Uutta ja kiinnostavaa: kotimainen HAVU cosmetics

*Sis. mainoslinkin

Joko kuulitte uudesta suomalaisesta luonnonkosmetiikkamerkistä, joka kulkee nimellä HAVU cosmetics?

Bongasin jutun merkistä toissapäivänä Iltalehden Tyyli-sivustolta ja siitä tuli jotenkin todella hyvä fiilis. Eilen lanseeratun tuotemerkin takana on 19-vuotias Lumi Maunuvaara, joka artikkelin mukaan kyllästyi lukiossa ollessaan kosmetiikkamaailman pinnallisuuteen ja perusti sen vaikutuksesta oman tuotemerkin. Nykyään Lumi opiskelee kemiaa ja biotekniikkaa.

HAVU cosmetics Lumi

Havu cosmetics -tuotemerkin ensimmäinen tuote on luonnonmukainen huulipuna, jota ei ole pakattu mihin tahansa hylsyyn. Kolmessa sävyssä saatavilla olevissa punissa on hurmaava, suomalaisesta koivusta valmistettu puuhylsy ja jokainen hylsy on siksi uniikki. Huulipunat esiteltiin kuulemma jo viime syksynä Habitare-messuilla ja paitsi että ne kiinnostivat messukävijöitä, kiinnostui Iltalehden artikkelin mukaan niistä jopa kansainvälisesti tunnettu design-lehti Wallpaper.

Joku näytti kysyneen merkin Instagramissa, sisältävätkö hylsyt ollenkaan muovia ja yrityksen mukaan tässä ensimmäisessä erässä muovia on käytetty hygieniasyistä, sillä hylsyn puupinta ei itsessään saa olla kosketuksissa kosmetiikan kanssa. Asia on kuitenkin tiedostettu jo tuotekehittelyvaiheessa ja yrityksellä on jo muutamia eri vaihtoehtoja, joilla muovi tullaan tulevaisuudessa korvaamaan.

HAVU cosmetics ostolakossa virve vee

HAVU cosmetics kertoo sivuillaan haluavansa herätellä kosmetiikkabrändejä panostamaan luonnolle ja iholle hyviin raaka-aineisiin sekä avata samalla keskustelua kosmetiikan turvallisuudesta ja tuotannosta. HAVU cosmetics uskoo, että luonnonkosmetiikka on tulevaisuutta ja että laatukosmetiikkakin voi olla luonnonkosmetiikkaa.  HAVU cosmeticsille tärkeimpiä arvoja ovat laatu, eettisyys, luonnonmukaisuus ja suomalaisuus. Tuotteiden takana on toisensa lukiosta, yliopistosta ja kaverien kavereiden kautta tunteva potukka, jotka päätyivät työkentelemään yhdessä eri osaamisien myötä.

HAVU cosmetics huulipuna ostolakossa Virve Vee

Vaikka HAVU cosmetics -verkkokauppa lanseerattiin vasta eilen, näyttää se saaneen erinomaisen vastaanoton. Kuten tässä eilen ottamassani kuvankaappauksessa näkyy, oli merkin kolmesta huulipunasävystä kaksi myyty loppuun välittömästi ja nyt seuraavana päivänä viimeisinkin näytti eioota. Vautsi! Huulipunat on tehty luonnon vahoista ja rasvoista ja väriaineina on käytetty kosmetiikkatuotteille tavanomaisia, luonnonkosmetiikaksikin luokiteltavia eri värisiä rautaoksideja ja titaanidioksidia. Lisäksi ne sisältävät antioksidanttista E-vitamiinia. Punaista ja nudea sävyä voi käyttää myös poskipunana. Huulipunalla on hintaa 30 euroa, mikä on minusta kohtuullinen hinta tällaisesta tuotteesta.

Minusta on aina mahtavaa ja inspiroivaa kuulla tarinoita erityisesti nuorista yrittäjistä. Suomalaisilla kosmetiikkamarkkinoilla on haastavaa menestyä, mutta kun yrityksessä on jotain erityistä, ei se todellakaan ole mahdotonta.

Toivotaan, että HAVU cosmetics saa verkkokauppaansa nopeasti lisää tuotteita ja merkin valikoima laajenee vielä muilla mielenkiintoisilla tuotteilla. Merkin sivustolla voikin liittyä uutiskirjeen tilaajaksi, niin tieto uutuuksista ja varaston täydentymisestä tulee varmasti omiinkin korviin.

Onnea ja menestystä uudelle yritykselle!

Edit 02/2020: *Havu Cosmetics -tuotteita voi ostaa myös Jolien verkkokaupasta täältä.

Havu cosmetics huulipuna Nude

Kuka muu kiinnostui ja ihastui?

Kuvat: HAVU cosmetics

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

2 kommenttia artikkeliin ”Uutta ja kiinnostavaa: kotimainen HAVU cosmetics”

  1. Minä! On semmoinen kutina että tästä merkistä tulee vielä jotain ”isompaa”.

  2. Minä! Harmikseni unohdin tuon ilmestymispäivän ja kun tajusin tsekata tilanteen, oli kaikki jo myyty loppuun. Toivottavasti saavat pian uuden erän!

Kommentointi on suljettu.