Olen jo varmaan kymmenen vuotta liputtanut ihon kaksoispuhdistuksen puolesta. Jauhan siitä täällä ohimennen jatkuvasti, mainitsen usein blogissani jonkun tuotteen sopivan sen ensimmäiseen tai toiseen vaiheeseen ja nyt sitten yhtäkkiä huomasin, etten ole koskaan näköjään tehnyt blogiini ihan kunnollista kaksoispuhdistusta käsittelevää postausta.
Apua, tilanne täytyy ehdottomasti korjata heti!
Mikä on kaksoispuhdistus?
Kaksoispuhdistus on Aasiasta peräisin oleva hellävarainen tapa puhdistaa iho kahdessa vaiheessa. Sen ensimmäisessä vaiheessa kasvoilta puhdistetaan öljymäisellä tai emulsiomaisella, rasvamaisia ainesosia sisältävällä ihonpuhdistustuotteella meikki, joka liukenee puhdistustuotteeseen ilman, että iho kuivuu.
Kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa puhdistetaan itse meikitön iho ja sille jääneet vesiliukoiset epäpuhtaudet. Tähän tarkoitukseen sopivat parhaiten vaahtoavat geelimäiset ja voidemaiset puhdistustuotteet tai hellävaraiset, pullosta pumpattaessa valmiiksi vaahtoutuneet tuotteet.
Mitä etuja kaksoipuhdistuksesta on?
Yleisin kysymys, johon kaksoispuhdistuksen puolesta puhuessani törmään on, että miksei ihoa voi vaan pestä kerralla puhtaaksi yhdellä, hieman pesevämmällä tuotteella.
Kaksoipuhdistuksen idea perustuu nimenomaan sen hellävaraisuuden ja tehokkuuden optimaaliseen yhdistelmään. Aivan kuten erilaiset tahratkin vaativat erilaisia poistoaineita, vaativat erilaiset meikkituotteetkin. Emulsiomaiset ja öljymäiset tuotteet liuottavat iholta pois vahamaisia ja öljymäisiä sekä jopa vedenkestäviä ainesosia, joiden poistoon rasvattomat puhdistustuotteet eivät kykene samalla lailla.
Jos meikin ja ihonpuhdistuksen tahtoisi hoitaa vain yhdellä tuotteella, täytyisi sen yleensä olla hyvin tehokas. Paitsi että se poistaisi iholta meikkituotteet ja epäpuhtaudet, veisi se iholta samalla pois myös sen omaa luonnollista kosteutta ja kuivattaisi siten ihoa. Kaksoispuhdistus mahdollistaakin ihon tehokkaan puhdistuksen entistä hellävaraisempia tuotteita käyttäen.
Kun iholta puhdistetaan ensimmäisellä kierroksella pois meikki, voidaan toisella puhdistuskierroksella sitten vihdoin syväpuhdistaa itse iho. Jos esimerkiksi puhdistustuote on tarkoitettu syväpuhdistamaan ihohuokosia, pääsee se kohdentamaan tehonsa huomattavasti paremmin, kun meikki on ensin pesty pois kasvoilta.
Kun eräs tuttuni puhdisti ihonsa ensimmäistä kertaa kaksoispuhdistusta käyttäen, hänen aitoa ja hämmästynyttä iloa täynnä ollut reaktionsa summasi asian täydellisesti: ”Ensimmäistä kertaa elämässäni pyyhkeeseen tai vanulappuun ei jää ihonpuhdistuksen jälkeen meikkiä, mutta iho ei silti tunnu tippaakaan kiristävältä!”
Itse rakastan kaksoispuhdistusta juuri siksi, että voin käyttää siihen esimerkiksi ihoa ravitsevaa öljyputsaria ja todella hellävaraista puhdistusvaahtoa, joista kumpikaan ei yksinään tuntuisi puhdistavan tarpeeksi, mutta jotka yhdessä puhdistavat ihoni täydellisesti ja ilman, että sille jää kuiva tai kiristävä tunne. Pyyhkeessäni tai vanulapussani ei todellakaan ole koskaan meikkiä!
Tuleeko iho kaksoispuhdistaa aamuin illoin?
Ihoa ei välttämättä tarvitse kaksoispuhdistaa kahta kertaa päivässä. Usein riittää, että kaksoispuhdistuksen tekee iltaisin, jolloin iho paitsi puhdistuu meikeistä ja sille päivän aikana tarttuneista epäpuhtauksista, tulee siitä myös vastaanottavaisempi yöllisille hoitotuotteille. Kaksoispuhdistustus auttaakin siis myös tehostamaan hoitotuotteiden vaikutuksia, sillä ne pääsevät imeytymään puhtaalle iholla paremmin. Jos kuitenkin käyttää täyteläisiä yövoiteita ja runsaasti muita hoitotuotteita, voi ihon haluta kaksoispuhdistaa myös aamulla. Tällöin jälkimmäisen vaiheen voi kuitenkin myös korvata esimerkiksi misellivedellä.
Monet puhdistavat ihon aamuisin usein puhdistustuotteella, jota käyttävät iltaisin kaksoispuhdistuksen jälkimmäisessä vaiheessa, mutta on täysin makuasia millaisella tuotekoostumuksella ihonsa haluaa aamulla puhdistaa. Jos iholla käyttää yöllä paljon rasvaisia voiteita, voi esimerkiksi ykkösvaiheen putsari sopia aamupuhdistukseen paremmin ja jos taas tykkää virkistävämmän tunteen jättävästä puhdistuksesta, voi kakkosvaiheen putsari olla aamulla se parempi vaihtoehto.
Millaisia tuotteilla kaksoispuhdistuksessa kannattaa käyttää?
Kaksoispuhdistuksessa parasta on, että sen tuotteet voi valita itse oman ihotyypin ja budjetin mukaan eikä tuotteista tarvitse etsiä erillisiä kaksoispuhdistukseen viittaavia merkintöjä. Kaksoispuhdistus ei siis todellakaan ole juttu, jota voi toteuttaa vain yhden sitä markkinoivan luksusmerkin omilla tuotteilla.
Rasvoittuvankaan ihon ei myöskään tarvitse pelätä modernien puhdistusöljyjen käyttöä, sillä ne liukenevat iholta pois vedellä jälkimmäisen vaiheen puhdistustuotteen viimeistellessä vielä puhdistuksen.
Ensimmäisen vaiheen puhdistustuotteen voi halutessaan jopa vaikka poimia omasta keittiöstään: syötäviksi kelpaavat luonnonöljyt sopivat käytettäviksi myös ihonpuhdistuksessa. Itse suosin kuitenkin mieluummin kosmetiikkamerkkien omia versioita, joiden nykyaikaiset koostumukset huuhtoutuvat iholta vaivatta pois vedellä. Puhtaita öljyjä kokeillessa kannattaakin huomioida, etteivät ne liukene kasvoilta pelkällä vesipesulla ja ne kannattaakin poistaa iholta lämpimällä vedellä kasteltua puhdistusliinaa käyttäen. (Iholle saattaa silti jäädä niiden jäljiltä klähmäinen tunne.)
Kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen sopivia maitomaisia tai öljymäisiä puhdistustuotteita löytyy oikeastaan jokaiselta tuotemerkiltä (joskin puhdistusöljyt ovat meidän markkinoillamme yhä harvassa) ja lähes mikä vaan omalle iholle sopiva tuote käy.
Erityisesti kaksoispuhdistuksen toinen vaihe kannattaa kuitenkin valita oman ihotyypin mukaan: herkkä ja kuiva iho nauttii miedosti puhdistavista, ilmavista ja kosteutusta lupaavista, pullosta valmiiksi vaahdotettuna pumppautuvista tuotteista kun taas rasvoittuva iho puhdistuu parhaiten sille suunnitelluilla puhdistusgeelillä ja vaahtoavilla voiteilla, jotka voivat jopa kuoria ihoa hellästi.
Myös toisen vaiheen tuotteen voi valita ihan miltä merkiltä tahansa kunhan se sopii omalle ihotyypille ja omiin mieltymyksiin.
Täältä löytyy esimerkkejä suosittelemistani ihonpuhdistustuotteista.
Miten erilaiset ihonpuhdistuksen apuvälineet sopivat kaksoispuhdistukseen?
Paitsi että kerron käyttäväni kaksoispuhdistusta julistan myös usein, etten enää puhdistaisi ihoani ilman konjac-sientä tai FOREO-ihonpuhdistuslaitettani. Nämä kaksi apuvälinettä sopivat nimittäin loistavasti täydentämään kaksoispuhdistusta.
Käytän itse konjac-sientä apuna kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa, sillä kuten olen joskus todennut, auttaa konjac-sieni tekemään huonostakin putsarista usein huomattavasti paremman. Konjac-sienen avulla öljymäiset ja maitomaiset meikinpuhdistustuotteet peseytyvät iholta helpommin ja silti hyvin hellävaraisesti, minkä ansiosta se on aivan täydellinen apuväline kaksoispuhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen.
Kaksoispuhdistuksen jälkimmäisen vaiheen täydentämiseen sopii mitä parhaimmin värähtelyteknologiaan perustuva FOREO, joka auttaa varmistamaan, että saan parhaan hyödyn irti ihonpuhdistustuotteistani. FOREO-laitteen värähtely auttaa puhdistamaan ihohuokoset tehokkaasti ja silti hellävaraisesti.
- Jos kaksoispuhdistustaan tahtoo parantaa entisestään löytyy tästä postauksesta siihen loistava vinkki:
Parempi kaksoispuhdistus 1 + 1 -tekniikalla
- Parhaat ihonpuhdistustuotteet kaksoispuhdistukseen voi katsoa tästä listauksestani
Kuka muu vannoo kaksoispuhdistuksen nimeen?
Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!
Olen käyttänyt kaksoispuhdistus metodia viime vuodesta lähtien ja se on auttanut todella paljon! Vaikka minulle nyt tulikin akne erinäisistä syistä niin ennen aknea en saanut näppyjä enää poskille tai nenän pieliin juuri koskaan aloitettuani kaksoispuhdistuksen kun taas aikaisemmin tuntui että niitä ilmaantui joka viikko. Vannonkin siis kaksoispuhdistuksen nimeen. Tosin siinäkin on oltava tarkka minkälaisia putsareita käyttää koska jotkut öljyputsarit voivat aiheuttaa herkkäihoiselle näppyjen puhkeamista. Itse suosin korealaisia merkkejä cosrx ja klairs jotka on tehty nimenomaan herkälle akneen taipuvaiselle iholle. Kuuluisa banila co clean it zero (se purity versio) taas aiheutti minulle näppyjen puhkeamisen joten sitä en suosittele öljyputsarina erittäin herkkäihoiselle vaikka purity versio on herkkäihoiselle tehty o.O
Joo, saa tosiaan olla tarkkana, että löytää ne iholleen sopivat tuotteet! Mukavaa kuitenkin kuulla, että joku muukin on kokenut kaksoispuhdistuksen toimivaksi jutuksi! 🙂
Minä. Kasvoilla on niin paljon meikkiä että ei lähde yhdellä pesulla. Pesen ensin öljyllä ja sitten puhdistusaineella. Sitten poistan silmämeikin rippeet ja pyyhin kasvot kasvovedellä tai misellillä. Aamulla käytän pelkkää kasvovettä 🙂
Joo, täälläkin on kasvoilla sen verran meikkiä yleensä, että vaatii sen kaksi puhdistustuotetta! 🙂
Minä, minä! Aikanaan käydessäni Dermalogican ihoanalyysissa ekaa kertaa, oli se menoa ja siitä lähin en ole kasvoja meikeistä pessyt vain yhdellä tuotteella vaan aina kahdella. Ja käytän usein Foreota apuna kakkosvaiheessa!
Foreo on kyllä täydellinen apuväline tuossa kakkosvaiheessa! 🙂
Itse olen tehnyt kaksoispuhdistuksen jo muutaman vuoden ajan, mutta en kahdella eri tuotteella. Yleensä on niin kevyt meikki, että samalla tuotteella (favoran puhdistusvaahto) lähtee meikit ja se on tarpeeksi hellävarainen myös meikittömän nassun pesuun. En koe tarpeelliseksi kahta putsaria rutiinissani. Kasvoveden joko suihkautan suoraan kasvoille tai pyyhin vanulapulla lopuksi, aina on vanulappu ollut puhdas. 🙂
Tuokin toimii varmasti jos kasvoilla on tosiaan vain hyvin kevyt meikki. 🙂
Kun ekan kerran vuosia sitten kuulin kaksoispuhdistuksesta, ajattelin että ompa monimutkaista ja aikaavievää hommaa. Päätin kuitenkin kokeilla sitä kuukauden ja sen jälkeen entiseen ei ole ollut paluuta!<3
Vaikka ihoni on kuiva, tuli siihen ennen satunnaisia näppyjä sinne tänne. Kaksoispuhdistuksen aloitettua kaikki epäpuhtauden on hävinneet (paitsi joskus tiettyyn aikaan kuusta saattaa vielä joku näppy yllättää…) ja iho on todella kirkas entiseen verrattuna! Parasta kuitenkin on, että kuiva ihoni ei enää tunnu karhealta tai kiristävältä pesun jälkeen. Oon kerenny testata monia edullisempia ja hintavampia merkkejä kaksoispuhdistukseen, mutta Sensain tuotteet on ollu mulle ehdottomasti parhaimpia!
Kiva kuulla, että annoit mahdollisuuden ja osoittautu huippujutuksi! 🙂 Monella on juuri tuollaisia kokemuksia kuin kuvailitkin ja itsekin koen, että ihoni pysyy kirkkaampana ja puhtaampana kaksoispuhdistuksella. 🙂
Kaksoispuhdistus ehdottomasti! <3
Kyllä! <3
Olen käyttänyt koko talven kaksois-puhdistusta ja eipä siitä enää tee mieli luopua. Aloitin ja aloitan edelleen öljyllä, sillä kuiville kasvoille pyörittely (toisinaan suihkutan misellivettä tehostamaan)ja sitten kasvosaippuaa kostein käsin pyörittelyt ja huuhtelu. Aloitteassani tupla putsausta pyyhin öljyt kasvojen puhdistusliinalla jonka jälkeen vaahtoavaa putsaria. Puhdistus joko Konjak-sienellä tai kasvojenpuhdistus harjalla (paristo köyttöinen). Pois pyyhintä Sensain kasvoliinalla ja vielä huuhtelu.
Vaahtoava putsari saa kasvojen pinnan kiristelemän entistäkin enemmän, mutta kun rohkenin kokeilla Madaran kasvosailṕpuaa, ei ihoni ole kiristellyt yhtä kovasti.
Kuivausen jälkeen kasvovesi pyyhintä vanulapulla. Hoitovesi, silmänympärysvoide, seerumi ja yövoide.
(JK. Keksin laittaa miselliveden suihkepulloon, josta se on näppärä suihkuttaa kasvoille.)
Onpas hyvä idea tuo miselliveden laittaminen suihkepulloon, kiitos ideasta! 🙂
Monet vaahtoavat voideputsarit ovat tosiaan varsin helposti ihon kiristelemään laittavaa tavaraa (ellei niitä ”laimenna” putsarinvaahdotukseen tarvittavalla laitteella tai verkolla), mutta vesimäiset, pulloista vaahtona ulos pumpattavat ovat jo paljon hellävaraisempia. 🙂
Voi Virve! Tämä on nyt taas yksi niistä asioista, mitä tuskin tekisin ilman sun blogia. Joskus vuosia sitten ajattelin, että en todellakaan jaksa lisätä iltarutiiniin toista puhdistusvaihetta. No, jossain vaiheessa päädyin kumminkin kokeilemaan ja sen jälkeen ei vanhaan enää ole ollut paluuta. Käytössäni on Lorealin puhdistusöljy sekä Nivean ihana puhdistusvoide, joka on ensimmäinen putsari, joka ei jätä mun ihoa kuivan tuntuiseksi.
Pari kuukautta sitten päädyin hankkimaan konjac-sienen – sinun syytäsi tämäkin! Jestas, miten pehmeältä naama tuntuu nyt pesun jälkeen! Nyt olen siinä pisteessä, että vannon, etten aio hankkia vielä Foreotakin, mutta en kyllä yhtään ihmettele vaikka jo piankin olisin vielä senkin tyytyväinen käyttäjä.
Kaunis kiitos kaikista vinkeistä, mitä olet vuosien varrella täällä blogissa jakanut, mun iho on niistä ainakin ilahtunut! 🙂
Kiitos ihanasta kommentista! Mahtavaa kuulla, että annoit sille tilaisuuden ja että se on toiminut. Tuo Lorealin puhdistusöljy on muuten loistava! Ja ihanaa, että olet löytänyt konjac-sienenkin. Itsekin tykkään juuri siitä, kuinka ihanan pehmeältä iho pesun jälkeen tuntuu. Jään odottelemaan, koske se Foreo vielä hiipii hommaan mukaan… 😉
Täällä kanssa yksi l’orealin puhdistusöljyn fani mutta saako sitä enää mistään 😮 stockalla ja sokoksella sanoivat että lopetettu on enkä tosiaan ole mistään kaupasta löytänyt, nyyh!
Voi olla, että tuotteen valmistus on tosiaan lopetettu, Loreal on ainakin juuri uudistanut puhdistustuotteitaan. :/
Jos jollakin on vinkki hyvästä, edullisesta ja helposti saatavilla olevasta puhdistusöljystä niin moni varmasti mielellään kuulisi! 🙂
Jaa-a. Vähän pakko myöntää, mutta mulla on erilainen pesutapa. Kaksoispuhdistukset tuntuvat turhilta ja työläiltä. Minä menen aina suihkuun suoraan meikin puhdistuksen jälkeen. Levittelen puhdistusaineet kasvoille ja huuhtelen lopuksi suoraan suihkussa. En siis koskaan pyyhi naamaani millään vanulapuilla.
Iho on kuitenkin hyvässä kunnossa.
Tärkeintä on löytää iholleen parhaiten sopiva puhdistustapa ja niinhän se on, että jokaisella toimii erilaiset jutut. Hyvä, että olet löytänyt sen omalla ihollasi parhaiten toimivan jutun! 🙂
Itse teen muuten kaksoispuhdistuksen aina suihkussa enkä oikein osaisikaan pestä kasvojani illalla vain lavuaarin ääressä. 🙂
Mä en ole edes varmaan tiennyt että tätä sanotaan kaksoispuhdistukseksi, vuosia oon pessyt naamani kahdella tuotteella. 😀 Joskus teininä pesin pelkän meikin silmämeikinpoistoaineella ja loput kasvoista vedellä mutta nykyään en kyllä eläisi ilman kunnon geelipuhdistusta. Ennen meikkivoidetta kyllä jonkin verran jäi naamaan kun nuorempana sitä oli aika huolimaton, ei ollut niin tarkkaa. ;D Jossain vaiheessa tuli tärkeäksi saada se naama oikeasti puhtaaksi ja rupesinkin käyttämään muitakin putsareita. Silmämeikinpoistoaineella ei tosiaankaan kasvomeikki lähde eikä kasvoputsarilla se silmämeikki, joten miten joku muka pärjää pelkästään yhdellä tuotteella? 😮 Kyllä mä vannon kaksoispuhdistuksen nimeen nyt kun termikin tuli selväksi. 🙂
Virve tarkoittaa, että kasvot puhdistetaan kahdella eri tuotteella. 🙂
Silmämeikki kannattaa tosiaan aina puhdistaa erillisellä aineella mikäli ei käytä öljymäistä (tai maitomaista) puhdistustuotetta, joka poistaa senkin.(Kauhistelen aina kyllä, kun joku kertoo puhdistavansa silmämeikinkin esimerkiksi samalla epäpuhtaan ihon pesuun tarkoitetulla geelillä millä kasvonsakin pesee). 🙂
Kaksoispuhdistuksessa on tosiaan kyse enemmänkin nimenomaan kasvojen ihon kahdella erityyppisellä tuotteella tehtävästä puhdistuksesta, joka voi tosiaan sitten venyä jopa ”kolmoispuhdistukseksi”, jos silmämeikille tahtoo vielä käyttää erillistä tuotetta. 🙂
Ahaa aivan! Mulla tuli nyt joku tänka på kun puhuttiin meikinpuhdistuksesta tuossa ensimmäisessä vaiheessa. 😀 Ja kun omat meikinpoistoaineet on aika öljyisiä! Mutta selkis! Mulla kyllä lähtee yhdellä kasvojen puhdistuskerralla se kasvomeikki kokonaan kun geelimäisellä puhdistaa. 🙂 Silmämeikille yksi ja kasvoille yksi.
Hyvä kuitenkin, että on löytynyt omalle iholle sopiva tuote ja rutiini! 🙂
Kaksoispuhdistus on hyvä meikin kanssa. Mutta kun en arkena meikkaa, niin en koe tarvitsevani kahta pesukertaa. Sen sijaan olen yhdistänyt öljyn ja vaahdon samaan puhdistukseen näin talveksi. Ei kiristele, mutta puhdasta tulee. Ihoni on rasvoittuva, mutta inhoan nitisevän natisevaa lopputulosta puhdistuksen jälkeen ja muutenkin talvella atooppinen ihottuma saattaa iskeä, jos liikaa jynssää. Näppyjä tai muita epäpuhtauksia ei minulle tule, vaikka iho rasvoittuukin voimakkaasti.
Totta, että varsinkin meikin kanssa se on tarpeen, mutta ei välttämättä ilman meikkiä. 🙂
Mitä mieltä olet sellaisesta yksinkertaistetusta puhdistuksesta kuin kasvoöljymyhdistettynä miselliveteen? Itse kokeilin Dermatologigan kadvoöljyä, joka on muuten aivan mahtava ja yllätyksekseni miselliveteen kastetulla vanulapulla viimeistellässäni lappu pysyi puhtaana. Eikä sen jälkeen tarvinnut tietenkään kasvovettäkään. Helppoa, mutta onks huonoja puolia?
Jos iho tulee puhtaaksi ja tuntuu hyvältä, niin mikä ettei! 🙂 Öljy puhdistaa ihon yleensä hyvin ja misellivesikin on hellävarainen tapa pyyhkiä iholta epäpuhtaudet, joten minusta tuossa ei ole mitään huonoa. 🙂
Mä pesen ensin aina puhdistusgeelillä ja sit pyyhin vielä vanulapulla ja misellivedellä 🙂 Muuten iho jää likasen tuntuiseksi 😀 Pelkästä misellivedestä en tykkää (kun tarvitsen kai veden siihen), mutta noin käytettynä sopii mulle täydellisesti!
Kaksoispuhdistus kuulostaa todella hyvältä, ja olen ajatellut jo pitkään kokeilla sitä. Mietin vaan, että miksi meikkejä ei pestä ensin tehokkaammalla geelillä/vaahdolla ja sitten ihoa rauhoiteta ja kosteuteta öljy- tai maitomaisella puhdistustuotteella vaikkapa konjag-sienen kanssa?
Kiva kysymys, laittoi miettimään! 🙂 Öljymäinen/maitomainen tuote liuottaa irti rasvamaisia tuotteita (esim. meikkivoide ja ihon tali) tehokkaammin, mutta samalla hyvin hellävaraisesti (rasva liottaa rasvaa -periaatteella). Sen vuoksi iholla ei sen jälkeenkään tarvitse käyttää tehokkaasti pesevää tuotetta, vaan kakkosvaihekin voi olla hellä, jolloin ihosta tulee puhdas, mutta sen oma kosteustasapaino pysyy yllä eikä se ärsyynny tai kiristele. Näin ollen iho ei kaipaa erityistä rauhoittelua kun sitä on jo lähtökohtaisesti hoidettu hellästi. Jos kasvoilla on enemmän meikkiä, eivät monet geelit tai kevyet vaahtoputsarit myöskään kykene liuottamaan sitä iholta yhtä hyvin, minkä vuoksi rasvaisemmalla tuotteella on parempi aloittaa. 🙂