Tehoavut Roaccutan-kuuria vastaan taistellessa

Minulta kysellään jatkuvasti vinkkejä Roaccutan-kuurin, eli tuttavallisemmin Rottakuurin aikaiseen ihonhoitoon.

Syön itse juuri parhaillaan elämäni toista Rottakuuria (syönyt noin reilut kaksi kuukautta jo) ja sen positiivinen vaikutus on ollut havaittavissa varsinkin viimeisten viikkojen aikana.

Ensimmäisen reilun kuukauden aikana tuntui, ettei hommasta tule tällä kerta mitään. Viimeksi vaikutukset näkyivät kasvoilla todella paljon nopeammin, mutta tällä kertaa sain iholleni vaan joka päivä uuden kipeän ja tulehtuneen ihonalaisen finnin.

Söin aluksi yhtä tablettia päivässä, mutta nostin määrän kahteen (mitä söin muistaakseni viimeksikin alussa kuuria syödessäni). Uusiessani reseptiäni ihotautilääkärini sanoikin, että määrillä pelaaminen on täysin ok enkä tee hallaa itselleni sillä, jos vaihtelen annostuksen määrää tarpeen mukaan. Jonkun aikaa käytinkin lääkkeitä sitten joka toinen päivä yhden tabletin ja joka toinen päivä kahden tabletin verran. Ihotautilääkärini sanoi jopa, että kuurin lopussa voisin ottaa tabletin vaan vaikka joka toinen päiväkin jos siltä tuntuu. Tärkeintä on vaan syödä kuuri kokonaan loppuun (tablettien kokonaismäärä on suhteutettu käyttäjän kokoon).

Nyt ihoni voi hyvin ja pienet röhelmät ja tulehdukset ovat lähes poissa. Saan aina välillä yhden isomman näpyn yhä, mutta niidenkin määrä on vähentynyt selkeästi ja uskon, että kuukauden sisään ihoni on jälleen täysin kunnossa. Syön tällä hetkellä taas yhden tabletin päivässä, mutta jos iho lähtee temppuilemaan syön hetken aikaa kahta tablettia. Töissä laivalla ollessani en jo valmiiksi kuivattavan ilmastoinnin vuoksi voi syödä kuin yhtä tablettia päivässä tai muuten ihoni rapisee irti -sekun meinaa tehdä sitä jo nyt.

Roaccutan-kuurin aikana suurin ongelma iholla onkin yleensä sen kuivuminen. Aluksi tähän yhdistyvät vielä yksittäiset näpytkin, mutta pikkuhiljaa kuivuus äityy yleensä pahemmaksi.

Koska tosiaan niin moni on kysellyt minulta tuotevinkkejä, ladon pöytään tänään kaiken, mitä minulla on antaa.

Tässä nämä tuotevinkit siis tulevat:

Rottakuurin aikana en suosittelisi käyttämään liian tujuja puhdistustuotteita. Joidenkin ihmisten iho voi aluksi olla hyvinkin rasvainen, mutta yleensä lääkkeiden annostuskin on sitten sen mukainen ja kuivuutta alkaa yleensä kuitenkin esiintyä.

Itse suosittelisin vaihtamaan meikinpuhdistustuotteen esimerkiksi vesiliukoiseen puhdistusmaitoon, joka puhdistaa meikin hyvin ja helposti muttei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. Yksi hyvä tällainen tuote on mielestäni Lumenen Sensitive Touch -puhdistusemulsio. On tärkeää valita puhdistusemulsiota ostaessa mineraaliöljytön tuote, sillä juuri mineraaliöljyt jättävät ihonpinnalle sen ikävän ”kalvontunteen” ja jos iho pukkaa vielä epäpuhtautta, ei tunne välttämättä ole mukava.

Suosittelen myös käyttämään Sensain puhdistusliinaa apuna meikinpoistossa. Liinan avulla meikki ja puhdistusmaito lähtevät kasvoilta helposti pois eikä puhdistustuotteen tarvitse olla liian tuju ja ihoa kuivattava. Koska Rottakuurin aikana ei myöskään varsinaisesti kannata kuoria ihoa paljoa, irrottaa liina samalla myös kuolleita ihosoluja ja hilseilevää ihoa kevyesti ilman raapimista.

Itse tykkään puhdistaa ihon kahdessa vaiheessa, eli puhdistan ensin meikin meikinpoistoaineella ja sen jälkeen vielä ihon toisella tuotteella. Käytän tätä samaa tuotetta yleensä myös aamuisin ihoa puhdistaessani. Oma suosikkini on Freemanin Facian Refining Cleanser Pear, joka sisältää salisylihappoa. Puhdistusgeeli puhdistaa ihon ihanan puhtaaksi ja pehmeäksi jättämättä sitä yhtään kuivaksi tai kiristäväksi. Hilseilemällä kuoriutuva Rottakuurista kärsivä ihoni tykkäsi tästä suuresti!

Kasvoveden valinta riippuu varmasti paljon siitä, missä vaiheessa kuuria ihoa on. Jos tuntuu, ettei iho kuivu vielä niin pahasti ja ongelmana on vaan sen tukkoon meneminen, on esimerkiksi Cliniquen alkoholiton, salisylihappoa sisältävä ja sen avulla ihoa kevyesti kuoriva Mild Clafirying Lotion loistava tuote.

Mikäli iho kuitenkin on jo siinä vaiheessa, että sitä kiristää kovasti pesun jälkeen, suosittelen hieman geelimäisempää ja samalla iholle kosteutta tuovaa kasvovettä (Lumene Hydrating Touch, Lancome Tonique Confort, Paula’s Choice Skin Recovery Toner for normal to very dry skin).

Myös naamion valinta riippuu minusta hieman siitä, missä vaiheessa kuuria ollaan. En suosittele puhdistavien naamioiden käyttöä oikeastaan missään vaiheessa, sillä iho kyllä lähtee kuurin aikana puhdistumaan sisältäpäin ja sille kannattaa mielummin vaan ladata paljon kosteutusta.

Kuurin alussa Lumenen erinomaisesti kosteutta tuova Sensitive Touch -linjan Kosteuttava naamio voi olla hyvä vaihtoehto. Naamio kosteuttaa tosiaan tehokkaasti olematta kuitenkaan paksun ja rasvaisen oloinen.

Suosikkinaamioni kasvoillani kuurin edetessä ”naama tippuu” -vaiheeseen on ollut No7-merkiltä saamani Heavenly Hydration Moisture Mask, joka on ihanan kosteuttava ja pehmittävä, mutta tavallista suosikkiani Lumenen kosteusnaamiota hieman rasvaisempi tapaus ja rasvaisuus on juuri sitä, mitä ihoni Roaccutan-kuurin edetessä tarvitsi.

Molempia naamioita voi käyttää iholla yön yli. No7:n naamion ylimääräiset rippeet voi halutessaan pyyhkiä paperilla pois ja itse olen lisännyt niiden päälle vielä juuri ennen nukkumaanmenoa yövoidetta.

Paras tehokosteuttaja kuivuville silmäluomilleni on puolestaan ollut Cliniquen All About Eyes rich. Välillä luomeni ovat olleet niin kuivat, että toinen yläluomeni on näyttänyt luomivaon kohdalta vain roikkuvan pienellä pussilla, sillä iho ei ole enää ollut niin elastinen, että olisi taittunut luomivaon sisään. Kun tähä vielä yhdistää hilseilevät alaluomet, on lopputulos näyttänyt todella kauniilta.Tämän tuotteen apuunottaminen on kuitenkin palauttanut normaalin kosteustasapainon ylle.

Riippuu täysin omista luomistasi, voitko käyttää tuotetta liikkuvalla luomella yöaikaan vai alkaako se vaan turvottaa. Itse käytän hyvällä menestyksellä.

Toinen vastaavantyyppinen tehoapu on Louis Widmerin silmänympärysvoide, mutta Clinique oli nipin napin tehokkaampi omassa käytössäni. Loistavaa apua sain myös ohuemmasta Weledan Pomegranate -silmänympärysvoiteesta, joka pitää silmänympärykset tehokkaasti kosteutettuina, muttei ole tiukan paikan tullen yhtä tehokas uudelleenelvyttäjä kuin kaksi edellistä (ja vaikka se kuinka olisikin vanhemmalle iholle tarkoitettu, olen tykännyt siitä silti suunnattomasti).

Kasvoilla yksi mitä loistavin tehokosteuttaja on ollut Lumenen Arctic Aqua -linjan 2in1 Kosteuttava ja tasoittava tehohoito. Tämä geelimäinen tuote todellakin tuo iholle lisää kosteutusta ja sopii niin aamu- kuin iltakäyttöönkin. Aamuisin annostelun kanssa kannattaa tosin olla tarkkana, sillä itselläni tuote ainakin saattaa meikkipohjaa levittäessä välillä lähteä rullaamaan, mikäli olen ollut ahne ja levittänyt sitä yli yhden pumppauksen.

Rottakuurin aikana iho kaipaa nimenomaan kosteutusta ja mielestäni parhaita tuotteita sitä tuomaan ovat niin ikään Lumenen Arctic Aqua -linjan purkeissa tulevat 24h kosteusvoide sekä yövoide. (Ja koska iho imee voiteita muutenkin itseensä sienen lailla, ei edullinen hintakaan ole ollenkaan pahasta.) Näillä voi pelata käyttäen 24h -versiota aamulla ja täyteläisempää yövoidetta illalla tai ihan vaan suosiolla kuivuuden edetessä käyttää yövoidetta aamulla ja illalla. Voiteissa on loistavaa se, että ne tosiaankin kosteuttavat tehokkaasti mutta eivät ole paksuja tai raskaita iholla.

Kun Rottakuuri etenee, saattaa tuntua, ettei mikään enää oikein riitä ja iho vaan hymyillessä ratkeilee ja repeilee ja kuolleet ihosolut rapisevat pölynä kasvoilta ilmaan. Tällöin olen itse ottanut käyttöön kaksi tuotetta, joiden käyttö riippuu täysin ihosta ja sen kunnosta, mutta joista olen itse saanut suunnattoman avun.

Nivealta saamani klassinen Nivea Creme on ollut loistava luottotuote illalla vielä yövoiteenkin päälle levitettynä. Paitsi että se on tuonut lisäkosteutusta, on se myös tuonut lisää rasvaisuutta iholleni. Tämä rasvaisuus on lukinnut alleen iholleni aiemmin lykittyä kosteutta ja pitää nyt ihoni pehmeänä estäen sen repeilyä ainakin taas puolet seuraavasta päivästä.

Astetta tujumman vaihtoehdon edelliselle tarjoavat Lacomen Nutrix Rich Cream tai ihan vaan Vitalis.

Molemmat ovat siis todella, todella rasvaisia, mutta jos iho ei enää tunnu menevän millään tukkoon ja jäljellä on vaan kuurin aikaansaama kiristävä kuivuus ja ihon hilseily ja repeily, tuovat nämä takuuvarmasti avun yövoiteen päälle lisättynä. Mitään suurta lisäkosteuttahan nämä eivät iholle voi tuoda, mutta seerumilla ja voiteella tuotu kosteus pysyy näiden alla turvassa koko yön ja iho tulee ihanan pehmeäksi. Ilman näitä ihoni repeilee aamupäivään mennessä, mutta näitä käytettyäni ihoni voi pysyä täysin kunnossa alkuiltaankin asti.

Rottakuurin vaikutukset näkyvät selkeästi aina myös huulilla. Huuleni rakastavat Biothermin uutta Beurre de Leversiä, jota ilman en todellakaan laivalla varsinkaan pärjäisi. Huulirasvan aineosat paitsi kosteuttavat, myös kuorivat huulia kevyesti, jolloin kuollut ihosolukko irtoaa ja huulet pysyvät kosteutettuina eivätkä näytä repaleisilta. Itse lykkään tätä reilun kerroksen huulilleni ennen nukkumaanmenoa ja pyyhin huuleni aamulla puhtaiksi.

Lisäapua huuliin saa myös Lushin huulikuorinnasta, joka sekin poistaa kuivaa ja kuollutta solukkoa huulten pinnalta.

Yksittäisiä iholle puhkeilevia näppyjä on ollut parasta hoitaa kestosuosikillani Cliniquen Anti-Blemish Solutions Spot Treatment Gelillä, joka kuivattaa näppyjä, muttei kuivata itse ihoa liikaa.

Bepanthenin sininen emulsio on puolestaan loistava apu silloin, kun iho kuivuu paikoittain hilseilevän kuivaksi tai kun iholla olleiden näppyjen jälkiä yrittää saada hoidettua olemattomiin.

Erillistä kasvokuorintaa en välttämättä Rottakuurin ajaksi suosittelisi, sillä iho ohenee kuurin aikana muutenkin, mutta kevyesti kuorivat kasvovesi, puhdistustuote ja puhdistusliina voivat olla hyvödyllinen apu. Itse olen aina välillä kyllä kuorinut ihoani varovasti ihan kuorinta-aineella, mutta tätä kannattaa miettiä tapauskohtaisesti.

Mitä ikinä teetkin, älä ainakaan vahaa ihoasi, varsinkaan kasvojen ihoa. Itse sain pahaa jälkeä aikaan, kun menin vahaamaan kulmiani ajattelemattomuuttani. Ihon pintakerros lähti reippaasti vahalappuun ja iho kiilteli ohuena kuin palovamman jäljiltä vielä pidemmän aikaa…

Kaikkien näiden ihonhoitotuotevinkkien jälkeen minulla olisi vielä lisäksi pari meikkituotevinkkiä, joista olenkin jo aiemminkin täällä vaahdonnut.

Meikkipohjan tekeminen voi olla haastavaa, kun vastassa on hilseilevän kuiva iho. Itse olen ollut suuri meikkipuuterien rakastaja jo parisen vuotta, mutta nyt olen joutunut vaihtamaan meikkipuuterini sävyttävään päivävoiteeseen.

Erittäin kuivalle iholle hyvä vaihtoehto löytyy Garnierin BB Creamista ja hieman vähemmän rasvainen vaihtoehto puolestaan Shiseidon sävyttävästä päivävoiteesta.

Itse laittaisin molempien alle kuitenkin vahintään koseusseerumin.

Kuivat huuleni puolestaan eivät olisi pärjänneet töissä ilman Clarinsin Instant Light Natural Lip Perfectoria. Tämä on juokseva sävyllinen huulirasva (saatavilla kolme sävyä), joka paitsi tosiaan antaa kevyttä sävyä, hoitaa myös huulet huulirasvan tapaan. Suosittelen!

Tässä olisivat minun Roaccutan-vinkkini. Toivottavasti näistä on apua muillekin!

Jos teillä on jakaa omia vinkkejänne, niin olkaa hyvät!

30 kommenttia artikkeliin ”Tehoavut Roaccutan-kuuria vastaan taistellessa”

 1. Mulla on itselläkin ollut pari kertaa "rottakuuri". Ihoni on normaalisti sekaiho jossa T-alue rasvoittuu mutta sitten kuitenkin kauttaaltaan koko iho on myös samalla kuiva ja esim nenästä saa rasvaisuudesta huolimatta monesti repiä riekaleina kuivaa ihoa pois.. Kuitenkin viime kuurista, on tullut hyväksi se kun olen alkanut käyttää, oliiviöljyä ihonpuhdistuksessa. Ensin siis hieron n. 5min ajan oliiviöljyä kasvojen iholle, sitten pyyhkinyt sen vähän kostutetulla vanulla pois ja sitten puhdistusvaahdolla vielä toinen pesu.

  • En olekaan aikoihin kokeillut oliiviöljyä kasvoilla. Muistikuvat ovat jotenkin hyvin negatiiviset, sillä öljy ei tietenkään ole liuennut veteen ja sen poissaaminen on vaatinut hieman tujumpaa kakkosputsaria, jolloin öljyn hyvä vaikutus on tuntunut jo ihan turhalta. Ehkä pitää kuitenkin antaa uusi mahdollisuus… 🙂

  • Mut on pelastanut manteliöljy! Voi käyttää meikin puhdistukseen tai sit ihan rasvan kanssa tai sijasta. Ei ole jotenkin niin lähmäävää kun oliiviöljy.

 2. saanko mäkin antaa vinkkini rutikuivan naaman hoitoon; Dermosil Extra-voide. toimii ku tauti ja sopii erittäin herkällekkin iholle. eipä oo paljoa enää atooppiset ihottumat ja järkyttävän kiristävä kuiva iho vaivannu pariin vuoteen tuon löydön jälkeen 🙂

 3. Auttaako kyseinen kuuri nimenomaan pelkästään finneihin, vai poistaako myös mustapäät? Itselläni ei finnien kanssa ongelmia ole, mutta mustapäät tuntuu valtaavan koko naaman..

  • Roaccutan-kuuri on hieman turhan tuju apu mielestäni pelkkiin mustapäihin, mutta esimerkiksi ihotautilääkäriltä saatavat ihoa kuorivat voiteet voisivat olla hyvä apu jos muut keinot eivät ole tuntuneet tepsivän.

 4. Syön parhaillaan kolmatta rottakuuriani (viimeisiä viikkoja onneksi viedään) ja olen huomannut monen yrityksen kautta parhaaksi kosteuttajaksi La Roche Posay -sarjan Effaclar H -kosteusvoiteen, joka on suunniteltu juuri aknelääkkeiden kanssa käytettäväksi. Toimii erinomaisesti, sopii meikin alle ja maksaakin vain alle 15 e/tuubi!

 5. Moi!

  Ihanaa ihanaa ihanaa, tämä postaus tuli kyllä siihen kuuluisaan kreivin aikaan.
  Jouduin jokin aika sitten kortisonikuurille, ja sehän tunnetusti kuivattaa naamaria aivan älyttömästi. Lutrasin apteekin perusvoiteilla (ja lutraan edelleen), mutta kuurin loppumisen jälkeen paperinohut ja halkeilevan kuiva ihoni näyttää meikin alla järkyttävältä. Olen kosteuttanut ja rasvannut ja tehnyt vaikka mitä, silti näyttää vain huonolta. Tästä postauksesta oli apua ja vinkkiä suunnattomasti, kipaisen heti muutamat tuotteet kotiin testiin, josko auttaisivat kamalaan ihooni.
  Kamalinta tässä kaikessa on se, että ihoni on aina, siis aina ennen tätä ollut loistavassa kunnossa; ei finnejä, ei epätasaisuuksia, ei mitään. Ja nyt sitten kerralla lehahti oikein korkojen kanssa. Mutta KIIITOS vielä kerran loistopostauksesta!

 6. Moi Virve! Roaccutan taitaa olla ihan ihotautilääkärin takana? Olen joskus teinivuosina sellaisen syönyt, mutta kun näin melkein vielä kolmekymppisenäkin iho rasvoittuu ja kukkii, niin olisi varmaan uuden kuurin aika. En ole vaan kehdannut mennä, kun ei tämä nyt "niin paha" ole… oletko itse kokenut, että lääkäri suhtautuu miedommankin aknen hoitoon Roaccutanilla ihan myönteisesti? Kiitos sinulle hyvästä blogista. 🙂

  • On tosiaan vain ihotautilääkärien määräämä kuuri, mutta käy ihmeessä ihotautilääkärillä näyttämässä ihoasi, mikäli se häiritsee. Minusta tämäkin kuuri annetaan jo nykyään melko helpolla, mutta ihotautilääkärilä voi olla ehdottaa myös miedompia, sinulle vielä paremmin sopivia tuotteita. Kannustan kuitenkin ehdottomasti käymään, jos asia vähänkin vaivaa. 🙂

  • Kiitos tästä, uskalsin kuin uskalsinkin mennä, ja sain Roan "sisarlääkkeen" reseptin sieltä mukaan. 🙂

   Jäi naurattamaan tuo oma kommenttini, se kuulostaa siltä, kuin olisin joskus teinivuosinani syönyt ihotautilääkärin. 😀 Ei sentään lääkäriä, Roaa vain. 😉

 7. Oon kyllä jo kauan halunnut kokeilla tätä kuuria, en kestä enää rasvaista ja näppyläistä naamaa, hiuksetkin ovat likaiset ja rasvaiset aivan liian nopeaa.. Menee ihan hermot tähän, mutta en oo vaan uskaltanut kokeilla mitään kuureja :/ oon muutenkin niin epävarma kun ihoni on rasvainen jne, että en tiedä kuinka kestäisin tuota taistelua kuivumisen kanssa, ja kun varmasti vielä haluaisi meikkiäkin pitää kuurin aikana.. :/ kuulostaisi omalta kohdalta ihan toivottomalta 🙁

 8. Minulla on rottakuurin tapainen kuuri menossa, mutta onnekseni vain huulet meinaavat kuivaa ja siihen minulla onkin hyvä apu, hunaja nimittäin 😀 Kosteuttaa hyvin huulet ja on sitten mukava nuolaista pois kun alkaa huulimeikkiä aamulla tekemään ja huulirasvan avulla kosteus kestää iltaan asti.

  • Saanko udella mikä on tuo rottakuurin tapainen kuuri? Tai siis lähinnä onko sama vaikuttava aine vai joku muu?

  • Isotretinoin Actavis on lääkkeen nimi ja molemmissa kuureissa on se A-vitamiinin kaltainen yhdiste vaikuttaja-aineena

 9. Tämä ei varsinaisesti liity postauksen aiheeseen, mut mun on niin hankala löytää tähän kysymykseen vastausta omasta tuttavapiiristä, niin ajattelin seuraavaksi yrittää täältä.

  Olen käyttänyt pitkään Cliniquen Clarifying Lotion 2:sta ja haluaisin nyt vastaavan kasvoveden, mutta eläinkokeettoman. Onko tuollaista kuorivaa kasvovettä millään merkillä vai haaveilenko turhaan? :/ Ajattelin saavani vastauksen konkarilta, joka tuntuu käyneen kaikki mahdolliset tuotemerkit läpi. 😀

  • Tuota tuota… Olen vähän huono vastaamaan näihin eläinkokeettomuuskysymyksiin, mutta sanon kuitenkin kantani.

   EU:n lainsäädäntöhän kieltää testaamasta EU:hun tuotuja tuotteita eläimillä (voimassa vuodesta 2004 lähtien) ja nykyään (vuodesta 2009 lähtien) myöskään aineosia tai EU:hun tuotuja kosmetiikan raaka-aineita ei ole saanut testata eläimillä.

   Uusimpia raaka-aineita ei siis ole testattu eläimillä, mutta vaikka luonnonkosmetiikamerkki se-ja-se kuinka sanoo, etteivät he testaa eläimillä, on ne tuotteiden perusraakaineet (glyseriinit yms. vastaavat) kuitenkin jonkun muun toimesta joskus testattu eläimillä.

   Minun kantani on, että käytä vaan rauhassa sitä kasvovettäsi. 🙂

 10. Huu, kuulostaa kammottavalta. Itsellä on voimakkaasti rasvoittuva, pintakuiva iho joka pysyy kurissa lähinnä e-pillereillä. Nytkin joudun käyttämään miedon putsarin + Sensain Sponge Chiefin ja Paulan 2% BHA kuorinnan jälkeen kosteuttavaa kasvovettä, paria kosteuttavaa seerumia ja Body Shopin hamppu-kasvorasvaa, ja siltikin naama hilseilee. Hauskinta on kun naama kiiltää ja hilseilee samaan aikaan. En halua edes ajatella mitä Roaccutan saisi aikaan. Toivottavasti siihen ei tarvitse koskaan turvautua.

 11. Mä suosittelen ehdottomasti kaikille epäpuhtaasta, rasvaisesta (ja vielä pintakuivasta) ihosta kärsiville Bion-tuotteita.
  Itse olen kärsinyt iho-ongelmista n. 20 vuotta, mutta nyt vasta 4-kymppisenä löysin toimivan ihonhoitosarjan! Olen käyttänýt tuotteita n. 3 kk ja naama on vihdoinkin näpytön!!
  Iho tuntuu hyvältä, ei kiristä eikä kuumota!

  Tilaan tuotteet aknenhoito.fi/topkat-verkkokaupasta, hinnat ovat suht edullisia ja postimyynti toimii erittäin hyvin 🙂

  t. ex-näppy

 12. Moi!

  Viljat aiheuttavat monilla iho-oireita. Jos rohkeus riittää, kannattaa kokeilla pari kuukautta ilman viljoja. Se ei maksa mitään, vaatii vaan vähän suunnittelua, jos on tottunut syömään paljon viljatuotteita. Itse paranin tällä keinolla murrosiästä asti vaivanneesta aknesta 40-vuotiaana.

 13. Itsellä ei rottakuurista ole kokemusta, mutta kuivuudesta kyllä. Iho lähtee välillä riekaleina ihan huvikseen. Ympäri vuoden on työpaikan tehokas ilmastointi, talvella pakkaset ja kuiva sisäilma ja sen perään siitepölyallergiat ja kortisoni…
  Suosittelen ehdottomasti apteekin Locobase repair rasvaa. Varsinaisesti ei liene kasvoille tarkoitettu, mutta itse olen käyttänyt illalla hilseileviin kohtiin ja aamulla iho on kunnossa! Lisäksi olen käyttänyt muualle kuivuviin kohtiin, huuliin, kynsinauhoihin ja jos iho kuivuu kauttaaltaan, niin sekoittanut repairia kosteusvoiteeseen ja rasvannut koko kroppaa. Loisto tuote.
  -vanilla

 14. NIIN!!!
  Ja ihanan, ihanat I Love vartolovoit, joita saa Seppälästä. Ne oikeasti kosteuttavat kroppaa tehokkaasti. Aivan ihanan täyteläisiä plus tietenkin ne tuoksut!!!

  Tietääkö joku saako niitä kaikissa tuoksuissa jostain myymälästä? Meillä päin on vaan blueberry&smoothie ja strawberries&milkshake ja haluaisin kuollakseni kokeilla muitakin. Tiedustelin asiaa Seppälän asiakaspalvelusta, mutta sain vastaukseksi, että toiveet kannattaa esittää suoraan myymälään.
  -vanilla

 15. Itse pääsin kai helpolla, kun kuurin aikana pärjäsin kovillakin pakkasilla vain Aqualanilla, miedolla apteekin pesunesteellä ja Blistexin daily lip conditionerilla. Olen vielä atoopikkokin ja erittäin herkkä ihottumalle. Jostain syystä jalat reagoi kuuriin pahemmin kuin kasvot; pienikin raapaisu vei suikaleen ihon pinnasta irti. Mutta Aqualanin ja Blistexin (HTH lotion vartalolle) nimeen vannon seuraavallakin kerralla, jos sellainen tulee eteen. 🙂

 16. Tervehdys Virve!

  Sinä kun tiedät tuosta roaccutanista enemmän, viin viitsitö valaista minua yhden jutun suhteen?

  Syön siis Diane novaa, mutta monien syiden takia olen lopettamassa niiden käyttöä. Ennen e-pillereitä taisi olla lievää aknea, mutta en käynyt missään ihotautilääkärillä tms. Voikohan e-pillerikuurin lopetuksen yhteydessä saada jonkun kuurin (roaccutan esim) ennen kun iho on pahassa kuosissa? Vai pitääkö ensin kärsiä näppylänaaman kanssa ja sitten mennä anelemaan jotain lääkekuuria?

 17. Hei! Anonyymille ja muillekin, jotka ketjua lueskelevat: olen 30-vuotias ja olen kolmannella roa-kuurillani. Ensimmäisen söin 20-vuotiaana jolloin aloitettiin myös Diane Novat e-pillereinä. Iho tuli kuntoon nopeasti ja pysyi kunnossa, e-pillereiden ansiosta. Kun päätin 1,5 vuotta sitten lopetella pillerit, iho- ongelmat alkoivat noin 3 kk pillereiden lopettamisen jälkeen. Hormoni-akne puhkesi ja eteni aika nopeasti, joten söin n. 6 kk Roa-kuurin. Kasvot pysyivät ok-kunnossa noin 5 kuukautta, jonka aikana aloitin myös vehnättömän, maidottoman ja sinkkilisällä muokatun ruokavalion, jotta iho pysyisi hyvänä.

  6 kk jälkeen jouduin totetamaan, ettei mikään syömäni ruoka tai syömättä jättäminen vaikuta siihen, tuleeko kipeitä hormoni-paiseita kasvoihini. Niitä tulee. Käytän vain hajusteettomia jne.apteekkituotteita. On aivan käytänkö meikkiä vai en. Niitä tulee. Koska olen nainen ja minulla on hormonitoiminta.

  Syön jälleen Roa-kuuria, eli käytännössä 12 kk sisään olen joutunut aloittamaan Roa-kuurin uudelleen.
  Positiivista on se, että elämäni mullistui psyykisellä tasolla täysin e-pillereiden lopettamisen jälkeen: olen jälleen vuosien jälkeen oma iloinen, itseni enkä voi kuvitella syöväni pillereitä enää, enkä varsinkaan siksi että iho pysyisi kunnossa. Roa-kuuri on hankala ja siinä on omat sivuvaikutuksensa, mutta toivon että joku päivä minullekin koittaa aika että iho pysyisi kurissa. Saa nähdä.

  Nimittäin: jos ette tienneet, Roa-kuureja voi tulla lähemmäs kymmenenkin: tuhannen pillerin jälkeen ihotautilääkärit voivat määrätä erittäin vaikeiden tapausten kohdalla myös mahdollisuuksien mukaan ylläpitohoitoa, jolloin roaa syödään koko ajan, mutta tietysti täysin eri annostuksella kuin lyhyissä kuureissa.

  Summa summarum: valitettavasti Roa ei ole välttämättä ratkaisu ja akne tulee toisille olemaan koko loppuelämän vitsaus, mikäli ei halua e-pillreillä hormooneitaan laittaa kemiallisesti ruotuun. Toivon, etten itse kuulu heihin, sillä roakin on raskas lääke elimistölle siinä missä e-pillereiden käytöllä on omalla kohdallani voimakkaat psyykkiset haittansa.

  Tsemppiä kaikille hormoniaknen kanssa taisteleville, täydellisessä maailmassa meidän ei tarvitsisi välittää näpyistä vaan voisimme olla vain onnellisia, hormonihyriseviä naisia 🙂

Kommentointi on suljettu.