasiassa

Kun pakkasin Lontoon vaihtoani varten hiustuotteita, mietin kovasti, mitä raahaisin mukanani. Aluksi ajatttelin, että ottaisin kaikkea mukaan vaan pienet matkakoot ja ostaisin tarvitsemani sitten Lontoosta, mutta sisäinen kitupiikkini ja minimalistini huusi, ettei siinä olisi järkeä. Minulla oli jo valmiiksi varastot pullollaan tuotteita, joten voisin ihan hyvin raahata niitä mukanani siitäkin huolimatta, että ne toisivat laukulle keljusti lisäpainoa. Ainakin minulta sitten vapautuisi tuotteiden loputtua kiloja potentiaalisille Lontoon ostoksille.
 

 
Niinpä lähdin matkaan mukanani tämä satsi.
 Halusin ehdottomasti ottaa mukaani blogin kautta juuri kokeiluun saamani John Friedan Sheer Blonde Colour Renew Tone Correcting -linjan violettipohjaiset shampoon ja hoitoaineen. Niiden rinnalle lähti kokeiluun myös blogin kautta saamani Pantenen shampoo sekä töistä ostamani Tigin hoitoaine.

 
Jätettäväksi hoitoaineeksi valikoin mukaani Yves Rocherin 48h Anti-Frizz Serumin sekä kestosuosikkini eli Bonacuren latvasuojan. Tuote on aivan lopuillaan, mutta päätin, etten osta sille Suomesta seuraajaa tätä matkaa varten vaan etsin täältä samaa tai jotain vastaavaa.
 

 
Muotoilutuotteiden puolelta poimin mukaani Lontoosta jo aiemmin ostamani ja sinne nyt sitten näköjään taas palauttamani VO5-merkin lämpösuojan sekä töistä ostamani paljon hehkutetun Balmainin suolasuihkeen.
 

 
Lisäksi sain juuri ennen natkaani KMS Californian Kuin Lontoon kosteisiin olosuhteisiin luodun Anti-Humidity Seal -suihkeen, joka toivottavasti auttaa minua pitämään täällä kutrini kuosissa.
 

 

Koska hiuksissani on jo joitakin kuukausia ollut menossa vaalennusprojekti mustasta omaan blondiin sävyyni, otin mukaan myös tämän blogin kautta saamani ja paljon hehkutusta osakseen keränneen Goldwellin V10 Soft Color -vaahdon.
 

 
Mukaan oli tietysti myös napattava kolme erilaista blogin kautta minulle päätynyttä hiuslakkaa. Halusin ottaa mukaan nimenomaan matkakokoja, jotta minulla olisi käsilläni kohtuukokoisia pakkauksia erilaisilla voimakkuuksilla olevista tuotteista.
 

 
Lopuksi hain vielä pikapelastusta hiuksilleni blogin kautta saadusta Pantenen kuivashampoon matkakoosta.
 

 
Hiustuotteiden pakkaaminen tuntui joidenkin tuotteiden osalta hieman haastavalta, sillä olen niin tottunut minua ympäröiviin kosmetiikkaröykkiöihin ja niiden mahdollistamaan tuotteiden vaihteluun etten osannut yhtään arvella, kauanko yksittäinen tuote käytössäni riittäisi. Olisiko esimerkiksi shampoota tai hoitoaineita tarpeeksi vai täytyisikö minun ostaa lisää?
 
Uskoon kuitenkin melko vahvasti, ettei minun tarvitse jouluna kotiuttaa näistä tuotteista enää yhtäkään takaisin Suomeen ja että kaikki kyllä taatusti kuluvat loppuun vaihtoni aikana vapauttaen matkalaukustani tilaa kotiinviemisille.

 

Nyt tahtoisin kuitenkin uteliaisuudestani kysyä teiltä teidän hiustuotteidenne kestosta. Kuinka kauan teillä kestää käytössä shampoo tai hoitoaine? Tai entäpä vaikka hiuslakkapullo?

21 kommenttia artikkeliin ”Pääasiassa”

 1. Laitan hiuksiani todella vähän joten muotoilutuotteet kestävät pienen ikuisuuden mutta shampoo ja hoitoaine kuluvat aika paljon nopeammin, en ehkä pärjäisi noilla mitä sulla on mukana jouluun asti 😀 johtunee siitä että hiukseni ovat niin vaaleat etten uskaltaisi käyttää keltaisuutta taittavia tuotteita kuin ehkä kerran viikossa ja kuitenkin hiukseni rasvoittuvat niin nopeasti että joudun pestä ne päivittäin..

 2. Hiuslakkani on 91-vuodelta (osis), tappaa hyvin ampiaiset ulkohuussissa (juu en juuri käytä.
  Shampoo on parturikampaamon lopetuksesta 2013 helmikuussa ostamani litran mieto Cutrinin kosteuttava pesuaine. 500g hiusnaamio loppui (sille haussa seuraaja). Hoitoainetta en tarvitse, tosin ostin hiusöljyn, luxe oil Cutrinilta 2014 helmikuussa, pullo vajentunut noin puolisenttiä.
  Kuivashampoota käytän, osiksen 2014 kesäkuussa ostamassani on vielä jäljellä ja batisten matkakoko on käsilaukussa.

  Hiukseni ovat pepunpäälle ylettyvät, osaotsis ja pituuksiin leikattu kerroksia. Suklaanruskeat (aurinko haalistanut harmaita raitoja). Pesen 2-3krt/vko hiukset, lauantaisin naamio saunassa ja pesun jälkeen hoitoöljyä (tuoksuu hyvältä).

  En edes tiedä, mihin noita kaikkia tuotteita tarvitaan,mitä luettelit. Itse truuttaan minicrippusseihin shampoota ja minipullo öljyä on mukana.

  Hyvä luonnonharjas harja tweezer harja ovat minulle tärkeät.

 3. Pahan heitit. Shampoo kuluu nopsaan mutta kuinka nopsaan -siinäpä kysymys. Minulla on paksut kiharat hiukset jotka ulottuvat puoleen selkään, vaativat varsinkin hoitoainetta reippaasti.

 4. Jään odottamaan todella innolla kokemuksia tuosta KMS Anti-Humidity Sealista! Hiukseni tuppaavat kihartumaan syksyn aamukosteudessa niin että hermo menee. Minulla kestää yksi shampoo päivittäin käytettynä (jos en käytä mitään muita) ehkä 3-4kk? Hoitoaine kestää kauemmin, ellei ole vallan liru versio, mutta minulla onkin paljon lyhyemmät hiukset kuin sinulla.

 5. Shampoo kestää ainakin kolme kuukautta, hoitoaine ehkä pari. Mun hoitsikoissa on pakkauskoko vähän pienempi ja toki tykkään myös lutrata.. 🙂 pesen joka toinen päivä hiukset yleensä.

 6. Käytössä juuri nyt seitsemän shampoota ja kaksi hoitoainetta – suhde on epätasainen ja siihen tarvitaan korjausta piakkoin, kunhan törmään sopivaan hoitikseen… Nuo shampoot ovat sekakäytössa ja kierrätyksessä, joten en näe niiden kulumista tietyn ajan puitteissa… ehkä pari kolme kuukautta kerrallaan olisi sopiva vajumisvauhti, jos käyttäisin yhtä tuotetta jatkuvasti.
  Seerumeja, öljyjä ja muita litkuja menee todella vähän – samat pullot pyörivät palveluksessa vuosia 🙂

  • Juu, tulee ehdottomasti! Olen käyttänyt sitä vaalennettuihin päällihiuksiin hyvällä menestyksellä ja nyt säästelin loput purkista tänne, sillä minun täytyisi alkaa vaalentaa vielä hiusteni alaosaa ja tuo tulee varmasti tarpeeseen siinä hommassa. 🙂

 7. Kuluu ja PALJON. Laskeskelin just että viimeisen kolmen kuukauden aikana olen ostanu 3 isohkoa shampootötsää, joista kahdessa on enää pohjat jäljellä. Eli n. yks puteli per kuukausi. Sitä tulee kyllä lätkittyä päähän surutta aivan liikaa (mutku pitää vaahdottaa kahdesti!), ja entistä pahempi kun pesen vieläpä sen 2 kertaa päivässä hiukset (mutku ei voi käydä suihkussa ilman hiusten pesua!). Nojoo, onneksi hoitoainetta nyt menee vähän vähemmän, ehkä se yksi purnukka 2 kuukaudessa. Muita hoitotuotteita menee tosi vähän kun esim. hiuslakkaa en käytä laisinkaan ja jätettävää öljyä tai seerumia tulee annosteltua super kitsaasti. En vaan voi sietää jos hiukset ei tunnu puhtaalta tai ilmavalta

 8. Shampoo kestää 3-4 kuukautta, hoitoaine kauemmin. Muotoiluvaahto ehkä vuoden. Pesen hiukset 2-3 x viikossa. Lakka kestää vuosikausia. Nykyinen lakka alkaa kyllä olla lopuillaan, sillä teinipoikani ehtivät käyttää siitä suurimman osan ennekuin hoksasin ostaa heille oman. Kuivashampoota käytän ehkä pari kertaa vuodessa. Lämpösuihketta en ole ennen käyttänyt. Kesällä ostamastani pullosta on vajaat puolet käytetty.

 9. Paha kysymys, mutta saisinkohan tyhjennettyä shampoon noin vajaassa kahdessa kuukaudessa ja samankokoisen hoitoaineen lähemmäs kolmessa kuukaudessa! Hiukset pesen 2-3 päivän välein mutta silloinki aina tuplasti, koska liian paksut hiukset.. Hoitoainetta näihin ei paljoa tuhlaannu sillä tykkään enemmän naamioista! 🙂

  Hei ja saiskohan noista John Fredan puteleista jotain arvostelua myöhemmin? 🙂

 10. Minulla on pitkät ja tuuheat hiukset. Pesen hiukset päivittäin, olen tehnyt niin viimeiset 25 vuotta. Schampoota kuluu about pullo per 10 päivää. Pesen hiukset välillä kahdesti, välillä kerran. Käytän myös hoitoainetta noin pullollisen kolmessa viikossa.

 11. Itsellä kestää kaikki kosmetiikka tosi pitkään. Shampoita on muutama, en ole varmaan kahteen vuoteen ostanut muita kuin uusia hopeashampoita, muiden ikää voidaan laskea vuosissa, ne ei vaan lopu! 😀 Hoitoaineetkin kestää melko pitkään, riippuen toki tuotteesta. Esim nyt käytössä oleva doven tehohoito puoli vuotta jatkuvassa käytössä, ei edes puolillaan vielä, edellinen vähän eri laatuinen kesti 2kk, ja tosiaan mullakin on pitkät blondatut hiukset jotka tarvitsee melko paljon hoitoaineessa lillumista.
  En käsitä tätä, meikkaan joka arkipäivä ja pesen hiuksia ihan normaaliin tahtiin, silti en saa mitään kulutettua loppuun! Ärsyttävää.. Meikkivoide kestää vuoden, puuteri pari kuukautta, peiteaine pari vuotta, aurinkopuuteri on kolme vuotta vanha eikä pohja vieläkään näy.. Joku tässä mättää 😀

  ps Teetkö softcolorista arviota blogiin tässä joskus? Kiinnostaa tuo 10v, itse käytin vaalennusvaiheessa REFiä kun oli "tujuin" vaihtoehto, ja tosiaan toimi! Taittoteho 10+.. Nyt testissä 10bs, joka näköjään vaatisi ihan tasasävyisen hiuksen toimiakseen parhaiten 🙁

 12. Mulla on yhä käytössä vanhasta hairstoresta tilaamani litranen www'n hiuslakka liki kymmenen vuoden takaa, eikä purkki esitä vieläkään loppumisen oireita. Turha kai sanoakaan, etten juuri käytä muotoilutuotteita…..

 13. aaargh, mitä tapahtui? viestinä vain hävisi tästä kommenttiboksista aivan itsestään 🙁

  mutta aika hurjalta kuulostaa toi määrä minkä meinaat päähäsi saada lätkittyä! shampoota ja hoitoainetta mulla menee aivan liikaa, sillä en vaan osaa olla pesemättä hiuksiani joka päivä. hikoilen päivittäin, joten en voi olla pesemättä päänahkaa, ja vesipesu tekee hiuksista vain jotenkin lähmäiset. tätä minä ihmettelen kaikista eniten kun luen juttuja miten ihmiset pesee hiukset kolmen päivän välein ja laittaavat kuitenkin tököttejä päähän: entä hiki? 😀 vai eikö nämä tyypit harrasta liikuntaa vai sietävätkö he hikistä päänahkaa..? tää on näitä täysin merkityksettömiä asioita jotka vaivaavat mua valtavasti 😀 santen iso 500ml pullo kestää ehkä kolmisen kuukautta, hoitoaine ehkä 2kk. hiuksiin jätettävistä tököteistä on viimeksi kulunut lukioikäisenä loppuun muotovaahto kun oli lyhyet hiukset. on muuten ainoa ikinä loppuun kuluttamani jätettävä tuote. tosin kohta loppuu xz:n suklaa&vanilja joka on myös vuosia vanha :S samoin lpp suolasuihke vuodelta 2011 ja richin muotosuihke ehkä vuodelta 2012 ovat puolessavälin, mikä on mulle hämmennyksen aihe. olen alkanut käyttää niitä paljon enemmän, joten kulumistahtikin hämmästyttää ja ärsyttää jo valmiiksi, että joutuu tuhlaamaan rahaa moisiin 😀 heh, mä en tosiaan tykkää jos tunnen että hiuksissa on jotain, siitä tämä hidas kulutustahti…

  nyt kiireesti julkaisemaan kommentti ennen sen katoamista 😛

 14. Pesen hiukset n. 2 krt/vko, vaahdotan aina kahdesti, mutta sekä shampoota että hoitoainetta kuluu yhdellä pesukerralla ehkä noin ruokalusikallinen?

  Ylempänä joku ihmetteli päänahan hikoilua ja kyllä täälläkin liikuntaa harrastetaan useita kertoja viikossa, mutta usein vesipesu+hoitoaine+kuivashampoo on riittävä kombo, tai ainakin pystyn venyttämään pesua seuraavaan päivään. Joskus pesin hiukset päivittäin, ja ei ollutkaan ihme että ne olivat niin huonossa kunnossa eivätkä jaksaneet kasvaa. Harvennettu pesuväli ja jätettävät hoitoaineet+öljyt ovat vihdoin auttaneet kasvatusprojektissa eteenpäin!

  • haa, kiitos kun valaisit asiaa 😀 ehkä pitäisi itsekin kokeilla pelkkää vesipesua, olipa hiukset ja päänahka kuinka likomärät tahansa hiestä. kyllähän veden luulisi riittävän. ehkä on vain opittu tottumus, että tarvitsisi sen raikkauden tunteen… lähinnä ihmettelen sitä, jos käyttää muotoilutuotteita päivittäin, menee sen jälkeen liikkumaan niin että hikoilee, ja sitten jättää hiukset pesemättä. tuotteet ei kuitenkaan pelkällä vedellä lähde.

 15. Pesen hiukset n. kolmen päivän välein. Hiukset ovat alaselkään. Freemanin isot shampoo- ja hoitoainepullot kestävät mulla ehkä noin kaksi kuukautta, ellei pidempään? Muotoilutuotteita käytän todella harvoin, kuivashampoota ja hiuslakkaa lähinnä. Silloin tällöin käytän Yves Rocherin ihanan tuoksuista hiusöljyä. Latvoihin laitan silloin tällöin yön ajaksi Aqualan Duo-voidetta, jota jää käsiin vartalon rasvailusta.

  Todella vähän mulla meneekin tuotteita moniin muihin verrattuna. 😮 Tuollainen läjä tuotteita kestäisi mulla varmaan vuoden ellei pitempään!

 16. Nyt on tullut seurattua shampoon riittävyyttä, kun olen siirtynyt System 4 -shampooseen, joka maksaa vähän markettituotteita enemmän, n. 15 e / pullo. Pullossa on 215 ml, mulla on lyhyet ja ohuet hiukset, ja pesen hiukset joka päivä. Tuo yksi pullo kestää suunnilleen 3 kuukautta. Suihkussa käytettävää en käytä nykyään oikeestaan yhtään, joten sen kulumisesta en tiedä, mutta suihkin hiuksiin jätettävää hoitista useamman suihkauksen aina pesun jälkeen (silikonitonta, ei lytistä ohuita hiuksiani) ja siltikään pullo ei tunnu vajentuvan yhtään.

Kommentointi on suljettu.