Loistava luonnonkosmetiikan kasvovesi: Laponie of Scandinavia Toner Spray

*Sis. mainoslinkin, tuote saatu

Esittelin vähän aikaa sitten blogissani minimalistisen luonnonkosmetiikan valmistukseen keskittyneen Laponie of Scandinavian ja kerroin toisessa postauksessani myös, että hurmaannuin merkin loistavista ihonpuhdistustuotteista todenteolla.

Laponie of Scandinavian kompaktiin valikoimaan kuuluu kahden puhdistustuotteen lisäksi tällä hetkellä neljä muutakin tuotetta, jotka kaikki olen viimeisen reilun kuukauden aikana todennut loistaviksi hoidettuani niillä ihoani koko Pariisin matkani ajan.

Laponie of Scandinavia Toner Spray kasvovesi kasvosuihke kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Laponien sydämessä on ajatus siitä, että iho tarvitsee hellää hoitoa, joka koostuu kosteuden ja öljyjen yhdistelmästä. Merkin tuotteilla syntyy yksinkertainen rutiini, mutta tuotteita voi silti käyttää monella tavalla.

Merkin monikäyttöisin tuote on minusta sen kasvovesi. Laponie of Scandinavia Toner Spray on tehty sekä tasapainottamaan iho ihonpuhdistuksen jälkeen että tuomaan iholle sen kaipaamaa kosteutta. Suihkepulloon pakatun kasvoveden alle kymmenestä ainesosasta syntyvä koostumus sisältää mm. hoitavaa merilevää sekä rauhoittavasta vaikutuksestaan tunnettua lakritsia.

Erityistä tässä kasvovesisuihkeessa on, että se on hoitava, mutta ei silti tippaakaan klähmäistä tunnetta jättävä. Itseasiassa iholle jää sen jäljiltä jopa samettinen, lähes mattainen tunne.

Paitsi että suihketta voi käyttää kasvoilla ennen kosteusvoidetta kasvoveden tapaan kosteuttamassa ja tasapainottamassa ihoa, voi sitä käyttää iholla myös päivän aikana raikastamassa ihoa ja jopa meikin kiinnityksessä. Tuo jälkimmäinen on usein vain sanahelinää tällaisten kosteuttavien suihkeiden kanssa, mutta tämä suihkeen kohdalla olen ihan oikeasti kokenut sen kiinnittävän meikkiä hieman juuri sen jättämän lähes mattaisen pinnan vuoksi.

Laponie of Scandinavia Toner Spray kasvovesi kasvosuihke kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Kasvosuihketta voi käyttää suihkuttamalla sitä joko suoraan kasvoille tai sitten vanulappuun, jolla kasvot pyyhkii. Jos käytän tätä ainoana kasvovetenä, tykkään itse iltaisin meikinpoiston jälkeen suihkuttaa tätä vanulappuun (oikeasti vanulapun puolikkaaseen, sillä olen pihi), jotta voin nimenomaan pyyhkiä tällä kasvot. (Ainoalla kasvovedellä tarkoitan sitä, etten käytä tätä ennen esimerkiksi korealaista puhdistusvettä.)

Usein suihkutan tätä vielä kasvoille sen jälkeen juuri ennen kosteusvoiteen käyttöä, jotta saan lukittua iholle lisää kosteutta ja hoitavia ainesosia.Vanulapun kanssa käytettynä tuotetta menee tietysti hieman hukkaan vanulapun imiessä sitä itseensä, mutta siitä huolimatta kasvosuihke on todella riittoisa.

Kasvosuihke on pakattu 50 ml pulloon, joka on matkalle lähtiessä todella kätevä, sillä sen voi ottaa käsimatkatavaroihin (kuten kaikki Laponie of Scandinavia -tuotteet), mutta kun pakkasin sen kuukauden Pariisin reissulleni mietin, voisiko se mitenkään riittää koko kuukaudeksi.

Laponie of Scandinavia Toner Spray kasvovesi kasvosuihke kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Kuten muidenkin Laponie of Scandinavia -tuotteiden kanssa kävi, oli myös tämä kasvovesi yllättävän riittoisa ja koska käsimatkatavaroissani ei enää ollut tilaa ottaa sitä mukaani takaisin Suomeen tajusin reissuni puolivälissä, että minun pitäisi alkaa suihkia sitä vähän reippaamalla kädellä, tai muuten osa pullosta tulisi menemään hukkaan.

Tavallisesti vanulappuun (tai käyttämääni vanulapun puolikkaaseen) riittäisi 2-3 suihkausta, mutta roiskin tätä siihen usein tuplasti. Tämän jälkeen ja aamuisin suihkin tätä sitten pari suihkausta suoraan kasvoille.

Ehdin juuri ja juuri käyttää pullon kuukaudessa, mutta fiksummin käytettynä se riittäisi pienestä koostaan huolimatta varmasti kaksinkertaiseksi ajaksi. Tämänkin riittoisuus yllätti minut siis täysin.

Laponie of Scandinavia Toner Spray kasvovesi kasvosuihke kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Tämä kasvosuihke on ollut minusta loistava, mutta jos saan ihan vähän nurista, niin pakkaisin sen  itse mielelläni pulloon, jossa olisi hieman hienojakoisempi suihku. Tiedän, että tämä on täysin makuasia ja jos tuotetta käyttää vanulapun kanssa, on tämän suihkeen hieman reippaammin annosteleva mekanismi hyvä.

Itse nauttisin suihkeesta kuitenkin ehkä enemmän, jos tuote tulisi ulos hieman hienojakoisempana usvana (kuten esimerkiksi Lumenen kasvosuihkeessa). Tiedän kuitenkin, että jotkut taas kokevat, ettei niin hienojakoinen suihku “kastele” ihoa tarpeeksi ja on siksi yhtä tyhjän kanssa, joten tämä on tosiaan vain mieltymyskysymys.

Toisaalta pakkauksessa on kyllä aika hyvä suihku, sillä se kastelee lähellä olevan vanulapun helposti kosteaksi, mutta kun pulloa pitää etäämmällä, tulee suihkusta silti melko hienojakoista,mutta ei ihan niin hienojakoista, kun meikin päälle suihkutettuna tuotteen toivoisin olevan.

(Toisaaltahan tämä ei kuitenkaan edes ole varsinaisesti meikin päälle suihkutettavaksi tehty tuote, vaan ihonhoitotuote, jota voidaan bonuksena käyttää myös meikin päällä kosteuttamassa ihoa ja pidentämässä meikin kestoa, eli ehkä nurinani on vähän turhaa.)

Laponie of Scandinavia Toner Spray kasvovesi kasvosuihke kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Muiden Laponie of Scandinavia -tuotteiden tapaan tässäkin kasvosuihkeessa oli hyvin mieto tuoksu, eli sen koostumus sopii hyvin niin herkkäihoisille kuin herkkänenäisillekin.

Jos siis etsitte hyvää ja monipuolista luonnonkosmetiikan kasvovettä, jonka hellävarainen koostumus sopii sekä kuivalle, kosteuskäyhälle että rasvaisemmallekin iholle, niin suosittelen tutustumaan tähän Laponie of Scandinavian kasvoveteen. Suosittelen antamaan tälle myös mahdollisuuden, jos etsitte luonnonmukaista kiinnityssuihketta meikille!

*Laponie of Scandinavia Toner Spray -kasvovettä myy mm. House of Organics.

Laponie of Scandinavia Toner Spray kasvovesi kasvosuihke kokemuksia Ostolakossa Virve Fredman

Onko teillä kokemuksia Laponie of Scandinavian kasvovedestä?