Minimalistin vaatekaappi – kaikki vaatteeni

Näytin juuri, mitä kaikkia meikkejä minulta vielä löytyy. Moni on myös pyytänyt näyttämään, että miltä vaatekaappini sisältö näyttää nyt, kun sieltä on raivattu pois ylimääräiset vaatteet, joten ajattelin ottaa tänään vuoroon vaatevarastoni läpikäynnin.

Kuten moni varmasti tietääkin, vietin juuri kahdeksan kuukautta pukeutuen lähes täysin vain kahteen mustaan mekkoon. Nuo mekot sopivat täydellisesti syksyyn, talveen ja kevääseen, mutta näin kesällä on ollut mukavaa käyttää niiden sijaan hieman kevyempiä vaatteita, joissa on lämpimillä keleillä mukava olla.

Vaikka vaatekaappini sisältö on kutistunut reiluun kolmeenkymmeneen vaatteeseen, en edelleenkään käytä aktiivisesti kaikkia niitä. Kaikki vaatteet ovat kuitenkin sellaisia, että jos vedän  ne päälleni, on minulla niissä hyvä olo ja voisin ihan hyvin käyttää niitä, joten en ole turhaan luopunut niistä vielä. Jos kuitenkin joskus totean, etten enää viihdy vaatteessa, luovun siitä sitten varmasti.

Tällä hetkellä vaatekaappini sisältö näyttää tältä:

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Nämä ovat ne kaksi mekkoa, joissa juuri vietin kahdeksan kuukautta. Vasemmanpuoleinen on taskullinen TELAKKA-merkin LEHTINEN-tunika, joka menee lyhyelle varrelleni hyvin mekkona. Tämä on ollut minulla jo parisen vuotta käytössä ja pidän tästä todella paljon. Oikealla oleva on H&M:n myös taskullinen, hieman avarammalla kaula-aukolla oleva vastaava mekko, joka on malliltaan hieman erilainen, mutta silti loistava jokatilanteen mekko.

TELAKKA-merkin LEHTINEN-tunika löytyy myynnistä täältä, ja aiemman postaukseni siitä voi lukea täältä. H&M:n mekkoni on puolestaan jo parisen vuotta vanha, joten sitä ei enää varmastikaan löydy myynnistä.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Kesällä nuo mekot ovat tavallisesti korvautuneet näillä kahdella mekolla, jotka olen ostanut Lontoosta halpiskauppa Primarkista silloin, kun vielä vuosia sitten asuin Lontoossa. Monipuoliset mekot kuuluivat Primarkin valikoimaan vuosia eri sävyissä enkä yllättyisi, jos vastaavia löytyisi sieltä myynnistä vieläkin. Tykkään mekkojen monipuolisuudesta, sillä ne menevät niin arkeen kuin juhlaan ja mekkojen ilmettä voi muuttaa sekä asusteilla että vyötärönauhan avulla.

Näillä oli hintaa muistaakseni vain kymmenisen puntaa ja mekot ovat olleet kyllä todellinen löytö. Molempien mekkojen aluskankaan päällä on ohut, laskeutuva kangas, jonka ainoa ongelma on, että se voi pesussa helposti rypistyä, kuten kuvan mustan mekon kangas on tehnyt enkä jaksanut silittää sitä tätä kuvaa varten. Kangas suoristuu kuitenkin helposti vaatehöyrystimellä, joten vaatehuolto on näiden kanssa helppoa.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Kolmas suosikkini on ikivanha Espritin pikkumusta, jota käytän kesällä paljon myös. Tämä pikkumusta on todellinen pikkumustien kuningatar, sillä tätä voi käyttää niin monella tavalla. Minulta löytyy blogista kolmen vuoden takainen postaus, jossa näytin, kuinka monenlaiseksi tämä sama mekko vääntyy. 

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Tykkään eniten mustista ja tummansinisistä mekoista, sillä niissä eivät pienet sotkut näy eikä minulla ole eläimiä, joiden karvatkaan paistaisivat niistä. Vaatekaapissani on kuitenkin kaksi hieman värikkäämpää perusmekkoa, joita käytän silloin, kun kaipaan hieman väriä. Nämä ovat paksuhkoja trikoomaisia mekkoja, jotka ostin muistaakseni kaksi vuotta sitten Singaporesta kahdeksalla eurolla kappale.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Tämä viininpunainen mekko on minusta kätevä, sillä vaikka se on vähän juhlavampi ja sopii hyvin juhliin, saa sen helposti näyttämään myös arkisemmalta ja täydellisesti konttorillekin sopivalta – varsinkin, kun sen yhdistää neuletakkiin. Ostin melko nelisen vuotta sitten Vilasta ja olen käyttänyt sitä erityisesti kesäisin.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Nämä kaksi hametta ovat myös olleet minulla piiitkään – oikeanpuoleinen täyttänee kymmenen vuotta ja vasemmanpuoleinen on sekin useamman vuoden vanha parin euron H&M:n alelöytö.

Käytän näitä harvemmin, sillä päälle sujautettava mekko on tavallisesti helpoin valinta, mutta tykkään näistä paljon, joten en ole luopunut näistä. Tekonahkainen lyhyt musta hame on minusta kiva arjessa tai bilettämässä ja oikeanpuoleisen hameen rusetti on ihana yksityiskohta. Tuossa kangashameessa on lisäksi kätevät pienet taskut.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Vasemmanpuoleinen hame on paras ja mukavin kynähame, jonka olen koskaan omistanut. Se on sopivan paksua kangasta ja istuu päälle hyvin eikä ole liian tiukka, joten vaikka käytänkin sitä nykyään harvemmin, olen halunnut säästää sen.

Oikeanpuoleinen hame on jo yli 10 vuotta vanha, mutta rakastan sitä. Hameen sivussa on ollut vetoketju, mutta se on hajonnut, minkä vuoksi vain ompelin hameen kiinni. Nyt sen päälle vetäminen on tämän vuoksi aina yhtä tiukkaa puuhaa, mutta tykkään hameesta vain niin paljon, että en ole halunnut luopua siitä vielä toistaiseksi.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

En ole housuihminen, mutta koska olen onnistunut löytämään kolmet loistavasti istuvat ja mukavalta tuntuvat housut, olen säilyttänyt nämä niitä harvinaisia tilanteita varten, kun päälle on joko pakon edessä tai omasta vapaasta tahdosta vedettävä housut. Näitä tilanteita tulee välillä vastaan, joten hyviä housuja olisi turhaa heittää pois.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Housupuolelta minulta löytyy myös Instagram Stories -tarinoissani THE Housuiksi nimeämäni monitoimihousut, jotka ovat oikeasti ulkoiluhousut, mutta joista saa lahkeiden resorit piiloon kääntämällä myös varsin salonkikelpoiset pöksyt. Hypetin näistä Instagramissa niin paljon, että kymmenet ihmiset laittoivat minulle viestiä käyneensä hankkimassa samat ja olevansa myös niihin erityisen tyytyväisiä. Housujutut löytyvätkin nyt jopa Instagramin tarinoiden kohokohdista tallennettuna. Nämä ovat vaatekaappini uusin hankinta ja pöksyillä on ikää vasta noin viikko.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Nämä ovat käytetyimmät yläosani. Mukana on yksi pitkähihainen, olkapäät paljastava paita, jatkuvasti kotona käyttämäni pitkä hihaton toppi sekä olkaimeton toppi, jota varten minulla ei tällä hetkellä ole olkaimettomia liivejä, mutta joka on istuvuudeltaan niin täydellinen eikä purista kainaloihin esiin läskejä, että olen säilyttänyt sitä jo yli kymmenen vuotta aina kausiluontoisesti käytellen.

Ohut, hihaton raitapaita on sekin ostettu Lontoossa asuessani halpiskauppa Primarkista parilla punnalla joskus vuonna 2012 ja ollut siitä lähtien todella kovassa käytössä. Valkoinen paita on ostettu parilla eurolla Etelä-Koreasta siellä ensimmäistä kertaa vuonna 2014 käydessäni ja tummansininen paita puolestaan on ostettu New Yorker -kaupasta Virosta parilla eurolla monen monta vuotta sitten.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Tämä joskus vuonna 2012 Lontoon Forever 21 -myymälästä edullisesti ostettu laskeutuva paita on yksi lemppareistani, sillä tämäkin sopii niin moneen menoon. Samasta paidasta saa sekä asiallisemman konttoripaidan että hieman avaramman after work -paidan ja pusero on muutenkin hyvin leikattu, joten tämä halpispaita on ollut moninkertaisesti hintansa arvoinen.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Nämä kolme aluspaitaa eksyvät päälleni harvoin, mutta niille on aina välillä tarvetta esimerkiksi urheillessa tai ulkoillessa. Seppälästä aikoinaan ostettu ohutolkaiminen toppi on ollut minulla oikeasti yläasteelta asti, eli yli 15-vuotta. Musta toppi on puolestaan saatu töistä melkein kymmenen vuotta sitten ja ohut pitkähihainen paita on ostettu Lontoossa asuessani Uniqlosta ja se on brändin heattech -vaatteita, eli hengittää hyvin. Materiaaliltaan se on kuitenkin niin ohut, että siitä näkyy hieman läpi, joten olen miettinyt sen korvaamista paksummalla mustalla paidalla, joka olisi monikäyttöisempi.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Tämä arviolta 2011 Zarasta ostettu neuletakki on minusta aivan ihanan värinen. Tämä lojui vaatejemmoissani pitkään käyttämättömänä, kunnes vihdoin jonkin aikaa sitten nappasin sen aktiivisempaan käyttöön ja nyt olen tykännyt siitä kovasti. Se antaa pukeutumiseen väriä ja sopii vaaleaan hipiääni, mutta on silti varsin hillitty makuni mukaisesti. Jotenkin tätä pitäessä minulla on aina näin ulkomailla ollessa ihan erityisen suomalainen olo neuleen värin vuoksi.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Tämä harmaa neuletakki näyttää todella tylsältä, mutta on aivan ihanan pehmeä päällä enkä siksi halua luopua siitä. Ostin sen joskus kympillä Soulista ja koska kaikki hankkimani korealaiset vaatteet ovat aina olleet erittäin laadukkaita, on tämäkin pysynyt hyvänä pitkään.

Ostolakossa minimalismi DKNY Cozy

Minulta löytyy myös kaksi erittäin monipuolista neuletakkia, eli DKNY-merkin Cozy-neuletta. Ihastuin näihin muistaakseni 2011 ja ostin näitä silloin useammassa värissä, joista minulle on jäänyt jäljelle helppo ja neutraali beige sekä väriä tuova pirteä pinkki. Näiden neuletakkien juttu on, että ne voi pukea päälleen tsiljoonalla tavalla, mikä tekee niistä todella monipuolisia käyttää. Itse otan esimerkiksi reissuun lähes poikkeuksetta mukaani jomman kumman näistä.

Tästä aiemmasta postauksestani voi katsoa vinkkejä siihen, kuinka neuletakkia voi esimerkiksi käyttää. En kuitenkaan ole ihan varma, löytyykö näitä nykyään enää kovin helposti myynnistä.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Minulta löytyy myös tällainen monipuolinen DKNY:n neule, joka sekin on ostettu muistaakseni 2013, eli sitäkään tuskin enää saa. Tämä näyttää tavalliselta löysältä mustalta neulepaidalta, mutta on suunniteltu niin, että etuosan voi nostaa niskan taakse, jolloin tästä tulee neuletakki:

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Tämä neule onkin ollut jo pitkään lemppareitani ja käytän tätä säännöllisesti juuri tämän monipuolisuuden vuoksi. Varsinkin matkustaessa tämäkin on todella mukava, sillä tämä on lentokoneessa istuessa ihan löysä päällä, mutta muuttuu perille kohteeseen päästyä löysästä neuleesta siistiksi neuletakiksi.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Monipuolisiin vaatteisiini kuuluu myös Muji Multi Cape, jonka ostin ollessani Lontoossa vaihdossa vuonna 2014. Nämä ovat Muji-merkin klassikoita ja olen nähnyt näitä edelleen myynnissä Muji-myymälöissä. Multi Cape on nimensä mukaisesti viitta, jota voi paitsi käyttää ponchona, mutta myös vaikka kuinka monella muulla tavalla napitusta vaihtamalla. Olen viimeaikoina käyttänyt tätä paljon.

Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea lisää Muji Multi Cape -viitasta.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Kuten lähes kaikki vaatteni, on tämäkin neule jo kohta kymmenen vuotta vanha. Tämä on mukava vaate, sillä se on lämmin, mutta löysien silmukoidensa vuoksi ei kuitenkaan liian kuuma, joten se sopii vuoden ympäri.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Vaikka aina sanonkin että pikkumustani sopivat myös juhlaan, löytyy vaatekaapistani myös pari ihan erityisesti juhlaan sopivaa vaatetta. Molemmat näistä mekoista ovat edullisia alelöytöjä, jotka ovat palvelleet minua jo melko pitkään. Tuon näiden pariksi sopivan boleronkin olen hankkinut varmaan vähintään kymmenen vuotta sitten.

Pärjäisin varmasti ilman näitä, mutta koska mekot ovat hyviä, ei minulla ole ollut syytä luopua niistä.

Ostolakossa minimalismi kaikki vaatteet

Sanoisin, että vaatekaappini ainoa turha juttu on tämä harmaa työhuppari, joka on minulle aivan liian iso eikä ole millään tavalla sellainen, että viihtyisin siinä. Olen kuitenkin saanut sen töistä ja sen tarkoituksena on ollut tuoda tiimihenkeä, joten en ole halunnut hankkiutua siitä eroon, vaan olen muiden työkavereideni tapaan vetänyt sen päälle työpaikan yhteisissä menoissa. Rehellisyyden nimissä se oli myös mukavan lämmin rönttövaate kotona käytettäväksi, kun minulla oli talvella kylmä.

Kuten siis näkyy, omistan enemmän vaatteita kuin mitä oikeasti tarvitsisin, mutta koska kaikki vaatteet ovat mieleeni en näe syytä luopua niistä vain luopumisen vuoksi. Kyllä ne siitä kuitenkin pikkuhiljaa itsekseen kuluvat tai muuttuvat sellaisiksi, etteivät ne enää yhtäkkiä vastaakaan mieltymyksiäni. Lähes kaikki vaatteet ovat olleet minulla jo vuosia, joten ehkä nekin pikkuhiljaa iän myötä nuhjaantuvat.

Koen, että vaatekaapissani on tällä hetkellä todella laajasti vaatteita, jotka sopivat kaikkiin menoihini. En ole halunnut sinne yksittäisiä värikkäitä vaatteita, jotka sopivat esimerkiksi vain tietyn vaatteen kanssa käytettäviksi, vain tiettyihin tilanteisiin tai vain tiettyyn vuodenaikaan, eli jotka ovat jo lähtökohtaisesti melkoisia kertakäyttövaatteita. Tällä hetkellä jokainen vaatekaappini vaate on sellainen, että käytän sitä ympäri vuoden.

Omistamieni vaatteiden väriskaala ei ole omaan makuuni yhtään tylsä ja viihdyn kaikissa vaatteissani hyvin. Pidän vaatteideni monipuolisuudesta ja siitä, kuinka monet niistä sopivat todella erilaisiin tilanteisiin. Tykkään pukeutua siististi, eli business casual on se tyyli, jossa parhaiten viihdyn aina. Urheiluvaatteet, college-housut, hupparit, lenkkarit, revityt tai liikaa paljastavat vaatteet eivät esimerkiksi ole yhtään sellaisia, että haluaisin laittaa niitä päälleni.

En myöskään innostu trendivaatteista, vaan ostan mielummin ajattomia, vuodesta toiseen sopivia vaatteita, joille tiedän olevan käyttöä. Vaatteeni ovat usein peräisin massamuotikaupoista, mutta vältän ostamasta eri sesonkien mukaisia trendivaatteita, sillä tunnen oman tyylini ja makuni ja pukeudun sen mukaisesti.

Kiinnitän edullisia vaatteita shoppaillessani kuitenkin paljon huomiota siihen, että vaatteen on sekä vaikutettava laadukkaalta että pitkäikäiseltä, mutta myös oltava helposti huollettava, jotta tulen varmasti käyttäneeksi sitä. Omien kokemuksieni mukaan myös massamuotikaupoista löytyy vaatteita, jotka kestävät kulutusta eivätkä nyppäänny ja kulahda. Kuten postauksessa kerroin, on moni halpisvaatteeni kestänyt jo vuosia. Monista vaatteista kuitenkin näkee ja tuntee heti, etteivät ne ole pitkäikäisiä, joten jätän sellaiset aina kauppaan.

Ajatuksissani haluaisin olla tyyppi, joka ostaisi vain eettisesti tuotettuja vaatteita, mutta silti se yksi täydellinen vaate osuu aina silmiini juuri massatuotantokaupasta. Yritän kuitenkin olla asioimatta niissä turhan usein ja tehdä niistä vain harkittuja hankintoja. Jos löydän niistä vaatteen, jota käytän satoja kertoja enkä tue kauppaa ravaamalla siellä jatkuvasti kertakäyttörättejä hankkien nukun yöni ihan hyvin. Tulevaisuudessa ostaisin mielelläni kuitenkin enemmän käytettyjä vaatteita uusien vaatteiden sijaan.

Ostolakossa minimalistinen pukeutuminen kapselivaatekaappi

Löytyykö teidän vaatekaapistanne enemmän vanhoja vai uudehkoja vaatteita?

30 kommenttia artikkeliin ”Minimalistin vaatekaappi – kaikki vaatteeni”

 1. Hyvin muuten huomaa tuossa ensimmäisessä kuvassa Telakan laadun vs H&M. Väri on haalistunut H&M:ssä selkeästi enemmän. Päällä ollessa ja tähän ei tietenkään kiinnitä huomiota, mutta tollein vierekkäin laittaessa sen huomaa:)

  • Joo, tuo Telakan on todellakin paljon laadukkaampi eikä ole yhtään kulahtanut, vaikka on ollut päällä tuota H&M:n mekkoa PALJON enemmän. Paras vaateostokseni koskaan! 🙂

 2. Moikka 🙂

  En tiedä pitäisikö tämä palaute antaa sulle vai suoraan muualle, mutta tän blogin käyttöliittymä puhelimella on kamala. En jaksa itse aina lukea esim näitä vaate tai minimalismijuttuja, mutta kosmetiikkaan liittyvät postaukset kiinnostavat!

  Nyt kuitenkin jos on tullut useamman päivän tauko, joudun selaamaan puhelimella kaikki turhat postaukset läpi kun mistään ei voi skipata niitä! Arkistokaan ei jostain syystä toimi, se siis aukeaa kuukauteen asti mutta siitä ei pääse eteenpäin (mulla IPhone 7 mikäli se asiaan vaikuttaa).

  Eli mikäli mahdollista niin sellainen ”vanhanaikainen” blogi missä voi nähdä etusivulla postausten aiheen ja muutaman rivin tekstiä olisi hyvä, nyt jää huonon käyttöliittymän vuoksi hyvä blogi vähemmälle lukemiselle.

  • Oletko kokeillut seurata blogia Bloglovinin kautta? Sieltä voi kätsysti katsoa juuri otsikoittain mihin postaukseen klikkaa sisään. 🙂

  • Mä taas nimenomaan tykkään siitä, että voin lukea kaikki postaukset yhteen pötköön eikä tarvitse joka välissä klikkailla päästäkseen seuraavaan postaukseen 🙂 Oon itse asiassa tähän asti luullut, et sivustot käyttävät tota ”pääsivulta muihin postauksiin”-tyyliä jonkin klikinmetsästyksen takia… en ollut siis tajunut, että siitäkin mallista voisi joku pitää ja hyötyä!

   Musta on kiva, Virve, että todistat, kuinka myös pikamuotikaupoista voi tehdä kestäviä löytöjä. Mun vanhin käytössä oleva mekkoni on Hennesiltä vuodelta 2001!

   • Itsekin pidän enemmän tästä ”pötkötyylistä” ja lukematta jää helpommin blogit joissa pitää erikseen avata joka postaus. Mielipidekysymys näköjään tämäkin 🙂

    • Joo, tämä on tosiaan sellainen juttu, joka varmasti jakaa mielipiteitä. Kehitän tällä hetkellä itselleni omaa pohjaa, jolle muutan myöhemmin kesällä ja uskon, että löysin ratkaisun, joka sopii molempiin mieltymyksiin. 🙂

 3. Oikeastaan mun kaikki vaatteet on useamman vuoden vanhoja. Uusia olen ostanut vain korvatakseni kulutusvaatteita, eli työ- ja urheiluvaatteita. Niissäkin olen ostanut tilalle ihan samanlaisia mustia collegehousuja ja t-paitoja ja kyllä mielestäni ihan hyvin kestävät ne halpismerkitkin. Esim. t-paitoja ostan Prismasta 4,99e/kpl ja ovat pysyneet hyvänä jo kolmatta tai neljättä vuotta, kokoelmaa on vain hieman laajennettu viime vuonna, että riittävät pyykinpesuvälin yli. Talvikengät ostin viime talvena, kun edelliset hajosivat käsiin kestettyään kuusi tai seitsemän talvea joka päivä käytettyinä talvikausilla.

 4. Ihanan suppea ja tiivis vaatekaappi sulla! Tällainen olisi mun unelma ja minimalistisempaa vaatekaappia kohti olenkin koko ajan menossa.

  Ps. Tuo sähkösininen neuletakki on kelpaisi mullekin! Rakastan tuota väriä <3

 5. Ihanaa…..olen todellinen minimalisti. Olen pitkään luullut, että pärjäät vain parilla mekolla. Mutta vasta nyt tajusin, että sinulla on yli puolet enemmän vaatetta kuin itselläni. 🙂
  Liika tavara tekee ihmisestä onnettoman.

  • Joo, siellä ne tosiaan roikkuu, kun eihän noita ole poiskaan järkeä laittaa, vaikka ei pitäisi kuin paria mekkoa. 🙂

 6. Mielenkiintoista päästä näkemään minimalistin vaatekaappiin! Sulla on kiva ja ajattoman oloinen garderobi, mutta vaatteita on paljon enemmän kuin kuvittelin. Oliko tässä siis ihan kaikki vaatteesi, myös ulkoiluun käytettävät? Poislukien tietenkin takit ja kengät.

  En itse ole mikään himoshoppailija, mutta kyllä niitä vaatteita vaan kertyy, kun on alustopit/-paidat, yövaatteet, hihattomia ja pitkähihaisia paitoja, neuletakkeja, muutamat housut, muutama mekko, ulkoiluvaatteet, välikerrastot, salivaatteet… Eli vaikka ajattelenkin, että eihän mulla niin paljon vaatetta ole, niin jos kaikki keräisi yhteen kasaan, olisi siinä melkoinen määrä vaatetta 😀

  • Joo, tässä on ihan kaikki arkeen, juhlaan ja mihin tahansa tilanteeseen menevät (ja sitten ne pari takkia ja muutama kenkäpari). Edelleen tosiaan enemmän kuin mitä tarvitsisi, mutta näillä selviää vuosia. 🙂 Minäkin olen katsellut pitkään, kun nämä roikkuvat henkareissa ja miettinyt, että eihän näitä ole paljon, mutta silti yli kolmekymmentä näistä tulee. 🙂

 7. Kiinnostaisi kuulla pyykkihuollostasi.
  Esim. kuinka usein peset mekkoja ja paitoja? Mitä pyykinpesuainetta käytät? Onko teillä pieni pesukone vai pyöritätkö vajaita koneellisia, kun käyttövaatteita on vain muutamia, eikä pyykkiä ilmeisesti kerry kovinkaan paljoa? Vai pesetkö vaatteita käsin?

 8. En ole minimalisti, mutta huvittaa se, että minulla on vähemmän neuleita, mekkoja ja hameita kuin sinulla. Taidan tarvita niitä lisää, jos minimalistillakin on enemmän! Puseroita, urheilukamaa ja farkkuja taasen runsaasti. Seuraavaksi sitten sun kenkäkaapin ja hattuhyllyn sisältö?

  • Minimalismihan ei itsessään varsinaisesti liity mitenkään tavaroiden määrään vaan siihen, että ei omista juttuja, jotka ovat turhia ja omistaa vain asioita, joista on iloa ja hyötyä. 🙂

   Kenkäkaappi on helposti käyty läpi: yhdet sandaalit, kahdet korkkarit, balleriinat ja lenkkarit. Hattuhylly on minulle yhtä kuin yhdet hansikkaat ja pari huivia. 🙂

   Edit. Korjaan: kolmet korkkarit, hain juuri tänään suutarilta yhdet, joista meinasin jo luopua, mutta suutari laittoi ne kuntoon. 🙂

  • Tämä sinun kommenttisihan kertoo vain sen ettet ole mekko/hame/neule-ihminen. Puseroita, farkkuja, urheilukamaa yms omistat taas runsaasti. Eli mikä on lopputulema? Se että sinulla on paljon Virven minimalistista vaatekaappia suurempi vaatevarasto? 🙂

 9. Mulla on vaatekaapissa vähän reilu sata vaatetta. Viimeksi kun laskin niitä oli sata mutta vaatteita on tullut sen jälkeen lisää. Mä nautin siitä että voin pukeutua fiiliksen mukaan. Koen että vaatekaappi on just nyt tosi toimiva ja vaatteiden valitseminen on vaivatonta. Ostan vaatteeni ja asusteeni pääasiassa pikku putiikeista. Ketjuliikkeiden vaatteita löytyy mun kaapista tosi vähän.

  • Ihanaa, että olet onnistunut kokoamaan sinulle sopivan vaatekaapin. Tärkeintähän tosiaan on, että omistaa juuri niitä juttuja, jotka tuovat itselleen iloa. 🙂

   • Olipa yllätys kun päätin vielä laskea vaatteeni. Niitä onkin”vain” 80 kpl. Samalla kun järjestelin, karsin 9 vaatetta kierrätykseen. En olekaan shoppailut niin paljon vaatteita kuin kuvittelin. Viimeksi taisin laskea ihan jokaikisen vaatekappaleeni,ulkovaatteet, huivit, vyöt, laukut ym.
    Tästä innostuneena päätin aloittaa heinäkuun minimalismi pelin. Tuli niin hyvä fiilis siististä vastekaapista.

    • Ylimääräisistä tavaroista luopuminen tuo tosiaan mukavan fiiliksen ja antaa enemmän mahdollisuuksia nauttia niistä, joita oikeasti käyttää ja tarvitsee. 🙂

 10. Ihanan vähän tarvit vaatteita. Ja parasta, että mahdut kaikkiin 10 vuotta vanhoihin vaatteisiin. Itse oli 10 v sitten kokoa 36 ja nyt 38-40.

 11. Onko sulla paljonkin alusvaatteita?

  Asut melko ihanteellisessa ilmastossa 🙂 jos haluaa minimoida vaatteiden lukumäärää.

  Täällä keski-suomessa elävällä pakollisia tamineita ovat myös: pipo, rukkaset, pitkät kalsarit, toppatakki ja talvikengät. Täällä on joka talvi päiviä, jolloin pakkasta on yli 20’C, joskus myös -30’C.

  • Joo, toki talvikengät ovat täälläkin välttämättömät, kun talvella on kuitenkin normaalit pakkaset, mutta omani elivät viime talvena juuri viimeisen talven, eli ensi talvena pitää katsoa uudelleen niiden hankintaa.. 🙂 Minulta löytyy sitten tietysti myös takit ja tosiaan ne hansikkaat. 🙂

   Olisi ihanaa saada uudistaa alusvaatelaatikko, mutta tällä hetkellä siellä on vielä useita sellaisia alusvaatteita, joita en nykyään valitsisi, mutta jotka ovat niin hyvässä kunnossa, että ei ole järkeä luopuakaan. Unelmatilanne olisi, kun alushousuja olisi viikoksi, liivejä olisi 2-3 kappaletta ja sukkiksia viikoksi. Tällä hetkellä alusvaatteita on varmaan tuplat tuosta edelleen. 🙂

 12. Vaatteita on turha laskeskella vertailumielessä ja ajatella, että mahdollisimman vähän on paras vaan paras määrä on se, joka omaan elämäntilanteeseen sopii parhaiten eikä vaatemäärä aiheuta ongelmia (tilanpuute kun vaatteita on liikaa, rahanmeno kun vaatteita ostaa liikaa tms). Itse ulkoilen ja harrastan erilaista liikuntaa paljon, joten jo pelkästään tähän tarkoitettuja vaatteita minulla on ainakin 50 kpl ellei enemmän. Näistä huonoimmat päätyvät vielä kotivaatteiksi, tosin laadukkaat vaatteet kestää vuosikausia hyvinä. Vanhin ulkoilutakki taitaa olla jo 15 v vanha ja edelleen tosi hyvässä kunnossa.
  En kuitenkaan ymmärrä miten joku pärjää yksillä hanskoilla. 😉 Minulla on pipoja, hanskoja ja huiveja niitäkin ehkä 30 kpl, koska kelit vaihtelee ja lisäksi minulla on muutamia eri vaihtoehtoja parempiin menoihin vs. ulkoiluun.
  Tekisi kyllä mieli ihan mielenkiinnosta laskea kaikki vaatteet seuraavan kerran kun siivoan vaatekaapin. Uusia vaatteita en kovin usein osta ja vaatteet on keskimäärin 5-10 vuotta vanhoja. Jos paino pysyy samana niin vaatteita en enää karsi kuin roskiin, kun kuluvat liian huonokuntoisiksi, koska kaikki vaatteeni on mieluisia ja maku tuskin tässä iässä enää muuttuu niin paljon etten niistä pitäisi. Vaatteet on myös sen verran ajattomia, että menevät siinäkin mielessä vuodesta toiseen.

 13. Mun silmään suurin osa näyttää tosi nuhjuisilta eli jo liian monesti pestyiltä. Itselle on todella tärkeää, että vaatteet ei ole haalistuneet ja nyppyyntyneet.

  • Voisko vaikuttaa kuvien valo? En ole itse kummoinen vaateiden kuvaaja, eli esim. myös se, että vaatteet kuvaa näin lattialla niitä sen kummemmin silittelemättä (osa tuli tähän suoraan koneesta) eikä päällä silitettynä tekee tietysti oman osansa. 🙂

 14. Ihailen niin tota miten pärjäät vähällä tavaralla/vaatteella itse laitan säännöllisen epäsäännöllisesti turhaa pois mut sit kumninki löydän kaupasta jotain kivaa tilalle 😃 tuo lehtinen tunika kuullostaa hyvälle tämmöselle yhtä pitkälle.. Hinta vaan mietityttää. Voikohan tunikaa tilata ihan perus kaduntallaaja vai onko yrityksille vaan kyseiset sivut 🤔

  • Minä ainakin tilasin sen ihan perus kaduntallaajana enkä mitenkään yrityksen kautta, eli onnistuu ongelmitta. Oli hintavampi hankinta kuin vaatteeni normaalisti, mutta ollut minulla sen arvoinen. 🙂

Kommentointi on suljettu.