Testissä FOREO IRIS – tehohoitoa silmänympäryksille

*Sis. mainoslinkin

Blogia seuranneet tietävät, että olen valtava FOREO-fani ja blogista löytyy käyttökokemuksia merkin lähes jokaisesta laitteesta. Erilaiset FOREO LUNA-kasvoharjat ovat suosikkejani, joita ilman en haluaisi ihoani enää hoitaa, merkin silikoninen  ISSA-sähköhammasharja on sekin minulla käytössä ja nitistän usein finnejä FOREO ESPADA -laitteen valon avulla. Olen ehdottomasti FOREO-tyttö ja vannon merkin laitteiden nimeen.

Yksi laite, joka minulta on löytynyt jo yli 1,5 vuoden ajan, mutta josta en ole jostain syystä saanut koko sinä aikana silti aikaiseksi kunnolla postata on FOREO IRIS. Tämä silmänympärysten hoitoon kehitetty laite on minusta siinä mielessä hieman spesiaalimpi, että toisin kuin FOREO LUNA -kasvoharjat, joita suosittelen aina lähes jokaiselle, ei tämä todellakaan ole kaikkien tarpeisiin ja vie ihonhoidon melko hifistelytasolle. Koska minulta on kuitenkin kyselty laitteesta kokemuksia, halusin vihdoin jakaa niitä.

Ostolakossa Foreo Iris kokemuksia

Sain oman IRIS-laitteeni sen valmistajalta blogikokeiluun ja myönnän, että käytän sitä intohimoisesti kausiluontoisesti. Välillä käytän sitä viikkoja päivittäin ja sitten taas unohdan sen kuukaudeksi komeroon. Nyt on jälleen ollut menossa kausi, jona olen käyttänyt sitä lähes päivittäin ja mietin jälleen, miksi ihmeessä olen koskaan unohtanut sen ja miksi en pakannut sitäkin mukaan Thaimaahan, vaan annoin vapaaehtoisesti teidemme erkaantua kokonaiseksi puoleksi vuodeksi.

FOREO IRIS on silmänympärysihon hoitoon kehitetty hierontalaite, joka auttaa virkistämään katsetta ja tekemään silmänympärysihosta nuorekkaamman näköisen. Aivan kuten muutkin FOREO-laitteet, on siinäkin hygieeninen silikonipinta, jonka ansiosta sitä voi käyttää vaikka useampikin perheenjäsen kunhan laitteen vain pyyhkii puhtaaksi käyttökertojen välillä. (Tai no, tämä on vain minun mielipiteeni. FOREO itse sanoo, että laite on henkilökohtainen välttääkseen kaikki mahdolliset tartuntariskit ja niistä seuraavat ongelmat.)

FOREO IRIS on kehitetty hieromaan silmänympärysihoa, mikä auttaa vähentämään silmänalusten turvotusta, silmäpusseja ja väsymyksen aikaansaamia tummia silmänalusia. Se auttaa elvyttämään silmänympärysihoa sekä tehostamaan hoitotuotteiden imeytymistä ja jopa häivyttämään silmänalusten juonteita ja silmien ulkonurkkien harakanvarpaita.

Ostolakossa Foreo Iris kokemuksia

FOREO IIRIS onkin minusta siis erityisesti yli kolmekymppisille loistava ihonhoitolaite, mutta silloinkin vain niille, jotka ovat kiinnostuneita tehostamaan ihonhoitoaan ja valmiita satsaamaan siihen hieman ekstraa. Ohut silmänympärysiho on tavallisesti nimenomaan se alue, jolla ikääntymisen merkit alkavat ensimmäisenä näkyä, sillä valvominen, iholle haitalliset elämäntavat, liiallinen aurinko ja esimerkiksi silmämeikin poisto liian kovalla hankauksella voivat kaikki saada sillä aikaan juonteita.

Omat silmänaluseni ovat teini-iästä lähtien tuntuneet ongelma-alueeltani, joten olen valmis satsaamaan niiden hoitoon hieman ekstraa. Niiden ikuisuusongelma on ollut tummuus (jonka huomasin alkuvuodesta kyllä helpottavan hieman, jos vihdoin saan nukkua kunnolla), josta ei voi täysin päästä eroon muuten kuin kasaamalla sen päälle valtavan kerroksen peiteainetta. Kolmenkympin rajapyykin ylityksen jälkeen suunta ei enää kuitenkaan voi olla kuin alaspäin, joten teen mielelläni parhaani, jotta silmänympärysihoni pysyy ainakin ikääni nähden hyvässä kunnossa. En ota siitä stressiä, mutta ihonhoito on hyvä tapa harhauttaa mieli pois sitä rasittavista asioista, rentoutua ja keskittyä hetkeen – ihonhoito onkin siis hieman kuin meditaatiota.

Ostolakossa Foreo Iris kokemuksia

Jos FOREO-laitteiden naureskellaan näyttävän seksileluilta, niin tämä laite nyt ainakin näyttää sellaiselta. Hieman erilaisen mielihyvän tuottamiseen tarkoitettu laite on saanut inspiraationsa aasialaisesta silmänympärysihon lymfahieronnasta, jonka avulla silmänympäryksiltä pyritään poistamaan kuona-aineita ja aktivoimaan ihoa. Muista FOREO-laitteista tuttua T-Sonic™-värähtelyteknologiaa hyödyntävässä laitteessa on kaksi erilaista hierontatoimintoa, joiden voimakkuutta on mahdollista säätää kahdeksalla eri tasolla omien tarpeiden mukaan.

Pure Mode -toiminto jäljittelee sormenpäillä taputteluun perustuvaa hierontaa, joka auttaa ehkäisemään ikääntymisen merkkien muodostumista. Tällainen klassinen sormenpäiden näpyttely silmänympärysiholla on todella perusjuttua kosmetologien tekemissä kasvohieronnoissa ja sitä voi hyvin tehdä ilman laitettakin, mutta totuus on, että minä en ainakaan koskaan tule tehneeksi sitä. Ehkä jaksan näpytellä ihoani kymmenisen sekuntia silloin tällöin, mutta en koskaan kauempaa enkä muutenkaan muista sitä. Laitteen kääntyilevä pää tekee sen paljon kätevämmin.

Spa Mode -toiminto puolestaan yhdistää taputtelun kevyeen värähtelyyn. Yhdessä ne auttavat häivyttämään jo ilmestyneita juonteita. Itse tykkään eniten käyttää tätä toimintoa ja myönnän, että vedän sen tehokkuuden aina kaakkoon kuvitellen, että mitä tehokkaammin hieron, sitä paremmin tuote toimii, vaikka tosiasiassa silmänympärysiholla hellävaraisuus on kultaa.

Ostolakossa Foreo Iris kokemuksia

Laitteen USB-johjolla ladattava akku riittää teoriassa noin sataan käyttökertaan. Käytän sanaa teoriassa, sillä laitteen ohjeiden mukaan yksi käyttökerta vie aikaa vain yhden minuutin, mutta minä en oikeastaan koskaan osaa lopettaa laitteen käyttöä niin lyhyeen ja haluan aina hieman ekstraa. Periaatteessa laite on kuitenkin tehty helppoon ja vaivattomaan päivittäiseen käyttöön eikä suorittamaan kausittaisia intensiivihoitoja iholle.

Tarkoitus on, että silmänympärysiholle taputellaan muutamia pisaroita omaa tavallista silmänympärysvoidetta, se sivellään kasvoille IRIS-laitetteen avulla ja laite kytketään sen jälkeen päälle valitulle hoitoasetukselle. Kun laitteen käynnistää, on se automaattisesti taputtelun ja värähtelyn yhdistävällä Spa Mode -toiminnolla, mutta kun virtanappia painaa uudelleen, vaihtuu asetus Pure Mode -toimintoon ja värähtely katoaa. Toiminnon intensiivisyyttä voi säätää laitteen napeilla ja laite muistaa seuraavalla käyttökerralla aiemmin valitun voimakkuuden.

Laitetta liikutetaan hitaasti alaluomella sisänurkasta ulkonurkkaa kohti ja sama toistetaan kulmaluulla. Puolen minuutin jälkeen laite antaa pulssittaisilla värähdyksillään merkin, että on aika siirtyä toiseen silmään ja sama hieronta toistetaan siellä. Vaikka laitteen kolo näyttääkin kurkistusikkunalta, ei sitä ole silti tarkoitettu asetettavaksi liikkuvalle luomelle silmämunaa hieromaan vaan käsittelemään silmänympärysihoa silmän ympäriltä.

Laite ilmoittaa jälleen pulssittaisilla värähdyksillä toisen puoliminuuttisen jälkeen, että käsittely on valmis. Pelkkä minuutti aamuin illoin silmänympärysvoiteen levityksen yhteydessä riittää, eli laite ei varsinaisesti vie ylimääräistä aikaa. Käsittelyä voi jatkaa vielä minuutin jälkeen, mutta laite sammuu automaattisesti kolmen minuutin jälkeen.

Ostolakossa Foreo Iris kokemuksia
Ei näin, vaikka cooleimmat kuvat syntyvätkin näin.

Omat silmänympärykseni eivät turpoa liiemmin, joten vaikka yritin, en saanut tällä hyviä kuvia siitä, kuinka laite olisi konkreettisesti virkistänyt silmänympäryksiäni. Ne näyttivät kaikissa kuvissa ihan samalta, mutta tunnen itse kyllä eron ja minusta ne näyttävät livenä virkeämmiltä laitteen käytön jälkeen.

FOREO IRIS -laitteen mukana tulee muiden FOREO-laitteiden tapaan pieni säilytyspussi, jossa kevyt laite kulkee helposti mukana reissussakin. Sen akku riittää täydellä latauksella noin sataan oikeaoppiseen käyttökertaan, mutta latautuu USB-johdolla täysin vain noin tunnissa. Juuri tuo erityinen akun kestävyys onkin minusta parasta FOREO-laitteissa ja ihan erityisesti FOREO LUNA -kasvoharjoissa (lukuunottamatta Go-mallia, jossa on huomattavasti huonompi akun kesto tai pienenpientä Play-mallia, jota ei voi ladata ollenkaan ja jonka sijaan muutenkin suosittelen uudempaa, paristokäyttöistä Play Plus -mallia).

Ostolakossa Foreo Iris kokemuksia

Jos siis silmänympärysihon hoitoon kaipaa jotain erityistä, on tämä laite minusta siihen mainio lisä. Kollegani kertoi sen auttavan hänellä loistavasti silmänympärysten voimakkaaseen turvotukseen ja silmäpusseihin, mutta tästä aiheesta minulla ei itselläni ole henkilökohtaisia kokemuksia. Tykkään kuitenkin itse hieroa ja aktivoida sillä silmänympäryksiäni ja siten auttaa tehostamaan silmänympäryksillä käyttämieni hoitotuotteiden imeytymistä. Yhdessä silmänympärysseerumin, voiteen ja naamiolappujen kanssa käytettynä se auttaa loistavasti huolehtimaan, että silmänympärykseni pysyvät hyvässä kunnossa.

*FOREO IRIS -silmänympäryslaitteita myy verkossa Eleven.fi.

Ostolakossa Foreo Iris kokemuksia

Kuinka te hoidatte silmänympärysihoa?


Lue myös:

Testissä FOREO LUNA Play Plus -ihonpuhdistuslaite

FOREO LUNA -ihonpuhdistuslaitteet – vertailussa KAIKKI mallit!

Tämä ihonhoitolaite pelasti finneistä kärsineen ihoni

Testissä silikoninen FOREO ISSA -hammasharja

5 vinkkiä silmänympärysjuonteiden ehkäisyyn

3 kommenttia artikkeliin ”Testissä FOREO IRIS – tehohoitoa silmänympäryksille”

  1. Silmänympärysvoidetta illalla ja aamulla. Näin kesällä aamuisin käytettävä voide sisältää suojakertoimen. Silloin tällöin laitan naamiolaput silmien alle. Just loppui KOCOSTAR’in PRINCESS EYE PATCH-laput. Seuraavaksi lähtee käyttöön Bioeffectin EGF EYE MASK TREATMENT.
    Voidemaisen kasvonaamion kanssa käytän silmienympäryksille omaa voidemaista naamiota.

  2. Mua kiinnostais onko tolle hieronnan ryppyjä madaltavalle teholle osoitettu ihan tieteellistä näyttöä? Onko tää vähän kuin ”laiskan ja kiireisen naisen” gua sha-lasta tai jaderoller? Vai pääsisikö samaan lopputulokseen vain kasvohieronnalla? Oon aina vähän skeptinen näiden vempaimien suhteen, ja kun ei vielä ole turvotusta tai ryppyjä, en kai tarvitsisi tätä siis. Ja hei, ei se nyt kolmestakympistä vaan alaspäin ole tie, sitähän sanotaan että nainen on kauneimmillaan 31-vuotiaana 😉

    • Foreon sivujen perusteella väittämä näyttäisi perustuvan käyttäjien haastatteluihin ja omiin kokemuksiin, eli ei varmaan taida olla mitattua dataa. Mutta siis varmasti samalla tavalla oikeat hierontaliikkeet häivyttävät ryppyjä, sillä monet niistä johtuvat varmaankin pienestä lihajännityksestä, jota hieronta rentouttaa. Jos siis vain jaksaa päivittäin harrastaa juurikin vaikkapa sormenpäillä tehtävää taputteluhierontaa niin uskon, että sillä on varmasti vaikutuksia. Minä en itse jaksa tehdä sitä minuuttia kahdesti päivässä ja jotenkin se vaan tuntuu tuskaiselta, joten tämä on siksi kätevä laite kaltaisilleni laiskureille. 🙂

Kommentointi on suljettu.