Lucinda Riley -kirjat järjestyksessä suomeksi

*Sis. mainoslinkkejä

Löydät tältä sivulta kaikki Lucinda Rileyn kirjat listattuna siinä järjestyksessä, kun ne on alun perin julkaistu englanniksi.

Olen myös liittänyt kirjojen yhteyteen tiedon siitä, koska ne on julkaistu suomeksi.

Koska suuri osa Lucinda Rileyn tuotannosta on irrallisia kirjoja, jotka eivät liity toisiinsa, ei kirjoja ole julkaistu suomeksi samassa järjestyksessä kuin englanniksi.

Useampi Lucinda Rileyn kirja on julkaistu jo aiemmin ennen kuin Lucinda Rileysta tuli suosittu kirjailija.

Esimekiksi Italialainen tyttö on julkaistu alunperin jo vuonna 1996 nimellä Aria, mutta sittemmin kirja on uudelleenkirjoitettu ja julkaistu sen nykyisellä nimellä.

En ole huomioinut tässä postauksessa näitä vanhoja julkaisuja, jotka Lucinda Riley on alunperin julkaissut nimellä Lucinda Edmonds.

Olen listannut ensin kaikki toisistaan irralliset kirjat, jotka voi lukea missä järjestyksessä tahansa ja näiden jälkeen erikseen Seitsemän sisarta -kirjasarjan kirjat, jotka suosittelen lukemaan järjestyksessä.

Löydät kaikki Lucinda Rileyn suomeksi ilmestyneet kirjat *BookBeatista, jonne voit lunasta maksuttoman 45 päivän kokeilujakson täältä.

Olen myös lisännyt kirjojen yhteyteen linkin, jonka kautta löydät kirjan myynnistä Adlibriksen verkkokaupasta.


 Kuka on Lucinda Riley

Kuka on Lucinda Riley?

Lucinda Riley (1965–2021) oli pohjoisirlantilainen kirjailija, joka työskenteli näyttelijänä ennen kuin ryhtyi kirjoittamaan.

14-vuotiaana hän opiskella Lontoossa tanssia ja draamaa ja sai kaksi vuotta myöhemmin pääroolin BBC:n televisiosarjasta The Story of the Treasure Seekers. Seitsemän vuoden ajan hän teki uraa näyttelijänä ja esiintyi teatterissa ja televisiossa näytellen muun muassa televisiosarjassa Näkemiin vaan, muru!

Hänen elämänsä kuitenkin muuttui, kun hän joutui 22-vuotiaana sänkypotilaaksi Epstein–Barrin viruksen takia eikä pystynyt sairaana pystynyt osallistumaan koe-esiintymisiin.

Hän alkoi kirjoittaa ja näytti ensimmäisen tarinansa ystävälleen, joka puolestaan näytti sen kirjailijaisälleen. Tämän seurauksena Riley sai pian kustannussopimuksen kolmesta kirjasta.

Lucinda Rileyn kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia kappaleita ja hän nousi maailmanlaajuiseen suosioon Seitsemän sisarta -kirjasarjansa myötä.


LUCINDA RILEY Orkideatarha

*Lucinda Riley: Orkideatarha (2022)

*The Orchid House (2010)

Orkideatarha on suloisen haikea tarina rakkaudesta, menneisyyden varjoista vapautumisesta, toivosta ja katoavaisista hetkistä, joiden muistoa vaalimme kalleimpina aarteinamme.

Orkideatarha avaa oven upean sukukartanon elämään toisen maailmansodan alkuhetkistä nykypäivään. Se punoo yhteen ihmiskohtaloita täynnä intohimoa, salaisuuksia ja valheita, joiden verkkoon vain rakkaus voi meidät ajaa.

Pikkutyttönä Julia Forrester viihtyi Wharton Parkin kasvihuoneessa, jossa hänen isoisänsä Billy hoiti sukukartanon hienoa orkideakokoelmaa ja soitti radiosta musiikkia kukkasilleen. Aikuisena Julia on konserttipianisti ja elää onnellista elämää, kunnes kokee musertavan menetyksen. Surussaan hän hakeutuu takaisin lapsuusmaisemiinsa Wharton Parkiin ja kohtaa siellä kartanon perijän Kit Crawfordin.

Mutta elämä jatkuu. Kartanon rapistuvien rakennusten korjaustöiden yhteydessä löytyneen vanhan päiväkirjan merkinnät herättävät Julian ja Kitin uteliaisuuden. Mitä Crawfordin suvussa oikeastaan tapahtui sodan aikana? Menneisyydestä nousee esiin salattu rakkaustarina, joka voi tuhota koko Wharton Parkin ja jonka kauaskantoiset seuraukset mullistavat myös Julian ja Kitin elämän.


 LUCINDA RILEY Auroran salaisuus

*Lucinda Riley: Auroran salaisuus (2022)

*The Girl on the Cliff (2011)

Mystistä tunnelmaa kantava Auroran salaisuus -romaani kuljettaa lukijansa Irlannin jylhille rannoille, Edwardin ajan Lontooseen sekä nykyajan Manhattanille ja punoo upeasti yhteen kahden suvun salaisuudet.

Jylhät rantakalliot Irlannin West Corkissa ovat antaneet ja ottaneet paljon. Eräänä talvisena päivänä New Yorkin taakseen jättänyt kuvanveistäjä Grania Ryan kohtaa rannalla nuoren punatukkaisen tytön. Lapsi on läheisen Dunworley Housen yksinäinen, äitiään sureva Aurora Lisle. Kohtaaminen Auroran kanssa muuttaa synnyinseudulleen palanneen Granian elämän lopullisesti.

Salaperäinen Aurora vetää Graniaa puoleensa magneetin lailla. Tyttö tuntuu olevan läsnä kaikkialla. Kun Auroran leski-isä pyytää Graniaa veistämään tyttärensä muotokuvan, kohtaa Grania yllättäen oman äitinsä vastustuksen. Ryanien ja Lislejen sukujen historiat ovat kietoutuneet erottamattomasti ja kipeästi yhteen jo vuosisadan ajan. Aurora on kuin avain salaisuuksien lippaaseen.


LUCINDA RILEY Keskiyön ruusu

*Lucinda Riley: Keskiyön ruusu (2016)

*The Midnight Rose (2013)

Keskiyön ruusu on kiehtova ja sydäntäsärkevä rakkaustarina 1900-luvun alun Intian kimaltavista palatseista nykypäivän Englannin maaseudulle. Tämä kirja on omia Lucinda Riley -suosikkejani!

Vuonna 1911 maharadžat elävät kukoistuskauttaan Intiassa. Yksitoistavuotias Anahita Chaval, jalosukuisen mutta köyhtyneen intialaisperheen tytär, asuu naistentalossa ja elää suojattua elämää. Tilanne muuttuu, kun Anahita ystävystyy omapäisen prinsessa Indiran kanssa.

Indiran elämä on kuin suoraan sadusta lemmikkinorsuineen, palvelijoineen ja palatseineen. Anahitasta tulee prinsessan virallinen seuralainen pitkälle matkalle kauas Englantiin, sisäoppilaitokseen. Nuorten naisten suunnitelmiin tulee radikaali muutos, kun ensimmäinen maailmansota syttyy.

Turvassa Englannin maaseudulla Anahita tutustuu nuoreen Donald Astburyyn, joka on upean Astburyn kartanon vastahakoinen perijä, sekä tämän juonittelevaan äitiin.

Kahdeksankymmentä vuotta myöhemmin Rebekka Bradley, nuori amerikkalainen filmitähti, elää julkisuuden valokeilassa. Kun myrskyisä suhde yhtä kuuluisan miesystävän kanssa rakoilee, on kuvausmatka kauas Englannin maaseudulle Astburyn kartanoon tervetullut.

Pian elokuvan filmaamisen alettua kartanoon saapuu yllättäen Ari Malik, Anahitan lapsenlapsenlapsi, joka selvittää sukunsa vaiheita. Yhdessä Ari ja Rebekka tekevät löydön, jonka seurauksena Astburyn suvun pimeä menneisyys alkaa paljastua.


LUCINDA RILEY Enkelipuu

*Lucinda Riley: Enkelipuu (2018)

*The Angel Tree (2014)

Enkelipuu on vangitseva romaani perhesuhteista, rakkauden kaipuusta ja unohdetusta menneisyydestä.

On kulunut 30 vuotta siitä, kun Greta lähti Marchmontin kartanosta Walesin kukkuloiden syleilyssä. Nyt hän on palaamassa kartanolle joulunviettoon rakkaan ystävänsä Davidin kutsumana. Hän ei muista paikasta mitään, sillä pari vuosikymmentä sitten tapahtunut onnettomuus pyyhki Gretan mielestä koko hänen siihenastisen elämänsä.

Kävellessään kartanon mailla Greta löytää hautakiven. Sään pieksemä kaiverrus paljastaa, että paikalle on kauan sitten haudattu pieni poika. Löytö väläyttää Gretan mieleen muistikuvan, ja kadonnut menneisyys alkaa vähitellen hahmottua.

Yhdessä Davidin kanssa Greta ryhtyy muodostamaan elämänsä palapeliä vuoden 1945 Lontoosta lähtien. Kipeisiin muistoihin liittyy erottamattomasti myös hänen tyttärensä Cheska, joka onnistui enkelimäisen ulkonäkönsä avulla hämäämään kaikkia. On vielä paljon, mitä Greta ei tiedä tyttärestään.


LUCINDA RILEY Italialainen tyttö

*Lucinda Riley: Italialainen tyttö (2022)

*The Italian Girl (2014)

Lucinda Riley kertoo Italialainen tyttö -romaanissaan napolilaistytön kasvusta oopperalavojen säkenöiväksi tähdeksi sekä palavasta rakkaudesta, jonka hehku polttaa kuin tuhat aurinkoa. Kirja vie 1960-luvun hämyisiltä napolilaiskujilta vuosituhannen lopun New Yorkiin, Metropolitanin parrasvaloihin.

Tämä on yksi suosikkikirjojani Lucinda Rileylta ja tämän tarina kietoi minut nopeasti otteeseensa!

Rosanna on vasta lettipäinen pikkutyttö kohdatessaan Roberton, nuoren miehen, joka muuttaa koko hänen elämänsä. Tulevina vuosina heidän kohtalonsa kietoutuvat yhteen paitsi lahjakkaina laulajina maailman metropolien upeimmilla estradeilla myös kulissien takana intohimoisesti toinen toistaan rakastavana parina.

Kerran sytyttyään Rosannan ja Roberton rakkaus kestää kolhut eikä suostu sammumaan, mutta se on samalla niin kaiken nielevää, että muut ihmissuhteet kalpenevat sen rinnalla. Vähitellen Rosannalle kuitenkin paljastuu, että yhteisen onnen tiellä seisoo synkkiä salaisuuksia, joiden varjot lankeavat myös muiden läheisten ja rakkaiden ihmisten elämään.


LUCINDA RILEY Oliivipuu

*Lucinda Riley: Oliivipuu (2020)

*The Olive Tree (2016)

Auringonpaahteinen Kypros, oliivipuiden viileät varjot, huima rakastumisen tunne – Oliivipuu-romaanissa ensirakkaus puhkeaa kukkaan, jonka herkissä terälehdissä tuoksuvat onnenhuuma ja sydämeen sattuvat salaisuudet.

Oliivipuu on kertomus perheestä, ystävistä ja rakastetuista, auringonkultaisista kesäpäivistä ja salaisuuksista vanhan oliivipuun varjoissa. Kirja avaa hurmaavalla tavalla näkymän mieheksi kasvavan pojan sydämeen, joka on puhdasta kultaa.

Kaikki paikalliset tuntevat vanhan Pandora-talon. Legendan mukaan siellä ensimmäistä kertaa vierailevat kohtaavat ensirakkautensa. Kolmetoistavuotiaan Alexin mielessä on kuitenkin jotakin aivan muuta kuin rakkaus, kun hän saapuu Kyprokselle kesällä 2006. Hän kerää rohkeutta esittääkseen Helena-äidilleen suuren kysymyksen.

Helena järjestelee Pandoraa kuntoon tuleville vierailleen. Arkiset askareet keskeytyvät, kun hänen ensirakkautensa vuosien takaa ilmestyy paikalle. Enää Alexin äiti ei voi ohittaa kysymyksiä menneisyydestään. Pian Pandoran lipas olisi avattava, vaikka se tuhoaisi hänen perheensä.


LUCINDA RILEY Vaarallinen kirje

*Lucinda Riley: Vaarallinen kirje (2022)

*The Love Letter (2018)

 Vaarallinen kirje on rakkausromaani trillerin vaatteissa. Kirja tihkuu mehukasta juonittelua ja käryää kitkerälle skandaalille, mutta saa silti vannomaan rakkauden nimeen.

Vaarallisessa kirje kietoo lukijan tapahtumasarjaan, jonka hätkähdyttävät käänteet vievät 1990-luvun Lontooseen ja vallanpitäjien varjelluimpiin salaisuuksiin.

Journalisti Joanna Haslam hälytetään kiireiselle juttukeikalle näyttelijälegendan hautajaisiin. Kesken kuuluisuuksia kuhisevan seremonian Joannan vieressä istuva vanha nainen näkee jotakin, mikä saa hänet niin kiihdyksiin, että hänen vointinsa heikkenee ja Joannan on saatettava hänet kotiinsa.

Pian Joanna saa naiselta kirjekuoren, josta löytyy kiihkeä rakkauskirje ja music hall -ohjelmalehtinen vuodelta 1923. Nainen haluaa kertoa tarinansa Joannalle, mutta pyytää pitämään salassa lähettämänsä aineiston, sillä siinä piilevä skandaali voisi tuhota monen elämän ja järkyttää koko kuningaskuntaa.

Joanna kiiruhtaa tapaamaan naista, mutta tämä on jo kuollut. Epäilys kuiskii Joannan korvaan, että kuolemalla oli kätyrit mukanaan.


LUCINDA RILEY Perhosten huone

*Lucinda Riley: Perhosten huone (2020)

*The Butterfly Room (2019)

Perhosten huone kätkee sisäänsä monta unohtumatonta henkilöhahmoa, kihelmöiviä juonenkäänteitä, rakkautta sekä salaisuuksia, joiden ei koskaan pitänyt paljastua.

Seitsemääkymmentä ikävuotta lähestyvä Posy Montague asuu Suffolkin maaseudulla viehättävässä Admiral Housessa. Sen puutarhassa hän on lapsena lentänyt keijun mielikuvitussiivin ja metsästänyt perhosia isänsä kanssa, sen suojissa hän on kasvattanut poikansa Samin ja Nickin aikuisiksi miehiksi. Vaan nyt talovanhus on murenemassa käsiin. On tullut aika myydä Admiral House.

Kotitalon myynti tuottaa luopumisen tuskaa ja perheen sisäiset asiat nakertavat Posyn mieltä, mutta huolten sävyttämiin ajatuksiin läikähtävät yllättäen nuoruusmuistot, kun Posy tapaa vanhan tutun vuosikymmenten takaa. Tosin Posylla ei ole aavistustakaan siitä, millaisen sydäntä särkevän salaisuuden avaimet tällä on taskussaan.

Tämä kirja oli mielestäni todella koukuttavaa luettavaa!


LUCINDA RILEY Kuolema sisäoppilaitoksessa

*Lucinda Riley: Kuolema sisäoppilaitoksessa (2023)

*The Murders at Fleat House (2022)

Kuolema sisäoppilaitoksessa on tunnelmallinen brittidekkari ja suuri lukuromaani, joka kietoo lukijan pauloihinsa vanhan kouluyhteisön kätkiessä sisälleen mysteerin jos toisenkin. Rikosmysteeri  on täynnä menneisyyden painoa ja taattua brittitunnelmaa.

Oppilas kuolee äkillisesti Fleat Housessa, pienessä St Stephenin sisäoppilaitoksessa Norfolkin sydänmailla. Rehtori kutsuu koko kouluyhteisöä järkyttävää kuolemaa traagiseksi onnettomuudeksi. Paikalliset viranomaiset eivät kuitenkaan voi sulkea pois rikoksen mahdollisuutta, ja poliisi Jazmine ”Jazz” Hunter alkaa tutkia tapausta.

Yhdessä työparinsa, uskollisen ylikonstaapeli Alastair Milesin kanssa Jazz astuu suljettuun kouluyhteisöön, josta paljastuu uusia huolettavia piirteitä. Kuollut Charlie osoittautuu inhottavaksi kiusaajaksi, jonka lähipiirillä on ollut sekä motiivi että mahdollisuus hankkiutua hänestä eroon.

Kun lumi peittää maiseman, joutuu Jazz kohtaamaan myös omat henkilökohtaiset painajaisensa. Fleat House pitää sisällään salaisuuksia, jotka ovat synkempiä kuin Jazz olisi koskaan osannut aavistaakaan.


LUCINDA RILEY Valo ikkunassa

*Lucinda Riley: Valo ikkunassa (2023)

*The Light Behind the Window (2012)

Lucinda Rileyn Valo ikkunassa on surullisenkaunis romaani petoksesta ja intohimosta. Kirja kertoo salaisuuksista, jotka yltävät yli sukupolvien ja vuosikymmenten, sodan ja rauhan. Se paljastaa totuuksia, joiden piti jäädä ikuisiksi ajoiksi pimentoon sekä katsoo pahuutta suoraan silmiin.

Kirjan tarina on matka laventelintuoksuiseen Provenceen, kipeiden perhesalaisuuksien keskelle sekä toisen maailmansodan vaarallisiin vuosiin, jolloin jokainen päätös saattoi olla kohtalokas.

Pariisilainen eläinlääkäri Emilie de Martinières perii sukunsa linnan Etelä-Ranskassa. Elegantin mutta rapistuneen châteaun seinien sisään kätkeytyy vuosisatojen historia. Koska perinnön myötä Emilien harteille vyöryvät myös mittavat velat, hän pohtii linnan myymistä, muttei tiedä mistä aloittaa. Apuun saapuu sulavakäytöksinen nuorukainen nimeltä Sebastian, joka pian luovii tiensä myös Emilien sydämeen.

Vuonna 1943 nuori Constance Carruthers lähtee Lontoosta vakoilutehtäviin miehitettyyn Pariisiin. Suunnitelmiin tulee äkillinen muutos, jonka myötä Connie ajautuu vastarintaliikkeen sisäpiiriin ja uhkarohkeaan operaatioon, jossa ei voi olla varma, kuka on vihollinen ja kuka ei. Connien on tehtävä äärimmäinen uhraus sekä vaistonvaraisia ratkaisuja siitä, kehen luottaa.


Seitsemän sisarta -sarjan kirjat

Yllä olevien kirjojen lisäksi Lucinda Riley on kirjoittanut maailmanlaajuiseen suosioon nousseen Seitsemän sisarta -sarjan.

Seitsemän sisarta -kirjasarja kertoo adoptoiduista sisaruksista, jotka jokainen etsivät adoptioisänsä kuoltua omia juuriaan. Jokaisessa kirjassa seurataan yhden sisaren tarinaa ja kirjojen tarinat vievät eri puolille maailmaa ja kauas historiaan.

Romaanien keskiössä ovat eri aikoina eläneet vahvat, itsenäiset naiset, ja osa sarjan hahmoista perustuu todellisiin historiallisiin henkilöihin.

Tämän sarjan kirjat on parasta lukea alla olevassa järjestyksessä (vaikkakin osat 1–3 voi periaatteessa lukea missä vain järjestyksessä):

  1. *Seitsemän sisarta | *The Seven Sisters, 2014
  2. *Myrskyn sisar  | *The Storm Sister, 2015
  3. *Varjon sisar | *The Shadow Sister, 2016
  4. *Helmen sisar | *The Pearl Sister, 2017
  5. *Kuun sisar | *The Moon Sister, 2018
  6. *Auringon sisar | *The Sun Sister, 2019
  7. *Kadonnut sisar | *The Missing Sister, 2021
  8. *Atlas, Papa Saltin tarina | *Atlas: The Story of Pa Salt, 2023

Lue lisää Seitsemän sisarta -sarjasta ja sen kirjoista tältä sivultani.


Lucinda Rileyn viimeinen kirja

Lucinda Riley menehtyi vuonna 2021, mutta häneltä on julkaistu kirjoja yhä hänen kuolemansa jälkeen.

Viimeisin suomeksi julkaistu Lucinda Riley kirja on Valo ikkunassa -kirja, joka on ilmesynyt englanniksi alunperin jo vuonna 2012. Kirja julkaistiin suomeksi syyskuussa 2023.

Vuonna 2023 on julkaistu kaksi muutakin Lucinda Rileyn kirjaa: Kuolema sisäoppilaitoksessa, joka julkaistiin suomeksi alkuvuodesta 2023 ja joka julkaistiin myös englanniksi ensimmäistä kertaa Lucinda Rileyn jo kuoltua.

Lucinda Rileyn kenties odotetuin kirja oli puolestaan toukokuussa 2023 ilmestynyt Seitsemän sisarta -sarjan kahdeksas ja viimeinen osa Atlas, Papa Saltin tarina. Tämä on kirjoitettu yhdessä Lucinda Rileyn pojan kanssa, joka vastasi kirjan lopullisesta versiosta Lucinda Rileyn kuoltua vuonna 2021.