Kosmetiikkaostoksilla Malesian Kuala Lumpurissa

Ostolakossa Malesia kosmetiikka
Matkarukous Malaysia Airlines -koneen viihdekeskuksen näytöllä ennen lentoon lähtöä.

 

En ymmärrä, kuinka aika voikaan lentää näin nopeasti, mutta havahduin juuri huomaamaan, että kävimme lomalla Malesiassa kaksi kuukautta sitten enkä silti ole vieläkään summannut kunnolla yhteen Malesian kosmetiikkatarjontaa. Näpyttelin aiemmin kyllä yhden postauksen, joka käsitteli etupäässä Malesian mielenkiintoista kosmetiikkamainontaa ja ajatuksiani Kuala Lumpurin yleisestä ilmapiiristä, mutta koska puuttumaan on vielä jäänyt se blogin kannalta tärkein postaus, eli selvitys siitä, mitä kosmetiikkaa Malesian Kuala Lumpurista saa, tulee sellainen tässä.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Malesian pääkaupunki, noin kahdeksan miljoonan asukkaan Kuala Lumpur osoittautui ensinnäkin mitä parhaimmaksi paikaksi shoppailla kosmetiikkaa, sillä kaupungin kosmetiikkatarjonta on erittäin monipuolinen, minkä lisäksi monet tuotemerkit olivat vielä halvempia kuin esimerkiksi täällä Bangkokissa. Kaupungista löytyy useita ostoskeskuksia, joista lemppareitani oli Kuala Lumpurin tunnusmerkkinä kohoavien Petronas Tower -kaksoistornien alla oleva Suria KLCC-ostoskeskus, jossa vierailee kuulemma päivittäin huikeat 100 000 kävijää.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Monikerroksinen ostoskeskus on yksi helpompia paikkoja lähteä shoppailemaan kosmetiikkaa, jos kaiken haluaa kompaktisti yhden katon alta. Ostoskeskuksesta löytyy runsaasti niin edullisia kuin ylellisempiäkin liikkeitä ja useilla kosmetiikkamerkeillä on siellä oma myymälänsä. Esimerkiksi NARS, Urban Decay, Benefit, Shu Uemura, Innisfree, Laneige, Belif ja useat selektiivisen kosmetiikan merkit ovat avanneet ostoskeskukseen omat tyylikkäät liikkeensä. Ostoskeskuksesta löytyy myös hurmaavan tuoksuisista vartalotuotteistaan tunnettu Bath & Body Works.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Minulle paikan mielenkiintoisinta tarjontaa edustaa kuitenkin kemppariketju Guardianin liike, joita löytyy ympäri Aasiaa. Liikkeestä löytyy laaja valikoima niin länsimaalaisia, aasialaisia kuin paikallisiakin edullisia tuotemerkkejä ja erityisesti Guardianin kangasnaamiovalikoima on mielenkiintoista tutkittavaa. Guardian myymälöitä löytyy myös muualta Kuala Lumpurista.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Tämän ostoskeskuksen parasta antia on kuitenkin Sephora, jonka valtavan myymälän nähdessäni parkaisin ääneen innostuksesta. Se oli niin iso ja sen valikoima oli niin loistava – jopa parempi kuin esimerkiksi Indonesiassa, Singaporessa tai Thaimassa.

Ostolakossa Malesia

Saatavilla olevia erityisiä merkkejä ovat suomalaisesta perspektiivistä nähtynä mm. Anna Sui, Burberryn meikit, Zoeva, SKININC, Boscia, Soap & Glory, Kate Somerville, StriVectin, June JacobsBenefit, Too Faced, Paul & Joe, BeccaFresh, Fenty Beauty ja Kat Von D. Malesian Sephoran valikoimaan ja tuotteisiin voi helposti tutustua lisää Malesian Sephoran omilta, englanninkielisiltä verkkosivuilta.

 Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Erityisen innoissani olin itse IT Cosmetics– ja Tarte-tuotemerkeistä, sillä niiden tuotteet olivat Malesiassa huomattavasti halvempia kuin Bangkokissa, joten ratkesinkin reissullani tuhlaamaan niihin oikein olan takaa ja ostin lähes kaiken himoitsemani… Monissa tuotteissa hintaero oli hyvin merkittävä. Esimerkiksi Thaimaassa hieman himoitsemani, mutta pihinä ostamatta jättämäni Tarten 12 luomivärin paletti kustantaa Thaimaassa 55 euroa ja Malesiasta saman paletin sai 19 euroa halvemmalla.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Monet muutkin himoitsemani Tarten ja IT Cosmeticsin tuotteet olivat Malesiassa 5-10 euroa halvempia kuin Thaimaassa, joten vapautin kukkaronnyörit siellä täysin ilman pienintäkään katumusta. Malesian Sephora-myymälöissä oli myös poikkeuksellisen laaja valikoima minituotteita, joista olen jo aiemmassakin postauksessani intoillut ja joita ostin myös useita.

(Sephoran myyjä vinkkasi minulle myös, kuinka saisin ostoskeskuksen palvelutiskiltä itselleni viikon voimassa olevan, turisteille tarkoitetun alennuskortin, jolla sain sitten Sephorasta ja muista ostoskeskuksen liikkeistä alea. En muista, kuinka paljon alennus oli, mutta ehkä jotain 5-10% prosentin luokkaa.)

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Vaikka Surian KKLC -ostoskeskuksen Sephora olikin valtava, tykkäsin silti kaikkein eniten Starhill Gallery -ostoskeskuksen Sephorasta, joka oli ulkoa niin kiinnostavan näköinen, että sinne oli pakko pujahtaa. Ylellinen ostoskeskus ei minua muuten kiehtonut, mutta myös sen Sephorassa tulin viettäneeksi hetken jos toisenkin valuuttaa kosmetiikkaan vaihtaen. Bukit Bintangin alueella sijaitseva ostoskeskus on muutenkin hyvin keskeisellä paikalla Kuala Lumpurin shoppailukeskittymää, joten kulutin sen suunnalla rahan lisäksi myös paljon aikaa ympäristöä havainnoiden.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Aivan Starhill Galleryn vieressä sijaitsee myös valtava Pavilion KL -ostoskeskus, josta kosmetiikkashoppailija saattoi sitten löytää lähes kaikki muut kaipaamansa merkit. Tässä ostoskeskuksessa sain todellakin kulumaan aikaa, kun kiersin läpi jokaisen kerroksen ja pällistelin kaikki mahdolliset liikkeet.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Myös tästä ostoskeskuksesta löytyi runsaasti kosmetiikkamerkkien omia myymälöitä kuten esimerkiksi MAC, Crabtee & Evelyn, Shue Uemura, Dior, Dermalogica, Banila Co., Bobbi Brown, NARS, Estée Lauder, Diptyque, Aesop, Jo Malone, YSL, Chanel, 3INA, Innisfree, The Face Shop, Clinique, Moonshot, Jurlique ja Tony Moly.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Pavilion KL -ostoskeskuksen minusta parhaita myymälöitä oli sen alakerrassa sijainnut Sasa, joka on Hong Kongista lähtöisin oleva kosmetiikkaketju. Sasa oli minulle tuttu jo Singaporesta ja sen myymälässä vierähti hetki jos toinenkin. Myymälästä löytyi runsaasti aasialaisia kulttituotteita, mutta useimpien tuotemerkkien valikoima ei kuitenkan ollut kovin kattava, eli eli myyntiin oli lähinnä otettu niitä hypetetyimpiä tuotteita.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Saatavilla olevia tuotemerkkejä olivat mm. Collistar, Revlon, Dr. G, Son & Park, Papa Recipe, Oozoo, My Beauty Diary, Peripera, Clio, Kiss Me, CANMAKE,  Chosungan22 ja Wet n’ Wild. Parasta antia myymälässä oli sen kangasnaamiovalikoima, jonka ikävänä puolena oli tosin, että monet naamiot myydään isoina pakkauksina eikä niitä voi ostaa yksittäin.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Lähes vastapäätä Sasa-myymälää sijaitsi toinen suosikkiliikkeeni eli kemppariketju Watsons, jonka myymälässä oli poikkeuksellisen hyvä ja laaja valikoima korealaista kosmetiikkaa. Watsons-myymälöitä on laajasti ympäri Aasiaa, joten ne olivat itselleni tuttuja entuudestaan. Malesiassa oli saatavilla tuotemerkkejä kuten Cremorlab, Ciracle, Swanicoco, Yadah, V’Prove sekä runsaasti japanilaisia ja korealaisia meikkejä hieman tuntemattomammilta merkeiltä.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Watsons-myymälöitä löytyy myös täältä Thaimaasta, mutta niiden valikoima oli Malesiassa jopa ehkä hieman mielenkiintoisempi. Malesiassa tarjolla oli enemmän korealaista kosmetiikkaa kun taas täällä Thaimaassa myynnissä on enemmän japanilaisia merkkejä. Erityisin bongaukseni oli aiemmin esittelemäni korealaiset kosmetiikkaan keskittyvän TV-sarja Get It Beautyn omat ihonhoitotuotteet, joista en ollut koskaan ennen kuullutkaan. Ostin itselleni brändin kangasnaamioita ja kuorintalappuja.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Jos aasialaista kosmetiikkaa halusi kuitenkin löytää vielä enemmän, oli mielenkiintoinen paikka mennä shoppailemaan myös Bukit Bintagin alueella aivan kahden edellisen ostoskeskuksen vieressä oleva Fahrenheit 88 -ostoskeskuksen katutasossa oleva Play Up Advance -myymälä.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Myymälän ovilla asiakasta tervehtivät NYX-tuotteet ja hajuvedet, mutta niiden takana aukesi kiehtova valikoima etupäässä aasialaista kosmetiikkaa sellaisilta tuotemerkeiltä, joista suurimmasta osasta en ole koskaan ennen edes kuullutkaan. Myynnissä oli myös paljon länsimaalaisia ja minulle tuttujakin tuotemerkkejä.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Myymälästä löytyviä tuotemerkkejä olivat esimerkiksi Vely Vely, Eity Eight, Ottie, L’Ocean, Velvet Vanity, NITA, Orkid Cosmetics sekä valtava määrä muita minulle tuntemattomia merkkejä. Liikkeen konseptina oli ilmeisesti koota yhteen suosikkimerkkejä eri maista ja siellä olikin todella viihdyttävää pyöriä ja tutkia. Tästä myymälästä löysin esimerkiksi australialaista hopeashampoota, jota raahasin mukanani Bangkokiin.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Luokkaan ”ihan kiva ostoskeskus” kuului minusta vielä Berjaya Times Square, jota on sitäkin kutsuttu shoppailijan paratiisiksi. Oikeastaan koko Kuala Lumpur on melkoinen shoppailijan paratiisi, sillä sieltä löytyy loputon määrä kauppoja, jotka myyvät vaatteita ja muita asusteita hyvin edullisesti. Tähän ostoskeskukseen en tehnyt retkeä yksinäni, joten en kolunnut sitä yhtä tarkasti kuin muita aiemmin esittelemiäni. Tämä ostoskeskus vaikutti kuitenkin olevan paras paikka pienempien yksityisten putiikkien tutkimiseen.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Ostoskeskuksesta ei löydy Sephoraa, mutta silmiini sattuivat mm. Sasa, Tony Moly, The Face Shop, Nature Republic ja Avene. Mikään ihan erityinen paikka se ei kuitenkaan kosmetiikan puolesta ollut, eli sen vuoksi en sinne lähtisi. Ostoskeskuksesta löytyi kuitenkin mm. sisälle rakennettu huvipuisto vuoristoratoineen, mikä teki siitä kiinnostavan paikan tehdä tutkimusretki.

Kävimme reissullamme kurkkaamassa myös hieman kauempana ydinkeskusta sijainneen Mid Valley Megamall -ostoskeskuksen, josta löytyi mm. Innisfree, The Face Shop, Bath & Body Works, Sasa ja Sephora, mutta ei kauheasti silti mitään sellaista, minkä vuoksi sinne asti kannattaisi nimenomaan kosmetiikkaostoksille lähteä.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Sama pätee myös keskustassa KL Sentral -aseman vieressä sijaitsevaan NU Sentral -ostoskeskukseen. Myös sieltä löytyy mm. Bath & Body Works ja Sephora, mutta Sephoran valikoima oli hieman suppeampi kuin Starhill Galleryn ja Suria KLCC -ostoskeskuksen Sephoroiden. Ostoskeskus on kuitenkin niin keskeisellä sijainnilla, että moni matkalainen päätyy sinne helposti.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Jos siis minulta kysytään, niin Kuala Lumpurissa on hyvä kosmetiikkavalikoima, jonka parasta antia ovat Sephora, Watsons ja Sasa. Sephoran hintataso on monien tuotemerkkien kohdalla melko edullinen ja valikoima hyvä, joten kolusin itse läpi kaikki Sephoran liikkeet, joista nämä tässä postauksessa esittelemäni Starhill Galleryn ja Suria KLCC -ostoskeskuksen liikkeet olivat ehdottomasti omasta mielestäni parhaat.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Tiesin jo etukäteen, että malesialaiset ovat kiinnostuneita korealaisesta kosmetiikasta ja oli mukavaa törmätä moniin korealaisiin tuotemerkkeihin niin useita merkkejä myyvissä liikkeissä kuin tuotemerkkien omissakin myyntipisteissä.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Suosittuja COSRX-tuotteita en Malesiassa vielä siellä käydessäni nähnyt, mutta bongasin merkin Instagram-tililtä vähän aikaa sitten vihjauksen siitä, että se olisi ilmeisesti lanseeraamassa tuotteensa lähitulevaisuudessa myös Malesiassa.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Suosittelenkin keskittämään kosmetiikkashoppailun Kuala Lumpurissa Bukit Bintangin alueelle, josta löytyy lyhyen kävelymatkan sisään kolme hyvää ostoskeskusta (KL Pavilion, Starhill Gallery ja Fahrenheit 88) ja josta voi kävellä katettua jalankulkusiltaa pitkin hieman kauempana sijaitsevaan Suria KLCC-ostoskeskukseen.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Liikkeissä sai pääosin tutkia tuotteita aivan rauhassa ilman, että myyjät liimaantuivat iholle kiinni, mistä itse nautin suuresti. Englanti ei ole maan virallinen kieli, mutta maan historian vuoksi sitä käytetään laajasti, minkä ansiosta malesialaiset puhuivat hyvää englantia, eli asiointi liikkeissä sujuu ongelmitta.

Ostolakossa Malesia kosmetiikka

Jos teillä on kokemuksia tai vinkkejä Kuala Lumpurin kosmetiikkashoppailuun, niin olisi ihanaa, jos jakaisitte ne kommenteissa!


Lue myös:

Bangkokin paras alue shoppailla kosmetiikkaa: Siam

Mitä Sephorasta kannattaa ostaa?

Mitä kosmetiikkaa Thaimaasta voi ostaa?

Paras paikka shoppailla kosmetiikkaa Soulissa: Garosu-gil

Kosmetiikkashoppailu Singaporessa

10 tuotemerkkiä, jotka Sephorassa kannattaa katsastaa

Voiko Balilla shoppailla kosmetiikkaa?

Kosmetiikkashoppailu Tukholmassa – kulje tämä reitti!

Tukholman shoppailumekka: Mall of Scandinavia

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

4 kommenttia artikkeliin ”Kosmetiikkaostoksilla Malesian Kuala Lumpurissa”

  1. Mitä miehesi tekee sinä aikana, kun sinä shoppailet? Viettääkö hän aikaa toisissa liikkeissä vai jääkö hotellille tekemään jotain muuta?

    • Tällä matkalla homma meni niin, että mies oli töidensä kanssa niin kiireinen, ettei ehtinyt liiemmin lomailla ja vietti aika paljon aikaa hotellihuoneessa hommiinsa syventyneenä, joten viihdytin itseäni parhaaksi katsomallani tavalla, eli kaupunkia kosmetiikan osalta tutkien. 🙂

      Asumme tosiaan tällä hetkellä (puoli vuotta) Thaimaassa usean maahantulon sallivalla viisumilla ja meidän täytyy viisumisäädösten mukaan kahden kuukauden välein poistua maasta tai mennä jonottelemaan maahanmuuttovirastoon kuukauden jatkoaikaa ja olemme valinneet mielummin maasta poistumisen, jotta näemme uusia kohteita ainakin jonkun verran. 🙂

  2. Tällainen artikkeli saa haluamaan ensimmäisellä lennolla Kuala Lumpuriin. <3 Aivan upea kokoelma hienoja kuvia ja informaatiota hyvistä kosmetiikkashoppailukohteista, kiitos! Kumma etteivät sinun tämän alan postauksesi vilise lentomatkatoimistojen mainoksia. On sitä ennenkin lähdetty reissuun vaikka kuinka hassun kimmokkeen innostamana, vrt. ranskalaiset ja hyvä ruoka 🙂

    • Kiitos! 🙂 Kuala Lumpuri oli kyllä mielenkiintoinen matkakohde. Lähdimme alunperin katsomaan, voisiko se olla jopa paikka, jossa haluaisimme hetken asua, mutta loppujen lopuksi tulimme siihen tulokseen, että se oli meille vain mukana ja mielenkiintoinen lomakohde. 🙂

Kommentointi on suljettu.