Erilaisia allergikkoja

Tapaan työssäni melkoisen määrän erilaisia allergikkoja.

Sanoista ”Olen allerginen sille,” on tullut synonyymi sanoille ”En halua juuri sitä tuotetta.”

Yksi ryhmä ovat hinta-allergikot.

Kaikki tuotteessa voi kuulostaa loistavalta ja he ovat valmiita ostamaan tuotteen, mutta kuullessaan hinnan, eivät he vain yksikertaisesti kehtaa sanoa sen olevan heille liikaa, vaan keksivät hätävalheen allergiastaan. ”Minun ihoni on hyvin herkkä ja olen hyvin allerginen ja olen kerran aiemmin saanut tuon merkin tuotteesta reaktion niin taidankin jättää ostamatta.

Edellisen kautta saadaan loistava aasin silta seuraavaan allergiaryhmään.

Tämän allergiaryhmän asiakkaat ovat nimittäin allergisia jollekin tietylle merkille, jonka jotakin yksittäistä tuotetta he ovat joskus kokeilleet eikä se ole vastannut heidän mieltymyksiään.

Nämä ihmiset eivät voi sanoa, etteivät vaan aikaisempien huonojen kokemuksiensa vuoksi taida uskaltaa kokeilla kyseisen merkin silmämeikkikynää (olihan puhdistustuotekin vähän liian pesevä silloin kolme vuotta sitten), joten on paljon helpompaa kertoa, että on allerginen kyseisen merkin tuotteille. Niissä kaikissahan kun on samat aineosat, joten koko merkille voi hyvinkin olla allerginen.

Sitten on olemassa aineosa-allergikkoja.

Nämä asiakkaat ovat kuulleet, että joku aineosa on ”pahasta”. Naistenlehdessä on lukenut näin ja netin keskustelupalstallakin sanottiin ja sitäpaitsi se kuulostaa muutenkin inhottavalta. He ovat siis allergisia.

Yhden asiakkaan kosteusvoiteessa ei saanut olla tehokkaasti kosteutta sitovaa ureaa, sillä hän oli kuulemma hyvin, hyvin allerginen sille. Rouva ilmeisesti piti sanaa synonyyminä virtsalle nähden mielessään voidetankkiin pissiviä ranskalaisia kemistejä minun miettiessäni vieressä, kuinka hän voi elää itsensä kanssa, sillä urea-allergikkona tuo yksi virtsan aineosa (aivan kuten vaikkapa magnesium tai kalsiumkin) varmasti mahtoi tehdä hänen keholleen kokoajan pahaa siellä ollessaan ja hänen vessassa käydessään…

Suomeksi urealle ei siis voi olla allerginen, sillä se on kehon oma aineosa. En tietenkään kertonut asiaa hänelle ja pilannut hänen ostosreissuaan, vaan leikin mukana etsien hänelle ureattoman kosteusvoiteen.

(Mikäli rouvan tarinassa kuitenkin oli jokin perä, oli hän tosiasiassa lienee herkistynyt säilöntäaineelle nimeltä Imidazolidinyl Urea, joka on formaldehydin vapauttaja.)

Nämä aineosa allergikot menevät usein myös trendien mukaan.

Heidän on pakko saada silikonitonta kosteusvoidetta, koska he ovat allergisia silikonille. Silikonin välttely on minulle myyjänä täysin ok ja etsin mielelläni asiakkaille heidän toiveitaan vastaavia tuotteita silloin, kun niissä on joku tolkku, mutta kun asiakas samaan aikaan pitää kädessään meikkivoidetta, jonka ensimmäinen tai viimeistään toinen raaka-aine on silikoni ja kysyy, sopiiko tuo uusi silikoniton voide nyt varmasti tämän hänen suosikkimeikkivoiteensa alle, sillä tuo meikkivoide on niin täydellinen hänelle, ettei hän siitä luovu tietää, ettei asiakkaalle ole silikoniallergia vaan yleinen trendihysteria.

Ehdoton lempiryhmäni ovat kuitenkin yleisesti vaan allergiset asiakkat.

Tämän ryhmän asiakkaat tulevat luokseni kädessään tuote ja kysyvät, sopiiko se heille, vaikka he ovat todella allergisia.

Kun kysyn mille he ovat allergisia, eivät he tiedä. He vain ovat todella herkkiä.

Kun kysyn, saavatko hajusteet reaktioita aikaan, eivät ne tietenkään saa.Selvä.

Kun kysyn, millaisia herkkyysreaktioita he saavat, eivät he osaa kertoa.

Punoittaako iho? Ärtyykö se? Kuumottaako sitä? Tuleeko ihottumaa? Ai ei mitään näistä.

Kun kerron, että usein synteettisiä aineiosia sisältävät tuotteet aiheuttavat vähemmän herkkyysreaktioita kuin luonnonkosmetiikka, kertovat he käyttäneensä paljon luonnonkosmetiikkaa. Lumenen voide on sopinut heille. Ja niin tuo Lorealkin. Ja niin itseasiassa Lancomen, Diorin ja Chanelinkin. Ja Clarinskin. Sekä se yksi Pirkkakin.

Ai onko tämä tuote allergiatestattu? Kyllä se on, yksikään firma ei myy tuotteita, joita ei olisi testattu. ”Allergiatestattu” on vain sanahelinää eikä tarkoita, ettei joku voisi olla allerginen jollekin tuotteen aineosalle. Tuotetta on vaan testattu. Ei siinä lue ”allergisoimaton”.

Kun sitten totean, että tuote on yleisesti hyvin siedetty enkä ole kuullut sen aiheuttaneen reaktiota, mutta toki siinä voi aina olla joku aineosa, joka ei juuri jollekin sovi, kohottaa asiakas kulmiaan ja toteaa ”Ai, sinä et siis tunne tätä tuotetta?”

Kyllä rouva, minä tunnen tuotteen, mutta ei rouva, minä en voi tietää, oletteko te allerginen jollekin sen aineosalle jos te ette edes itsekään tiedä, mille olette allerginen ja miten se ilmenee. (Puhumattakaan nyt edes siitä, ettette ilmeisesti edes ole allerginen.)

Mukavin allergiaryhmä ovat kuitenkin ihmiset, jotka tietävät, mille ovat allergisia tai osaavat kertoa, mistä tuotteista he ovat saaneet millaisiakin reaktioita.

Rakastan leikkiä aineosasalapoliisia! On ihanaa etsiä asiakkaalle glyseriinitonta vartalovoidetta tai tiettyä aineosaa sisältämätöntä huulipunaa. On ihanaa koota yhteen tuotteet, joille asiakas on reagoinut ja yrittää löytää niille yhteinen nimittäjä ja sitten yrittää löytää tuote, jossa tätä yhteistä nimittäjää ei ole ja kun asiakkaalle pääsee vielä antamaan näytteen ja kuulee seuraavana päivänä hänen kommenttinsa tuotteesta, on homma aina vaan parempaa.

Mille minä olen allerginen? Asiakkaille, jotka ovat niin allergisia, etteivät itsekään oikein tiedä, mille itseasiassa ovat allergisia.

49 kommenttia artikkeliin ”Erilaisia allergikkoja”

 1. ::D:D Nämä tällaiset jutut joita blogiisi kerrot on kyllä aina viikon piristys ei voi olla nauramatta niin (voisiko nyt käyttää sanaa urpo?) hassuja ihmiset on ai että 😀

 2. Olin juuri kuin sinä Virve, kosmetologin työssäni noin viistoista vuotta sitten! Nimittäin naureskelin asiakkaiden monen sorttisille herkkyyksille ja peloille. Samanaikaisesti kärsin limakalvoärsytyksestä ja hengitysoireista, tietämättäni tuolloin parkojen asiakkaitteni kanssa samaan ryhmään! Kaikenkukkuraksi söin oireita häätääkseni erittäin pahasti kehoani kuivattavia allergialääkkeitä, aivan turhaan! Monta vuotta olisin voinut elämässäni käyttää paremmin, jos vain kosmetiikan allergiat ja SAIRAUDET vain paremmin tunnistettaisiin, ja lääkärit niihin osaisivat tarttua muiden allergioiden seassa (nimittäin uudelleenkouluttautumissessa, elämänlaadussa, tiedossa jne..)
  Tulevaisuudessa ei taatusti ole tätä ongelmaa sillä useat epäluonnollisten aineosien aiheuttamat ongelmat mm. hormonitoiminnassa ovat pian räjähtämäisillään ihmisten tietoisuuteen. Koputapa puuta Virve, ettet sinäkin vielä yksi päivä huomaa kärsiväsi teknokemian "myrkytysoireista".

  • no voi herraisä idiootti kun kyse oli nimenomaan "allergiasta" jota ei ole olemassa eikä se oireile vaan on yleinen harhaluulo! Luoppe virven teksti tarkemmin ja älä vedä hernettä nenään. Kuten mainitaan niin on asia erikseen ihmiset jotkta ovat saaneet oireita.
   Luitkos ollenkaan koko tekstiä

  • Vaikka en olekaan alkuperäinen kommentoija, niin kyllä mielestäni asioista saa olla eri mieltä ilman, että joku alkaa puskan takaa nimittellä. Ymmärrän hyvin ihmisiä, jotka välttelevät milloin mitäkin ainesosaa tai merkkiä, joko jo puhjenneen allergian takia, huonojen kokemuksien, naistenlehtien tai ihan vain allergian pelon takia. Kosmetiikan ostaminen on pitkälti irrationaalista – mielikuvamainonta ja pakkausten ulkonäkö on usein ostopäätösten taustalla ja aivan yhtä päättömiä perusteita tuotteiden hankkimiselle kuin jonkin ainesosan välttely allergian puhkeamisen välttämiseksi. Jos jonkin ainesosan tiedetään aiheuttavan allergiaa niin miksi riskeerata turhaan? Vaikka ostaisikin jotain mahdollisesti allergisoivaa ainetta sisältävää tuotetta niin miksei ko. ainesosan saantia voi tietoisesti pyrkiä vähentämään. Ei aina tarvitse ottaa kaikki tai ei mitään asennetta.

   Monet kokevat varmasti helpommaksi vältellä tiettyjä tuotteita/merkkejä kuin lähtemään etsimään oireiden aiheuttaja-ainesosaa. Vaikka sitten vaikuttaisi luulosairaalta kosmetiikkahyllyjen äärellä. Nykyisessä kosmetiikka-ainesosien viidakossa voi herkistyä monille ainesosille yksinään ja yhdisteminä, eikä niitä kaikkia jaksa lähteä selvittämään.

   Olen tämän Virven blogin pitkäaikainen seuraaja ja olen saanut täältä monta hyvää vinkkiä, mutta täytyy myöntää että olen vähän kyllästynyt näihin asiakastyyppien analysointeihin. Tulee vähän liikaa mieleen asiakkaille naureskelu. Ymmärrän hyvin, että jokaisella ammattikunnalla on ne omat purnauksen ja naurun aiheensa, mutta niitä kannattaisi ehkä purkaa enemmän oman ammattikunnan sisällä.

  • Älä ole niin tiukkapipoinen. Olen itse kosmetiikkamyyjä ja Virvellä on hyvä pointti. Kaikkea ei tarvitse ottaa niin tosissaan 😉

   Postaus on aivan mielettömän hyvä, ja käsittelee tärkeää asiaa. Hyvä Virve! 🙂

 3. Minua nauratti kun markkinoille tuli Lumenen sos-voide. Kosmetiikkaosaston jonossa joka toisella oli se pullo kädessä.

 4. ..P.s: miksi et voinut olla rouvalle avuksi ja tiedoksi tässä urea-asiassa, jos todella ymmärsit hänen mahd. tarkoittavan formaldehyde-yliherkkyyttä..? (tavanomaisimmin ei ole vain sille ärsyyntynyt, vaan keho KYKENEE tunnistamaan haitallisen aineen, mikä on pelkästään hyvä asia, ja muitakin "herkkyyksiä" tällöin oppinut tunnistamaan.

 5. Mahtava teksti 😀 Voi, mitä kaikkea sä varmasti kuulet ja näet työpäiviesi aikana. Mahtaa olla toisinaan pokassa piteleminen =)
  Mutta tuosta allergia-asiasta, menin kerran apteekkiin ja siellähän aina tullaan avuliaasti auttamaan. No, tarvitsin kasvovoiteen jossa ei ole hajusteita. Ihoni on herkkä, kuiva ja nimenomaan hajusteet saavat sen ärtymään. No, myyjä marssitti mut ensimmäisenä sellaisen merkin hyllylle, missä KAIKKI oli hajustettuja ja hinta n. 25e/purkki. Kun kysyin, että onko nuo siis tuoksuttomia, hän tuumi vaan, että on niissä vähän hajusteita, mutta ei ne häntä ainakaan ärsytä. No mutta kappas, ei sit varmaan munkaan ihoa, jep jep… Arvaa vaan, ostinko siitä apteekista mitään 😀 Menin Sokokselle Clinique-hyllylle ja sieltä sain asiantuntevan myyjän avustuksella loistavat tuotteet =)

 6. Mä niin rakastan näitä sun "kosmetiikkamyyjänä" -postauksia! 🙂 ♥ Saisi kirjoitella tälläisiä useamminkin!

 7. Hah, mahtava postaus! Tällaisia asiakkaita todellakin tulee vastaan, ja silloin on kyllä aina pilke silmäkulmassa 😉

 8. Täällä ilmoittautuu yksi "kosmetiikka-allergikko":) Kun vain pääsisi selville, mikä allergian aiheuttaa.

  Tuleeko mieleesi, mikä aineosa Joe Blascon värivoiteessa voisi aiheuttaa ihon lehahtelun punaiseksi. Käytän monen merkkisiä tuotteita (sensai, estee lauder, chanel, clinique), mutta tuo värivoide on ainut, josta iho alkaa kutista ja punoittaa. Harmittaa, kun Blasco olisi parhaiten peittävä tuote couperosa poskilleni.

  Tuhannesti kiitoksia, jos annat vinkkejä.

 9. Oikein hauska ja piristävä postaus 😀 Tää sopi nyt tosi hyvin mulle luettavaksi, kun sain juuri tänään taistella harvinaisen vaikeiden asiakkaiden kanssa :p

 10. "Täällä ilmoittautuu yksi "kosmetiikka-allergikko":) Kun vain pääsisi selville, mikä allergian aiheuttaa."

  Niinpä. Yksi LV:n ja Sebamedin kosteusvoide aiheutti reaktiona näppyrykelmiä, samoin mineraalimeikit tekevä niitä ja lisäksi sai silmänympärykset todella kuiviksi. Pitäisi mennä testeihin.

 11. Tosi piristävä postaus! Itsellä ei olisi kyllä ikinä pokkaa väittää olevansa allerginen jollekin 😀 Jos olisin itse asiakaspalvelijana tuollaisissa tilanteissa, en varmaan pystyisi olemaan ihmettelemättä asiakkaan allergiaa vihjailevasti. Hienoa, että sinä olet pystynyt hoitamaan asiakastilanteet siten, että asiakas on lähtenyt tyytyväisenä pois liikkeestä 🙂

 12. Juuri näin, aivan loistava kirjoitus!! =) Päivän, viikon ja kuukauden naurut. t. kosmetiikkamyyjä myös

 13. Samaan törmään apteekissa. En niinkään ihonhoitotuotteissa, sillä niissä on ainakin meijän valikoimista helppo valita esim. hajusteettomat. Tai sitten vain tunnen ne sarjat hyvin, että tiedän, mitä ehdotella. Mutta just se "mulla on niin herkkä iho" ei kuitenkaan oikein kerro mitään, miten se on herkkä, mihin se on reagoinut ja miten jne. Oon nimittäin törmännyt siihen, et asiakas on ollut herkkä jollekin kaupan tuotteelle (vaikkapa puhdistusmaidolle), joten hän ei voi käyttää puhdistusmaitoja ylipäänsä. öööh, ei se musta ihan niin mee 😉

  Itse enempi törmään kuitenkin lääkkeissä näihin herkkyyksiin ja allergioihin. Kun ehdotan lääkevaihtoa (joka mun nyt vain on tehtävä, on velvollisuus kertoo halvemmista hinnoista) alkaa ihmeellinen "olen niin herkkä" -ulina, vaikka asiakas voisi vain sanoa pysyvänsä vanhassa. Ihmiset ON yliherkkiä lääkkeille, tiedän kyllä, mutta kun se on aina se sama virsi tietämättä, mille he ovat herkkiä ja mitä ne oireet ovat edes olleet!

  Tuolle tokalle anonyymille, eiköhän tässä Virve tarkoita kuitenkin naureskella sille, ettei oikein tiedetä, ollaanko sitä edes allergisia vai mistä on kyse. Ei sille, että ihmiset tosiaankin herkistyvät monenlaisille aineille!

 14. Vaikkakin en ole muuta kuin kosmetiikan perus markettikuluttaja, sun blogia on tosi mahtava lukea 😀 Toi viiminenki lause täydensi koko postauksen kasaan. Jos joskus kyllästyt kosmetiikkaalaan suosittelisin lämpimästi journalismia 🙂

 15. Mun salapoliisin homma on vähän keskeneräinen, mutta Doven voiteissa on ollut jotain mille olen allerginen sekä Lumene NC:n kosteusvoiteessa(mulla tosin on vanha versio, en tiedä onko uusi sisällöltään samaa) myös. 😀 Pitäisi vaan vähän selvitellä vielä mikä se on. Epäilen kyllä vahvasti denaturoidun alkoholin olleen kasvoilleni liikaa. :/

 16. Juttujasi lukiessa muistan, miksi en halua tuolle alalle. Menisi hermot alta aikayksikön. 😉

  Törmäsin aikanaan asiakkaaseen, joka piteli kättään nenän, sekä suun edessä ja käski hoitaa äkkiä hänen tilauksensa, sillä hän oli kuulemma kaikille hajuille allerginen.

 17. Anteeksi postaukseen liittymätön kysymys mutta..

  Ostin tossa ton Clarinsin kasvoöljyn, ja mietin että pitääkö siihen päälle laittaa vielä normi kasvorasva? 🙂 Vai riittääkö mahdollisesti ton kosteusteho mun pintakuivalle iholleni.

 18. Hienosti kirjoitettu 😀 Itse taidan olla vain hinta-allergikko, mutta enpä juuri tuon takia menekään ostamaan kalliita tuotteita jollen ole budjetoinut etukäteen.

 19. Hyvät iltanaurut sain tästä, kiitoksia! Itse en ole allergikko millään muotoa, mutta muutaman kerran olen joutunut "harkitsemaan" ostosta hintalapun nähtyäni. Ehkäpä sitä voi seuraavalla kerralla ihan rohkeasti sanoa, että muuten kuulostaa ihanalta, mutta ei ihan ole sopiva lompakolle. 🙂

 20. Paras löytö, minkä olen ikinä tehnyt, on luultavasti blogisi. Aloittelevana kosmetiikkafriikkinä blogisi selailemiseen saattaa vierähtää monta tuntia ja nautin joka hetkestä sujuvan tekstisi parissa. Kaupassa löytäessäni jotain mielenkiintoista, minun on aivan pakko jättää tavara hyllyyn – vaikka sen jättäminen kirpaiseekin – ja tulla tarkistamaan blogistasi ja kommenteista, onko sen ostaminen kannattavaa. Blogisi on siis vaikuttanut kosmetiikkaostoksiini suuresti, ja olen uskaltanut vaihtaa lempituotteitani toisiin suositeltuasi niitä blogissasi ja yllättynyt iloisesti. Jos kohtaisin sinut laivalla, en tiedä tulisinko heti juttelemaan ja kehumaan sinua maasta taivaisiin, vai esittäisinkö normaalia asiakasta joka ei ikinä olisi blogistasi kuullutkaan. Mutta kuitenkin – tiedät sen varmasti itsekin – on pakko sanoa, että blogisi on aivan mahtava.

 21. Nämä asiakasjutut ovat aina hauskoja 😀

  Minulle urea muuten ainakin suurina pitoisuuksina aiheuttaa punoitusta, onhan se ihoa kuoriva aine kuitenkin.

 22. Ruokapuolella näitä pässejä riittää jotka eivät itsekään tiedä mitä "sairastavat"… Hulluksi meinaa välillä tulla kun tehdään itsestä niin suuri numero jonkun ns. Herkistymän takia. Yök. Pilaavat päivän sellaiset asiakkaat…

 23. Hahaa! Kommentoin just Karkkipäivään sitä, kuinka en "voi" käyttää ureaa sisältäviä tuotteita, koska mielikuvat on niin vahvassa. Tosin mun mielikuvat ei taida ihan vetää vertoja sun "ranskalaiskemistit pissaamassa voidealtaaseen" 😀 Toisaalta kai tää olis verrattavissa siihen, kuinka jotkut ihmiset ei voi syödä vaikkapa käärmeitä, matoja tai kilpikonnia.

  Oon muuten ihmetellytkin sitä, kuinka luonnonkosmetiikan kailotetaan olevan überhyvää ja ties mitä, varsinkin Madaran eri tuotteet voittaa naistenlehdissä kaikkia testejä jne, mutta kaikki tuotteet mitä oon kokeillu Madaralta aiheuttaa mulle allergiaa/aknea! Mun akne on siis sellasta tosi tiheetä pientä näppylää, röpelöistä ihoa, joka näyttää ihan samalta ku mun allergiset ihottumatkin, joten en osaa sanoa onko kyseessä allergiaa vai aknea… 😛 Ja tosi usein luonnonkosmetiikan voiteet kans tukkii mun ihoa, tai en tiiä, ehkä se on vaan osa sitä "puhdistavaa" vaikutusta… Mutta en oo vielä luovuttanut! 😀 Voideseikkailut jatkukoon … 😉

  • Minäkin sain Madaran puhdistusvaahdosta allergiaoireita. Veikkaan syypääksi heinä- ja pujo-allergioita, kun tuo vaahto sisältää mm. siankärsämöä, kehäkukkaa ja kamomillasauniota.

 24. Hinta-allergiasta pääsee onneksi hyvin kun ilmoittaa vaan budjettinsa ylärajan jo heti kättelyssä; "tarvitsisin uuden meikkivoiteen, hinta sais jäädä sinne 20 euron alle" Silloin lähdetään suoraan kohti L'Oréalin ym. hyllyjä ilman sen kummempia mutinoita 😀

 25. LOL, kyllä nauratti :-). Olenkin aina ihmetellyt, miten ihmeessä niin monet tuntuvat olevan allergisia ja herkkäihoisia. En ole itse kauneusalalla, mutta tämä on ihmetyttänyt silti. Ja vaikka joskus onkin jonkin oireen saanut, se ei tarkoita vielä allergiaa. Teini-iässä sain Rexonan dödöstä jonkinlaisen yliherkkyysreaktion, mutta eipä sen jälkeen ole samankaan merkin tuotteista sellaista tullut.

 26. Heheh, mahtijuttu taas.

  Yksi asia mikä on viime aikoina kiinnittänyt huomioni blogissasi, on ilkeiden / näsäviisaiden anonyymikommenttien määrä. Oletko harkinnut anonyymin kommentoinnin kieltämistä? Tämänkin postauksen joistain kommenteista tulee vähän ankea fiilis.

  • Joskus olen sitäkin miettinyt, mutta ikäviä kommentteja tulee sen verran vähän anonyymeilta suhteessa mukaviin kommentteihin, etten ole vielä halunnut ryhtyä moiseen. Saamistani "ikävistä" kommenteista suurin osa on kuitenkin asiallisia ja ihan rakentavia eikä oikeastaan koskaan mitään niin ilkeää tai henkilökohtaista, että joutuisin jättämään kommentin julkaisematta. Lähinnä välillä huomaa vaan, kuinka huumorintaju ei aina kohtaa kaikkien kanssa.

   Ja alla olevaan kommenttiin viitaten joutuisin tietysti jättämään itse itselleni ja muille anonyyminä kommentoinnin täysin tuossa tapauksessa… 😉

 27. kyllä, yhdyn anonyymi2:n kirjoitukseen. Ja se, ettei asiakas aina tiedä mille hän on herkistynyt, ei varsinaisesti ole huvituksen paikka, vaan kaikkein ammattitaitoisin voi jakaa tietoa sitä mahd. omatessaa (samaa mieltä, -apteekissa ei todella viisaus asustele!)

  Mietin Virve josko tavaat vastailla myös itse anonyyminä….??
  Olen aika hyvä näissä, eivätkä jotkin vastaukset tunnu olevan ihan realistisia tunnelatauksia täysin anonyymin kirjoittamiksi…

  • En yleensä ikinä ehdo vastailla kommentteihin, mutta tämä oli niin ihana kommentti, että tähän oli jo pakko vastata.

   Ei, en tapaa vastailla omiin postauksiini kuin omalla nimelläni ja pidänkin lukijoissani erityisesti siitä, että mikäli joltakulta lukijalta menee tekstin pointti ohi, löytyy lukijoiden joukosta niitä, jotka ymmärtävät pointtini täysin ja selventävät sen muille. Pidän siis erityisen paljon lukijoistani.

   Mutta kiitos hieman hymyilyä aikaansaaneesta kommentistasi. Ymmärrän kyllä periaatteessa, mitä sillä tarkoitit. 🙂

 28. Aivan mahtava teksti! Ilahdutti tätäkin myyjää (vaikkakin toiselta alalta) suunnattoman paljon – näitä asiakkaita löytyy siis joka osastolta! 😉

 29. Olen aikaisemminkin näissä sun asiakkaista kertovissa postauksissakin miettinyt, miten paljon ihailen sun tapaa suhtautua haastaviin asiakkaisiin. Oon itse vähän allerginen sille, etteivät faktat pure kaikkiin ihmisiin, ja hyppisin seinille tuollaisessa ammatissa enkä varmasti osaisi pitää suutani kiinni ja lähteä leikkiin mukaan (jossa siis toinen osapuoli on aivan tosissaan), vaikka se saattaisikin olla kaikista fiksuin vaihtoehto. Meitä on niin moneen junaan, onneksi mulla on aikaa vielä oppia hyväksymään niitä asemallekin jääviä 🙂 Mielipiteitä ym. näkemyksiä toki kunnioitan, mutta jääräpäisyyden ja paksukalloisuuden sietämisen kanssa on vielä työtä.

  Pointtini tässä näköjään hieman itsereflektioon ajautuneessa kommentissa oli se, että olet varmasti täysin oikeassa ammatissa ja olen kiitollinen sinunlaisista myyjistä itseni ja muiden asiakkaiden puolesta 🙂

 30. Minusta tämä postaus on oikeastaan vähän ilkeää ja sangen lapsellista naureskelua asiakkaiden selän takana. Moni näistä allergikoista kun on kuitenkin ihan tosissaan allergikko – ainakin omasta mielestään. Tuskin he ihan huvikseen allergiaansa myyjälle kertovat, vaikka sen todenperäisyyttä eivät olekaan todentaneet. Näiltä samoilta asiakkailta myyjätkin viime kädessä palkkansa saavat. Sekin olisi ihan hyvä muistaa.

 31. mustakaan tää postaus ei nyt niin hillittömän hauska ole. ehkä en vain voi kuvitella noita sun asiakkaita. olen itse _oikeasti_ allerginen aika monillekin jutuille, ja mun on vaikea kuvitella että joku huvikseen keksisi tällaista. onhan se mahdollista. mutta allergiaa on varmaan vaikea ymmärtää jos sitä ei itsellä ole. saan esimerkiksi joistain kosmetiikkatuotteista todella voimakasta ihoärsytystä mutta mulla ei ole mitään hajua, mikä joissain sen laukaisee. että kun menen sinne kosmetiikkaostoksille ja sanon, että jotkut tuotteet allergisoivat, niin naureskeleekohan se myyjä sitten mielessään ja pitää mua luulotautisena idioottina..? samoin ihmiset eivät taida ymmärtää esim. että hajuillekin voi olla allerginen. ja luulen, että tällaiset jutut vain lisäävät sitä epäluuloa…

  • Mä ainakin pystyn helposti kuvittelemaan, miksi joku sanoisi allergian tekosyyksi. Joillekin voi olla vähän noloa ensin innostua tuotteesta ja sitten pettyä suuren hintalapun edessä ja joutua myöntämään, ettei olekaan varaa, raha-asiat kun ovat niin kovin arka aihe meillä. Allergia on helppo syy sanoa, koska sitä ei voi kukaan ulkopuolinen kiistää tai epäillä (paitsi jos asiakas muuten on ihan ristiriitainen omien allergiaväitteidensä kanssa), eikä kukaan suosittele varmasti tuotetta, jolle asiakas on allerginen. Esim. raha-asioiden kohdallahan myyjä voisikin alkaa suostutella tyyliin "no ei se nyt niin kallis ole verrattuna tähän tai tuohon", tai jotain.

   Ja tosiaan ei se pointti ollut naureskella todellisille allergikoille, vaan niille, jotka eivät edes pysty kuvailemaan millaisia oireita saavat tai jotka kuvittelevat olevansa allergisia, koska jokin ainesosa on ollut pinnalla kauhistelun keskiössä. Vähän niinkuin ruokadieetitkin seuraavat trendejä.

 32. Voi harmi kun joillain meni nyt pointti tästä kirjoituksesta. Tarkoitus ei ollut suinkaan naureskella heille, jotka ovat oikeasti allergisia jollekin aineelle, tiesivät he sen aineosan tai eivät, vaan näille, jotka ovat "muka allergisia". Eli jos joku väittää olevansa allerginen esimerkiksi silikonille etsiessään kosteusvoidetta, mutta käyttää kuitenkin meikkivoidetta, jossa on silikonia. Menee vähän pohja tuolta "allergian" selittämiseltä. 😉 Ja kyllähän Virvekin kertoi, että hän mielellään selvittelee mille ainesosalle asiakas saattaisi olla allerginen. 🙂

  -Laura

  Allergiat ovat oikeasti tosi ikäviä, ja Virvekin sen takuulla tietää. Tottakai olisi ihanaa, että kaikki saisivat selville mille ovat allergisia. Itsekin kärsin herkästä ihosta, joka saattaa ärsyyntyä joistain ainesosista, mutta mulla ei ole vielä mitään hajua mitä ne ainesosat ovat. En siis todellakaan lähtisi selittämään, että olen allerginen sille ja tälle, koska en mistään mitään tiedä. Voisin kuitenkin kertoa olevani herkkäihoinen, ja että saan joistain tuotteista reaktioita, mutta en tiedä vielä mistä ainesosista ne johtuvat. Jos taas tietäisin mille ainesosalle olen allerginen, se olisi helppo kertoa, ja tuskin myyjä minun allergialleni naureskelisi. Eiköhän Virvekin ole kohdannut näitä

 33. Kyllä vain, monet keksivät allergioita. Minua suberhyper ruoka-aine allergisena ärsyttää nimenomaan se, että nämä allergiset vesittävät meidän oikeasti (tutkitusti ja todistetusti) allergisten sanomat asiat, koska nimenomaan tulee sellaisia tilanteita joissa esim. minä olen ilmoittanut olevani allerginen (vaikkapa illanvieton emäntä on pyytänyt allergialistaani koska haluaa olla minulle ystävällinen ja valmistaa jotain jota voin syödä turvallisesti) niin joku änkeää ottamaan samalta lautaselta jossa on minun erikoisruoat, koska "joskus vatsa turpoaa laktoosista" tai "kerran kävi niin, että meni maha sekaisin" tmv.

  Uskoisin, että Virve meinasi juuri tällaisia ihmisiä, mutta kosmetiikanpuolella

 34. Heh, hauska postaus 🙂 Joka ikinen kosmetiikkaa ikinä myynyt henkilö tietää, että näitä "allergisia" asiakkaita kyllä riittää. Oikeasti allergisen ja "allergisen" tunnistaa kyllä toisistaan aika nopeasti 🙂

Kommentointi on suljettu.