K-Beauty here I come again – lähden huomenna taas kahdeksi viikoksi Souliin!

Minimalistisella sisällöllä varustettu matkalaukkuni on jälleen pakattu, sillä olen lähdössä huomenna reissuun. Minulle on kertynyt töissä hieman pitämättömiä ylityövapaita, joten vaikka vasta vietinkin maaliskuun viime kesän kesälomia pidellen, otan jälleen hieman vapaata ja matkustan kauas pois – tällä kertaa tosin yksin enkä mieheni kanssa.

Vaikka olenkin ollut viime viikot todella inspiroitunut työni ja kosmetiikan suhteen, ei pieni lisäinspiraatio ole koskaan pahitteeksi. Tämän vuoksi lähdenkin 16 päivän reissulle minulle jo entuudestaan hyvin tuttuun paikkaan eli Etelä-Korean Souliin, jossa olen käynyt jo kolmesti ja jonne on aina yhtä ihanaa palata.

Ostolakossa Soul Etelä Korea

Olin leikitellyt jo pidempään ajatuksella lähteä Souliin syysreissujeni lisäksi myös keväällä, sillä toukokuussa Soulissa järjestetään COSMOBEAUTY Seoul -kauneusmessut, jotka ovat syksyllä järjestettävien K-Beauty Expo -messujen tapaan valtava kauneustapahtuma. Ajoitankin siis reissuni niin, että nuo kolmipäiväiset messut osuvat keskelle visiittiäni.

Vaikka periaatteessa lähden reissuun yksin, on Soulin vierailussani tällä kertaa myös jotain aivan erityistä. Paljon matkustelevat vanhempani ovat nimittäin myös samoihin aikoihin Soulissa, joten pääsen paitsi näyttämään heille lempparipaikkojani, mutta myös ennen kaikkea kiertelemään kosmetiikkakauppoja hyvässä ja niistä taatusti loputtoman kiinnostuneessa seurassa, eli äitini kanssa.

Äitini on nimittäin ollut se tyypppi, jolta olen alunperin saanut kosmetiikkakärpäsen pureman ja jokaisen puhelinkeskusteluumme kuuluu edelleen kosmetiikkamaailman uusimmista tuulista juttelu. Isä-parka ei varmasti kaupoilla pyörimisestä kiinnostu, mutta onneksi Soulissa riittää nähtävää runsaasti myös hänelle.

Haaveena olisi ollut, että mieskin olisi päässyt mukaan tälle reissulle, mutta hänen työkiireidensä vuoksi yhteinen Soulin matkamme tulee ajoittumaan toiseen kertaan.

Ostolakossa Soul Etelä Korea

Joka kerta kun käyn Soulissa, ihastun kaupunkiin enemmän ja näen siellä uusia asioita, joita en ole aiemmin tajunnut. Pidän kaupungista paljon, joten tuntuu hyvältä jälleen palata sinne. Se ei ole toistaiseksi ainakaan tuntunut minusta samalla tavalla kodilta, kuten Lontoo minusta aina tuntuu, mutta sinne on silti aina yhtä ihanaa ja inspiroivaa palata.

Koen toki nykyään hieman huonoa omaatuntoa lentomatkailusta, mutta yritän hieman hiljentää soimaavaa ääntäni sillä, että en ole enää ostanut vaatteita, jotka olisi lennätetty luokseni vähintään yhtä kaukaa ja maksan lentolipustani hieman lisää, jotta voin kompensoida lentoni hiilijalanjälkeä. Yritän myös aina olla lähtemättä reissuun vain lyhyeksi ajaksi, eli jos lennän Aasiaan, pyrin olemaan siellä kerralla ainakin sen pari viikkoa sen sijaan, että lentäisin sinne useammalle lyhyelle reissulle.

Matkailu on siis minun syntini, jota koitan kompensoida tekemällä arjessa hyviä valintoja. En omista autoa, syön vain vähän lihaa, kierrätän ahkerasti ja pyrin muutenkin nykyään kuluttamaan vähän. Yhtenä tulevaisuuden haaveena onkin, että minulla ja miehelläni olisi Souliin pelkät menoliput, sillä minun ei todellakaan tarvitsisi lentää sieltä pois.

(Huomaatteko, millaista selittelyn tarvetta tunnen? Ruotsissa on tällä hetkellä erityisen epäcoolia lentää yhtään minnekään ja jos kerrot ääneen tekeväsi niin, on joku aina valmis lynkkaamaan sinut.)

Ostolakossa Soul Etelä Korea

Vaikka Souliin onkin huikean kivaa jälleen lähteä myönnän, että en ehkä ihan sittenkaan malttaisi olla pois töistä juuri nyt. Olen nimittäin puurtanut erityisesti viimeiset viikot ja kuukaudet todella mukavien projektien parissa, kun olen mm. saanut valmistella Elevenin laajenevan luonnonkosmetiikkavalikoiman lanseerausta, enkä millään malttaisi olla pois töistä nyt, kun lähtölaskenta on alkanut ja uusia merkkejä alkaa tippua myyntiin kiihtyvällä tahdilla.

Tämä taitaakin olla ensimmäisiä lomia, joilta paluuta odotan ehkäpä vieläkin suuremmalla innolla kuin lomalle lähtöä!

Ostolakossa Soul Etelä Korea

Pari seuraavaa viikkoa tulen kuitenkin pyhittämään Soulin kosmetiikkamyymälöiden koluamiseen, kosmetiikkamaailman uusimpien tuulien tarkkailuun, viimeisimpien kauneustrendien imemiseen ja ihan vain keväisen Soulin tunnelman fiilistelyyn. Tämä on nimittäin ensimmäinen kerta, kun olen Soulissa toukokuussa ja säätiedote näyttää lupailevan ihania kelejä.

Toisaalta olen seuraavat viikot lomalla, mutta toisaalta Etelä-Korean reissuihini liittyy nykyään aina myös työjuttuja, joista jännimmät ovat niin huikeita, että vatsanpohjaani suorastaan kipristelee, kun mietin niitä enkä malta odottaa, että saan joskus tulevaisuudessa vihdoin kertoa niistä täälläkin.

Huomenna siis lähden lentelemään kohtia Soulia, jonne keskiviikkona saavun. Odotan jo innolla näkeväni, ovatko kosmetiikkamyymälät taas aivan eri näköisiä kuin puoli vuotta sitten ja mitä kaikkea jännittävää niistä nyt löytyy!

Ostolakossa Soul Etelä Korea

Jos teillä on toiveita postauksista, jotka voisin matkalla toteuttaa, niin saa vinkata!


Lue myös:

Henkeä salpaavat korealaiset kosmetiikkaelämykset

Soulin parhaat kosmetiikkamyymälät – 9 vinkkiä

 

4 kommenttia artikkeliin ”K-Beauty here I come again – lähden huomenna taas kahdeksi viikoksi Souliin!”

  1. Meillä on kavereiden kanssa suunnitelmissa kosmetiikkamatka Souliin syksylle. Voitko tehdä postauksen Souliin matkustamisen käytännön jutuista ja vinkeistä. Siis miten lentokentältä pääsee kätevästi keskustaan, miten olet hoitanut valuutanvaihdon (jossain luki ettei automaateista pysty välttämättä nostamaan rahaa ulkomaalaisilla korteilla), miten ravintoloissa toimitaan (luin jostain että pöydässä on nappula mistä tarjoilija kutsutaan ja lähtiessä lasku pitää viedä tiskille maksettavaksi ja tippiä ei anneta). Lisäksi jos olisi vinkkejä muista kuin kosmetiikkaputiikeista tai jotain nähtävyyksiä, puistoja tms mitä suosittelet 🙂

  2. Hienoa maapallon kannalta että lentäminen muuttuisi ”noloksi”! Eihän kaikkea lentämistä voi lopettaa mut loppuisi ehkä ne turhat lennot ja viikonlopun pyrähdykset 🙂 ja vielä kun lähimatkailu ja junamatkailu nousisivat samalla supertrendikkäiksi 🙂 mahtavaa kun kompensoit lentosi!!

  3. Hyvää matkaa! Nauti pääantimista, eli kosmetiikasta, mutta muista myös Soulin ruokatarjonta..!
    Katselin keväällä hurmaavia ruokavideoita Aasiasta, ja Koreassa kuten Japanissakin saa edullisesti herkullista ruokaa vaikkapa 7/11-kaupoista.. nuudeleita, salaattia, voileipiä, juomia, hedelmäannoksia..
    Samoin rautatieasemien kioskien valmiiksipakatut lounasannokset saivat veden kielelle: mukana taivaallisen näköisiä liha-kasvisherkkuja, joita kulinarismista tarkka kiinalaistaustainen matkailija arvioi erinomaisen makuisiksi.. Käykää siis joskus syömässä muuallakin kuin hotellissanne tai huippuravintolassa!

  4. Aina jauhetaan Korealaisesta ihonhoidosta. Olisi mielenkiintoista kuulla myös erilaisista meikeistä.

Kommentointi on suljettu.