Jotain luonnollistakin välillä

Blogissani on vähänlaisesti arvioita luonnonkosmetiikasta tai sen ihonhoitopuolesta, mutta tässä tänään yksi sellainen.

Kun lomailin Kreikassa, otin mukaani muutaman näytepussin Laveran After Sun Geliä siltä varalta, että joskus polttaisin itseni vahingossa.

En polttanut ihoani, mutta kokeilin näytepussit kuitenkin auringonoton jälkeen ja tykästyin tuotteeseen kokeilujeni perusteella.

Tuotteen koostumus oli sen nimen mukaisesti ohutta geeliä, joka levittyi iholle loistavasti imeytyen.

Tuotteen sisältö oli loistava: Aloe Veraa, glyseeriniä, auringonkukansiemenöljyä… Tuotteesta löytyi myös ihoa kevyesti viilentävää mentholia.

Tuotteessa oli itseasiassa loistava sisältö tämäntyyppiselle tuotteelle.

Kun iho palaa auringossa, halutaan sitä kosteuttaa ja rauhottaa. Tuotteesta löytyi niin kosteuttavia aineosia (esim. glyseriniä) kuin ihoa rauhoittaviakin (runsaasti Aloe Veraa) aineita.

Kun iho on palanut, on se yleensä herkkä ja arka sekä kuumottava. Tämän vuoksi tuotteessa käytetään mentholia, joka tuo iholle viilentävän tunteen. Tosiasiassa viileys syntyy siitä, että syvemmällä ihossa tapahtunutta palamista helpotetaan luomalla erilaista ärsytystä ihon pintaan, jolloin reaktiona on viileä tunne.

En yleensä suosittele mentholia sisältäviä tutoteita, mutta näin auringossa palamisen jälkeen ne voivat helpottaa viileydellään oloa huomattavasti.

Tuotteessa oli kevyt, ehkä hieman hyttysmyrkkymäinen tuoksu, joka kuitenkin haihtui melko nopeasti iholta pois.

Mukava luonnonkosmetiikkakokeilu, siis.

Oletteko te kokeilleet tätä tai kenties Laveran varsinaisia aurinkotuotteita?

6 kommenttia artikkeliin ”Jotain luonnollistakin välillä”

 1. Aiheeseen liittymätön kysymys, mutta mikä on tuo kivannäköinen lakka joka kynsissäsi näkyy tuossa yhdessä kuvassa? 🙂

  Kiva postaus, mutta itseäni jotenkin aina laiskottaa noiden after sunejen kanssa niin en käytä. 😀 Hyvin harvoin tulee laitettua, vaikkakin jostain syystä niissä on yleensä minulle kovin mieluisa tuoksu! Hyttysmyrkkymäisyys ei nyt ainakaan minua saisi nuuhkuttamatta ostamaan!

 2. Valitettavasti en voi sanoa kokeilleeni postauksen tuotteita. Halusin kuitenkin tulla kertomaan, että olen seurannut blogia melkein alusta asti, vaikka en muistaakseni ole koskaan tänne mitään kommentoinutkaan. Tiiviisti olen kuitenkin seuraillut ja saanut monia hyviä vinkkejä täältä. Oma blogini on huomattavasti tuoreempi tapaus, mutta ajattelin, että sua, Virve, saattaisi kiinnostaa vilkaista esimerkiksi mun hiustuotteisiin liittyviä postauksiani. 🙂

  http://blackisthenewblack1.blogspot.fi

 3. Hyvä, lisää vain luonnokosmetiikkaa! Itse en muuta käytäkään. Weledan silmänymp. aion testata suosituksestasi (että onko riittävän paksua).

  Oletko muuten varautunut siihen että "ostolakkosi" kusee Lontoossa? 😀
  Ihan todella tarkoitan sitä.

 4. Tämä geeli on munkin ehdoton suosikki auringossa kärsineen ihon hoitoon! Se ihan oikeasti laskee palaneen ihon tulehdusta todella nopeasti. Kan varmt rekommendera!

 5. Mulla oli Thaimaan lomalla mukana Laveran after sun-voide jota käytin ihan vartalovoiteen asemasta. Loppulomasta iho oli vähän kuiva joten turhan kosteuttava se ei öljyisestä tunnustaan huolimatta ollut. Mitään viilennystä tai rauhoitusta en huomannut sen tuovan. Tuoksu oli aika samanlainen kuin Laveran kasvovoiteissa, sellainen pehmeän kanelinen tms.

Kommentointi on suljettu.