Turvallinen nettishoppailu – Opas PayPalin käyttöön

Olen postaillut paljon aasialaisista kosmetiikkatuotteista ja vinkkaillut usein, kuinka helppoa ja kätevää niitä on ostaa eBaysta. Jos eBayssa (tai missä tahansa muussa verkkokaupassa tahansa) tahtoo kuitenkin shoppailla helposti ja varmasti turvallisesti, kannattaa olla käytössä PayPal.

PayPal on useille verkkoshoppailijoille tuttu apuväline, mutta kaikki eivät kuitenkaan ole vielä ottaneet sitä käyttöön. PayPal kuulostaa kuulemma monista hankalalta eivätkä he ole olleet varmoja, kuinka se edes otetaan käyttöön tai mikä se edes oikeastaan on, joten halusin tehdä asiasta kiinnostuneille oman postauksen.

Näiden PayPal-ohjeiden avulla verkkoshoppailu on kätevää ja ennenkaikkea turvallista!

paypalin-kaytto

Mikä on PayPal?

PayPal on netissä toimiva maksupalvelu, jonka avulla verkkokauppojen asiakkaat voivat shoppailla turvallisesti ilman, että heidän tarvitsee antaa maksutietojaan suoraan myyjälle. Käyttämällä PayPalia asiakkaan ei siis tarvitse koskaan huolehtia ulkomaan tilisiirroista (tai niistä aiheutuvista kustannuksista) tai miettiä, onko hänen turvallista antaa maksukorttinsa tiedot myyjälle. Sen käytöstä ei myöskään koskaan tule asiakkaalle lisämaksuja .

PayPal on lyhyesti tiivistettynä turvallinen verkkosivu, jonne asiakas rekisteröi haluamansa maksukortin tai tilin ja asiakkaan ostokset veloitetaan hänen tililtään PayPal-maksuna eikä niitä veloita suoraan yritys, jossa asiakas asioi. Verkkokauppa ei siis koskaan saa asiakkaan maksutietoja, mikä takaa asioinnin turvallisuuden.

Onko PayPal itsessään luotettava sivusto?

PayPal itsessään on jo vuosia toiminut valtava yritys, johon voi mielestäni luottaa täysin. Kun PayPalia käyttää normaalisti eikä PayPal-tilinsä tietoja luovuta muille on sen käyttö täysin turvallista ja luotettavaa. PayPal ei koskaan kysele esimerkiksi sähköpostitse salasanoja tai korttitietoja, eli sen kanssa pätee samat turvallisuusohjeet kuin verkkopankinkin kanssa.

Kuinka PayPal-tili hankitaan?

PayPal-tiliä varten täytyy olla käytössä pankkitili ja maksukortti. PayPal toimii useimpien suomalaisten pankkien kanssa, mutta poikkeuksia voi toki olla.

PayPal tili rekisteröidään helposti tekemällä tunnukset PayPal-sivustolle. Osoitetiedot ja puhelinnumero kannattaa täyttää oikein, sillä useissa tapauksissa yritykset toimittavat ostetut tuotteet nimenomaan PayPalissa olevien osoitetietojen mukaisesti.

Kun olet kirjautuneena sisään löydät sivun ylävalikosta Wallet-välilehden ja sieltä Link a Card -napin, jota painamalla voit liittää maksukorttisi PayPalin tietoihin. (Kannattaa huomioida, että monilla korteilla on automaattisesti päällä kielto käyttää niitä verkkomaksuissa, eli kannattaa tarkistaa omasta verkkopankistaan korttinsa asetukset ja sallia niiden käyttö verkkomaksuissa.)

Annettuasi kortin tiedot PayPal tekee automaattisesti pienen (muistaakseni alle euron) suuruisen katevarauksen tililtäsi. Katevarauksen yhteydessä näkyy verkkopankissa PayPalin antama koodi (esim. ”PP* 6483 CODE”), jonka avulla voit vahvistaa PayPalissa kortin kuuluvan sinulle. Katevaraus palautuu asiakkaalle lopulta takaisin, eli sitä ei veloiteta.

paypal-eleven

Kuinka PayPal-tiliä käytetään?

Monissa verkkokaupoissa on maksuvaihtoehtona PayPal. Valitsemalla maksutavaksi PayPalin ohjautuu asiakas automaattisesti PayPalin kirjautumissivulle, jolla hän antaa PayPalin käyttäjätunnuksensa ja salasanansa ja vahvistaa sitten ostotapahtuman PayPalin kautta helposti ja nopeasti. Veloitus näkyy asiakkaan tilitiedoissa PayPal-maksuna ja asiakas voi katsella maksujensa tarkempia tietoja myös PayPal-tililtään.

PayPal auttaa ongelmatilanteissa

PayPalin etuna on myös, että se auttaa asiakkaita ongelmatilanteissa. Jos asiakas on ostanut tuotteensa PayPalia käyttäen ja tahtoo palauttaa sen, mutta verkkokauppa ei maksa tuotteiden palautuskustannuksia, voi asiakas saada niistä jälkikäteen hyvityksen PayPalilta. Tämä on todella kätevää varsinkin ulkomailta tilatessa, sillä palautuskustannukset voivat usein olla melko korkeat. (Toiminto tulee kuitenkin muistaa käydä tukäteen aktivoimassa päälle.)

PayPal hyvittää myös ostokset, jotka ovat hävinneet matkalla tai joita ei ole koskaan toimitettu tai mikäli asiakkaan saama tuote on erilainen kuin mitä hän on tilannut (tai jos tilauksesta puuttuu jotain yms.).

paypal-palautus-hyvitys

Olen itse käyttänyt PayPalia jo vuosia, sillä se on helppo, nopea ja kätevä tapa shoppailla ja varsinkin eBaysta käyttäessä se on suorastaan välttämätön. Käytän PayPalia usein ihan kotimaisissakin verkkokaupoissa juurikin sen tuoman hyvitysturvan vuoksi, mutta myös ihan vain siksi, että se on niin helppo: Minun ei tarvitse kaivaa esiin maksukorttiani tai verkkopankkitunnuksiani ja saan tuotteen ostettua nopeasti vain (tietokoneen tietoihin valmiiksi täytettyjä) PayPal-tunnuksiani käyttäen parilla klikkauksella.

Onko teillä käytössä PayPal?


Joko luit nämä postaukseni?

hiustenpesu-suka kasvokarvojen-poisto puhdistustuote-tukkeutuneille-ihohuokosille

20 kommenttia artikkeliin ”Turvallinen nettishoppailu – Opas PayPalin käyttöön”

 1. Paypal on hyvinkin tuttu. Olen käyttänyt sitä vuodesta 2007, kun aloittelin verkko-ostosten maailmassa. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmaa sen kanssa, vaan palvelu on toiminut moitteettomasti. 🙂

 2. On. En kuitenkaan ole tallentanut tunnuksia selaimen muistiin, kuten monet muut nettisivuillani käyttämäni tunnukset. Sen verran voin harjoittaa muistiani, että rahoihin liittyvät tunnukset pysyvät päässäni. Ehkä hätävarjelun liioittelua, mutta koska paypal-tunnukset muistan helposti, en näe tarpeelliseksi muuttaa toimintatapaa. Jos joskus muisti menee, on parempi jättää netistä tilailukin 😉

  • Varovaisuus on tällaisissa asioissa aina kyllä erittäin järkevääkin. 🙂

 3. Kiitos tästä infopostauksesta! Nyt joulualeissa nettishoppaillessani tuli tuo PayPal monesti vastaan ja yhden kaupan kohdalla melkein jo päätin käyttää sitä. En kuitenkaan ole vielä rekisteröitynyt, ja Visallakin on onneksi turvallista maksaa, joten en jaksanut perehtyä asiaan. Nyt tiedän, mistä löydän ohjeet ku haluan jonain päivänä (nettishoppailijana uskon, että se päivä vielä tulee :D) PayPalin ottaa käyttööni.

 4. Joo, kyllä on PayPal käytössä täälläkin. Se on äärettömän kätevä ja turvallinen maksutapa.

  Pari vuotta sitten tilattiin Saksalaisesta verkkokaupasta tietokoneen osia pojalle melkein tonnilla. No siinä sitten kävikin niin, että se firma asetettiin konkurssiin, ennenkuin oltiin saatu kaikki tilatut tuotteet. Niitä ei sitten konkurssitilanteessa saanut toimittaa asiakkaalle vaikka ne oli maksettu ennen konkurssia. Onneksi PayPal hyvitti puuttuvien tuotteiden hinnan, rahat tulivat noin viikossa. Silloin viimeistään tajusin, miten älyttömän hyvä systeemi toi on!

 5. Olen ymmärtänyt, että sekä PayPal että Amazon vuotavat luottokorttitietoja eli niiden suojaukset eivät kestä. Ja jos väärinkäytöksiä on esiintynyt, kyseiset firmat vain kohauttelevat olkapäitään ja ilmoittavat, että so what, hanki uusi kortti.

  Itse lopetin PayPalin käytön juuri tuosta syystä.

  Pidän pankkivarmistuksen takana olevaa luottokorttia luotettavampana, koska sen internet-käytön voi avata ja sulkea aina kun haluaa, samoin maarajaukset on helppo ottaa käyttöön.

  • Tuosta en olekaan kuullut keneltäkään omakohtaisia kokemuksia. En ole edes tarkastanut, voiko eBayssa nykyään maksaa ilman PayPalia. Ennen oli niin välttämätön juttu, että jäänyt siksi minulle käyttöön. En ole kuullut keneltäkään mitään negatiivista itse. 🙂

 6. Tuttu on, ts. olen törmännyt monesti, mutta en ole vielä uskaltanut sitä tehdä, eipä tuota ole vielä tullut niin shoppailtuakaan, vaikka mieli on kyllä ollut . Nyt kun minulla (ja monilla muillakin) on hyvät ohjeet miten tunnukset teen niin tämäkin tyttö siirtyy tälle vuosituhannelle. Kiitos Virve! <3

 7. Ja sen verran että Paypal on turvallisempi kuin laittaa korttitiedot useisiin sivuihin muistiin; niistä kun ei aina tiedä kuinka turvalliset heidän kontrollit ovat. Ainut ”mutta” on että jos olet maksamassa isompaa ostosta luottokortilla, kortti on parempi vaihtoehto kuin Paypal, sillä luottokunta on yhdessä vastuussa jos joku menee pieleen. Vaikka Paypal useimmin palauttaa varat, on siinä vaiheessa korttimaksu turvallisempi…

  Paypal on ihana; täällä Briteissä tosiaan käy Paypal vaikka missä ja se on niin helppo, varsinkin kun toivat ”pay after delivery” vaihtoehdon; siinä on 14 päivää aikaa saada se tuote/palvelu ennen kuin rahat lähtee. Että jos joku menee pieleen, niin voi riitauttaa ennen kuin se raha edes lähtee tililtä!

 8. Lisäisin vielä, että lukemani mukaan vieraalla valuutalla ostaessa kannattaa käyttää pankin kurssia eikä paypalin omaa, joka on epäedullinen.

  Tuota en tiennyt, että palautusrahat saa takaisin, vai onko se uusi ominaisuus? Vain kerran olen joutunut nostamaan kanteen ja maksoin silloin omasta pussista.

  • Tuota en olekaan ajatellut, täytyykin muistaa!

   On melko uusi ominaisuus, kuulin siitä itse keväällä ensimmäistä kertaa. 🙂

 9. Ei paypalissa korttia tarvitse ainoastaan pankkitilin ja nettitunnukset, topup vaihtoehdolla voi ladata rahaa paypal tilille. Jos ei halua korttitietoja antaa.

 10. Oho, täytyy ottaa selvää ilmaisesta palautuksesta! Rintsikoiden palauttaminen Britteihin on hurjan hintavaa, joten uuh! Menen heti tsekkaamaan! Olis ihan lifesaver, jos oikeasti toimii!

 11. Minulta alkoi Prepaid Union laskuttaa kuukausittain rahaa PayPalin kautta ilman että tiesin koko firmasta mitään. Otin yhteyttä PayPaliin mistä sanottiin että sori, ei voi auttaa. Mistä Prepaid Union oli saanut korttini numeron? PayPalilta..?
  Otin yhteyttä Prepaid Unioniin ja sanoivat että ota yhteyttä PayPaliin että lopettavat laskutuksen.
  Lopulta oli suljettava koko PayPal-tili jotta laittomat rahasiirrot loppuvat
  PayPal ei todellakaan ole turvallinen paikka ja tapa maksaa maksuja!

 12. Varokaa Paypalia ja Danske Bankia. Lapsellani 8v. on tili Danske Bankissa. Paypal oli veloittanut lapsen tililtä. Lapsella ei ole pankki- eikä luottokorttia, nettipankkitunnuksia, eikä kykyä avata Paypal-tililä. Paypal-sopimusehtojen mukaan alle 18-vuotiaat eivät voi käyttää Paypalia.

  Olin veloituksen vuoksi yhteydessä Danske Bankkiin ja kysyin veloituksesta ja kerroin samat tiedot, kuin edellä. Danske Bankin asiakaspalvelusta vastattiin käytännössä, että asia ei meille kuulu, eikä kiinnosta yhtään. Halutessanne voitte olla yhteydessä Paypaliin.

  Seuraavaksi yritin kaikin tavoin olla yhteydessä Paypaliin. Asiakaspalvelunumerossa tallennettu vastausviesti kertoo, että covid-19 vuoksi puheluihin ei toistaiseksi vastata lainkaan. Lähetin kirjoitettuja viestejä kaikkiin paikkoihin, joita Paypalin nettisivuilta löysin. Yhteenkään niistä ei vastattu.

 13. Missä ***ssa mun tilaamat tuotteet viipyy summa oli 76.65€.Lupasivat toimittaa tavaran helmikuun loppuun mennessä,tai rahat tilille,eli kenellä vi**n kusettajalla ne rahat on.

Kommentointi on suljettu.