Ikääntyvän ihon korealainen ihonhoitorutiini

*Sis. mainoslinkkejä

Moni on kertonut hurahtaneensa korealaiseen ihonhoitoon ja minulta on pariinkin otteeseen pyydetty postausta, joka lähestyisi asiaa ikääntyvän ihon hoidon kannalta. On ihanaa, että blogini lukijoista löytyy kaiken ikäisiä ihon hoitajia ja moni nuorempi on myös kertonut saaneensa esimerkiksi äitinsä innostumaan korealaisesta ihonhoidosta. Nyt kaivataankin siis vain niitä siihen parhaiten sopivia tuotteita, joten tässä tulisi vinkkejä korealaisen ihonhoitorutiinin luomisesta ikääntyvälle iholle.

Tämä postaus on myös kätevä linkittää niille  perheenjäsenille, sukulaisille, tutuille ja työkavereille, jotka ovat kyselleet vinkkejä korealaisen ihonhoidon aloittamisesta. Samalla postauksesta voi myös poimia lahjavinkkejä, joita voi pukinkonttiin jouluksi pakata läheisilleen.

Haluan kuitenkin sanoa, että minusta ihoa tulee aina iästä riippumatta hoitaa sen tarpeiden mukaan. Joidenkin iho kaipaa nelikymppisenä jo tehokasta anti-age-hoitoa, joidenkin vasta myöhemmin. Ikääntyvä iho voi myös olla ihotyypiltään mikä tahansa, mikä voi joskus tuoda haastetta ihonhoitoon. Monesti ikääntyvän ihon tuotteet ovat nimittäin tehty hieman täyteläisemmiksi, sillä ihon luonnollinen happovaippa heikkenee usein ikääntymisen myötä, minkä vuoksi iho voi kuivua aiempaa helpommin.

Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea aiheesta lisää. 

 K-Beauty anti age ikääntyvän ihon hoito tuotteet Ostolakossa Virve Vee

Ihon puhdistus

Ikääntyvän ihon kaksoispuhdistus sujuu aivan samanlaisilla tuotteilla kuin nuoremmankin ihon, eli puhdistusöljy ja sen jälkeen käytettävä puhdistusvaahto tulee valita omien mieltymysten mukaisesti. Saatavilla on toki puhdistustuotteita, joiden aktiiviaineet on valittu ikääntyvää ihoa ajatellen, mutta pääsääntöisesti valitsisin itse puhdistustuotteet omien mielytymysten mukaisesti.

Kaksoispuhdistuksesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Ikääntyvälle iholle voi esimerkiksi kokeilla hieman täyteläistä, erityisesti kuivemmalle iholle sopivaa *Holika Holika Seed Blossom Moisture Cleansing Oil -puhdistusöljyä.

Puhdistusvaahdoksi ei ikääntyvällä iholla kannata valita liian pesevää tuotetta, jotta se ei kuivata ihon pintaa. Hellävaraisia tuotteita ovat esimerkiksi *Skin79 Phyto-Hyaluron Foam Cleanser, *Klairs Rich Moist Foaming Cleanser ja *Huxley Secret of Sahara Cleansing Gel; Be Clean, Be Moist -puhdistusgeeli, josta löytyy aiempi postaukseni täältä.

 K-Beauty anti age ikääntyvän ihon hoito tuotteet Ostolakossa Virve Vee

Ikääntyvän ihon hoitoa voi tehostaa kasvojen kuorinnalla, mutta kannattaa huomioida, että ikääntyvä iho uudistuu nuorta ihoa huomattavasti hitaammin, eli ihoa ei kannata kuoria turhan usein eikä iho edes tarvitse sitä. Kuorinta kerran viikossa tai parin viikon välein hellävaraisella tuotteella riittää iholle hyvin.

Kuorintatuotteeksi voi valita korealaiselle ihonhoidolle tyypillisen rakeettoman kuorintageelin, joka murustuu iholle hierottaessa ja nappaa ihon pinnalta mukaansa kuollutta ihosolukkoa. Tällainen tuote on esimerkiksi *Mizon Apple Smoothie Peeling Gel. Ihon voi myös kuoria kuorintalapuilla, jotka yhdistävät ihoa kuorivat hapot ja hellän manuaalisen kuorinnan. Tällaisia ovat esimerkiksi *Whamisa Organic Flowers Peeling Finger Mitt, Moisture Care -kuorintalaput.

Ihon kuorintaan voi käyttää myös happoja sisältäviä seerumeja ja kasvovesiä, jotka sopivat käytettäväksi useammin. Näitä voi käyttää niiden hellävaraisuuden vuoksi iholla päivittäin tai muutamia kertoja viikossa. Esimeriksi *Mizon 8% AHA Peeling Serum on loistava tuote tehostamaan ihon pinnan uudistumista.

AHA- ja BHA-hapoista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani. Eri AHA-happojen eroista voi puolestaan lukea täältä.

 K-Beauty anti age ikääntyvän ihon hoito tuotteet Ostolakossa Virve Vee

Tehohoitoa nestemäisillä tuotteilla

Iho saattaa ikääntymisen myötä usein muuttua sameammaksi, joten kirkastavat ainesosat ovat sille omiaan. *Benton Snail Bee High Content Skin -kasvovesi sopii kaiken ikäisille, mutta erityisesti ikääntyä iho nauttii siitä, sillä siinä on melkoinen pommi kaikenlaisia ikääntyvää ihoa hyödyntäviä ainesosia. Kasvoveden sisältämä etanaseerumi auttaa tukemaan ihon pinnan uudistumista ja niasiiniamidi kirkastaa ihoa. (Niasiiniamidista voi lukea lisää täältä.) Tuote sisältää lisäksi mehiläismyrkkyä, jota on kutsuttu luonnon botoxiksi, sillä se kuulemma huijaa ihon luulemaan, että sitä on pistetty, mikä saa ihon tehostamaan kollageenin tuotantoa ja verenkiertoa paranemisen tehostamiseksi. Tässä kasvovedessä on vesimäisen ohut koostumus, joka imeytyy iholle nopeasti.

Ihonhoitoa tehostava hoitoneste on loistava tuote kuljettamaan ikääntyvälle iholle tehokkaasti hoitavia ainesosia kuten esimerkiksi fermentoitua hiivaa. Fermentoitu hiiva auttaa kirkastamaan ja heleyttämään ihoa sekä lisäämään ihon nuorekkuutta. Aktiiviaine itseasiassa löydettiin hieman vahingossa kun huomattiin, että sake-panimolla työskentelevien kädet olivat erityisen nuorekkaan näköiset ja nykyään ainesosaa käytetään aasialaisessa kosmetiikassa laajasti. Esimerkiksi *The Skin House Wrinkle Away Fermented Essence -hoitoneste sitältää sekä fermentoitua hiivaa että muita ikääntyvää ihoa hoitavia ainesosia.

Fermentoidusta hiivasta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Ikääntyvän ihon hoidossa kannattaa satsata erityisesti seerumiin, sillä sen ohut koostumus voi kuljettaa iholle jopa enemmän tehoaineita kuin koko muu ihonhoitorutiini yhteensä. Seerumi voi sisältää esimerkiksi ihoa korjaavaa etanaseerumia, kirkastavaa C-vitamiinia, epidermaalisia kasvutekijöitä (EGF), jotka auttaa korjaamaan ihoa stimuloimalla uusien ihosolujen muodostumista tai ikääntyvää ihoa hoitavia peptidejä, joita on valtava määrä. Tuotteiksi suosittelisin esimerkiksi *Mizon Snail Repair Intensive Ampoule -seerumia tai *Mizon Peptide 500 -seerumia.

Ikääntyvä iho voi hyötyä erityisesti ihonhoitotuotteista, joihin on meitä länsimaalaisia hieman harhaanjohtavasti kirjoitettu whitening, joka ei kutienkaan tarkoita, että tuote valkaisisi ihoa vaan ainoastaan sitä, että se kirkastaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä. Oikeampi sana olisikin brighteningAiheesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani. 

 K-Beauty anti age ikääntyvän ihon hoito tuotteet Ostolakossa Virve Vee

Lisähoitoa naamioilla

Ikääntyvällä iholla tehokas kosteutus on erityisen tärkeää, sillä täyteläisen kosteutettu ihon pinta näyttää tasaisemmalta. Tehokasta hoitoa iholle saa kangasnaamioilla, joiden seerumissa voi olla esimerkiksi samoja edellä mainittuja tehoaineita. Naamioita voi käyttää muutamia kertoja viikossa tai halutessaan vaikka joka päivä. On täysin makuasia, millaisen tuntuman kangasnaamion haluaa käytön jälkeen jättävän iholle, mutta tavallisesti erityisesti ikääntyvä iho nauttii naamioista, joissa on oikein ravitseva koostumus.

Ikääntyvälle iholle voi kokeilla esimerkiksi jotain näistä kangasnaamioista: *Holika Holika Skin Rescuer Mask Sheet – Vita C, *Holika Holika Skin Rescuer Mask Sheet – Peptide, *MISSHA 3-Step Lifting Mask ja *It’S SKIN Caviar Double Effect Sheet Mask.

Tästä aiemmasta postauksestani voi lukea lisää kangasnaamioiden hyödyistä.

 K-Beauty anti age ikääntyvän ihon hoito tuotteet Ostolakossa Virve Vee

Jos iholle haluaa vielä aivan erityistä hemmottelua, ovat ylelliset modeling mask -naamiot täydellinen lisätuote. Omia suosikkejani ovat luksusmerkki Shangpreen Modeling Mask -naamiot, jotka tuntuvat minusta tuovan samanlainen tuloksen kuin ylellinen kasvohoito. *Naamiot löytyvät myynnistä täältä.

Ikääntyvä silmänympärysiho voi kaivata erityistä huomiota, joten sitä kannattaa erityisesti helliä silmänympärysnaamioilla. Erilaisia naamiolappuja löytyy paljon, mutta esimerkiksi ylelliset *Shangpree Gold Hydrogel Eye Mask -hydrogeelinaamiot tuovat iholle nimenomaan anti-age-vaikutteista hoitoa. Aiemman postaukseni silmänympäryksille tarkoitetuista hydrogeelinaamioista voi lukea täältä.

 K-Beauty anti age ikääntyvän ihon hoito tuotteet Ostolakossa Virve Vee

Suojaa ja kosteutusta

Ihon tarpeita vastaava silmänympärysvoide on ikääntyvällä iholla tärkeä, sillä nimenomaan silmänympärysiholla näkyy usein kaikkein selkeimpiä ikääntymisen merkkejä. Joidenkin iho voi kaivata tehokkaasti ravitsevaa ja täyteläistä koostumusta (esimerkiksi *MISSHA Time Revolution Vitality Eye Cream) ja joillakin taas syntyy helposti turvotusta, minkä vuoksi kevyemmät koostumukset ovat parempi vaihtoehto (esimerkiksi *Whamisa Organic Flowers Eye Essence, aiempi postaus tuotteesta on täällä). Silmänympäryksillä voi myös käyttää päivällä yhtä ja yöllä toista tuotetta.

Myös silmänympärysvoiteissa käytetään usein samoja, jo aiemmin mainittuja tehoaineita, mutta tuotteiden muu koostumus on optimoitu erityisen hellävaraiseksi nimenomaan silmänympärysiholle. Myös *Mizon Snail Repair Eye Cream on loistava tuote ikääntyville silmänympäryksille, jos kaipaa keskitäyteläistä koostumusta.

Hyvä kosteusvoide on sekin tärkeä, sillä se auttaa pitämään ihon pinnan kimmoisana ja pehmeän tuntuisena. Minulta lähtee vahva ääni esimerkiksi *Huxley Secret of Sahara Cream; Anti-Gravity -kosteusvoiteelle, sillä jokainen kokeilemani Huxleyn kasvojen ihonhoitotuote on ollut loistava. Huxley-tuotteista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

Jos iho rasvoittuu helposti tai haussa on muuten vain hieman kevyempi koostumus, voi *The Skin House Wrinkle Collagen Emulsion olla hyvä vaihtoehto.

Ikääntyvää ihoa on myös hyvä muistaa suojata auringolta, sillä auringon UV-säteily on yksi suurimmista ikääntymisen merkkien aiheuttajista. Ongelmana on toki, että kaikki se nuoruudessa saatu auringon UV-säteily paljastaa tavallisesti aiheuttamansa vahingot vasta ikääntyvällä iholla, eli ikääntyvän ihon hoito voi sen vuoksi keskittyä esimerkiksi pigmenttiläiskien ja juonteiden tehohoitoon hyvien seerumien ja täsmähoitojen avulla. Suojaa ulkoisilta rasitteilta voi myös saada suosimalla antioksidantteja sisältäviä tuotekoostumuksia.

Antioksidanteista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

 K-Beauty anti age ikääntyvän ihon hoito tuotteet Ostolakossa Virve Vee

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua niitä kaivanneille!

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

12 kommenttia artikkeliin ”Ikääntyvän ihon korealainen ihonhoitorutiini”

 1. Tämä kommentti ei liity millään lailla tähän kirjoitukseesi, mutta en oikein keksinyt mihin sen olisi lähettänyt. Asiani koskee siis Eleven-verkkokauppaa. Meikkifriikkinä täytyy todeta, että en keksi verkkokaupastanne oikein mitään tilattavaa. Luomivärit kiinnostavat, erityisesti Urban Decayn uusi Naked Cherry-paletti on kutkuttanut. Olipas aikamoinen pettymys, kun ei löydy teiltä Urban Decaytä. Noh, Anastasia Beverly Hills löytyy, heillähän on myös ihania luomiväripaletteja, vaan ei, teillä ne loistavat poissaolollaan. Ei ainuttakaan luomiväripalettia Anastasialta valikoimissa.
  No ehkä Jeffree Starria sitten…Ei. Smashboxia..ei. Ehkä sitten ruotsalaisesta verkkokaupasta löytyy niitä merkkejä, mitä suomessa ei juurikaan myydä, esimerkiksi Juvia’s Placea tai Linda Hallbergia nyt ainakin, kun sehän on ruotsalainen merkki, heidän meikkejä varmasti löytynee.. Ei. Computer says NO. puhumattakaan Makeup Revolutionista tai Too Facedistä. Tartesta voi vain haaveilla. Blogisi on ihan loistava, olisi mukavaa jos siellä esiteltyjä meikkejä saisi Eleveniltäkin ostaa. Ihonhoitotuotteitahan siellä onkin laajalti, mutta kun itseäni ne eivät niin paljoa kiinnosta kuin meikit. Olisin voinut tämän toki aspaankin varmasti palautteena laittaa, mutta pitkäaikaisena blogisi lukijana mietin että jos kehtaan sitten kuitenkin tänne asiasta mainita. Mietin pitkää, että kehtaanko, mutta tässä se nyt on. Kiitos ja anteeksi.

  • Toivotaan, että merkkien maahantuojat laajentavat joskus jakeluoikeuksiaan. Mehän myisimme ilman muuta noita kaikkia, jos merkit itse eivät olisi tehneet omia sopimuksiaan, jotka välillä jopa antavat yksinoikeuden tietyille ketjuille. Esimerkiksi Too Facediin Sephoralla on yksinkoikeus (Eleven oli alunperin se yritys, joka toi merkin tänne pohjolaan aivan kuten mm. Urban Decaynkin), Anastasian paletteja saa myydä vain Kicks ja Linda Hallbergin meikit ovat vain Kickseissä yksinoikeudella. 🙂 Useilla merkeillähän edellytyksenä on, että voidakseen myydä merkin tuotteita, pitää ne olla esillä myös fyysisessä liikkeessä. Suomeen ei ole tällä hetkellä kannattavaa myymälöitä avata, joten se jo lyö jarrua aika paljon. 🙂 Pidetään peukkuja, että nuo mainitsemasi merkit laajentavat jakeluaan myöhemmin!

   Makeup Revolutionin tuotteet löytyvät meiltä muuten Nordicfeelin puolelta, eli sieltä kannattaa tilata. Niistä tulossa juttua blogiin myöhemmin. 🙂

  • Saahan lähes kaikkia noita luettelemiasi merkkejä ostettua Suomesta tai tilattia netistä Suomeen, vaikka niitä ei Elevenin valikoimassa olekaan. Smashboxia, ABH:ta, UD:ta ja Linda Hallbergia saa Kickseistä ja Kicksin verkkokaupasta. Jeffreetä Sokoksilta ja Too Facedia ym vaikkapa Cult beautysta.

 2. Hei, tämä on varmasti hyödyllinen postaus monelle lukijalle, kiitokset siitä. M

  inulla olisi yksi postausaihe mielessäni, nimittäin tuoksuherkille vastaavanlainen postaus ihonhoidosta. En tiedä, onko Elevenin valikoimissa tuoksuttomia tuotteita, mutta henkilökohtaisesti monet esim luontaistuotteet jäävät käyttämättä voimakkaan tuoksunsa vuoksi. Samoin jotkut ylelliset kosmetiikkasarjat, joissa tuoksut ovat myös voimakkaita.

  • Kiitos postausideasta! Tämä on pyörinyt minulla pitkään mielessä, eli pitää ottaa toteutukseen. 🙂

  • Tämä on vähän sellainen aihe, etten ehkä taida uskaltaa siihen kommentoida mitään, kun itselläni ei ole asiasta kokemuksia ja tuntuu olevan niin henkilökohtainen juttu monille valintojen suhteen. :/

 3. Moikka, samaa olen useasti miettinyt että olisi kiva saada vinkit hajusteettomista hyvistä tuotteista. Itse olen saanut suuren avun atooppiselle hajusteallergiselle iholleni sinulta. Ihan huipputuote on Isntree Hyaluronic Acid Toner, ihan parhautta.
  Kiitos ihan super mahtavasta blogista ja instasta.

 4. Kauniisti sanottu ”ikääntyvä iho”! 🙂 Vaikutti siltä, että tuotesuositukset ja käyttöneuvot olivat tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole ihoaan aikaisemmin hoitaneet.
  Tuote suositukset olivat kiinnostavia!
  Olen käyttänyt pelkästään merkki-tuotteita, mutta sinun blogiasi luettuani ja Elevenin verkkokaupan löydettyäni olen alkanut kallistumaan korealaiseen kosmetiikkaan.
  Sillä täytyyhän tuotteen olla hyvä, jotta se myy korean valtavilla markkinoilla!
  Blogisi myötä korealaisten naisten ihinhoito on tullut tutuksi ja nyt en voi olla ilman essensseä! (Jopa 13v tytär käyttää!)
  Vinkkaa vielä jutun lopussa mainitsemasi juonteiden ja pigmentti laikkujen hoitotuotteet. Niin ja ne käyttö ohjeet myös! 🙂
  Mitä mieltä olet kollageeni-tableteista?

  Ps. Ihanaa!!! Kohta pääsee availemaan Elevenin joulukalenterin luukkuja! 🙂

 5. Minua kiinnostaisi postaus esiteini/teini-ikäisen lapsen ihonhoidosta. Itse olen hyvin kiinnostunut ihonhoidosta ja nyt molemmat lapseni alkavat lähestyä murkkuikää ja ensimmäiset finnit ovat ilmestyneet. Tyttäreni varsinkin oli aivan kauhuissaan tästä 🙂 ja haluaisi omat ihonhoito tuotteensa. Poikaa taas ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta joku puhdistusrutiini olisi varmaan hyvä opettaa hänellekin.

 6. Mitä suosittelisit puhdistukseen, kun en haluaisi läträillä veden kanssa lähinnä ripsituuhennusten takia? Nyt käytössä Mossan misellivesi aamuin illoin, en käytä meikkiä iholla kuin hyvin harvoin. Olen 60 v. minulla on sekaiho, hiukan couperosaa. Kiitos avustasi!

 7. Olen tällä hetkellä aivan ihastunut Elizabeth Ardenin Ceramide-kapseleihin, aivan loistava innovaatio… Kaapissani lojui erä vuosia vanhoja kapseleita, jotka olivat vielä aivan kelvollisia, ilmatiiviin pakkauksen ansiosta.
  Nyt innostuin ostamaan lisäksi uutuusversion, jossa on mukana pieni määrä retinolia… Maahantuoja/esittelijä kehui kovasti niiden tehoa talvikuivuudesta kärsivälle iholle, joten pakko oli tarttua tarjoukseen. (kaupanpäällisenä aivan mieletön ihana pussukka EA:n minituotteita!) Sen vahvempaa retinolituotetta en uskaltaisi nyt tässä tilanteessa kokeillakaan, mutta tuosta toivon yhtä näkyviä tuloksia kuin arvioissa hehkutetut 🙂
  Korealaiset tuotteet ovat nyt hiukan vähemmällä käytöllä, mutta kyllä niillekin on tarvetta kerrostamisessa, mm. Skinfoodin Proplis-Essence on ollut hyödyllinen aamurutiinissa.

Kommentointi on suljettu.