Häävalmistelujen vaikein osuus: häätuoksun valinta

*Sis. mainoslinkin

Kaikki muut häävalmistelumme ovat sujuneet oikeastaan täysin vaivatta, mutta yksi häihin liittyvä juttu on tuottanut aivan erityisesti päänvaivaa: häätuoksu.

Minulle häätuoksu eli hääpäivänä ja sen jälkeisellä häämatkalla käytettävä hajuvesi on todella tärkeä juttu. Kuten useimmille, tuovat tuoksut minulle mieleen vahvoja muistoja ja tahdon, että on olemassa erityinen tuoksu, joka muistuttaa minua juuri tuosta erityisestä päivästä sekä häämatkastamme.

Dior J'adore In Joy

Tuon tuoksun valitseminen ei kuitenkaan todellakaan ollut helppoa kahdesta syystä: saan todella helposti migreenin ja ällöttävän olon useista hajuvesistä, minkä lisäksi vanhana hajuvesimyyjänä minulla on päässäni todella selkeä mielikuva useimmista hajuvesistä tai hajuvesimerkeistä, jonka vuoksi en halunnut valita niitä häätuoksuikseni. Syistä jälkimmäinen on täysin korvien välissä ja voi olla monille vaikeaa käsittää, mutta jos on myynyt työkseen hajuvesiä tietää varmasti täysin, mistä puhun.

Ensimmäinen ongelma oli, että nirsona hajuvesihaistelijana olin oikeastaan jo löytänyt ne omat suosikkituoksuni, joita ilmestyy todella harvoin muutenkin. Kaikkiin niihin ihanimpiin tuoksuihin liittyy jo valmiiksi muistoja erilaisista elämäntilanteista, tapahtumista ja ihmisistä eikä häätuoksunu voisi siksi olla mikään vanhoista, jo hyviksi toteamistani tuoksuista.

Dior J'adore In Joy

Koska olen edelleen tiiviisti tekemisissä tuoksujen kanssa ja näpyttelen usein tuoksukuvauksia, käyn myös lähes päivittäin nuuhkimassa työpäiväni päätteeksi uutuushajuvesiä. Tiedän melko hyvin ja hajuvesimyyjämäisesti, minkä tyyppisiä suurin osa Tukholmalaisen hajuvesiosaston hajuvesistä on, eli minun ei esimerkiksi tarvitse tuoksuttaa uutta hajuvettä etsiessäni jokaista Bossin, Yves Saint Laurentin, Diorin tai Chanelin  hajuvettä yksi kerrallaan läpi, sillä vuosien varrella minulla on muodostunut päässäni kartta, jolle niitä sijoittelen ja jonne aina uutuustuoksuja pudottelen ja vaikka en muista jokaista tuoksua tasan tarkkaan, tiedän kyllä hyllyn edessä seisoessani ja pulloja katsoessani, mihin niistä tulee tarttua minkäkin tyyppistä tuoksua etsiessä.

Dior J'adore In Joy

Ongelmana onkin, ettei hajuvesiosastolta löydy minulle kovin paljoa yllätyksiä, sillä tunnen tuoksut melko hyvin ja olen jo valmiiksi assosioinut ne mielessäni johonkin. Ainoita yllätyksiä tarjoavat harvinaisemmat tuoksumerkit kuten vaikkapa Byredo, Maison Margiela tai Tom Ford, mutta kaikkien noidenkin tuoksut useaan kertaan täällä Tukholmassa läpi nuuskineena lopputulos oli, ettei niistä löydy minulle sopivaa tuoksua. Kosmetiikkamyyjänäkin työskennellessäni ja uusia hajuvesiä jatkuvasti tuoksutellessani löysin muutenkin vain ehkä kerran tai kaksi vuodessa hajuveden, josta pidin kovasti ja josta en saanut äklöttävää oloa.

Dior J'adore In Joy

Häätuoksun löytäminen ei siis ole missään tapauksessa ollut helppoa. On ollut niin monta tuoksua, joista olisin halunnut kovasti pitää, sillä ne olisivat olleet ajatuksena ihania valintoja, mutta lopputulos on ollut, että joko ne muuttuvat omalla ihollani kamalan pistäviksi tai saavat minut muuten vain voimaan pahoin.

Viimeisin loppumittelö on ollut kahden tuoksun välillä, joista itseasiassa ostin lopulta molemmat, mutta joista toinen pääsi häätuoksukseni. Lopullinen valintani oli nimittäin näissä kuvissa vilahteleva Diorin uusi J’adore In Joy, jonka nimessä on hauska sanaleikki. (Siihen toiseen tuoksulöytöön palaan myöhemmin.)

Dior J'adore In Joy

Aiemmat J’ador-tuoksut eivät ole tuoksuneet hyvältä omalla ihollani, mutta tämä kolahti täysin. Tuoksua on kuvattu ilon, rakkauden ja elämän tuoksuksi ja nuo kaikki sanat sopivat loistavasti häätuoksuun. Kukkaisia ja hedelmäisiä vivahteita yhdistävä naisellinen tuoksu saa ainutlaatuisen vivahteen suolaisesta tuoksunuotistaan, joka sekoittuu mm. nerolin, jasmiinin ja kypsien persikoiden häivähdyksiin.

Tämä aiemmista tuoksusuosikeistani selkeästi poikkeava ihanuus tulee siis tuoksumaan ihollani sekä kahden viikon kuluttua hääpäivänämme että sen jälkeisellä kolmen viikon häämatkallamme ja kerryttää mieleeni ihania tuoksumuistoja. Nyt jäänkin sitten vain toivomaan, ettei tuoksu poistu ihan lähivuosina Diorin valikoimasta!

(Meillä häätuoksuvouhotuksesta pääsi osalliseksi muuten myös sulhanen, jonka häätuoksun valinnasta taitaa myös tulla postaus myöhemmin!)

*Dior J’adore In Joy -hajuvesi löytyy myynnistä Kicksin verkkokaupasta täältä.

Dior J'adore In Joy

Muita, joille häätuoksu on yhtä tärkeä juttu?

9 kommenttia artikkeliin ”Häävalmistelujen vaikein osuus: häätuoksun valinta”

 1. Käytin tätä itse lukioaikoina, hyvä valinta =) Täytyykin mennä kauppaan haistelemaan ja muistelemaan opiskeluvuosia.

  • Tämä oma valintani siis kyseisen tuoksun uusi, juuri tänä keväänä myyntiin tullut versio, eli ei mikään aiemmista J’adore-tuoksuista. 🙂 Olen tykännyt aiemmista muiden iholla, mutta ne ovat olleet liian pistäviä omalla ihollani. Tämä uusi on pehmeämpi ja tykkään tästä suolaisesta vivahteesta. 🙂

 2. J’ador-tuoksut ovat liki kaikki suosikkejani. Paras niistä on J’adore L’eau. Sen valmistus on lopetettu . Harmi. Alkuperäinen versio on sen jälkeen paras. Pari muuta versiota ovat tuoksuneet kaupassa testaillessa hyviltä, mutta parin käyttökerran jälkeen en niin pidäkkään niistä.
  Tätä uutuus tuoksu versiota täytyy päästä nuuhkimaan!
  Itse muistan myös tuoksun jota käytin ensimmäisissä häissäni. Sen koomin en sen loputtua ole siihen tuoksuun koskenut. Avioliittoni ei nimittäin kestänyt vuottakaan.
  Cuccin Bamboo oli ihastusta ensi nuuhkaisulla! Mitä mieltä sinä olet?
  Laivalla lahjatavara puodissa esittelyä pitäneellä naisella oli niin ihana tuoksu, joten rohkaisin mieleni ja kysäisin mitä tuoksua hänellä on. Sama tuoksu ei tuoksunut omalla iholleni ollenkaan niin hyvältä. Siitä -pullon nimestä ja sen muodosta- tuli venäläinen, ylväs, muotitietoinen nainen mieleen!
  Hassua miten tuoksupullon muodolla on väliä! Mielestäni pyöreämuotoisiin putelleihin pakatut tuoksut ovat kevyitä ja kukkaismaisia. Olenko suurinpiirtein oikeassa? Jadoren tuoksussa on kaunis yksinkertainen muoto, mutta sen juju on pullon korkissa.

 3. Todellakin tärkeä! Menin naimisiin Guerlainin pikkumustassa ja salavihkimisen jälkeen karkasimme Pariisiin. Ostin sieltä Jo Malonen Velvet Rose & Oud -tuoksun, jossa lopulta juhlin häitä vuotta myöhemmin. 🙂

 4. Pitihan minun tuoksufriikkina menna tanaan kokeilemaan Sephoraan tuota Virven uutta tuoksua! Hyvin kevyt, kukkainen ja yllattavan pysyva. Meitsille nuo muuten niin ihanat kukkaistuoksut eivat istu ja niinpa kysynkin DELLElta, oliko tuo tuoksusi laivalla mahdollisesti Slava Zaitseva? Yksi lemppareitani!

  • Hei, Tuuli!
   Laivalla myyjällä hyvältä tuoksuva hajuvesi oli :
   Paco Rabanne Olympéa EdP

   • Della, palasin kertomaan, etta tuo Pacon Olympea on yksi niista, jotka muuttuvat ihollani aivan kauheiksi mummomyrkyiksi. Harmillista. Aika moni tuoksu kylla sen tekee.
    Pullo on kylla kaunis!

 5. Ei ole ongelmat kovin suuret, jos on kyse hajuveden valinnasta. 😀
  Jos et itse hoksannut, niin kannattaa hamstrata pari pulloa jo valmiiksi talteen, jos hajuvesi sattuukin poistumaan valikoimista. Itsellänikin on suosikkeja aina kaapissa 3 – 4 kpl, vaikkei tietyt laatumerkkien hajuvedet tule koskaan poistumaankaan valikoimista.
  Ei ne onneksi mene miksikään, kun ovat pimeässä ja avaamattomina.

Kommentointi on suljettu.