Tahranuttu

Olen töissä laivalla, joka on tunnetusti se paikka, jossa kaikki miehet ja heidän naispuoliset läheisensä käyvät täyttämässä miesten dödövarastot. 
Miesten hajuvesiosastolla myytävät stickit ovat yleensä  pelkkiä deodorantteja ja vain harva siellä myytävä merkki valmistaa valkoisia tahroja tekeviä antiperspirantteja. Naisten hajuvesien puolelta näitä tahraavia antperspiranttistickejä valmistavia tahoja löytyy kuitenkin muutama enemmän ja itselläni on ollut jonkun aikaa kokeilussa tehokas, mutta pirun ärsyttävä DKNY:n Be Delicious -sticki.
Kuten sanoin, on tämä tuoksuva puikko tehokas. Tehokas kuin mikä, oikeastaan. Paitsi että se antiperspiranttina blokkaa hikoilua agressivisesti, on siihen lisäksi vielä ympätty raikas ja melkoisen voimakas hedelmäisomppuinen tuoksu, joka ainakin omassa käytössäni tuulahtelee kainaloista pitkin päivää kätkien alleen kaiken sellaisen, minkä kätkettäväksi soisikin. Kaiken lisäksi tuotteen kainaloidenkuivattelutehoa vahvistaa vielä sen sisältämä talkki.
Pidän tuotteesta sen tehojen puolesta, mutta en vaan kestä sitä muuten. Sehän tahraa paidat valkoisena tököttinä kuin pahinkin huolimattomasti sijoitettu maalitela!
Yleensä tuho alkaa jo vaatteiden pukemisvaiheessa. Vaikka kuinka yrittää olla varovainen, on paidan rinnusta tai vähintään helma sotkettu dödöraidoilla, jotka eivät tummimmista vaatteista lähde pois kuin uudessa pesussa. 
Aargh, kuinka ärsyttävää!
Itse olen kyennyt käyttämään tätä stickiä lähinnä työkäytössä, sillä valkoisen kauluspaidan kanssa sotkua ei tapahdu päällepukiessa tai paitaa päällä pitäessä ja vaikka tapahtuisikin, olen niin mukavuudenhaluinen ihminen, että surutta vaan pesetän työpaitani työpaikan normien mukaisesti yhtiölläni. No harmn done.
Mutta sitten sitä vaan tulee aina miettineeksi, että miksi kukaan kärsii tätä tuskaa kotona omien arkivaatteidensa kanssa?
Tahtoisinkin tänään kuulla niiden ihmisten kommentteja, jotka käyttävät aktiivisesti näitä tahrivia valkoisia stickejä. 
Oletteko mestaripukijoita? Käytättekö vain valkeita paitoja, joissa tahrat eivät näy? Vai onko näissä vaan niin ylivoimainen pito ja hajunpeittokyky, että ne kumoavat tahrivuuden negattiviset vaikutukset ylivoimaisesti?
Olkaa hyvät ja kertokaa, sillä asia todellakin kiinnostaa minua!

19 kommenttia artikkeliin ”Tahranuttu”

 1. Hei! Osaisitko kertoa onko suomessa mahdollista ottaa hd kulmat jossakin? 🙂 itse en netistä löytänyt mitään vaikka etsin :/

 2. Mulla ei ole kokemusta kuin yhdestä, Oscar de la Rentan stickistä jonka sain lahjaksi appiukolta. Se oli mielestäni tehokas ja kaikin puolin miellyttävä käyttää – itse asiassa paras deodorantti / antiperspirantti jota olen koskaan käyttänyt. Tahrojakaan siitä ei tullut minkäänvärisiin vaatteisiin. Enpä vain ole tullut ostaneeksi sitä itse, kun käytän tavallisesti hajusteettomia.

 3. Mä laitan dödön aina silloin, kun olen pukenut topin päälleni ja se samalla kuivuu kun meikkailen/teen muita aamurutiineja. Harvoin mikään värjää mun vaatteitani, vaikka pukeudunkin mustaan ja vielä mustempaan. Ja Clarinsin dödö nyt käytössä, satunnaisesti Biothermin sinikorkki 🙂 DKNY:tä en oo vielä testannut, mutta tekisi mieli!

 4. En-voi-sietää! Siirryin syksyllä käyttämään apteekin tehokasta dödöä joka laitetaan iltaisen kainaloihin ennen nukkumaan menoa. Tällä hetkellä joudun laittamaan kyseisen purkin jäähylle koska kainalot pahasti ihottumalla :/

  • Mulla tuli teininä ko. dödön kanssa ihottumaa ja kainaloiden iho ei kestänyt oikein mitään antiperspiranttia vuosiin sen jälkeen (olettaen, että puhumme samasta apteekin iltaisin laitettavasta antiperspirantista). Joutuu ihan tosissaan aina etsimään sopivaa dödöä ja, kun löytää sopivan, toivoo ettei sen valmistamista lopeteta.

 5. Itse käytän tuota samaa dödöä, mutta jostain syystä en vain tuota omppuista tuoksua huomaa. Ja toisena minulla on todellakin miesten puolelta haettuja huomattavasti paremman tuoksuisia dödöjä jotka kyllä tuulahtelevat pitkin päivää 🙂
  Jostain syystä harvemmin saan tuota käyttäessäni tahrattua paitojani, joskus saattaa pieni tahra tulla. Testailehan jos saisit tahran pois märillä käsillä pyyhkien, sillai ainakin itse mustista vaatteista ne poistan ja lähtevät kyllä heti pyyhittyinä aika tehokkaasti.

 6. Argh, story of my life. Itselläni juuri nuo stickit olisivat kaikkein parhaita dödöjä, mutten yksinkertaisesti voi käyttää niitä, koska paidan reunuksiin jää ärsyttävät rannut. Ja toisaalta jos pukee paidan päälle ja laittaa vasta sitten dödöä, niin dödö tarttuu paidan kainaloihin. Eikä mulla ainaskaan auta että laittaisin dödöä vaikka illalla, se valkoinen möhnä tarttuu paitaan silti.

 7. Minulla on kaikki stickit pannassa. Sain ikuiset traumat Nivea Invisiblestä jonka siis EI pitänyt sotkea vaatteita. Ne pukiessa tulevat raidat saa kyllä helposti pyyhittyä pois,mutta se tahna mitä stickistä jää puseroiden kainaloon ei ole lähtenyt edes pesussa. Muutama neule meni pilalle tuon takia, kun se töhnä on kovettunut niihin ihan kuin steariini. En edes ole kovaa hikoilijatyyppiä ja käytin dödöä maltilla.

 8. Mä olen näiden valkoisten stickien kannattaja, mulla kun roll-onit ei toimi ja en kestä niiden kuivattelua. Nyt mulla on käytössä Tommy girl-stick joka on kestänyt päivittäisessä käytössä reilusti yli puoli vuotta, eli vaikka hintaa on niin maksaa kyllä itsensä takaisin! Eikä mulla stickit juuri edes tahraa, mutta en käytä kovin tiukkoja yläosia ja topin puen päälle ennen dödön laittoa. Seuraavaksi aion kokeilla juuri tätä DKNY:n stickiä!

 9. Sama tuote ollut käytössä ja stickeistä myös Oscar de la Renta, Donna Caran cashmere mist, DNKY:n Se ruskeakorkkinen ja Biothermin Deo pure. Käytän vain stickejä ja etsin aina uusia mielestäni ne on parhaita! Joskus mustaan paitaan tulee kiireessä pukemalla valkoisia jälkiä mutta kastelen pyyhkeen kulman pelkällä vedellä ja viiru lähtee sillä. Inhoan rolloneja ja kainalot märäksi jättäviä deodorantteja. 😀 -Jonsku

 10. En pidä antiperspiranteista/deodoranteista, joissa on haju, joten ostin Rexona maximum protection sensitive-antiperspirantin. Se ei jätä valkoisia tahroja vaatteisiin, koska sitä on tarkoitus laittaa ennen nukkumaanmenoa ja aamulla se on jo hävinnyt sen verran ettei siitä jää tahroja! Se tehoaa myös, vaikka olisi illalla laittanut sitä ja käy aamulla suihkussa, eli kestää (ainakin itsellä) myös suihkun yli.

 11. Mä laitan dödön yleensä, kun paita on jo päällä. Mulla ei muutenkaan jostain syystä mitkään dödöt oikeastaan tahri. Siskollani taas tahrivat lähes kaikki merkistä riippumatta. Taitaa olla yksilöllistä tämäkin asia.

 12. Oon tykänny tuosta samasta dödöstä just sen tehokkuuden takia. Ja pitää myöntää että joka ikinen kerta saan paidan helmoihin sellaiset vauhti viirut kun puen paidan tai topin päälle 🙂 Kostealla pesusienellä pyyhin tuoreet jäljet samantien.
  Tuoksu on aika mieto eikä mitenkään ärsytä ja pysyy raikkaana koko päivän. Kaipa se on jokaisen maun mukaan mikä on hyvä ja mikä ärsyttävä. Kunhan pitää kainalot kuivina eikä ärsytä ihoa niin on musta pääasia. Ostin kokeilu mielessä reissulla ja ostan jatkossakin vaikka hyllyllä on muitakin hyviä dödöjä. Vaihtelu kyllä piristää ja miestenkin dödöt kokeillut. Axet on ehdottomia suosikkeja.

 13. Kuivalla pyyhkeellä lähtee dödötahrat 🙂 en tiedä miksi juuri kuivalla.. Kaveri vinkkasi ja toimi ainakin minulla todella hyvin 🙂

 14. Minä olen käyttänyt juuri tätä dödöä jo vuosia, enkä vaihtaisi mihinkään. Välillä olen testannut ihan tavallisia marketti-roll-oneja ja muistaakseni kerran ostin Hullareilta jonkun Hilfigerin stickin, mutta tämä peittoaa ihan kaikki. Kainalot pysyvät kuivina ja tuoksu on paras mahdollinen, mutta ei (mielestäni) kuitenkaan niin vahva etteikö tämän kanssa voisi käyttää hajuvettäkin.

 15. Minulla ei kyllä koskaan elämässäni ole ollut ongelmaa deon tahraamisen kanssa. Olin ihan ihmeissäni silloin, kun alkoi tulla mainoksia, joissa luvattiin, ettei deo jätä vaaleita jälkiä vaatteisiin. Ei minulle nimittäin ollut koskaan aiemminkaan käynyt niin. En sitten tiedä, pukeudunko jotenkin erikoisella tavalla vai mistä on kyse. 😀

 16. Itse olen huomannut, että näkyvät dödötahrat voi välttää kääntämällä paidan helmaa 10-20cm nurjapuoli päälle päin ja sitten pukemalla paidan päälle. Kun paita on päällä vetää helman alas ja tahroja ei jää näkyviin.

 17. Hahaa, joskus ollut tätä ja oli aivan karmeaa! En kestä sitä tahmakerrosta kainaloissa! Vaatteet kesti sen yhden käyttökerran ja sit pyykkiin..

 18. Minulla on tuo dödö päivittäisessä käytössä. Ihan loistava tuote, ei petä ja hyvä tuoksu. Ainoa miinus on juurikin tuo, että tuote jättää valkoisia tahroja vaatteisiin. Pyyhkeellä pyyhittäessä tahrat lähtevät yllättävän hyvin pois 🙂 Dödöä ei tarvitse laittaa kuin ohut kerros ja silloin tahraaminenkin vähenee huomattavasti.

Kommentointi on suljettu.