Sporttia kerrakseen?

Naisten tuoksumerkkien uusin trendi ovat L’eau-tuoksut.

Lähes kaikista tuoksuista näyttäisi löytyvän uusin L’eau versio. Käsittääkseni Dior aloitti trendin Miss Dior Cherie L’eaulla tai ainakin teki siitä hitin, sillä sen perässä L’aunsa ovat tuoneet myyntiin monet muutkin merkit.

Myös miesten puolella on nähtävissä uusi trendisuunta. Siinä missä l’eau-tuoksut ovat naisilla kevyitä ja raikkaita, edustavat miesten ”l’eau-tuoksuja” sport-tuoksut. Sport-tuoksut ovat edustettuna itseasiassa jopa siinä määrin, että lähes jokaisen merkin on täytynyt tuoda markkinoille oman tunnetun tuoksunsa Sport-versio.

Tuoksumyyjänä nämä Sport-versiot alkavat jo suoraan sanottuna ärsyttämään minua. Ai miksikö? No siksi, että onko kaikkien pakko rahastaa tällä valloillaan olevalla sport-vimmalla! Ei se, että merkit tekisivät erityisiä Sport-tuoksuja, vaan että jokaisen sarjan perintisen tuoksun nimen alle on otettava ”se-ja-se SPORT”!

Kuvittelenko minä vaan, vai eikö teidänkin mielestänne tässä ole nyt sporttia kerrakseen:

Chanelin Alluren alle tullut Allure Homme Sport taisi olla ensimmäisiä Sport-tuoksuja ja ilmestyi vuonna 2004.

Tämän perään ilmestyi useita vuosia myöhemmin vuonna 2008 Diorin Dior Homme Sport, jonka jälkee sporttivimma lähti aluilleen.

Sport-teema jatkui vuonna 2009 Lacosten Essential Sportilla.

Myös Lanvin toi sama vuonna myyntiin L’Homme Sporttinsa.

Kun Guccikin vielä vuonna 2010 toi markkinoille Gucci Sportin, alkoivat kaikki talot herätä sporttisuuden suhteen.

Armani reagoi vuonna 2011 tuomalla hyllyihinsä Armani Code Sportin Code-tuoksun kevyemmäksi seuraajaksi.

Tämä oli se viimeisin niitti, jonka jälkeen tilanne räjähti käsistä. Vuosi 2012 on täynnä sport-lanseerauksia.

Dolce & Gabbana toi myyntiin The One Sportin.

Boss iski tuomalla myyntiin suositun Bottled-tuoksun Bottled Sport -version.

Givenchy toi Justin Timberlaken promoamien Play-tuoksujen linjaan Play Sportin.

Issey Miyake työnsi hyllyihinsä L’ea D’isseyn Pour Homme Sport -version (josta itseasiassa tykkään kovasti).

Jopa David Beckhamin nimen alle tuotettiin uusi Instinct Sport!

Kun sitten vielä koulutuksessa ollessani kuulin, että Kenzokin lanseeraa Homme Sportin, teki minun jo mieli oksentaa. Jo ainakin kahdestoista sport-tuoksu!

Ihan tosi, HEI PLIIIIIIIIIS JOTAIN MUUTA KUIN SPORTTIA!

Jos oikeasti kuulen vielä yhdenkin merkin tuovan markkinoille tuoksuna sportti-version, viillän lusikalla nilkkani auki Smurffi-limua juoden.

Mitä seuraavaksi? Kouros Sport tai Tabac Sport, vai?

Muita sporttivimman huomanneita?

Edit.

Jos minusta ei ala kuulumaan, voitte syyttää siitä lukijaani Ruuta, joka linkitti minulle nämä kuvat:

Tabac Sport (2003)

Kouros Cologne Sport (2003).

Että morjens! Meikäläinen korkkaa tästä nyt Smurffi-limun… Olin veikannut, että kuolisin kosmetiikan yliannostukseen, mutten todellakaan arvannut, että se olisi Kouroksen tai Tabacin muodossa. Tai no, jälkimmäistä olisin kyllä osannut epäilläkin…

15 kommenttia artikkeliin ”Sporttia kerrakseen?”

  1. Sporttia siellä, sporttia täällä… Kauppaan mennessä voisin samatien heittää kaikki sport-tuoksut lattialle! 😉 No ei tietenkään oikeasti, mutta välillä mieli tekisi tehdä niin 🙂

  2. Enpä ole varsinaisesti kiinnittänyt huomiota moiseen.. Mutta onkos miesten tuoksuissa olemassa erikseen edP ja edT versiot? Onko tämä L'eau sitten niinkuin vesi ranskaksi, eli edellisiä vielä kevyempi?

    -Chatte

  3. tuli vaan muuten mieleen näistä miesten hajuista, että mitä mieltä on jean-paul gaultierin le male tuoksusta?

  4. Aaahhahhaa miten hauska postaus Virve! ^_^ Olet NIIN oikeassa! Apua mä en edes tiennyt noita kaikkia sportteja…. Boss Bottled Sport?? Antakaa armoa……

  5. Kyllä, näitä sportteja on ihan liikaa, ja samoin l'eau-flankkereita alkuperäisistä. Ylipäätään flankkereita eli jatkoversioita samoista tuoksuista on aivan yli tarpeen. En oikeen jaksa ite innostua niistä, eivät kovin usein ole kovin ikimuistoisia. x) ja vähän tylsääkin… Mut kai se on jotenkin tehokkaampaa ja edullisempaa varioida samoja tuoksuja ensin vuosia, ennenkuin tuo kokonaan uusia tuoksuja markkinoille.

  6. Aihetta sivuten, muistelen, että olet joskus vinkannut blogissasi sellaisesta laajasta tuoksusivustosta, josta löytyy tuoksujen "analyysi", eli siis mikä on pohjatuoksu ja niin edespäin. En sitten löytämälläkään löydä nyt tuota sivustoa, mahtaisitko tietää mitä sivustoa haen?

  7. Voih, tuo Tabac sport tuo mieleen 15-vuotiaan mieheni 8 vuotta sitten kun aloimme tapailla. Hän käytti silloin tuota tuoksua, ja on säästellyt yhden pullon sitä erityistapauksiin. Minulle tulee aina niin hyvä mieli kun saan nuuskutella miestäni Tabac sportin tuoksuisena. 🙂

Kommentointi on suljettu.