Bästa Sommarstället, eli iloisia kuulumisia

Tämä kesä on ollut yksi elämäni parhaista kesistä tai itseasiassa jopa se paras. Olen nauttinut tästä kesästä täydellä sydämelläni, vaikkei minulla ole edes ollut varsinaista kesälomaa yhtä vajaan viikon vapaaputkea lukuunottamatta. Minulla on kuitenkin nimittäin ollut maailman paras kesätyöpaikka, minkä kautta minulle on auennut ihan uusi elämä.

Tiesin, että tulen tykkäämään kesätyöstäni jo laivaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä kävellessäni, mutta en arvannut, kuinka syvästi tulisin rakastamaan työtäni ja kaikkea siihen liittyvää.

Upeat auringonlaskut merellä laivan kannelta katsottuna…

…se mieletön fiilis, joka laivan kannelta maailmaa katsellessa muutenkin vain tulee….

…ja Tukholma on sitäpaitsi aivan mielettömän ihana paikka kesällä!

Tuntuu, että olen kasvanut tämän kesän aikana ihmisenä vuosia ja oppinut itsestäni todella paljon uusia asioita. Olen saanut elämääni ihan uudella lailla sisältöä ja muutenkin jollain tasolla rohkaistunut ja saanut uutta itsevarmuutta.

Vaikka olenkin jo valmiiksi ollut työpaikassa, jossa viihdyn todella loistavasti, on työnkuvassani eräs asia, joka stressaa minua jatkuvasti. Olen kosmetiikkamyyjä ja nimilaatassani lukee toimenkuvanani kosmetiikkaneuvoja. Tykkään nimenomaan etsiä asiakkaille sopivia tuotteita, yrittää keksiä asiakkaiden ongelmiin ratkaisuja ja neuvoa tuotteiden käytössä. Rakastan tehdä hyviä löytöjä asiakkaiden kanssa ja valita heille parhaita tuotevaihtoehtoja. Tykkään myös toimistopuolen hommista, mikäli niitä joskus sattuu olemaan.

Mistä sen sijaan en nauti yhtään on asiakkaiden ehostaminen. En ole meikkaaja enkä todellakaan tykkää meikata. Jos se olisi minun juttuni, olisin ryhtynyt meikkitaiteilijaksi. Asiakkaiden ehostaminen kuitenkin (ikäväkseni) kuuluu nykyiseen työtoimenkuvaani, kuten manikyyrit sekä kulmien muotoilu ja värjäyskin kuuluvat. Ei, en ole myöskään kosmetologi ja siihen on ihan syynsä, että keskeytin nekin opinnot aikoinaan.

Ilokseni voin nyt kuitenkin kertoa, että elämä on tehnyt varalleni uusia, iloisia suunnitelmia!

Tässä pieni vihje:

Kyllä, laivahommani eivät tosiaan ole ohi!

Sain nimittäin työtarjouksen, josta en olisi ikimaailmassa voinut kieltäytyä. Paitsi että saan työskennellä ihanassa ympäristössä ihanien tuotteiden ja ihmisten keskellä, sain toimenkuvaani myös jotain uutta: en ole enää pelkkä tavallinen myyjä, vaan myyjä, jonka vastuulla on hoitaa myymälän tilaukset ja monet muut konttorihommat! Ja ennen kaikkea naurettavat 23 viikkotuntia nälkäpalkalla vaihtuvat täysipäiväiseen työhön suomalaisen työntekijän Monacossa, eli merillä, jonne verottajan koura ei ulotu turhan tiukalla otteella…

Toimenkuvaani laivalla kuuluvat syyskuusta lähtien tavallisten myyjänhommien lisäksi siis myös toimistohommat, mistä olen erittäin innoissani. On aivan uskomattoman mahtavaa, että tällaiselle 23-vuotiaalle kakaralle annetaan mieletön vastuu ja ennen kaikkea luotetaan, että minusta on hommaan! Voin nimittäin kertoa, että kun työkavereiden keski-ikä on 50-vuotta ja elämänkokemuskin sen mukaista, saa välillä tosiaankin olla todistelemassa taitojaan ja selventää, ettei työnimike ”kesätyöntekijä” välttämättä tarkoita kokematonta idioottia… Onneksi työporukka on kuitenkin ottanut tämänkin kesäkissan hyvin vastaan ja todennut, ettei kissaa saa hylätä kesän päätyttyä ja siitä on pidettävä huolta jatkossakin.

Olen paiskinut tänä kesänä hullun lailla töitä ja viettänyt viimeisten parin kuukauden aikana kotona arviolta vain kymmenisen päivää, joten blogini postaustahti on hieman hiipunut. Olen yleensä pitänyt kiinni siitä, että vastaan kaikkien kommentteihin, mutta nyt olen kuitenkin joutunut kiireistäni johtuen skippaamaan kommentteihin vastailun (kiitokset lukijoille, jotka ovat antaneet toisille lukijoille vinkkejä puolestani!). Yritän kuitenkin palata niin postausrytmiin kuin saada kommentteihinkin vastauksia nyt, kun elämäni hieman rauhoittuu.

Elämässäni on kuitenkin tapahtumassa muitakin suuria muutoksia, joten älkää hätääntykö, jos blogin puolella on vielä ajoittain hiljaista. Menossa on suuria prosesseja ja olen oppinut, ettei minun tarvitse venyä joka suuntaan ja että elämä on tehty nautittavaksi ja paras tulos syntyy, kun menee fiiliksen mukaan eikä stressaa turhaan.

Palaillaan taas pian kosmetiikan merkeissä, sillä sanottavaa ja näytettävää on paljon!

79 kommenttia artikkeliin ”Bästa Sommarstället, eli iloisia kuulumisia”

 1. Onnea! Minusta ei ole mitenkään ihmeellistä, että "kakaraan" luotetaan – onhan ihan varmasti tämän kesätyöpestin aikana sinunkin työnantajillesi, samoin kuin meille blogin lukijoille, käynyt selväksi että tässä on ihminen joka todella rakastaa työtään ja on kiinnostunut yhä kehittymään ja tekemään sitä täydestä sydämestään.

  Jatka samaa rataa ja luota itseesi, kyllä täällä jaksetaan kärsivällisesti odottaa päivityksiä 🙂

 2. Onneksi olkoon! Onnesi oikein hehkui myös ruudun tälle puolelle tästä postauksesta :). Vastuun- ja luoton saaminen työpaikalla on aivan mahtavaa "ylennyksistä" puhumattakaan.

  Muista välillä myös hengähtää vaikkapa noiden kauniiden auringonlaskujen parissa, me uskolliset lukijat kyllä jaksamme odotella – hyvää kannattaa aina odottaa :)!

 3. voi miten kiva kuulla sinusta taas, ja vielä noin hyvien uutisten kera :)!
  onnea uudesta työstä ja toimenkuvasta, odotan innolla tulevia postauksia :)!

 4. Entinen työpaikka ei ole kyllä tainnut tajuta, kuinka paljon myyntiä olet sinne saanut aikaan blogisi kautta. Itsekään en siellä asioinut ennen, mutta sittemmin täältä on saanut usein virikkeitä mennä asioimaan kyseiseen ketjuun.

  Onnea uusista haasteista ja tsemppiä muutenkin! 🙂 Kirjoittelet sitten taas, kun sopivalta tuntuu. Fiiliksen mukaan, nimenomaan.

 5. Todella paljon onnea! Olet todellakin ansainnut työsi. Itse menetin työni Viroon ja nyt etsin kuumeisesti uutta ja uskon että tälläkin takapakilla on tarkoituksensa. Parempaa on siis luvassa kun vain luottaa itseensä.
  Ei muuta kuin tsemppiä työhön ja muihin mullistuksiin!!

 6. Komppaan edellistä, intohimo työhösi näkyy kyllä varmaan myös työpaikalla :). Paljon onnea!

 7. suuren suuret onnittelut uudesta ihanasta työstä!! 🙂 kuulostaa todella hyvältä.

  Tuntuu muuten hassulta, että kosmetiikkaneuvojan pitää ehostaa asiakkaita, eikö sitä varten pitäisi olla nimenomaan kosmetologi/meikkaaja..? No, hyvä että pääset nyt tekemään työtä joka on lähempänä sydäntäsi!

  Aurinkoisia päiviä aaltojen loiskeessa!!

 8. Oi, onnea työpaikan takia! 🙂

  Aina välillä on oikein lukijanakin tuntunut, että miten ihmeessä jaksat niin aktiivisesti kirjoittaa uusia juttuja, ja vielä vastata kaikkiin kommentteihinkin! Tämä on siis tietenkin ollut vain mahtavaa näin addiktoituneen vakilukijan kannalta, mutta olin myös puolestasi iloinen tästä "blogilomasta". 🙂 Tämä siis sillä, että olen välillä oikein ihmetellyt joitakin "nyt postaamaan ja sassiin!!!1" -kommentteja, mitä on tullut… Älä siis missään nimessä ota stressiä BLOGISTA, joka on lukijoille puhdasta luksusta!

  Mutta joka tapauksessa hauskaa syksyn jatkoa, ja toki niitä uusia postauksia odotellaan täälläkin ihan kieli pitkällä! 😀

 9. Onneksi olkoon! Olet kyllä uuden työpaikkasi ansainnut, luulisi entisellä pomolla harmittavan päästä irti sun kaltainen aarre 🙂

 10. Jeee! Hauskaa, että on hauskaa ja viihdyt siellä. Tsemppiä, vaikka tuskin sitä tarvitsetkaan!;) Innolla odotellen postauksia.

  – Orangehyyppä

 11. Onnea! Ihanaa, että olet päässyt käsiksi unelmahommaasi ja vielä nuorena. Palaillaan kosmetiikan pariin toivottavasti pian mutta onneksi hyvää jaksaa odottaa 🙂

 12. Ihanaa, onnittelut! Blogiasi seuranneena uskon, että olet taatusti ansainnut ylennyksesi :)))

 13. Hurjan paljon onnea! Uskon, että pärjäät hienosti, koska olet tosissasi kiinnostunut alasta: mahdolliset epäilijät voivat tutustua tähän blogiin!

  Lueskelin koko tämän blogin läpi eräänä alkukesän laiskana viikonloppuna ja nyt on pakko kiittää muutamien loistotuotteiden esittelystä, sillä näitä ei olisi tullut muuten vilkaistuakaan. (Lisäkiitokset siitä, että koska taidamme olla melko "samanvärisiä", olet "etsinyt" sävytkin minulle valmiiksi… 😀 Eli suomeksi sanottuna: tosi hyvä, että laitat blogiisi runsaasti kuvia ja mainitset sävyjen puna-/keltapohjaisuuden, peittävyyden jne. ja niiden toimivuuden ihollasi.)

  Näistä hankinnoista on sinua kiittäminen (ja etenkin iho kiittää, mineraalimeikkiin vaihtaminen paransi ihon kuntoa huomattavasti):
  – BareMineralsin mineraalimeikki (joo, vaalein sävy on paras!)
  – Ole Henriksenin putsarit ja kasvovedet (olivatkin sitten sopivasti Stockalla kesäalennusmyynnissä)
  – Sensain puhdistusliina (uskomaton kapistus, alkuhaparoinnin jälkeen nyt päivittäisessä käytössä)
  – Kenzon Amour (omaan nenään "ihan kiva" mutta treffituoksuna _erittäin_ toimiva; miehet… :D)

  Max Factorin FLE:n kanssa on vielä tutustumisvaihe meneillään ja muutamia tuotteita on vielä hankintalistalla, kunhan saan kulutettua vanhoja vastaavia pois… taitaa kuulostaa tutulta? 😉

 14. Ooh, onnittelut työpaikasta! 🙂 Ai että kun tuli hyvä mieli puolestasi.

 15. Miljoonasti onnea!!

  Alusta asti blogiasi seuranneena kommentoin tosi harvakseltaan, mutta nyt tartuin näppikseen. Olet kyllä paikkasi ansainnut 🙂

 16. Ui, miten käy wannabe-insinöörin..? Yleensä blogaajien suusta suuret muutokset viittaavat seurustelukumppaniin, jos sellainen on, anteeksi yleistys.

  Mutta onnea uudelle työuralle! Toivon joskus itsekin valmistuvani sellaiseen työhön, jota rakastaisin. Näilä näkymin seuraavat vuodet tulevat olemaan siis wannabe-insinööreilyä.

 17. Paljon onnea uuden työn ansiosta! 🙂 On mukava kuulla että olet saanut itseäsi todella miellyttävän työn.

  Lisäksi haluaisin kiittää sinua siitä, että kerroit loistavasti "rottakuurista" sitä käyttäessäsi, nyt uskalsin itsekin mennä lääkäriin samaisen kuurin hakemaan.

  Ja vielä yksi juttu, LUSH! Onnistuit tartuttamaan minuunkin hulluuden niihin tuotteisiin 😀 Nyt meilläkin on kylppärissä tuoksuvia saippuoita jokaisen aamun tarpeisiin! 🙂

  Tiivistettynä: Kiitos mahtavasta blogista ja vielä kerran paljon onnea uudelle uralle! 🙂

  Siiri

 18. Satuin olemaan asiakkaasi kesälomamatkalla, mutten kehdannut kertoa sitä, että olen blogisi lukija. Sain kuitenkin loistavaa asiakaspalvelua ja mieluisat tuotteet. Go for it girl!

 19. Hei mahtavaa – paljon onnea (taatusti ansaitusta) uudesta duunista! Jotenkin tulee itsellekin hyvä mieli kun lukee tällaisia iloisia uutisia 🙂

 20. Onnittelut! Ei ole mielestäni yhtään yllättävää, että sinulle tuollainen tilaisuus aukeni 🙂

  Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa, ja siitä on muodostunut lempiblogini. Vaikket olekaan ehtinyt paljoa päivitellä viime aikoina, niin edelleen innolla odotetaan uusia päivityksiä siihen tahtiin kun aikataulusi sallivat!

 21. olit kyllä niin pienen himpulan pikkutytön näköinen livenä, mutta hyvä jos osaat asias :p

 22. Onnea! Aivan ihanaa, että sait työn, josta tykkäät! 🙂 ♥ ♥ ♥ sinä jos kuka olet tuollaisen mahdollisuuden ansainnut.

  (Hmm, ja minähän saatan törmätä sinuun vahingossa vaikka Tukholman LUSH:ssa. 🙂

 23. Olen seurannut blogiasi jo pitkään. Olen vain kerran aikaisemmin kommentoinut (silloinkin pyysin vain apua ripsarin valinnassa), mutta nyt on pakko avata sanainen arkkuni ja onniteltava! ONNEKSI OLKOON siis! 🙂 Kuulostat niin onnelliselta, että aloin itsekin hymyilemään täällä näyttöpäätteen ääressä.

 24. Iiik, moraalisia ongelmia!

  Näin Anttilassa mainoksen
  " Osta kaksi Loreal Paris ihonhoitotuotetta ja saat kaupan päälle Color Riche Reneval Serum Inside huulipunan ja itseruskettavan suihkeen kasvoille! "

  Minun pitäisi ostaa kasvovesi ja puhdistusemulsio myös kylkiäistuotteet kiinnostavat joten ostanko ihonhoitotuotteet muualta ja… you know

  (ratkaisu: ostan lokut)

 25. Aivan mielettömän paljon onnea! Olenkin toivonut, että saisit "oikean" työpaikan niin ei menisi hukkaan sinun tietotaito kosmetiikan maailmassa. Tästä on hyvä lähteä, kuka tietää missä vaikutat 10 vuoden kuluttua =)

 26. Onnea! Upeaa kuulla, että näinäkin aikoina ahkera voi saada kunnon työpaikan. Muistathan kuitenkin, että verottajan kouran lisäksi Ruotsin lipun alla työskentelevään ei ulotu mm. Kela-kortti.

 27. Ja 12.38 kirjoittaneelle anonyymille: hah, kateus ilmeisesti puhuu? 😀 Missäs vaiheessa se ulkonäkö on vaikuttanut ammattitaitoon?

  – Marjo

 28. 23??! luulin sinua vähintään 30-vuotiaaksi 🙂 siis ei huonolla tavalla 🙂
  T. Sanna-Kaisa S.

 29. Onneksi olkoon tosi paljon! Kuten parille muullekin, mullekin tuli tosi hyvä mieli sun puolesta ja alkoi hymyilyttämään!

 30. Ihana kuulla, että olet päässyt lähes unelmaduuniisi! 🙂 onnea paljon!

  (Nyt tekee heti mieli alkaa suunnitella lokakuista Tukholman matkaa tarkemmin, erityisesti kosmetiikkaostoksia. 😉

 31. ONNEA! Voih, oon tosi ilonen sun puolesta! Itseasiassa ihan yllätyin kuinka iloseksi voi tulla (lempi)bloggaajan puolesta 😀

 32. Olipa kiva lukea näin mukavia uutisia, paljon onnea! Pitkään blogiasi lukeneena olen varma, että olet juuri oikea ihminen paikkaan.

 33. Ihanaa, mahtavaa. Kuulostaa erittäin hyvältä ja uusia haasteita on hyvä saada aina välillä! Suuret onnittelut uudesta duunistasi 🙂

 34. Onnea Virve
  on paikkasi ansaittu ilo
  niin hehkuva intohimo
  jolla kosmetiikan sanomaa
  asennetta palvelevaa
  ympärillesi levität
  kai sen itsekin tiedät
  sietäisi ainakin
  olet ainutlaatuisin
  omaa lajiasi
  kohti uutta jatkat seilailuasi
  tuli onni ja into
  silmiin menestyksen kiilto
  meni murhe

  -P- 🙂

 35. Paljon onnea! Kuulostit todella tyytyväiseltä ja onnelliselta. Mahtavaa, kun oma innostus, kiinnostus ja ammattitaito ei mene hukkaan vaan muutkin huomaavat potentiaalisi. Toivottavasti ehdit kuitenkin vielä viihdyttää meitä lukijoitakin silloin tällöin. 🙂

 36. Grattis grattis! 🙂 Onpas kivaa lukea sinun iloisia kuulumisia kun itsellä omat jutut vähän laskettelee atm… Sitä paitsi on aina hienoa kun nuori henkilö pääsee hyvään asemaan todistamaan kykynsä!

 37. Hiiirmu paljon onnea työpaikasta! 🙂 Nykyään on harvassa ihmiset, jotka todella ovat töissä intohimonsa vuoksi, voiko parempaa olla.

 38. Hieno uutinen, onneksi olkoon! Olet taatusti nainen paikallaan tuohon tehtävään, tuli hyvä mieli puolestasi. Tsemppiä, beibi <3

 39. onnea tuhannesti!! tyo tekijaansa kiittaa ja silleen, eiko oo ihana tunne tietaa etta on arvostettu ja joku oikeasti huomaa kuinka huolella tyon teet 🙂 niilla kavi tuuri kun saivat sut.

 40. itseänikn kiinnostaisi tietää miten käy wannabe-insinöörin kanssa 😀 ja tuhannesti onnea mahtavasta työpaikasta!

 41. Paljon onnea! 🙂 Kiva kuulla että sait mieluisen työn, olet ihan varmasti sen ansainnut! Mukavaa loppukesää ja alkusyksyä. 🙂

  T:laura

 42. Onnea uudesta työpaikasta!Aivan varmasti pärjäät työssäsi:) Blogisi perusteella vaikutat hyvin ammattitaitoiselta ja innokkaalta, ja minua harmitti kuin kerroit että työtuntejasi vähennettiin. Ihana kuulla että sinulle tarjottiin töitä ja uusia haasteita!Toivottavasti saamme kuulla lisää näistä muutoksista myöhemmin:)

 43. Hirmuisesti onnea!
  Itsellenikin tuli oikein hyvä mieli puolestasi. Jotenkin aavistelin, etteivät ne siellä laivalla sinua päästä pois, kun huomaavat minkälaisen kultakimpaleen saivat kesätöihin.

  On niin tärkeää, että saa tehdä sitä, mitä rakastaa. Silloin se ei oikeastaan tunnu työltäkään.

 44. Ihan hurjan paljon ONNEA uudesta työpaikasta :)!! Ja edelleen kompaten muita, tahdon kiittää sinua blogistasi! Tämän avulla olen myös itse tehnyt suuria löytöjä 🙂

 45. onnea mielettömästi, tosi mahtavaa että pääsee tekemään sellaista hommaa mistä todella tykkää!
  eikös laivatyö ole kuitenkin aika rankkaa, olen kuullut että jollain yhtiöllä tehdään esim kaksi viikkoa putkeen duunia ja sitten on pidempi vapaa? varmasti rankkaa esim parisuhteelle, mutta hoituu varmasti helposti kerta on niin omistautunut hommalle :–D

 46. Hieno homma, paljon onnea! Olet ihan varmasti paikkasi ansainnut, tsemppiä ja työn iloa! Äläkä huolehdi blogista, postailet taas kunhan ehdit.

 47. Onnea paljon uudesta työpaikasta! Olet juuri oikea ihminen siihen hommaan! Postauksia odottelen innolla!

  -Mimmu-

 48. Hei Virve!
  Ihana kuulla, että sua on nyt onni potkassu oikeen kunnolla! Ansaitset paikkasi ihan varmasti – en epäile yhtään ettetkö pärjäisi! Kuten tuolla ylempänä joku jo sanoikin, älä ota stressiä tästä blogista vaan nauti elämästäsi, kyllä me lukijat täällä odotellaan vaikka postaustahti hidastuisikin.

  Kiitos sinulle monista ihanista vinkeistä kosmetiikan saralla. Olet todellakin ihminen oikeassa ammatissa, tsemppiä jatkoon!

 49. Onnea paljon minultakin! Työ vie melko suuren osan elämästä joten on tärkeää, että tykkää työstään. Aika harva voi nykyään sanoa että I <3 my job! Ja vaikipaikkakin on aika lottovoitto. Olet varmasti ansainnut sen, ota siitä täysi kunnia 😉

  Mitä tuohon erossa olemiseen tulee, mihin jotkut olivat viitanneet, niin voin sanoa että se melkein parantaa parisuhdetta. Mä olen usein reissussa. Mun puoliso sanoo että on mukavaa että sillä on "omaa aikaa" milloin voi puuhailla omia asioita ja työasioita kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa joten aina kun ollaan yhdessä kotona niin meillä on enemmän aikaa toisillemme 🙂 ja tekee hyvää myös olla erossa niin tuntee mitä kaipaa ja arvostaa yhteisiä hetkiä enemmän!

  ps. sulla on hiton hyvä blogi, muitapa en seuraakaan 🙂

 50. Onpas mukava uutinen! 🙂

  Itse kun en oikein tajua niistä ainesosaluetteloista paljon mitään, niin osaisitko sinä kertoa mitkä ainesosat jalkavoiteissa ovat niitä virkistäviä/viilentäviä? Minäkin yritän vältellä niitä, kun en halua jalat jäässä mennä nukkumaan. Tuntuu että melkein jokaisesta löytyy juuri se virkistävä vaikutus, ja tavallista kosteuttavaa jalkavoidetta saakin etsiä kissojen ja koirien kanssa.

 51. Onnea! Itse olen blogisi aika uusi lukija, mutta innokkaana saanut selattua pitkälle vanhoja postauksiasi. Tykkään tosi paljon juuri blogisi hieman erilaisesta aihepiiristä ja olenkin saanut täältä jo tosi paljon vinkkejä! 🙂

 52. Kiitokset kaikille ihanista kommenteista! Yritän tässä pikkuhiljaa taas palata blogin pariin kunhan vaan saan asiani järjesteltyä kuntoon. 🙂

 53. Voi herranjestas, ONNEA!!

  Ja sain pikkusen sydänhalvauksen, kun jotenkin ekat pari kertaa en vaan ymmärtänyt (kävin pikkasen hitaalla) ja luulin, että sait työtarjouksen joltain Välimeren risteilijältä. 😀

  Kunpa itsellekin vielä kävisi noin hyvin, että saisi mahtavan työpaikan sellaisen työn parista, jota rakastaa. 🙂
  Mutta siis onnea, olet kyllä sen ansainnutkin!

Kommentointi on suljettu.