Murtovarkaita? Asuntopalo?

Mietin aina välillä, mitä tapahtuisi, jos asuntooni murtauduttaisiin sieltä poissaollessani.

En kuitenkaan itseasiassa niinkään mieti, mitä minulta varastettaisiin vaan enemmänkin sitä, kuinka pettyneitä varkaat olisivat tänne tultuaan.

Miettikääpä nyt.

”Viedään sen taulut!”

”Ai hitto, ei sillä ole mitään oikeita tauluja vaan vain jotain typeriä meikkijulisteita Ikean kehyksissä.”

”Viedään sen pöytähopeat!”

”No hemmetti, sillä on vain jotain kukkalautasia Anttilasta ja Ikean kuppeja.”

”No viedään nyt ainakin sen korut!”

”Siis hemmetti, näistä ei saisi kirpputorillakaan 20 euroa enempää! Eihän sillä ole yhtään oikeaa korua!”

”No vaatteet nyt ainakin viedään!”

”No joo, ei ehkä kannatakaan… nämä ovat kaikki luokkaa H&M, Gina Tricot, Vila ja Vero Moda.”

”No viedään sen elektroniikka!”

”Sillä on 20 tuumainen pikkutelkkari ja pölynimuri. Kännykkä ja tietokone sillä on tietysti mukanaan. Noiden takia en jaksa käsiäni rasittaa.”

”No edes joku huonekalu?!”

”Ei kannata, Ikeasta ne on kaikki.”

Ja siinäpähän varkaat pyörittelisivät päitään. Vitriinikaappi ei olisikaan täynnä voihkimisen arvoisia viinapulloja vaan hajuvesipulloja. Laatikoista ei löytyisi mitään muuta kuin kosmetiikkaa. Lääkekaappiakaan olisi turha etsiä, sillä jos se olisi, olisi sekin täynnä kosmetiikkaa. Kaapin päällä olisi kosmetiikkaa. Laatikon alla olisi kosmetiikkaa. Vessassa olisi kosmetiikkaa. Keittiössä taulun taaksekin olisi piilotettu kosmetiikkaa. Ja ”arvopaperien” kansio ei olisikaan mitään muuta kuin laatikollinen vanhoja laskuja ja kosmetiikkafirmojen esitteitä ja muuta koulutusmateriaalia.

Lopulta kauhistuneilta varkailta menisi hermot ja he lähtisivät pois. Tiputtaisivat ehkä kostoksi muutaman hajuvesipullon ja puristaisivat matolleni mangon tuoksuista vartalovoidettani. Byhyy.

Aloin tässä myös pohtimaan, mikä itseasiassa olisi kotini arvokkain esine pienen telkkarini, pölynimurini, kännykkäni ja läppärini jälkeen. Mietin ja mietin ja tulin siihen tulokseen, että rahallisesti arvokkain olisi Chanelin Coco Mademoisellen hajuveteni. Ikean iso peili olisi sen kanssa aika tasoissa. En voi kun toistaa: Byhyy, varkaat.

Toinen mietintää aiheuttava asia on tulipalo asunnossani ja siihen liittyvä asiointi vakuutusyhtiön kanssa.

”Joo, multa meni siellä joku 60 hajuvesipulloa.”

”Joo, parikymmentä Diorin luomiväripalettia meni kanssa.”

”No ehkä lähemmäs sata huulipunaa ja -kiiltoa?”

”Kaikki kolmesataa kynsilakkaakin menivät.”

”Toistakymmentä vartalovoidettakin tuhoutui.”

”Siis ainakin kymmenen saippuaa paloi ja tahdon ne korvattavan.”

”Toistakymmentä kuivashampootakin räjähti kuumuudessa!

”Siis arvioisin, että kosmetiikkaa tuhoutui monien tuhansien eurojen edestä ellei peräti kymppitonnin arvosta.”

”Siis miten niin ette usko ja syytätte vakuutuspetoksen yrittämisestä?!? Ai siis ettei kellään muka ole kotona sellaisia varastoja?!? Ai siis ette suostu korvaamaan, vai?!?”

Kuten tiedätte, on tilanne kosmetiikan suhteen nykyään maltillisempi kuin ennen, mutta varsinkin ennen tuo ajatusleikki asuntopalosta ja sen jälkeisestä asioinnista vakuutusyhtiön kanssa on naurattanut jo vuosia. (Joo joo, ei vakavilla asioilla saisi laskea leikkiä… mutta kosmetiikkavuori EI OLE enää millään muotoa vakava asia.)

Muita samoja asioita pohtivia…? Anyone…?

33 kommenttia artikkeliin ”Murtovarkaita? Asuntopalo?”

 1. No, mutta onhan se totta, että vaikka kosmetiikka voi vaikuttaa hömpänpömpältä, on tuoksuilla ja monilla meikeillä ja ihonhoitotuotteilla ihan oikeaa rahallista arvoakin. Kalliimpia ne voi olla kuin esim. levyt ja kirjat keskimäärin! Sitä paitsi, keräilykohteensa kullakin, kai nyt postimerkki- tai perhoskokoelmatkin korvattaisiin kiltisti, ne vaan joidenkin mielestä olisi vakavammin otettavia kiinnostuksen kohteita. 🙂 -Pilvikki-

 2. Hahahaaa, loistava postaus! 😀 Tää meni just siihen huumorijuttujen sarjaan joita palautekeskustelu-postauksen kommenttiboksissa toivoin, jee!

 3. Haha, ihan loistavaa pohdintaa!! 😀

  Itseasiassa, multa varastettiin laukku helsinkiläisestä baarista 2 v sitten. Seuraavana päivänä kävin tekemässä rikosilmoituksen ja vastassa oli helteisenä iltana jo valmiiksi flegmaattinen ja evvk-asenteella varustettu nuori poliisimies. Siinä sitten kiva sirkuttaa (itekin suht vittuuntuneena) et sinne katosi rahojen ja korttien lisäksi yli 500 e arvonen Burberry-laukku ja meikkejä yli satasen arvosta plus merkkiaurinkolasit yms. muuta vähemmän arvokasta. Kyllä oli sedän ilme sellanen pahemman luokan "älä nyt hei viitti", mikä pahensi raivoania ja harmiani entisestään.

  Repesin totaalisesti tälle postauksellesi, mutta ei se tositilanne sitten oikeasti nauratakaan. 😉

  -Mari-

 4. mä olen usein miettinyt ihan samaa! Ja usein ainakin sitä, mitä kaikkea laukussa kantaa mukanaan ja jättää välillä autoon, meikkipussi, kännykkä, välillä todella kallis kamera yms. Olisi hirveää jos koti palaisi. Meillä on joskus lapsuudenkodissa käynyt varkaita, mutta se ei ole läheskään yhtä paha kuin se että kaikki tuhoutuisi tulipalossa.

  Minulla on kyllä sinua enemmän elektroniikkaa joka on suht arvokasta, muttei mielestäni mitään varastettavan arvoista 😀

 5. Onneksi sulla on nyt valokuvat todistusaineistona 🙂

  Hajuvesivitriini on aivan super ihana! Mulla on vain 6 hajuvettä ja 5 niitä bongasin myös sun hyllyiltä.

  naela

 6. Aivan mahtava postaus! Piristit päivääni (: Ihanaa kesänjatkoa sulle

 7. Naispuolinen kosmetiikkarosvo vois olla innoissaa, mut tavallinen miespuolinen arvoesineitten napsija ei välttämättä ymmärtäis sun omaisuuden arvoa : DD

 8. Sullahan on hei blogillinen todisteita sun kosmetiikasta! 😀 Voisit hyvällä tuurilla saadakin jotain. 😉

 9. Minä ainakin löytäisin vaikka mitä varastettavaa kämpästäsi!

  Miten sitten nämä jotka on kosmetiikka hulluja myös?

  -Titti

 10. Kiitos tästä postauksesta, mä sain NIN makeat naurut 😀 Piristi ihanasti rankan iltavuoron jälkeen.

  Kommentoin nyt myös edellistä postaustasi ihmisten mielipiteistä blogiasi kohtaan: kateellisten panettelua! Sun blogi on taattua Virveä ja loistava, vaikka välillä olisikin juttua muusta elämästäsi kuin kosmetiikasta, tai uusia tuotteita tulisikin enemmän kuin loppuisi. Go girl!

 11. Itselläni oli vähän samanlainen tilanne, kun matkalaukku katosi :D. Mietin siinä, että mitenköhän selitän vakuutusyhtiölle, että juu siellä oli kosmetiikkaa parin sadan euron edestä.

  Onneksi matkalaukku löytyi, niin ei tarvinnut selitellä :).

 12. Oi kyllä! Minulla on aika kasat kosmetiikkaa, vaatteita ja kenkiä ja tosiaankin olen miettinyt tuota tulipaloa! Ensinnäkin monet kalliimmat vaatteet ja kengät olen hankkinut erittäin hyvillä alennuksilla/käytettyinä, joten niiden menetys kirpaisisi enemmän, sillä korvaavia on vaikea löytää tilalle. Mutta niin, miten sitä luetteloisi ne kaikki lähemmäs pari sataa mekkoa ja reilusti yli sata kenkäparia, kamalan kasan takkeja ja meikkejä, noita viisikoitakin on lähemmäs 30. No onneksi sen luettelon voisi sitten laatia muualla ja lähettää eteenpäin. Voin vaan kuvitella vakuutusvirkailijoiden kummastelua, että onkohan tuolla naisella ihan kaikki kotona! 😀

 13. Huippu postaus! Ihan mahtava 😀 Pelottaa kyllä tuo tulipalohomma, sun kämppä varmaan oikeasti räjähtäis noista hajuvesistä ja kynsilakoista ja aerosoleista! Toivottavasti niin ei käy 🙂

 14. Asiasta poiketen kysyisin sellaista asiaa, että kun mulla on kainalot hirveän tumman näköiset, niin saisiko niitä mitenkään vaaleammiksi? :O

 15. hhihi mielikuva ihmettelevistä vakuutusyhtiön työntekijöistä sai hymyilemään 🙂

  ilahduin tänään myös kun kävin koskikeskuksen kicksissä ja ihanan ja auttavaisen myyjän neuvoessa minua mistä löydän mitäkin tuotetta (blogissasi yistettyjä tuotteita) myyjä kysyi mahdanko lukea ostolakkoa ja kertoi tuotteista että virve vannoo tämän nimeen ja kertoi että olit ollut siellä töissä. se vaan oli jotenkin niin huvittavaa kun en ole sinua ikinä edes tavannut ja sitten puhun jonkun ventovieraan myyjän kanssa siitä mitä tuotteita sinä suosittelisit. tajusin että blogisi on aika suuri ilmiö ja olet aika vahva mielipidevaikuttaja, firmojen kannattaisi alkaa maksamaan sinulle kun mainostat tuotteita 😀

  mietin kun en oikeastaan ole ikinä edes yrittänyt lukea muita blogeja kun tätä niin voisitko suositella jotain mukavia missä olisi myös arvosteluja tuotteista tai sitten jotain kynsitaiteiluja kun tykkään kynsiini kaikkea kivaa näpertää? 🙂

 16. Niinpä. Tulee mieleen taannoinen tapaus, jossa miespuoliset kanssakaverini nauroivat katketakseen kun en ollut valmis poikkeamaan saunareisulle mentäessä rannalle koska minun, arviolta 500€ arvoinen saunapussukkani sisältö olisi altistunut paahtavan kuumalle auringolle! Ei sitä kaikki vaan osaa ajatella. lol.

 17. Mut hei, sentään sulla on tämä blogi ja nyt tämä merkintä, jotta voit mahdollisesti tulevaisuudessa vakuutusyhtiöille todistaa tavaran määrän! 😀

 18. Vaikka tässä onkin vitsailtu asialla, niin yllättävän helposti sitä ajattelee, että no eihän minulla nyt ole mitään arvokasta, huonekalutkin on vaan Ikeasta ja halpa televisio. Mutta jos joutuisi ostamaan alusta lähtien esimerkiksi kaikki astiat, vaatteet, kosmetiikat yms. menisi monella yllättävän paljon rahaa, vaikka yksittäisinä tavaroina tuntuvatkin edullisilta.

 19. Hauska postaus, tällaisia lisää!:)
  Mutta ehkä kotiisi murtautuisi nimenomaan kosmiskleptomaani joka sonyjen ja jopojen ja picassojen sijaan pöllisi viisikot ja parfyymit ja KUIVASHAMPOOT?! (pilalla vaan 😉 /Badis

 20. Ite yllätyin, kun sain täydellä arvolla kosmetiikat ja korut vakuutusyhtiöstä (kotivakuutus, tapahtu suht lähellä) kun mun reppu varastettiin.

 21. Hahhaa, loistava postaus Virve. Tämmöisiä juttuja lisää, saa hymyn huulille huonompanakin päivänä.

 22. Mielenkiintoista ajatusleikkiä! (: Vakuutusyhtiön kanssa saisi kyllä todellakin käydä melkoista kädenvääntöä kosmetiikan kanssa, tuskin paljon korvaisivat. Itse koin tulipalon tuhot tässä vuoden sisään ja yllätyin kuinka niukasti korvasivat. Toivottavasti sinä ja kosmetiikkavarastosi vältytte siltä kaikelta kuitenkin. T: Silja

 23. Muistan, kun muutettiin poikakaverin kanssa yhteen ja mentiin kyselemään vakuutuksia. Sitten tultiin kohtaan jossa piti arvioida omaisuus. Se oli yllättävän vaikeaa, varsinkin, kun siinä vaiheessa meillä oli kaikki huonekalutkin hankkimatta. Laskettiin sitten pikaisesti, ettei se halvin omaisuudenarvo ehkä riittäisikään kolmelle tietokoneelle, isolle astiastolle, aikamoiselle pinolle kirjoja jne… Vaikkei meillä varsinaisesti ole mitään todella kallista niin pienistä asioista syntyy yllättävän iso summa. Vähän niin kuin menisi shoppailemaan eikä raaskisi ostaa yhtä vähän kalliimpaa juttua vaan sen sijaan ostaisi kymmenen vähän halvempaa, jotka maksaisivatkin enemmän kuin se yksi kallis.

  Toivottavasti ei koskaan tule tarvetta asioida vakuutusyhtiön kanssa korvausvaatimusten takia.

 24. Tätä vakuutusyhtiöasiaa on kyllä tullut mietittyä ja naurettua, kosmetiikkafriikki en ole, mutta vaatteissa ja asusteissa on pieni omaisuus. Joskus arvioitiin matkavakuutusta hankkiessa vakuutusyhtiön tädin kanssa korvaustarvetta, ja täti taisi ehdottaa, että vaatteille ja muulle jäisi näiden laskujen perusteella noin 400 euroa. Teki mieli alkaa kiljua että hullu, se on vain yksi kenkäpari mutta jotenkin onnistuin hillitsemään itseni ja saatiin neuvoteltua himpun verran isommat korvausrajat. Jos jollain on kokemusta vakuutusyhtiön kanssa asioinnista niin kuulisin ihan mielenkiinnosta mielelläni, miten ollaan suhtauduttu esim. useiden tuhansien eurojen matkavaatevarastojen korvaamiseen!

 25. Hehe, samaa oon miettiny just lähinnä tuon tulipalon kannalta. Kun saahan pakastimen hajotessakin vakuutuksesta rahaa esim. marjoista/hirvenlihasta jne, niin alkaako niitä siivoillessaan sitten kirjottaa ylös vai muisteleeko sitä sitten jälkeenpäin… Eli sama kai se kävis vaatteiden tms. kanssa myös.

  Ja sit mietin sitä kans, että vähänkö jotku kynsilakat, aerosolit ja hajuvedet leimahtaa hyvin, jos sattuis tulta lähelle…

 26. Tutultani varastettiin laukku, joka sittemmin kyllä löytyi ja ainoa mitä sieltä laukusta oli viety oli mp3-soitin ja hajuvesi. Mihin lie käyttivät mutta oikealle varkaalle hajuvesivitriini olisi varmaan vuosituhannen jättipotti 😛

 27. Meillä kun kävi varkaita, niin meikit lähti kaikki 😀 Ja esim. tv jäi, meikit kun on helpompi kantaa. Ja kiltisti vakuutusyhtiö korvasi kaikki mitä muistin niille listata. Tosin niitä meikkejä oli huomattavasti vähemmän kuin sinulla, mutta kuitenkin 🙂

Kommentointi on suljettu.