Lasi-iho, hunajaiho ja pilvetön iho – tällaista ihoa Etelä-Koreassa tavoitellaan

Glass skin 3ce
Kuva: 3CE

 

Moni on varmasti viimeaikoina törmännyt termiin glass skin, jolla kuvaillaan tavoittelemisen arvoista, kuulaan heleänä hehkuvaa ihoa. Sekä termi että myös trendi lähtivät alunperin Etelä-Koreasta, mutta glass skin on korealaisen kosmetiikan trendikkyyden myötä tullut ilmiöksi myös länsimaissa.

Mitä tarkoittaa ”glass skin”?

 

Glass skin eli lasi-iho kuvaa ihoa, joka on kirkas ja kuulas kuin lasi. Lasi-ihon pinta on tasainen ja heleä eikä sillä näy pigmenttiläiskiä, epäpuhtauksia, laajentuneita ihohuokosia tai muitakaan ihovirheitä. Iho voi jopa näyttää suorastaan kosteankiiltävältä, mutta koska kiillon alla on virheetön iho, ei lopputulos näytä kuitenkaan siltä, että iho olisi öljyisen rasvainen.

Glass skin on Etelä-Koreassa äärimmäisen tavoiteltu. Käytännössä voisi sanoa, että se on kuin vauvan iho 2.0, sillä lasi-iholla on kaikki se vauvan ihon virheettömyys, mutta samalla myös heleä ja energinen hehku. Käytännössä lasi-iho on niin täyteläisen kosteutettu, että se suorastaan tihkuu valoa kauniisti pinnaltaan taittavaa kosteutta.

Glass skin 3ce
Kuva: 3CE

Kuinka lasi-ihon saa?

Tässä kohtaa täytyy ehkä tuottaa pieni pettymys, sillä totuushan on, ettei ihan jokainen voi saada oikeaa lasi-ihoa. Vaikka lasi-iho-termi onkin ollut pinnalla vasta melko lyhyen aikaa, Etelä-Koreassa lasi-ihon kaltainen, virheetön ja kuulas iho on kuitenkin ollut tavoittelemisen arvoinen aina. Etelä-Koreassa kaikki lähtee ihonhoidosta, jonka avulla ihoa voidaan varjella nuoresta lähtien, jotta iho säilyttää nuorekkaan hehkunsa ja kauneutensa. Avainasemassa onkin ihon suojaaminen auringolta, huolellinen ihonpuhdistus ja tehokas ihon kosteutus. Jos ihonhoitoa on laiminlyönyt näiden osalta tai ihan vain saanut hankalat geenit ja jatkuvia yllätyksiä tarjoavan ihon, ei lasi-ihoa voi kovin helpolla saavuttaa.

Ero eteläkorealaisten ja länsimaisten glass skin -vinkkien välillä onkin tavallisesti siinä, että Etelä-Koreassa vinkit keskittyvät ihonhoitoon kun taas länsimaissa ihonhoitoa on tyypillisesti laiminlyöty vuosien varrella erityisesti ihon suojaamisen suhteen sen verran, että glass skin ei noin vain synnykään pelkällä ihonhoidolla ja helpointa on suositella meikkituotteita, joilla iholle voi huijata glass skin -lopputuloksen heti.

Koska lasi-ihon kaltainen, eteerisen kuulas iho on Etelä-Koreassa niin suosittu, ei eteläkorealaisissa ihonhoitotuotteissa siksi käytetä esimerkiksi retinolia, jota pidetään paitsi hyvin vahvana ainesosana, mutta jonka ihoa paksuntavaa vaikutusta halutaan myös nimenomaan välttää. Koska ihosta on myös tyypillisesti aina pidetty hyvää huolta, ei retinolin kaltaisille vahvoille, ikääntymisen merkkejä ja UV-vaurioita kumittaville ainesosille ole myöskään Etelä-Koreassa tarvetta.

Etelä-Koreassa lasi-ihoa koskevat vinkit koskevat tavallisesti nimenomaan ihon kosteutusta. Iho saa lasi-iholle tunnuksenomaisen kostean hehkun, kun sen kosteusvarastot on pumpattu täyteen, mikä sujuu parhaiten kerrostamalla iholle useamman kerroksen kosteutta tuovaa hoitonestettä, hyaluronihappoa sisältävää kasvoseerumia ja lukitsemalla kosteuden iholle raikkaalla geelivoiteella, joka ei jää kasvoille rasvaisena vaan heleänä. Loppusilaus syntyy kosteuttavalla kasvosuihkeella.

Vaikka kuinka hoidan ihoani, voin vain haaveilla lasi-ihosta. Pisamani tai laajentuneet ihohuokoseni ja verisuoneni eivät katoa millään, joten ihoni ei koskaan vaan voi olla luonnostaan täydellinen lasi-iho. Toisaalta myös liian kiiltelevä iho tuntuu hieman vieraalta ajatukselta.

korea glass skin 3ce
Kuva: 3CE

Onneksi lasi-ihon voi myös feikata meikillä. Ihan yhtä kauniilta se ei tietenkään näytä kuin luonnollisen kuulas ja virheetön lasi-iho, mutta jotain on silti tehtävissä. Varsinainen märkänä kiiltävä lasi-iho ei meikattuna tunnu omalta jutultani ja voi jopa näyttää hieman hassulta meillä länsimaissa. Vaikka lasi-ihoa jäljittelevää meikkiä ei haluaisikaan toteuttaa täydessä mitakaavassa, voi iholle silti lisätä luonnollista heleyttä. Avainasemassa ovat ihohuokosia häivyttävät pohjustustuotteet sekä heleän ja virheettömän pinnan jättävä meikkivoide.

Trendikkään lasi-ihon lisäksi Etelä-Koreassa tavoittelemisen arvoisia ovat myös cloudless skin ja honey skin, jotka ovat hyvin samankaltaisia ihanneihoja kuin glass skin. Itseasiassa näitä termejä on käytetty Etelä-Koreassa vielä pidempään kuvaamassa täydellistä, tavoittelemisen arvoista ihoa.

Cloudless skin -termillä viitataan ihoon, joka on kirkas ja virheetön kuin sininen taivas sateen jälkeen. Sillä ei ole pilviä, eli pigmenttiläiskiä tai muita ihovirheitä.  Siinä missä glass skin -termi kuvaa nimenomaan sitä, miltä lasinkirkas ja virheettömän tasaisena kuultava iho näyttää, kuvaa cloudless skin puolestaan sitä, kuinka terve ja hyvinvoiva iho on. Sitä ei voi feikata itselleen, vaan se lähtee ihon hyvinvoinnista ja terveistä elämäntavoista, jotka heijastuvat hyvin hoidetulle iholle.

Honey skin eli hunajaiho kuvaa puolestaan kosteutettua, heleää ja täyteläisen ravittua ihoa, jonka voi sanoa näyttävän hunajalta. Termi onkin jopa hieman trendikästä, ihon pintatekstuurin virheettömyyttä korostavaa lasi-ihoa armollisempi.

Lasi-iho, pilvetön iho ja hunajaiho ovat kaikki siis termejä, joilla kuvataan huolellisen ihonhoidon avulla tavoiteltavaa, hehkuvan kaunista ihoa, jonka tavoitteluun Etelä-Koreassa suhtaudutaan huomattavasti länsimaita neuroottisemmin.

STYLENANDA 3CE MIST
Kuva: 3CE

Millaista ihoa te tavoittelette?


Lue myös:

Korealainen, 10-vaiheinen ihonhoitorutiini

Korealainen ihonhoitorutiini markettituotteilla

5 tapaa käyttää kosteuttavaa kasvosuihketta

Miksi eteläkorealaisilla on pakkomielle kauneuteen?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

2 kommenttia artikkeliin ”Lasi-iho, hunajaiho ja pilvetön iho – tällaista ihoa Etelä-Koreassa tavoitellaan”

  1. Pilvetön ja hunajainen iho olivat minulle aivan uusia tuttavuuksia, mutta valitettavasti yhtä mahdottomia saavuttaa kuin tuo pitkään pinnalla ollut lasi-iho. Pigmenttiläiskille, katkenneille verisuonille, ihohuokosille ja punakkuudelle kun ei vain voi mahdottomia tehdä. Enkä kieltämättä minäkään haluaisi ihan noin hehkeästi kiillellä..
    Itse lähden nykyään siitä, että teen parhaani ihoni eteen, peitän pahimmat kohdat meikillä, mutta muuten ollaan kuin Ellun kanat :). Elämän jälkiähän ne lopulta on ja ihmisiä tässä vaan ollaan.

  2. En erityisesti tavoittele muuta kuin tervettä ja hyvinhoidettua ihoa. Omalla kohdalle kyse ei ole pelkästään kosmetiikasta, vaan myös elintavoista, kuten kai meillä kaikilla.
    Sokeri ei sovi omalle iholle lainkaan, mutta kasvispainoitteinen, terveellinen ruokavalio ja vesi taas tekevät hyvää. Samoin säännöllinen liikunta ja hyvät unet.
    Ullatus, hah!

    Ehkä 45-vuotiaana voi myös todeta, että kaikki ei ole minua varten. Koska ikä ja eletty elämä.

Kommentointi on suljettu.