Hiusharjakeskustelu

Rakastan kuulla teidän mielipiteitänne, tietoanne ja näkemyksiänne joten toivon, että joukossanne on kampaajia tai ainakin hiusfanaatikkoja. Tahtoisin nimittäin avata keskustelun hiusharjoista.

Cailap Harja

Ajatus postaukseen syntyi hieman vahingossa avattuani PR-toimiston minulle lähettämän paketin, joka sisälsi mm. kolme erilaista Cailapin hiusharjaa. Tajusin nimittäin niitä tutkiessani, ettei minulle ollut koskaan ollut oikeastaan väliä, millaisella harjalla hiuksiani harjaan.

Suurin osa hiusharjoistani on ollut ihan vaan jotain kautta minulle tulleita tuotelahjoja, kaupanpäällisiä tai blogikokeiluun lähetettäviä tuotteita, joita olen tyytyväisenä käytellyt asiaa sen enempää miettimättä. Minun hiuksissani harja palvelee tehtävässään kun se selvittää hiukseni ja harjaankin hiukseni yleensä lähinnä vain kevyesti aamuisin. On siis melko samantekevää, millainen hiusharja minulla on, sillä puhdisteltuani sitä aina silloin tällöin ja todennut viimein sen muuttuneen liian ällöttäväksi kuivashampoiden ja muiden muotoilutuotteiden jäljiltä vaihdan sen vaan uuteen, ihan mihin tahansa kokoani löytämääni. (Enkä oikeastaan edes tiedä, mistä niitä sinne aina ilmestyy.)

Cailap Harja

Jo vuosien ajan vakiovarusteitani ovat olleen Tangle Teezer -hiusharjat, sillä ne ovat vaikuttaneet hiuksille hellävaraisilta, niillä on voinut paitsi selvittää hiuksia myös tupeerata niitä ja ennen kaikkea ne on helppo pitää puhtaina, minkä vuoksi niitä ei koskaan tarvitse korvata uusilla (vanhin harjani taitaa olla ehkä 7 vuotta vanha). Minulla on kolme Tangle Teezeriä (kaksi kompaktia ja yksi tavallinen), joita hukkaan ja löydän vuoron perään. Aina silloin, kun kaikki kolme niistä ovat hukassa, käytän jotain muuta hiusharjaa ja unohdun sitten vaan käyttämään sitä.

Cailap Harja

Kuten tuosta kaikesta voi päätellä, on minulle melko samantekevää, millaisilla hiusharjoilla hiukseni harjaan. Ymmärrän teoriassa, että tietynlaiset harjakset ovat hiuksille hellävaraisempia, tietynlaisilla on helpompi selvittää takkuja, toisilla tupeeraus sujuu vielä kampaakin paremmin, pallokärkiset harjakset saattavat vaurioittaa hiuksia, tietyt materiaalit tekevät hiuksista sähköisemmät, pyöröharjalla on hyvä föönata, lapioharja auttaa hiusten suoristuksessa ja mitä kaikkia näitä nyt onkaan, mutta käytännössä minun on pakko myöntää, etten ole koskaan vielä törmännyt hiusharjaan, joka olisi kyennyt mullistamaan maailmani mitenkään ihan erikoisesti. Rakastan Tangle Teezereitäni, mutta lähinnä vaan niiden käytännöllisyyden ja helpon pestävyyden vuoksi.

Cailap Harja

Meikkisiveltimien kanssa huomaan selkeitä eroja, mutta hiusharjat ovat minulle vielä hieman mysteerialuetta. Katselen töissä hämmentyneenä Mason Pearsonin jopa yli 160 euron kipuavia hiusharjoja ja mietin, että for real, kuka maksaa noin paljon hiusharjasta tai kuka tahtoo käyttää samaa hiusharjaa pari vuosikymmentä? Onko hiusharjoissa oikeasti niin valtavia eroja (käyttötarkoitusta lukuunottamatta), että niihin kannattaisi satsata omaisuuksia tai edes paria kymppiäkään?


Cailap Harja

Huomaatteko te eroja hiushajoissa? Satsaatteko siihen vai onko teille se ja sama, millä harjaatte? Käytättekö vuodesta toiseen samaa vai vahdatteko sitä välillä? Kuinka usein puhdistatte omanne? Onko teillä ikioma vai jaatteko sen jonkun kanssa?

46 kommenttia artikkeliin ”Hiusharjakeskustelu”

 1. Tangle teezer<3 ja kaveriksi semmonen pitkä toisesta päästä harvempi kampa hiusten suoristukseen avuksi ja jakauksen tekoon.

 2. Tangle Teezer ei toimi, harjaa vaan päällimmäisiä hiuksia, mutta ei mitenkään selvitä kaikkia hiuksia helposti tai nopeasti. Hiukseni ovatkin vyötäröön asti pitkät ja niitä on paljon. Omistan varmaan 6 erilaista harjaa ja silti aina palaan markettien halvimpaan muoviharjaan jossa on pitkät, joustavat, ohuet piikit, eri puolilla harjaa eripituisina. Sitä olen käyttänyt viimeset 10 vuotta ja haluaisin harjan joka olisi hieno ja tyylikkämmän näköinen mutta ei löydy vastustajaa. Siskoni lainasi harjaani ja meni sitten ostamaan samanlaisen. Toinen tärkeä väline on paksu piikkikampa jolla selvitän latvat hiusten pesun jälkeen. Eli halvimmilla ja rumimmilla mennään, mutta toimii parhaiten.

 3. Ostin Tangle Teezerin pari vuotta sitten enkä voi kuvitella enää koskaan käyttäväni mitään muuta hiusharjaa. En tiennyt, että hiusharjoissa voi olla niin paljon eroa mutta kyllä niissä vaan on 😀 Tangle Teezer on elämäni rakkaus.

 4. Hiusharjalla on väliä. Mulla on paksu ja pitkä tukka , joka takkuuntuu helposti. Ja mulla on vielä arka päänahka, joten hellävarainen käsittely on tärkeetä. Suihkun jälkeen suoristan Tangle Teezer- harjalla ja kuivaa tukkaa aina Roger Paran selvitysharjalla. Olen ostanut noita harjoja kampaamoista, enkä voisi olla enää ilman. Tavalliset harjat sähköistävät ja taakuunnuttavat tukkaa. Ne myös kuluvat nopeasti, niin että valkoiset pallot irtoavat tai poiikit painuvat pehmytosaan. Pesen aika ajoin harjani, jotta ne säilyvät useamman vuoden.

 5. Hiusharjoissa on eroa. Ainakin pitkän ja karheahkoa tukan omistajalle. Useilla harjoilla on turha yrittää selvittää tätä pehkoa, valitettavasti. Kampaajallakin tukan selvitty on usein aikamoista riuhtomista ja hiusten poikki napsumista, onneksi ei tarvitse käydä usein..

  Mutta on niitä hyviäkin harjoja! Tangleteezerit on ihania. Samoin toimivat laadukkaat lapioharjat (joskus pallokärkiin tosin jää hiuksia kiinni..) ja laadukkaat luonnonharjasharjat (ne tosin sähköistävät usein). Kaverillani on käytössä pyöreä luonnonharjasharja, mutten ole sellaista vielä uskaltanut testata. Äidin käyttämä pyöröharja on nimittäin jäänyt tukkaani pahasti kiinni muutamaan otteeseen..

  • Mun kampaaja on jo luopunut tukkani aukikampauksen suhteen. Olen muutaman kerran kärsinyt siitä repimisestä niin pahasti, että en anna enää kenenkää sitä kammata auki. Saan nykyään pesun jälkeen ite kammata tukkani. Vien aina oman harjan kampaajalle. Inhoan myös muutenkin käydä kampaajalla raitoja laittamassa ja harmaita peittelemässä, kun en ole koskaan nauttinut toisen ihmisen kosketuksesta päässäni. Käynkin mahdollisimman harvoin kampaajalla.

 6. Tangle Teezerin nimeen minäkin liputan. Hiljattain ostin Muumi-version kyseisestä harjasta, joka on siis eri merkkinen, mutta ulkonäöllisesti piikit ovat ihan identtisiä. Muumi-versio sähköistää tukan ihan kamalaksi, eikä selvitä yhtä hyvin pahempia takkuja. Eli jotain taikaa siinä aidossa Tangle Teezerissä on!

  Aiemmin käytin ihan niitä halvimpia perusharjoja, kunnes joskus yläasteella lainasin kaverin luonnonharjasharjaa ja koin valaistuksen; hiuksia ei tarttis repiä ja riuhtoa auki kun ne harjakset auttoivat avaamaan takkuja. Sitten käytinkin vuosikaudet sellaista harjaa, jossa on ne harjakset sekä piikit molemmat, kunnes kohtasin Tangle Teezerin jonkin aikaa sen jälkeen, kun ne nousivat suosioon.

 7. Tätini omistaa parturikampaamon ja olen saanut lähes kaikki harjani häneltä lahjaksi. En ole niinkään välittänyt millainen harja on ollut tai usein lempiharjaksi on valikoitunut lähinnä se, jolla hiukset on saanut nopeiten selvitettyä. Minulla on pienestä saakka ollut pitkät hiukset ja nyt useamman vuoden ne ovat yltäneet puoleen väliin pohjettani. Käsittelen hiuksiani melko kovakouraisesti ja päänahkani on tottunut kovaan käsittelyyn (lapsuusaikana pikkuveli on tainnut olla yksi syy tähän tottumiseen). Olen käyttänyt sekä luonnonharjaa että muovipiikkistä harjaa, mutta nyt useamman vuoden käytössäni on ollut Tangle Teezer. Mielestäni se on selvittänyt hiukseni nopeasti ja on kätevä ottaa mukaan reissuille. En ole huomannut mitään eroa hiuksissani käyttäessäni eri harjoja. Sitä en tosiaan tiedä millaista vahinkoa erilaisista harjoista hiuksille aiheutuu, mutta hyvin on hiukset pysyneet päässä ja kasvaneet pitkiksi kovakouraisellakin käsittelyllä.

  • Vautsi, nyt puhutaan jo pitkistä hiuksista! 🙂
   Uteliaana on tietysti heti pakko kysyä, että pidätkö hiuksiasi usein auki ja takkuuntuvatko ne noin pitkinä helposti?

   • Työpaikalla hiukseni on oltava kiinni, joten kiepautan lähes joka päivä hiukseni lenksun kanssa nutturalle ja vapaa-ajallakin pidän niitä paljon kiinni. Yöllä pidän hiukseni yleensä auki, jotta ne pääsisivät ”lepäämään” sillä jatkuva kiinni pitäminen varmasti vaurioittaa ja rasittaa niitä. Joskus kun olen kotona, saatan jättää hiukset auki, mutta usein kyllästyn jossakin vaiheessa kun ne ovat jatkuvasti tiellä ja laitan ne kiinni. Pesen pääsääntöisesti kerran viikossa hiukseni (elleivät ne jostain syystä likaannu kovasti ennen sitä) ja usein käy niin, etten ole harjannut hiuksiani siinä välissä kertaakaan. Pitkissä hiuksissa on se etu, etteivät ne likaannu kovin nopeasti ja en muista, että hiukseni olisivat rasvoittuneet koskaan latvoista/pituuksista. Lähinnä pesutarve tulee rasvoittuvasta tyvestä ja päänahasta. Viikon harjaamattomuuden myötä hiuksissa on kyllä takkuja, mutta vielä ei ole tullut eteen sellaista, jota en olisi saanut selvitettyä. Nyt olen yrittänyt ryhdistäytyä ja harjata hiukseni joka aamu ennen nutturalle laittoa. En osaa sanoa tuleeko takkuja helposti pitkiin hiuksiin, koska minulla on lähes aina ollut pitkät hiukset, enkä tiedä ns. paremmasta mitään. Olen kyllä silloin tällöin miettinyt hiusteni lyhentämistä, mutta kovin lyhyeksi en halua leikata, koska olen melko laiska hiusten laittaja ja pitkät hiukset ovat osoittautuneet helpoiksi. En esimerkiksi muista milloin olisin viimeksi föönannut hiukseni kuivaksi, koska pesen hiukseni illalla ja annan niiden kuivua yön aikana. Toki nämä pari kampausta, jotka itselleni osaan tehdä, kyllästyttävät aika-ajoin. Täitini kyllä loihtii upeita kampauksia hiuksiini eri juhliin ja toistaiseksi saavat hiukseni olla vielä pitkinä. Toki leikkautan muutaman kerran vuodessa niistä noin 10cm pois, jotta latvat pysyvät mahdollisimman hyväkuntoisina.

 8. Moi! Onkohan mulla harjaustavassa jotain vikaa, kun mulla ei Tangle kestä ikuisesti 😮 Vaan vaihdettava on välillä.

   • TT kyllä on suosikkini, muita tulee käytettyä harvakseltaan. Mutta siis sille tapahtuu kummallisuuksia! Mua ei niinkään haittaa, että muuttaa väriä, siis haalistuu esimerkiksi. Mutta siks mietin harjaanko väärin, koska piikit vääntyy tai lähinnä kai taipuu. Vois sanoa että se ’levähtää’, harottaa. Eikä kyse voi olla ns. maanantai kappaleesta kun on käynyt useammin kuin kerran tai sitten olisi jo tosi huonoa tuuria. Huuhtelen sitä aika ajoin, käytän kuivaan, kosteaan & märkään, föönaan, harjaan ja tupeeraankin joskus. En kuitenkaan puhaltele siihen millään tulikuumalla föönilla. Jotenkin pidän outona tuota ’kulahtamista’.

  • Mulla sama homma että TT kuluu. Ne piikit jotenkin kuluu eli ne muuttuu taipuisemmiksi eikä harja selvitä enää juuri mitään tän muutoksen jälkeen. :/ Uutena tykkäsin kyllä kovasti, mutta alle vuodessa ”löystyi” piikit niin kovin että käyttämättä on jäänyt ja palasin vanhan lapioharjan pariin.

 9. Olen myös pitkätukkainen täällä. Itse vannon hiusten mahdollisimman vähäisen harjaamisen nimeen (ei KOSKAAN märkinä!), ja haluan harjauksen olevan myös hellävaraista. Jos hiuksia tahtoo oikeasti kasvattaa, parasta on että niitä ei juuri märkinä harjaa ollenkaan (hiukset ovat kuin purukumia märkinä. Jos niiden antaa vain olla ja kuivua rauhassa, niin takkujakaan ei tule niin pahasti ja hiukset voi harjata kevyesti kuivana). Jos hiusten haluaa myös pysyvän sähköistymättä mahdollisimman hyvin, kannattaa hankkia puinen harja (ja siis oikeasti kokonaan puinen, harjaksia myöten). Jos hiukset ovat keskipitkät tai pidemmät, harjan kannattaisi olla ”paddle” muotoa, eli sellainen leveä, suorakaiteen muotoinen harja. Sillä harjauksen rasitus tasoittuu suuremmalle alueelle eikä siten revi hiuksia. Näillä on itsellä ainakin tukan kunto ja pituus muuttuneet hurjasti, ja takkuisuus ja katkeilleet hiukset vähentyneet olemattomiin.

 10. Tangle teezer on ihan kiva, mutta en ole koskaan ymmärtänyt sen hehkutusta. Tukkani ylettyy lähes takapuoleen ja on kokonaan omaa värjäämätöntä tukkaa kasvatusprojektin ja viiden vuoden värjäämättömyyden jälkeen. Minulla on ollut sama hiusharja kohta 10 vuotta ja en voi enää ilman sitä, päänahkani on nimittäin aika arka ja se harja on ainut, joka ei tuota kipua ja selvittää tukan ja kaikki takut ongelmitta. Se on siis iso lapioharja luonnonharjaksilla ja sellaisilla suorilla ohuilla muoviharjaksilla. Huollan ja pesen sitä huolellisesti, jotta se palvelisi minua vielä pitkään 🙂 Ilmeisesti oma hiuslaatuni vaikuttaa siihen, ettei Tangle teezer toimi niihin niin maagisesti ja huomaan tarttuvani siihen lähinnä vain joskus pesun jälkeen

  • HIuspohjan arkuus varmasti tuo tosiaan hommaan enemmän kriteerejä. Kiva kuitenkin kuulla, että olet löytänyt hiuksillesi sopivan harjan! 🙂

 11. Mulla on ollut käytössä Mason Pearsonin harjat yli kymmenen vuotta. Sen jälkeen kun aloin käyttämään niitä, kaikki muut on tuntuneet hirveiltä. Kokeilen aina välillä huvikseni jotain muuta, yksi päivä kokeilua ja mulle riitti. 😀 Ne tuntuvat kovilta päänahkaa vasten ja repivät hiuksia… Lisäksi oma hiuslaatu on todella vaativa: lasimainen, pitkä, helposti solmuun menevä, esim. Kampaajalla käynti on aina kamalaa, kun tuntuu, että niiden harjat repii mun hiukset irti. Tangle Teezer ei toimi mun hiuksissa ollenkaan. Olin ihan, että näitäkö ne kaikki hypettää. 😮 Lisäksi en voi sietää sitä tunnetta, että niillä on kuin haarukalla päänahkaa raapisi harjatessa, kun taas Mason Pearsonin harjakset tuntuvat päänahkaa vasten hierovilta ja pehmeiltä. Hiuslaatuni takia useat harjat vuosien aikana tiputtivat piikkinsä hyvinkin nopeasti, mutta yli kymmenen vuotta vanhoista Mason Pearsoneista ei ole yksikään harjas irronnut. Olen laskenut, että Mason Pearsonit on tulleet reilun 10 vuoden käytön aikana halvemmaksi käyttökertaa kohden kuin yksikään ennen niitä omistamani harjat.

  Joten todellakin on väliä millä harjaan. Enkä todellakaan jakaisi harjaani kenenkään kanssa, ne on mun! 😀 Katselen usein kylässä käydessä ihmisten harjoja miten röyhnäisessä kunnossa ne ovat, menee ihan vilunväreet. Olen tosi tarkka pitämään omat harjat puhtaina.

 12. Minä taas en ymmärtänyt Tangle Teezerin ihanuutta. Ostin, kun niin hehkutettiin. Itselläni on muutenkin hyvin ohuet ja lattanaisuuteen taipuvat hiukset ja tuntui, että TT latistaa lisää. Hiukseni eivät oikeastaan mene ollenkaan takkuun (ennen ne olivat pitkät, eivätkä silloinkaan takkuuntuneet), joten harjan tehtävä on silottaa pintaa ja kuohkeuttaa hiuspohjaa. Jälkimmäistä TT ei tee ollenkaan. Pesin ja lahjoitin tutulle lapselle.

  • Tangle Teezer taitaa tosiaan enemmän olla selvitysharja, joten hyvin ohuissa hiuksissa varmasti vaan lätistää tukkaa liikaa. :/

 13. Kyllä se TangleTeezer on valloittanut minutkin. Erityisen ihana se oli silloin, kun minulla oli vielä pitkä tukka. Käytän varrellista versiota, koska silloin sen kanssa voi föönata. Mulla on myös käytössä iso luonnonharjasharja, joka on ihan verraton silloin, kun tarvitsen sileää jälkeä kampaukseen. Nyt minulla on olkapäälle ulottuva tukka, niin harjalla on huomattavasti vähemmän merkitystä. Ei tämä pää enää juuri takkuunnu. 🙂

 14. Tangle Teezer mulla oli aiemmin ja viime kesänä vaihdoin Tangle Angeliin. Tangle Angel ei ole ehkä aivan yhtä hellävarainen, mutta toisaalta se tuntuu selvittävän hiuksia vähän paremmin. Ne Tangle Angelin siivet ovat niin söpöt ja harja on kätevä, kun sen saa seisomaan. Itse en koskaan ole tykännyt luonnonharjaksisista hiusharjoista enkä harjoista, joissa on pohjalla tuollainen tyyny (vai mikä lie). Muoviset harjat, joissa on kova pohja, ovat aina olleet eniten mieleeni ja ne on helppo puhdistaakin 🙂

 15. Koin jokin aika sitten valaistumisen, kun kokeilin levittää hoitoaineen Tangle Teezerillä. Se oli kuin taikaa! En ikinä harjaa hiuksiani märkänä, enkä uskonut harjan tekevän suihkussa mitään. Mutta niin se vaan muutti edullisen XZ:n hoitoaineen kuin paksuksi kermaksi, joka jollain taialla selvitti takkuiset hiukset. Harja soljui hiusten läpi kuin vahvimman silikonisilottajahoitoaineen jälkeen. Kannattaa kaikkien kokeilla, jotka eivät ole jo kokeilleet. Tuolla kikalla saa suuremmat tehot irti monista hoitoaineista silloin, kun haluaa hiukset äkkiä selviksi 🙂

  • Kokeiluun lähtee, kiitos vinkistä! En ole uskaltanut viedä Tangle Teezeriä suihkun puolelle, vaikka olenkin lukenut, että toimisi hoitoaineen kanssa. Jotenkin se ”älä koskaan harjaa hiuksia märkinä” on iskostunut liikaa mieleen… 🙂

 16. Että on hyvä aihe, kiitos!!!

  Mulla on ollut toistakymmentä vuotta Sebastianin luurankoharja föönausta varten ja se on kulunut, vaikkakin onneksi vielä puhdistettavissa. Olen yrittänyt etsiä uutta samantyyppistä harjaa vaikka minkälaisista muista vastaavista, mutta niissä on aina joku vika: ne sähköistää hiukset ihan mahdottomiksi käsitellä tai sitten niihin takertuu ja sotkeutuu hiukset kamalaan solmuun tai sitten föönaus kestää ja kestää tai sitten harjan muoto on mun hiusten pituuteen nähden ihan pielessä. Niinpä mun on vaan huollettava vuodesta ja näköjään vuosikymmenestä toiseen tätä yhtä ja samaa Sebastiania, eikä ole puhettakaan, että saisin vastaavan esim. matkapakaasiin tai töihin kun ei vaan löydy toista.

  Tunnetko Virve yhtään niitä uusia varrellisia Tangle Teezer -fööniharjoja? Näyttävät sen tyyppisiltä, että ne voisivat kiinnostaa minuakin. Stoccalla niitä jo oli, mutta vaikuttivat sen verran erikoisilta, että haluaisin ensin kuulla käyttäjäkokemuksia. Tämän linkin half paddle on livenä saman pituinen kuin se leveä, mutta puolet kapeampi kuin tuossa kuvassa: https://www.tangleteezer.com/products.php?cat=6

  • Katselin ja hipelöin noita Tangle Teezerin fööniharjoja kesällä töissä suurella himolla ja meinasin hankkia. Niiden ideana on myös, että ”pyyhkivät” märistä hiuksista föönatessa ylimääräistä kosteutta ja nopeuttavat siten kuivumista. Tuntuivat todella kovilta, mutta näyttivät silti niin kiinnostavilta harvoine piikkeineen… Olisikohan joku lukija kokeillut?

   • Hei! Omistan kyseisen TT fööniharjan. On todella kova, piikit ei jousta yhtään. Föönauksessa toimii kivasti, tulee kiiltävät hiukset, mutta ei sovellu muuhun harjailuun.

 17. Mulla on se paha tapa, että kuivaan hiukseni pyyhkeellä niin kuiviksi kuin suinkin ja teen sen hankaamalla hiuksia pyyhkeen sisällä oikein antaumuksella. Sen jäljiltä hiukset onkin kuin harakanpesä 🙂 Luuletko, että tuollaisen jäljiltä saisi noilla föönaus-TT:illä silti hiukset selviksi?

  • Veikkaisin, että siinä vaiheessa hyötyisit enemmän hyvästä selvitysharjasta tai tavallisesta Tangle Teezeristä. Nuo harjat sopivat enemmän hiukset harjaukseen föönatessa silloin, kun et ole hangannut hiuksia jo lähes kuiviksi pyyhkeellä. 🙂

   Tässä kaksi lyhyttä videoarvostelua harjasta:
   https://youtu.be/o2UdBpRoFXM
   https://youtu.be/rZ9PwsErKnw

   • Kiitos videoista!!! Nuo föönaus-TT:t taitaa olla vanhempi juttu kuin luulinkaan kun niitä on ehditty jo testatakin. Sinäkin mainitsit, että näit ne jo kesällä. Täytyy ottaa harkintaan, että jättäisi hiusten pyyhekuivauksen hiukan vähemmälle ja antaisi mahdollisuuden tuollaiselle harjalle ja föönille. Hiukset voisi tykätä kun niitä ei joka pesun jälkeen hierota rapisevaksi teräsvillamössöksi 🙂

 18. Heh, mä oon jo useamman vuoden käyttänyt katkennutta kammanpätkää hiusten setvimiseen… Vaikka pituutta ja runsautta hiuksis löytyykin niin eivät ne ikinä mee takkuun enkä koskaan muotoile niitä mitenkään, joten ei oo ollut tarvetta millekään paremmalle.

  Tangle teezeria oon koklannut paristi, mutta se tuntuu tosi epätyydyttävältä (tuntuu ettei yltä ihan alimpiin hiuksiin asti) ja sähköistää hiuksia ikävästi, joten kaikista hehkutuksista huolimatta en oo ostanut semmosta.

 19. Olen kiharapää, joten pitkätukkaisena en harjannut hiuksiani ollenkaan (kampaajan käskystä). Kun reuhka alkoi lyhenemään, tuli fööniharja taas käyttöön. Ostin jossain kihti kampaajaltani fööniharjan kolmellakympillä – ajattelin, että onpa kallis, mutta tuo harja nopeutti vihaamaani föönausoperaatiota 10 minuutilla (verrattuna edelliseen ehkä kolmen euron tunneliharjaan), joten sitä tuli tarkoin varjeltu aarre, joka on joka pennin arvoinen. Harjassa lukee ceramic brush, se keraaminen osuus kai aiheuttaa tuon nopean kuivumisen.

 20. Itsellä käytössä reippaasti yli 10 vuotta vanha hiusharja, muistaakseni tutulta kampaajalta sen sain. Harja on sellainen mitä usein kampaajat käyttää selvitysharjana, sellainen aika kapea jossa piikit ovat joustavia ja pienissä nipuissa harjassa kiinni. Paras harja enkä vaihda ennen kuin tuo hajoaa atomeiksi 😀 suihkun jälkeen kun tukka on vielä märkä, tulee käytettyä myös tangle teezeriä, mutta se on vähän kömpelö eikä loppujen lopuksi tunnu mitenkään erikoiselta, kampauksien tekoon en osaa sitä käyttää ollenkaan.

  Ne harjat joissa on ne pallurat piikkien päässä tuntuu ihan kauheilta! Lapioharja taas on mun mielestä liian iso ja kömpelö.. Pyöröharjan oon joskus muksuna onnistunu saamaan semmoseen solmuun tukkaan että en enää uskalla sellaista käyttää.

  Eli lopputulos, mulle harjalla on väliä 😀

 21. Minun on pakko satsata hiusharjaan koska itselläni on niin paksut luonnonkiharat hiukset että siinä jää huonompi harja kakkoseksi. Hiukset voi näyttää epäsiisteiltä ilman oikeaa harjaa. Joudun aina harjaamaan kahdessa-kolmessa kerroksessa koska edes se paras harja ei päältä yllä koko paksuudelta harjaamaan. Välillä kun alkaa toden teolla ärsyttämään niin käyn ohentamassa parturikampaajalla ja saan sieltä samalla uusia hiusvinkkejä, muun muassa vinkkejä hiusharjoista.

 22. Omistan ihanan kamalan luonnonkiharran tukan,joka takkuuntuu helposti ja on kuiva.Tähän asti Tangler Teezer käytössä ja olen ihmetellyt kun tukan harjaaminen on ollut entistä vaikeampaa.Välillä harjatessa tukkaan tulee niin tiukkoja solmuja ettei vaihtoehtona ole ollut kun kaivaa sakset 🙁 TT ei saa paksusta tukastani kuin ”päälimmäisen” kerroksen selviteltyä ja loppu tukka on edelleen aivan takussa.Luin juuri Idan iholla blogista kuinka hän on huomannut TT:n katkovan tukkaa,argh. Taidan itsekin kokeilla välillä jotain toista harjaa.

 23. En harjaa hiuksiani ollenkaan. En märkänä, enkä kuivana. Sormet riittävät hiusten sukimiseen. Omistan kyllä puisen harvapiikkisen kamman jos joskus tarvitsisin lisäapua, mutta hyvin on pärjätty. Voin lisätä myös tähän etten myöskään käytä hoitoainetta.

 24. Mun Mason Pearson on kymmenisen vuotta vanha ja alkaa nyt vähän näyttää siltä, että kutkuttelisi ostaa uusi (isompi, kun tuo on aika pieni).

  TT:a käytän suihkussa selvittämään hoitoaineisen pään. 🙂

Kommentointi on suljettu.