My hair is so smooth and shiny!

Vauhkosin vähän aikaa sitten teille, kuinka John Friedan hiustuotteet ovat jälleen Suomesta saatavilla niin kattavasti, että valikoimiin kuuluu jälleen se iki-ihana 3-Day Straight -suihkekin.
Kerroin samalla saaneeni blogini kautta kokeiluun myös merkin shampoita ja hoitoaineita. Kahdesta parivaljakosta se ensimmäinen alkaakin lähennellä jo loppuaan ja minusta tuntuu, että minulla olisi näistä paljonkin sanottavaa. Tai no, ei oikeastaan niin paljon, sillä sanomani on todella, todella yksinkertainen. 
Ja yksi kuvahan kertoo enemmän kuin tuhat humalaista ja lasta, joten titta dig själv:
Hiukseni ovat noin sileät, kiiltävät ja muuten vaan myös ihanan pehmeän tuntuiset heti pelkän föönauksen jälkeen ilman, että olen suoristellut niitä raudoilla tai föönatessa harjaillut niitä suoremmiksi. Kunhan huidoin föönin suuttimella päähäni päin ilman minkäännäköistä takkujenselvittäjää ja lopputulos oli tuo!
Uskomatonta!
Nämä tuotteet ovat loistava esimerkki siitä, kuinka helposti ja edullisesti hiukset voi ”meikata” näyttämään ja tuntumaan hyviltä.  
Frizz-Ease Hydrating Shampoo on sisällöltään melko perusshampoo, jossa on käytetty varsinaisten pesevien aineosien lisäksi myös hiuksia pehmittävää oliiviöljyä. 
Shampoo vaahtoaa todella hyvin ja pesee hiukset puhtaiksi, mutta jättää jo itsessäänkin ne melko sileiksi. Päänahka tuntuu siis puhtaalta, mutta hiukset tuntuvat sileiltä. Joskus hiukset sileiksi jättävät shampoot eivät nimittäin tunnu puhdistavan päänahkaa kunnolla. 
Minun nenääni tämä muuten tuoksuu pestessä ihan hitusen omenaiselta!
Straight Ahead Conditionerinkin sisältö on melko peruskauraa, mutta asiansa erinomaisesti hoitavalla tavalla. 
Hoitoaineesta löytyy niin kosteutta tehokkaasti sitovaa ainetta, hiuksia pehmittäviä aineita kuin myös hiuksia siloittavia aineita. 
Mitään taika-aineita tähän ei ole pullotettu, mutta resepti on sen verran onnistunut, että näilläkin saadaan jo ihmeitä aikaan.
Koko homman kruunaa tietysti suosikkini 3-Day Straight -suihke, joka siloittaa hiuksia suoristusraudan kanssa käytettynä, mutta joka ilmeisesti tuo jo apua fööninkin lämmön vaikutuksesta. 
Suihkutan tuotteen aina kosteisiin hiuksiin ennen föönausta ja jos haluan vielä hiusten latvoihinkin sitä erityistä sileyttä, suoristelen ne muotoilurautaa apuna käyttäen. Supersileän lopputuloksen saisi, jos hiuksiin sipaisisi lopuksi vielä niitä siloittavaa seerumia.
Hiukseni ovat laadultaan suorat, mutta välillä latvoistaan hieman kurittomasti taipuilevaiset ja pörröiset eivätkä aina suinkaan näin sileät ja siistit. (Hymähtelen muuten vieläkin sitä kampaamokertaa, kun kaksi kampaajaa tuli kertomaan minulle, että jos en ole tiennyt, ovat hiukseni itseasiassa kiharat. Jaa? Missä ne kiharat oikein ovat sitten olleet nämä parikymmentä vuotta?) Toista kuukautta jatkuneet John Frieda -leikit ovatkin saaneet aikaan sen, että hyvätukkapäiviä on nykyään huomattavasti huonotukkapäiviä enemmän!
Oletteko te sattuneet kokeileman näitä hiuksien siloittajia?
John Friedan tuotteita myyvät Sokokset ja Stockmann sekä käsittääkseni hieman pienemmällä valikoimalla myös Kicks. Ja tiedättekö, mikä parasta? Shampoot ja hoitoaineet maksavat  vain 8,50 euroa ja 3-Day Straight -suihke joitakin euroja enemmän. Edullisesti voi tosiaankin saada hyvää!

26 kommenttia artikkeliin ”My hair is so smooth and shiny!”

 1. Olen kayttanyt naita aikaisemmin, mutta myohemmin siirtynyt omille hiuksilleni sopivampiin tuotteisiin. Tuotteissa ei sinansa ollut vikaa; loysin vain omille hiuksilleni paremmat tuotteet.
  Janna muuten miten esim. taalla Briteissa normimarkettituotteet kuten nama ovat Suomessa myytavana vain nk. paremmissa tavarataloissa.

  Vastaa
 2. Mulla on tuo suoristussuihke, mutta se on jäänyt vähäiselle käytölle kun saan sillä aina aikaan lähmäiset hiukset. Laitatko sitä vain hiusten latvoihin, vai onko mun hiuksissa joku perustavanlaatuinen vika? 😀

  Vastaa
  • Ethän laita tuotetta enää kuiviin hiuksiin vaan suihkit sen hiusten ollessa vielä hyvin kosteat? Kannattaa myös katsoa, ettei suihki tuotetta hiuksiin liikaa. Pakkauksessa puhutaan 7-15 suihkaisusta ja itse olen ainakin huomannut, että liika on tosiaan liikaa.

   Vastaa
 3. Osaatko sanoa, että pitääkö tuo suihke ensin föönata hiuksiin, ja sen jälkeen suoristaa, vai voiko sitä käyttää myös kuiviin hiuksiin lämpösuojan tapaan ennen suoristamista? En nimittäin itse haluaisi tehdä kahta lämpökäsittelyä peräkkäin, mutta tuo tuote kuulostaa mielettömän hyvältä, jos se todella pitää paksut ja pörröiset edes päivän suorana!

  Vastaa
  • Tuote on nimenomaan suihkutettava kosteisiin tai märkiin hiuksiin eikä se toimi kuivissa hiuksissa samalla lailla. Voit suihkia tuotteen pesun jälkeen tukkaasi, mutta hiuksia ei tarvitse kuivata föönillä, vaan voit antaa niiden kuivua vapaasti ja käyttää aineen hyödyt sitten vasta muotoiluraudalla suoristellessa. 🙂

   Vastaa
 4. Moi ! EI tähän postaukseen tämä kommentti sovi mutta koska olet alan asiantuntija, osaatko suositella mitään kulmakarvoja takaisin kasvattavaa tuotetta? tuli nypittyä vähän liikaa ja nyt pitäisi saada muoto takaisin ! kiitos jo valmiiksi 🙂

  Vastaa
  • Valitettavasti minun on todettava, ettei tällaisia tuotteita ole olemassakaan. Karvatuppia on aina tietty määrä eikä niiden määrään voi vaikuttaa. Kun karvatupesta on nyppäisty karva, menee aina tietyn aikaa, että uusi karva kasvaa ihon pinnalle ja se voi joskus olla hermoja raastavan hidasta, varsinkin kun kyseessä ovat kulmakarvat. Lähimmäs tämän kategorian tuotteita menevät ripsienkasvattajat, joiden formuloilla on tehty kulmakarvoillekin omia tuotteitaan. Näidenkin ideana on kuitenkin vain se, että ne mahdollisesti vahvistavat ja ravitsevat jo näkyvilläolemassa olevaa karvaa (esim. turvottaen sitä aineosillaan) tai pidentävät karvan kasvukautta. Normaalisti karva siis kasvaa tiettyyn pituuten, jää sitten lepotilaan ja putoaa pois, mutta näillä tuota kasvukautta ennen lepotilaan siirtymistä saadaan pidennettyä. Mikään tuote ei kuitenaan varsinaisesti nopeuta kulmien kasvua. Hiustenkasvun nopeuttamiseen on toki kehitelty erilaisia tuotteita, joilla pyritään käsittääkseni vaikuttamaan siihen, kuinka karvatuppi saa ravinteita ja sitä kautta vauhdittamaan hiustenkasvua, mutta ymmärtääkseni mitään mielettömän mullistavia juttuja sielläkään ei ole vielä syntynyt.

   Eli vaikka et tätä varmasti halunnutkaan kuulla, niin valitettavasti ainoa tarvitsemasi asia on aika ja sitä ei voi oikein ostaa mistää. :/

   Vastaa
 5. voi että :/ .. nokiitos kuitenkin rehellisestä vastauksesta etten erhdy ostamaan mitään humpuukkituotteita!

  Vastaa
 6. Meidän Sokkarilla eivät vielä tienneet mitään siitä, että nämä tuotteet ovat mahdollisesti jollakin aikataululla palaamassa heidän valikoimiinsa. Ei-oota sain tällä kertaa.. harmi.

  Vastaa
  • Minäkin kävin juuri tänään etsimässä noita Sokos Emotionista, ja myyjä pahoitteli ja kertoi että maahantuoja oli sen verran epävarma tuotteen myynnistä tai jotain, että tuotetta ei enää ole… Kurjalta kuulosti kyllä, mutta ehkä tieto ei vain ole kulkenut vielä heille asti?

   Vastaa
 7. Olin jo ystäväni kanssa etsimässä tätä tuotetta, Sokoksesta, mutta ollaan aika ulkona kehäkolmoselta, ei taida olla tavoittanut Varsinais-Suomea vielä :/

  Vastaa

Jätä kommentti