The Must Have Body Mist

Olen aivan älyttömän huono tuoksuleikeissä. Hajuvesimyyjille ne voivat olla jopa hauskaa ajanvietettä, mutta minä olen niissä ihan raivostuttavan huono, sillä en tunnista kovin helpolla yksittäisiä tuoksunuotteja. Löydän kyllä vivahteita kun joku kertoo minulle ensin, mitä etsiä, mutta muuten olen melko avuton. Myyn tuoksuja muutenkin aina fiiliksillä ja tunnelmilla etupäässä, joten yksitäisten nuottien tunnistaminen on minulle haastavaa.
Pääsin todistamaan huonouttani jälleen saatuani kokeiluuni Seppälän The Must Have Body Mistejä, joiden mukana ei saapunut minkäänlaisia tuoksukuvauksia. Veikkaan kuitenkin, etten varmasti ole yksin amatöörinenäni kanssa ja voisi palvella useitakin kuluttajia, mikäli tuoksuihin kirjoitettaisiin muutakin kuin vain ”Fabulous” tai ”Wonderful”, sillä aika moni meistä tahtoo saada vihiä, millaisia vivahteita tuoksusta voi bongata. (Googlettelujeni perusteella Seppälän valikoimissa on ollut mm. Peach & Pear ja Strawberry & Kiwi -suihkeita, jotka heti iskevät kiinnostuneiden silmiin varmasti  näitä paremmin.)
Ennen kun alan esitellä itse tuoksuja kertaan vielä body mistien funktion siltä varalta, ettei niiden konsepti ole jollekin tuttu. Töissä Victoria’s Secretin Body Mistejä myydessäni sain nimittäin usein huomata, etteivät body mistit suinkaan ole tuttu juttu kaikille, sillä ne eivät vaan ole olleet kovin yleisiä meillä Suomessa ennen.
Body Mistit ovat siis melkein kuin hajuvesiä, mutta eivät kuitenkaan. Ne ovat hajvesimäisesti tuoksuvia suihkeita, mutta yleisesti huomattavasti hajuvesiä kevyempiä. Vaikka tuoksu saattaisi joskus olla alkuun hetkellisesti jopa hieman intensiivinenkin tasoittuu tilanne yleensä lyhyen ajan kuluessa ja tuoksun suurin voimakkuus sammuu. Samalla tämä myös tarkoittaa sitä, että Body Mistit ovat hajuvesiä huonommin iholla kestäviä, minkä vuoksi niitä yleensä myös myydään hieman reilumman kokoisissa pulloissa. Ainakin on, mitä suihkutella!

Töissä saankin usein käydä nimenomaan Victoria’s Secretin kohdalla keskusteluja siitä, ”miksi pieni pullo maksaa saman verran kuin iso ja tottakai otan ison” selventäen, että pieni pullo on intensiisivisempää hajuvettä ja iso kevyempää body mistiä.

Yksi yleinen harhaluulo on, että Body Mistit ovat aina alkoholittomia ja siksi turvallisia kesätuoksuja. Asia ei kuitenkaan ole automaattisesti niin, joten kesällä ennen aurinkoonmenoa kannattaa body mistienkin suihkuttelussa olla tarkkana jos tahtoo välttyä pigmenttiläiskiltä. Joissakin body misteissä saattaa kuitenkin olla mukana myös ihoa kosteuttavia ainesosia, eli ne voivat jopa hoitaa ihoa!
Tällaisiin Seppälän The Must Have Body Misteihin minä pääsin tutustumaan:
Fabulous oli suihkeista oma suosikkini. Se oli alusta alkaen selkeästi muita suihkeita makeampi, mutta samalla myös hieman raikaskin. Makeus ei kuitenkaan ollut sellaista escadamaista ylimakeaa hedelmäistä makeutta vaan hitusen freesimpää. Tuoksu pehmennyttyä ja kevennyttyä se jäi iholleni ihanan hempeänä ja hieman puuterimaisen persikkaisena, mikä todellakin oli fabulous.
Adorable tuoksui aluksi iholla jopa hitusen pehmeän vaniljaiselle, mutta se sekoittui lopulta hieman vihreämpiin ja jopa kukkaisempiin vivahteisiin. Pidin kuitenkin siitä, kuinka kevyeksi tuoksu iholla lopulta pehmeni.
Luxurious oli hieman voimakkaampi ja tuoksuista se pehmein. Alkutuoksu oli hieman hedelmäisempi, mutta oltuaan iholla jonkun aikaa jäi iho tuoksumaan savuisen vaniljaiselle ja kevyesti sokerisen makealle. Tämä oli toinen suosikeistani Adorablen rinnalla.
Haaleakeltainen Wonderful yllätti, sillä olin sen sävyn perusteella olettanut sen olevan kevyehkö. Tuoksu oli kuitenkin neljästä se kaikkein voimakkain ja siinä yhdistyivät kevyt hedelmäinen makeus ja samalla jopa mieto mausteisuus hieman yllättävällä tavalla. Näistä neljästä tuoksusta tämä oli selkeästi jotenkin hajuvesimäisin.

Oletteko te kokeilleet Seppälän The Must Have Body Mistejä? 

The Must Have Body Misteillä on hintaa 4,95 euroa.

4 kommenttia artikkeliin ”The Must Have Body Mist”

  1. Oon joskus ostanu jotain body Flasheja tai vastaavia. Ikinä tullu käytettyy kun ei tietoa käyttötarkoituksesta. Mahtaisikohan olla sama kun Misteillä?

  2. Mää oon ostanu joskus sen Strawberry kiwin ja se kulu yhesä kesäsä iha hujauksesa ku oli niin ihanan tuoksusta, että suihkin sitä ihan koko ajan. 😀 Mua ärsyttää ku ne ei enää myy nuilla et minkä tuoksunen se on, vaan just lukee vaan et Womderful yms. 😀 Kyllä se ois ihan kiva tietää et mille sitä oikee tuoksuu.
    Enkä mää tykkää nuitten uusien tuoksuistakaan oikee. :/ Tulispa nyt kesällä jotain uusia tuollasia. :3

Kommentointi on suljettu.