Järki ja tunteet -voi tätä naisen elämää

Tiedättekö sen ketjureaktion, kun joku sarja keksii jonkun yhden hienon jutun, joka myy kuin häkä ja lähtee sitten laajentamaan tuoteperhettä hullun lailla erilaisia kaupallisia variaatioita keksien?
Yleensä niissä on aluksi ideaa, mutta jossain vaiheessa homma vaan karkaa lapasesta.
Otetaan nyt esimerkiksi Urban Decayn kulttimaineeseen kohonnut Eyeshadow Primer Potion.
Homma alkoi hyvin yhdellä tuotteella ja lähti laajenemaan siitä pikkuhiljaa.
Keksittiin, että jos tuotteesta tekee shimmerisemmän version, saisi sillä kivoja efektejä luomivärien alle. Lanseerattiin Sin-sävy.
Sitten keksittiin vastapainoksi erityisen mattainen Eden-versio.
Markkinoille päätettiin kuitenkin vielä tuoda Greed-versio, joka on ahneen nimensä mukaisesti enemmän kullankimalteinen ja kellertävä kuin huurteinen Sin. En tiedä, nimettiinkö sävy sittenkin kuitenkin lopulta markkinointitiimin kunniaksi.
Tähän olisi ollut jo hyvä lopettaa (tai no, ennen Greediäkin olisi jo voinut…), mutta koska kaupallisuus toimii ja kaikki tahtovat nuorekkuutta, on linjan uusin lisäys Anti Aging Primer, joka lupaa nimensä mukaisesti toimia ikääntymisen merkkejä vastaan luomiväriä pohjustaessaan. 
Hey for real, ikääntymisen merkkejä vastaan taisteleva luomivärinpohjustaja? 
”Urban Decay Eyeshadow Primer Potion Anti Aging is a long lasting eye shadow base with serious anti-ageing benefits.


Infused with advanced anti-ageing ingredients such as Dermaxyl® and
Kalpariane®, Eyeshadow Primer Potion Anti Aging helps to smooth the
appearance of wrinkles whilst plumping, firming and hydrating the skin
as it improves suppleness and elasticity. This revitalising and skin
brightening eye shadow primer also improves the tone and texture of the
eyelids for smoother eye shadow application.”
 Kuulostaapa kivalta, mutta en minä nyt ihan tosi jaksa uskoa tällaisiin. 
”Ingredients: Isododecane, Talc, Cyclopentasiloxane, Trimethylsiloxysilicate, Oryza
Sativa (Rice) Lipids, Triethylhexanoin, Trihydroxystearin,
Disteardimonium Hectorite, Polyethylene, Sorbitan Sesquioleate,
VP/Hexadecene Copolymer, C12-15 Alkyl Benzoate, Dimethicone, Alumina,
Caprylic/Capric Triglyceride, Phenoxyethanol, PEG-40 Stearate, Synthetic
Beeswax, Propylene Carbonate, Hexyl Laurate, Polyglyceryl-4
Isostearate, Tribehenin, PEG-10 Dimethicone, Stearic Acid,
Ethylhexylglycerin, Ceramide 2, Alaria Esculenta Extract, PEG-10
Rapeseed Sterol, Palmitoyl Oligopeptide.”
Onhan tuohon toki jotain ekstraa yritetty ympätä mukaan, mutta hei oikeasti, kai me kaikki tajuamme, että tässä on kyse vain kaupallisuudesta? Tajuamme varmasti, mutta onhan se houkuttelevaa ja myönnän, että samalla kun pyörittelen tälle silmiäni olisin minäkin se, joka kahta vaihtoehtoa punnitessaan valitsisi sen Anti Aging -version. Ihan vaan varmuuden vuoksi.
Tämä on niitä hetkiä, kun ihan itseäänkin ärsyttää oma järjen ja tunteiden ristiriitaisuus.
Valitsetteko te tuotteissa mielummin ikääntymisen merkkejä vastaan olevan version vai tavallisen?

13 kommenttia artikkeliin ”Järki ja tunteet -voi tätä naisen elämää”

 1. Heippa! Anti-agingia en vielä tartte, mutta mulla on tuo Eden. Mulla on aika rasvaiset luomet, ja oon vähän pettynyt tuohon Edeniin, koska se ei pidä luomiväriä hirveän hyvin paikallaan, vaan ne menee luomivakoon. Ootko vertaillut tuota alkuperäistä nuiden värillisten kanssa, että onko ne kaikki samanlaisia, vai onko tuo alkuperäinen yhtään parempi pitävyydessä? Kipeästi kaipaisin jotain tosi pysyvää pohjustajaa, koska se on niin kiusallista, kun kaikki luomiväri on luomivaossa!

  • Mä vastaan nyt omasta kokemuksesta… oon kokeillut noita kaikkia, ja alkuperäinen on pysyvyydessään ihan omaa luokkaansa. Sin on toiseksi paras, Eden huonoin, ainakin mun superrasvoittuvilla luomilla.

  • Kiitos! Uskallan siis kokeilla vielä tuota alkuperäistä. Ajattelin, että se on liian kallis ostaa, jos se onkin samanlainen susi kuin tuo Eden.

 2. Sain UD:n Naked 3 -paletin mukana näytteitä UD:n primereistä ja pakko sanoa, että Anti Aging oli suosikkini. Ei sen "ikääntymistä vastaan taistelevan" ajatuksen vuoksi, vaan omilla luomillani tuo toimi kaikkein parhaiten. Ei liian raskas, kuten moni primer on, vaan ihanan kevyt. 🙂

 3. Ymmärrän täysin ton Sin-sävyn, jos se on yhtään niin ihana ku alkuperäinen luomiväri nii taipuu erittäin moneksi. Mun ammo-paletissa se on ainoo mistä näkyy pohja!
  Muutoin ihmettelen, miksi kukaan haluaisi olla ku Beyonce Kultamunassa toi kimaltavampi pohjustaja luomillaan 😀 ja no, anti-aging-jutut kannattaa varmaan hoitaa jo ennen meikin levitystä.

  • EI tuo Sin- pohjustaja ihan sen luomivärin tasolle yllä.. Onneksi tuli ostettua molemmat xD yhdessähän ne toimii aika kivasti 😀 ja vielä toi tavis pohjustajakin oli saatava, toimii! Ottaisin vaikka kaikki, olen niin urpo 😀

 4. Itse juuri tilasin tuon uuden version, ja ei, en usko sen ehkäisevän ryppyjäni 😀 Ensivaikutelma siitä ei kyllä vakuuttanut, luomivärit pakkaantuivat luomivakoon 🙁 Merkin Sin-versio ei tosin ollut minulla myöskään erityisen toimiva joten kai odotin ihmettä.

 5. Vaikka kuulunkin kohderyhmään en ole ostanut mitään anti-agetuotteita, enkä ole edes katsastellut hintoja. Onko ne kalliimpia? Tehdään suuremmat voitot epätoivoisilla nuoruuden metsästäjillä 🙂

 6. Mä ajattelen liian usein tunteilla.. Esim. haluan Guerlainin aurinkopuuterin, vaikka L'orealilta tai Rimmeliltä voi löytyä yhtä hyvä aurinkopuuteri paljon halvemmalla. Tuotteiden ulkonäkö ja ''kulttimaine'' vaikuttaa hieman liikaa. 🙂

 7. Urban Decayn pohjustaja ei enää kuulu meikkipussiini, Etude Housen Proof 10 eyeshadow primer maksaa murto-osan ub:n hinnasta ja toimii ainakin mun luomilla yhtä hyvin 🙂

 8. Itse pidän UD:n potionista todella paljon. Olen myös kuullut Etude Housen olevan tuolle hyvä dupe, mutta en ole vielä itse ostanut kun tuubissa on paljon jäljellä. Kallishan se oli, mutta pidän oston arvoisena, sillä itselläni pysyy meikki hyvin kasvoilla, silmäluomet ei rasvoitu tai näytä epäsiisteiltä. Otan meikkini pois aina yömyöhään, ja silloinkaan ei ole lähtenyt mömmöt kökkööntymään. Värit on primerilla iiiiiihan eri luokkaa myös. Itselläni ei ole kovin rasvoittuvat luomet, mutta kuumuudessa tietty koko naaama hikoaa. Ilman mitään, syvät luomeni todennäköisesti paakkunnuttaisivat meikit. Minulle levittyvyys ja pysyvyys on tärkeämpää kuin anti aging vaikka kivahan se olisi jos noinkin päin asiat toimisi, saatan ensi kerralla valita anti aging version jos hinta on sama (taidan kokeilla vielä testerini), varman päälle, mutta uskon että hyvä iho lähtee sisältä päin. Olen kuullut että NARS:n primeri on ihan yhtä priimaa jos ei parempaa, sekin voi olla harkintalistalla.

Kommentointi on suljettu.