Japanilaiset kosmetiikkatuotteet – vauvoille vai aikuisille?

Yksi hauskimmista asioista, joita olen japanilaisilla kosmetiikkaosastoilla pyöriessäni nähnyt ovat tuotepakkausten kuvat. Siinä missä meillä länsimaissa tuotesarjojen tulee olla tyylikkäistä ja tekstimuotoisesti informatiivisia, käytetään Japanissa paljon konkreettisia kuvia viestimään tuotteen vaikutuksista.

Yksi kiinnostavimmista ilmiöistä on vauvojen kuvien käyttäminen aikuisten ihmisten tuotteissa.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (5)

Toisin kun nopealla vilkaisulla voisi länsimaalaisin silmin katsottuna luulla, eivät nämä tuotteet todellakaan ole vauvojen iholle vaan niiden visuaalisella puolella halutaan ilmentää niiden tuovan käyttäjälleen vauvamaisen pehmeän ja nuorekkaan ihon.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (1)

Suloiset vauvojen kuvat kiinnittävät heti huomion ja kukapa nyt ei haluaisi esimerkiksi vauvamaisen pehmeitä huulia!

Japani kosmetiikka vauvat - 1 (1)

Ja noh, ovathan nuo vauvat hellyyttäviä mutruhuulineen ja muutenkin kaikessa viattomuudessaan.

Japani vauva kosmetiikka - 1

Meillä länsimaissa vauvamaiset hommat hoidetaan Baby Lips -manialla, joka puolestaan erottuu suorastaan räikeästi täällä Japanissa mainoskuvillaan, joista on se tälle kansalle tyypillinen söpöys kaukana. Täällä nämä meillä länsimaissa söpöinä ja lapsekkaina pidetyt tuotteet näyttävät suorastaan eleganteilta versioilta muiden tuotteiden seassa klassisen kauniin mallikasvon koristamissa telineissä seisoessaan.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (2)

Vauvojen kuvia käyttäen voidaan Japanissa myydä mitä tahansa kasvonaamioista, hoitotuotteista ja meikeistä ihan mihin tahansa sellaiseen, mitä en edes ymmärrä.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (4)

Japanilainen söpöysajattelu on meistä länsimaalaisista usein hauskaa, sillä en voisi kuvitellakaan, että meidän markkinoillamme voisi menestyä söpöydellä ratsastava tuotemerkki.

Japani kosmetiikka vauva - 1

Meillä tuotteiden tulee vaikuuttavuuden vuoksi olla asiallisia, informatiivisia ja klassisen tyylikkäitä ja se, mikä täällä Japanissa sulattaa aikuistenkin sydämiä koetaan meillä lapsellisena ja jopa epäuskottavana.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (3)

Japanilainen kosmetiikka on tosiaan aivan oma maailmansa, jonka ymmärtäminen vaatii aivan erityistä syventymistä.

Japani kosmetiikka vauvat - 1 (1)

En tiedä, kuinka syvälle pääsen sukeltamaan siihen maailmaan näin reilun kolmen viikon reissun aikana, mutta ainakin se tarjoaa minulle melko mukavan pintaraapaisun siitä.

Harajukussa on oikeasti liike, jonka nimi on "Ehkä söpö"!
Harajukussa on oikeasti liike, jonka nimi on ”Ehkä söpö”!

Miten on, tarttuisiko teille kaupasta käteen vauvojen kuvilla varustettuja aikuisten tuotteita? Vetoaako söpöys teihin kosmetiikkaa ostaessa?

8 kommenttia artikkeliin ”Japanilaiset kosmetiikkatuotteet – vauvoille vai aikuisille?”

 1. Täytyy sanoa, että en kyllä tarttuisi vauvankuvilla varustettuun pakkaukseen, kuin ehkä pakon edessä 😀 En voi sille mitään, mutta mä miellän tuotteet vauvoille tarkoitetuiksi, ei aikuisille! Vaikka ymmärrän tuon söpöyspointin, mutta en pääse siitä yli enkä ympäri 😀

  Vastaa
 2. No en tarttuis! Ainakaan missään mitä en osaa itse lukea että mihin sitä on tarkotus käyttää. En edes suomessa monien käytettävissä tuotteissa tiedä varsinaisesti mitä tuotteilla kuuluu edes tehdä. Kuvittelisin vauvankuvissa että ne on vauvoille tarkoitttu, enkä kehtaisi vauvatuotteita ostaa. Mitä nyt mulla on jotain liberon kosteuspyyhkeitä autossa ihan varalta ( mikä on muuten ihan hyvä, kun sisko kerran lainasi autoa ja vauva väänsi pienen yllätyksen. Auto säästyi vaurioilta, mutta onneksi mulla oli paperia siellä heti saatavilla niin sai kaukalosta pahimmat putsattua)

  Vastaa
 3. Tunnistin kuvasta Blistexin huulirasvan, en muuta .. siihen voisin tarttua 😀
  Aasian, siis enne muuta tässä Japanin kulttuuri ja mielikuvamaailma on kyllä.. erikoinen. Toisaalta siellä arvostetaan kaikkea kypsää, aikuista ja arvokasta – sitten taas super-söpöily näkyy esillä muissakin asioissa kuin kosmetiikan saralla. Tuo lapsuuden ja nuoruuden ihannointi on jopa hiukan … irvokkaita ja karmivia mielleyhtymiä tuova, sillä siellä mm. pornomaailmassa suosittu genre on hyvin nuoret tytöt, jopa lapset 🙁 Ei, en ole itse katsellut, mutta tiedän.. Vaikka moinen on laissa kielletty (muutama vuosi sitten), ei sen löytäminen tiskin alta kuulemma ole liian vaikeaa.
  Sarjakuvien puolella taas mikään kielto ei estä kuvaamasta pedofiliaa ja julmia väkivaltafantasioita, joiden objektina usein on suurisilmäinen pikkutyttö …
  Tiedän, että kosmetiikassa vilahtava vauvankasvo ei ole siihen verrattavissa, mutta jostain kulttuurin erityispiirteestä ja ajattelusta sekin on peräisin.

  Vastaa
 4. Minuakin huvittaa vauvojen kuvat Aasialaisissa kosmetiikkapakkauksissa, ihan toisenlaisiin pakkauksiin tottuneena en ehkä osaisi tarttua vauvakuvin koristeltuihin, vaikka mielleyhtymä ihon pehmeydestä ja sileydestä onkin aika vahva! Vaikka tekstit olisivat itselle ymmärrettävällä kielellä niin uskottavuus jotenkin ei vaan riitä kun meillä on tottunut näkemään vauvakuvia vain oikeasti vauvoille tarkoitetuissa tuotteissa 😀

  Vastaa

Jätä kommentti