Uutuuksia kuivashampoorintamalla

En tehnyt Lontoossa asuessani liiemmin kosmetiikkahankintoja, mutta muutama aktiivikäyttöön tullut ja jo syyslukukauden aikana ennen Suomeen saapumista loppuunkulutettukin tuote majaili kuitenkin kämpilläni hetken verran.
Yhden pienen tiimin muodostivat Aussien kaksi kuivashampoouutuutta, jotka poimin itselleni matkakokoisina ihan vaan siksi, että varmasti voisin kokeilla useampaa tuotetta.
Käyttelin näitä uutuuksia vuoronperään yrittäen aina muistaa, mitä eroa näillä on, mutta loppujen lopuksi näistä kertoo jo melkoisen paljon se, että minulla meni useampi viikko ennen kuin aloin hahmottaa näiden mainittavia eroja.
Pyrin tarkoituksella ostamaan kaksi erilaiselta kuulostavaa tuotetta. Miracle Dry Shampoo Megainstant lupaili nimenomaan sitä puhdasta tunnetta ja Miracle Dry Shampoo Aussome Volume sitä tyvikohotusta ja rakennetta hiuksiin. Tykkään itse omistaa samanaikaisesti kaksi kuivashampoota juurikin siksi, että joskus hiuksiin kaipailee vain ja pelkästään sitä puhtauden tunnetta, mutta joskus taas toivoo, että kuivashampoo toisi tyveen liftausta ja rakennettakin.
Mega Instant -versio lupaili tosiaan nopeaa puhdasta tunnetta, mutta minusta tämä ei jättänyt tukkaan ihan vaan pelkkää sitä luvattua freesia tunneta, vaan tyveen jäi hitusen verran rakennettakin.
Mikään ihan mieletön tekstuurin tuoja tämä ei kuitenkaan ollut, mutta juuri sellainen minun makuuni oleva kuivashampoo kylläkin: tahdon, että hiukset tuntuvat puhtailta, mutta että niihin jää edes hitunen kotuksen ja rakenteen tunnetta.
Pidin tästä siis kaikin puolin, sillä hiukset tunuivat tämän jälkeen siltä, että shampoopesua voi vältellä vielä yhden päivän, mutta tyvi ei tuntunut yhtään liian klähmäiseltä tai mähmäiseltä.
Aussome Volume -versio oli tosiaan tarkoitettu tuomaan hiuksiin enemmän juurikin sitä kohotusta samalla, kun se imi itseensä hiuspohjan rasvaisuutta. Efekti ei ollut mikään ihan suunnattoman voimakas eroltaan verrattuna pelkkää puhtautta lupailleeseen Mega Instant -versioon nähden, mutta eroa oli kuitenkin jonkun verran.
Tämä ei tehnyt hiusten tyveen mitään ihan valtaisaa tekstuuriefektiä, jollaisen parhaimmat rakenteentuojat luovat saaden tyven muistuttamaan tuuperauksella ja hiuslakalla aikaansaatua kohotusta, mutta nostetta syntyi ihan kiitettavästi ja riittävästi.
Tyvi ei kuitenkaan muistuttanut läpikampaamisen estävää takkupalloa, mistä annoin itse plussan. Tämä pysyi siis selkeästi kuivashampoon puolella tyvikohotuslupauksista huolimatta astumatta varsinaisten hiuspuutereiden tontille.
Kuten kuitenkin totesin, ei ero toisiinsa nähden ollut näiden tuotteiden välillä ihan suunnattoman mittava, mutta olemassa kuitenkin sopivan hiuksen hienona -kirjaimellisesti!
Molemmat kuivashampoouutuudet ansaitsevat kuitenkin erityismerkinnän loistavina tuotteina, joiden puoleen kannattaa ehdottomasti lompakkoaan kallistaa uuden kuivashampoon ostoa harkitessaan.
Onko joku muu jo ehtinyt kokeilla näitä Aussien uutuuksia?

14 kommenttia artikkeliin ”Uutuuksia kuivashampoorintamalla”

 1. Heips!
  Osaisitko kertoo miksi kuivashampoot tuoksuvat niin voimakkaille,luulisi, että muitakin lukijoita kiinnostaa…
  Vai olenko vaan "herkkänoukkainen"!
  Hauskaa joulua Sinulle:-)
  -Tiina-

 2. Mulla tais olla tuo Mega Instant, mutta ääää! En tykännyt siitä yhtään ja tuo suutin hajosi tyyliin kolmannella käyttökerralla. Se vain kasteli mun hiukset lättänäksi, eikä mitään megaa, eikä instanttia näkynyt missään. Nounou 😀

 3. Hei! Huomasin pari päivää sitten, että minulle oli myyty lokakuussa vanhentunut Biozellin hoitava hiussävyte. Tuote on mennyt syyskuussa vanhaksi enkä ole käyttänyt sitä siis vielä. Mietin, uskaltaako sitä silti käyttää, vaikka se onkin mennyt vanhaksi? En ole koskaan värjännyt hiuksiani, jonka vuoksi hieman pelkään hiusvärien tuottamia mahdollisia allergisia reaktioita. Tiedätkö, voiko tuo hiussävyte aiheuttaa hiusvärien kaltaisia allergisia reaktioita?

  Hyvää Joulua! 🙂

  • Mikä tahansa aine voi toki herkistää ja tämä on todella henkilökohtaista. Uskoisin, että ainetta voi edelleen käyttää hyvillä mielin ja jos haluat olla erityisen varovainen, älä laita sitä kosketuksiin ihon kanssa vain pelkkien hiusten. 🙂

 4. Olen myös kokeillut pariakin Aussien kuivashampoota ja myös itselläni suuttimet hajosivat melkein heti. En voi suositella, vaikka toimivissa pakkauksissa olisivatkin hyviä tuotteita. :/

 5. Hei! Oletko kuullut, että kuivashampoot aiheuttaisivat joillekin hiustuppien tukkeutumista? Kampaajani sanoi että älä käytä niitä kuivashampoita. Minulla kuulemma liikaa vain vähän kasvaneita hiuksia ja kuulemma olisi merkki, että syystä tai toisesta hiuksen kasvu tyrehtyy liian aikaisin. Eli veikkas että kuivashampoo tukkii päänahkaa…

  • Hhmm, ehkä näin voi käydä, jos hiuspohjaa ei myös pestä kunnolla? En ole kuullut asiasta aiemmin, mutta uskoisin, että huolellinen shampoopesu ja syväpuhdistavan shampoon käyttö ehkäisee tässä asiassa tilannetta kovasti. 🙂

 6. Multa kampaaja kielsi kuivashampoon kokonaan, koska se kuivattaa hiuksia (minulla paksut, karheat ja hieman kiharat) jo yhdestä käyttökerrasta niin paljon. Ymmärsin, että tämä johtuu siitä, että kuivashampoo imee hiuksista talia ja näin ollen kuivattaa niitä. Oletko itse törmännyt vastaavaan?

  • Tottahan tuo on siinä mielessä, että niiden teho tosiaan perustuu rasvaisuuden imemiseen. Itse käytän niitä vain tyveen, jossa hiukset ovat hyvinvoivat, eli en koe niitä haitallisiksi. Toki jos koko tukkani olisi todella kuiva ja suihkisin kuivashampoota myös latvoihin, voisi tilanne olla toinen, mutta parin päivän välein hyväkuntoiseen tyveen suihkittuna niistä ei varmasti ole haittaa. 🙂

Kommentointi on suljettu.