Loistava puhdistusöljy seka- ja rasvaiselle iholle: The Face Shop Rice Water Bright Light Cleansing Oil

*Sis. mainoslinkin

Puhun usein aasialaisen ihonhoidon kulmakivesta eli kaksoispuhdistuksesta, jota ilman en voisi itse kuvitellakaan olevani ja olen asian suhteen varsin järkkymätön. Koen, että on aivan turhaa lätkiä iholle hoitotuotteita, jos niiden tieltä ei ole ensin raivannut pois meikkiä, epäpuhtauksia, saasteita ja muita esteitä. Ajattelen myös, että on turhaa raastaa ihoaan liian pesevillä tuotteilla rääkäten ja sitten yrittää hyvitellä sitä hoitotuotteilla, kun asian voi jo lähtökohtaisesti tehdä hellemmin. Hellävarainen kaksoispuhdistus puhdistaa nimittäin kasvoilta kaiken ylimääräisen ihoa rasittamatta, joten se on minulle ihonhoidon tärkein vaihe.

(Kaksoispuhdistuksesta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

The Face Shop Rise Water Bright Light Cleansing Oil

Kaksoispuhdistuksen ensimmäinen vaihe on öljypohjainen puhdistustuote, joka saa monet kavahtamaan. Monilla onkin mielessä kuva keittiösta löytyvän ruokaöljyn hieromisesta kasvoille ja niin hyvin kuin se varmasti monilla toimiikin, on meitä melkoinen joukko, jotka saamme kylmiä väristyksiä pelkästä ajatuksestakin. Tahdon itse puhdistusöljyn, joka tuntuu iholla hellältä, mutta on sen verran moderni, että se myös huuhtoutuu iholta vaivatta vedellä – sitä kun nuo puhtaat öljyt eivät oikein tee ja avuksi tarvitsee usein esimerkiksi puhdistusliinan.

Minulta kysellään usein vinkkejä hyvästä puhdistusöljystä, sillä niitä on vielä toistaiseksi saatavilla melko vähänlaisesti meidän markkinoiltamme. Parasta onkin kääntää katse jälleen aasialaisen kosmetiikan ja eBayn suuntaan parhaiden tuotteiden löytämisessä.

The Face Shop Rise Water Bright Light Cleansing Oil

Käytän puhdistusöljyjä jatkuvasti ja kokeilen aina uusia tuotteita, mutta en ole aiemmin löytänyt mitään sellaista, mikä ansaitsisi ihan oman postauksensa. Suurin osa puhdistusöljyistä on kivoja ja asiansa hyvin ajavia ja tuntuu, että aasialaisia puhdistusöljyjä shoppaillessa onkin melko sama, mihin puhdistusöljyyn sormensa sokkona osoittaa ostopäätöstä tehdessään, sillä niin korealaiset kuin japanilaisetkin markkinat ovat aivan täynnä hyviä tuotteita.

Nyt minulla olisi kuitenkin esitellä yksi puhdistusöljy, joka sopii erityisesti niille, jotka ovat olleet erityisen skeptisiä puhdistusöljyjen suhteen ja olleet varmoja siitä, etteivät ne huuhtoudu kunnolla, jäävät klähmäisinä iholle eivätkä muuten vain ole mukavia käyttää. Tämä tuote nimittäin kumoaa kaikki nuo harhaluulot.

Korealainen The Face Shop tarjoaa valikoimassaan nimittäin kahta erilaista Rice Water Bright -tuotelinjan puhdistusöljyä, joista toinen on koostumukseltaan erityisen kevyt Light Cleansing Oil. Öljy on jopa niin kevyt, että se valuu pitkin kättä lähes vesimäisesti eikä jää paksun jäykkänä paikoilleen!

The Face Shop Rise Water Bright Light Cleansing Oil

Kevyt puhdistusöljy kuuluu tietysti hieroa kuivalle iholle ja sillä lähtee vaivatta pois myös silmämeikki. Yksi syy, miksi rakastan puhdistusöljyjä onkin juuri se, että samalla tuotteella lähtee kasvoilta vaivatta kaikki meikki eikä minun tarvitse turhaan käyttää erillistä silmämeikinpoistoainetta ja kuluttaa vanulappuja.

The Face Shop Rise Water Bright Light Cleansing Oil

Kevyt öljy sulattaa meikin vaivatta ja huuhtoutuu kasvoilta täydellisesti vedellä. Iholle jää puhdistusöljyn jälkeen ihanan pehmeä ja ravittu, mutta silti täysin puhdas tunne. Tämä puhdistusöljy on suunniteltu erityisesti seka- ja rasvoittuvalle iholle, mutta oma kuiva ihoni on myös nauttinut siitä (saatavilla on myös täyteläisempi versio kuivemmalle iholle).

The Face Shop Rise Water Bright Light Cleansing Oil

Öljypuhdistus on muutenkin aivan täydellinen juttu rasvoittuvalle iholle, sillä samanlainen liuottaa samanlaista, eli öljy liuottaa iholta liiallisen talin. Kun puhdistusta sitten vielä jatkaa vaahtoputsarilla, joka pääsee nyt syväpuhdistamaan ihohuokosia huomaa taatusti jo lyhyessä ajassa, kuinka loistava juttu kaksoispuhdistus on varsinkin epäpuhtauksiin taipuvaisella iholla.

The Face Shop Rise Water Bright Light Cleansing Oil

Aasialaisen kosmetiikan parhaita juttuja on se, ettei laatutuotteista tarvitse makaa omaisuuksia. Korealaiset kuluttajat ovat todella laatutietoisia ja pikkutarkkoja ihonhoitotuotteistaan ja kääntävät kelkkansa nopeasti toiseen suuntaan, jos tuote on laatuunsa nähden liian kallis – niin runsailla markkinoilla kun saa laatutuotteita aivan pikkurahalla.

The Face Shop Rice Water Bright Light Cleansing Oilia saa helposti tilattu itselleen eBaysta noin kymmenellä eurolla ja sitä kaupittelevat myyjät löytyvät täältä*. (Tuotetta ostaessa kannattaa tarkastaa, että ostoskorissa on nimenomaan tämä Light-versio.)

The Face Shop Rise Water Bright Light Cleansing Oil

Kuka muu rakastaa puhdistusöljyjä?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

34 kommenttia artikkeliin ”Loistava puhdistusöljy seka- ja rasvaiselle iholle: The Face Shop Rice Water Bright Light Cleansing Oil”

 1. Jes vihdoin,minä olen yksi niistä jotka ovat sinua ahdistelleet öljyputsari suositusten toivossa =D tämä lähtee heti tilaukseen. Suomesta ei kyllä liiemmin öljyputsareita löydy,kokeilin aikanaan the body shopin versiota mutta sillä ei lähtenyt edes perus vesiliukoinen maybellinen ripsari pois. Dermalogican pre cleans on ihan mahtava ja nimensäkin mukaan nimenomaan esipuhdistus tuote,mutta hinta on niin tyyris että tämän hetkisessä elämäntilanteessani en vain voi/raaski laittaa sellaista summaa yhteen purkkiin. Oli jännä muuten huomata,että kun hain khielsiltä ja loccitanelta heidän ölyputsareista näytteet ei kumpikaan myyjä ymmärtänyt ollenkaan mistä ihmeen kaksoispuhdistuksesta selitin,myivät vaan tuotettaan kuivan ihon puhdistustuotteena ja piste.sama tbs kun ostin aikanaan heiltä öljyni he kummeksuivat että etkö haluakaan öljyä kuivan ihon puhdistusta varten? Tuntuu olevan vieras koko käsite kaksoispuhdistuksesta suomessa. Itse olen dermalogican parissa työskennelleenä sisäistänyt asian jo kymmenisen vuotta sitten,ja nimenomaan tuon idean että eka puhdistetaan meikit ja sen jälkeen iho. Ja minulle ihon anatomiaa tuntevana tuo öljy liuottaa ihon öljyä käsite on hyvin selkeä,toisin kuin monelle rasva ihoiselle tämä asia täytyy hyvin selventää jotta saa heidät kauhistuksen sijaan innostumaan ja saamaan ahaa elämyksen.Muistan kuinka meille opetettiin, että jos asiakas ei halua panostaa sekä öljyyn että toiseen puhdistustuotteeseen,silloin aina ohjattiin häntä pesemään iho kahteen kertaan jokatapauksessa sillä hänelle sopivalla kakkos puhdistustuotteella(kuulostaa pahalta mutta derman tuotteet ovat niin hellävaraisia että niillä voi huoleta pestä vaikka kolme kertaa ihon saamatta vauriota ihon barrieriin aikaseksi). Moni kuitenkin edelleen pesee vain yhdellä tuotteella ja pyyhkii loput rippeet iholta kasvovedellä,jolloin mielestäni kasvoveden ideakin menee vähän hukkaan jos sillä pyyhittäessä pumpuliin jää vielä paljon meikkiä, silloinhan käytännössä iho”pestään”vasta kasvovedellä ja sehän ei tuotteen tarkoitus ole,eikä kasvovesi riitä putsaamaan jos pumpuliin vielä jää meikkiä,silloin iho on hyvin todennäköisesti likainen vielä tämänkin jälkeen.

  Kylläpäs ruli nyt taas pitkästi kommentoitua,mutta mielstäni tämä on blogien parasta antia, saa uutta tietoa ja pääsee keskustelemaan kiinnostavista asioista saman henkisten ihmisten kanssa,vuorovaikutusta parhaimmillaan!

  Ja vielä kyssäri perään, mikä öljy se mahtaa olla joka näkyi sinulla instassa, se sininen? Sekin herätti kiinnostukseni kun olen siihen siniseen puhdistustuotteeseen törmännyt monessa paikassa mutta tuo öly oli ihan uusi minulle,ja ymmärtääkseni sitä putsaria ainakin on hehkutettu melkopaljon niin onko öljykin yhtä hyvä?

  • Ihanaa aina saada lukea kommentteja ja muidenkin ajatuksia ja kokemuksia! Kaksoispuhdistus on tosiaan monille Suomessa vielä yllättävänkin vieras käsite, mutta toivottavasti yleistyy yhä enemmän ja enemmän. Suomalaiset ovat usein ihonhoidon suhteen niin mukavuudenhaluisia, että kaksoispuhdistus koetaan työlääksi, vaikka se jos mikä n minusta asia, johon kannattaa satsata ihonhoidossa. 🙂

   Instagramissa vilahteli tosiaan Shiseidon alamerkin Senkan Perfect Watery Oil, joka on ollut minusta oikein hyvä perusöljy. Tämä The Face Shopin öljy on vielä hieman kevyempää, mutta tuo Senkan öljy tuntuu minusta myös sellaiselta hyvältä perustuotteelta, jota voin suositella. Yritän laittaa siitä ylos lähitulevaisuudessa postausta! 🙂

 2. En todellakaan luovu puhdistusöljyistä! Olen kokeillut tuosta sitä normiversiota, mutta totesin että dhc cleansing oil for sensitive skin toimii itselleni vielä paremmin. Mutta kiinnostaisi arvio siitä Senkan puhdistusöljyistä, joka vilahti instassa?

  • Joo, lupaan postailla tuosta öljystä pian. 🙂 Olen tykännyt siitä ja uskon, että moni voisi tykätä. Ei ole ihan yhtä vesimäistä kuin tämä öljy, mutta silti aivan loistava perusöljy, jollaisia meilläkin saisi olla täällä myynnissä. Ei tunnu liian rasvaiselta, puhdistaa kasvot hyvin ja huuhtoutuu vaivatta vedellä. Voisin itse hyvinkin käyttää useammankin pullon. 🙂

 3. Kiitos suosituksesta! Olenkin koettanut silmäillä uutta puhdistusöljyä Lorealin tilalle, ja nimenomaan arvostan tuota, että öljy on helposti huuhdottavissa 🙂

  • Tämä öljy huuhtoutuu tosiaan todella helposti kasvoiltam eli ehdottomasti suosittelen kokeilemaan Lorealin korvaajaksi. Harm, ettei meidän markkinoillamme ole liiemmin puhdistusöljyjä myynnissä ja niitä joutuu tilaamaan vähän kauempaa. :/

  • Aaah, olinkin unohtanut kokonaan tuon joskus bongaamani tuotteen! Kiitos, että vinkkasit siitä, pitäisikin testata se! 🙂

 4. Sopiiko tämä light- versio öljystä kuitenkin myös hieman kuivemmalle iholle? En ole ikinä käyttänyt naamaani öljyjä, sillä juurikin pelottaa tuo liika klähmäisyys. Vai olisikohan tuosta normaali versio hyvä kuivuvalle iholle? 🙂

  • Sopii hyvin! 🙂 Omakin ihoni kuivuu helposti, mutta käytän tätä ongelmitta. Erona vain tosiaan juurikin se, että tämä on vähemmän ”öljyinen” kuin useat öljyt ja huuhtoutuu siksikin helposti pois iholta. Tämä voisi siis olla ihan hyvä tuote tutustua puhdistusöljyihin, jos ajatus niistä hieman kauhistuttaa. 🙂

   • Noniin, tämä lähtee sitten tilaukseen 🙂 Ebay ja paypal taas laulaa näiden postauksien takia.. 😀

    • Hahha, anteeksi. 😉 Tulehan sitten kertomaan, miten toimi käytössäsi, kuulisin todella mielelläni! 🙂

 5. Öljyvinkki: kosmetologi suositteli minulle kotimaista Ekopharman puhdistusöljyä rasvoittuvalle, tulehtuneelle, pintakuivalle iholleni. Öljy kuuluu tasapainottavaan Karpalo-linjaan. Purkki maksoi alle 20 e. Ekopharmankin tuotteita joutuu kyllä hiukan etsiskelemään.

 6. Täällä yksi puhdistusöljyfriikki lisää! Muistan, kuinka vuosia sitten hankasin vanulappu vanulapun perään meikkejä pois ja silti aina jotain jäi vähintään silmiin. Usein silmämeikinpoistoaineet vielä ärsyttivät silmiäkin.
  L’orealin öljyä on mennyt jo monta pulloa ja juuri Japanin matkalta palanneena taidan kääntää kelkkani lopullisesti Aasialaisten puolelle. Yksi parhaita juttuja minulle oli reissussa hypistellä ja hiplailla kosmetiikkaa ja palasinkin kotiin useampi puhdistustuote laukussa (jotka oli etukäteen listattu + joitain myyjien suosituksia). Nyt yritän lotrata L’orealin loppuun niin että pääsisin käyttämään uusia ihanuuksiani 😀 Kaksoispuhdistus rules!

  • On kyllä todella harmi, että tuo L’Oréalin puhdistusöljy lopetettiin. Kivaa kuitenkin, että Japanista tarttui mukaan mielenkiintoisia tuotteita. Kuulisin erittäin mielelläni kaikista parhaista tuotelöydöistä! 🙂

 7. Tervetullut vinkki! Käytän myös kaksoispuhdistusta ja viimeksi tyhjeni Loccitanen tuote ja raahasin Sephorasta heidän oman öljyputsarin joka ei maksanut myöskään kuin tuon kympin mutta on turhan tönkköä ja jää pyörimään iholle liiaksi.

  • Joo, minullakin oli tätä ennen juuri kesällä Japanista ostettu hieman rasvaisemman tuntuinen puhdistusöljy, joka ei huuhtoutunut iholta ihan niin helposti pois. Tämä on siihen verrattuna paljon parempi. 🙂

   Kiitos, että muuten kerroit tuon Sephoran öljyn olevan täyteläisempää. Taidan siis jättää itse kokeilematta. 🙂

 8. Tämä on kummitellut mielessäni jo pidemmän aikaa, joten se on ehkä pakko nyt viimeistään tilata kokeiluun 🙂

  • Toivottavasti tykkäät! Kuulen mielelläni kommentteja kun pääset kokeilemaan. 🙂

 9. Hei,
  Oletko törmännyt ainakin Suomen apteekeissa myytävään Vichyn puhdistusöljyyn? Itse olen kohta käyttänyt sitä pullollisen kaksoispuhdistuksessa ja tykännyt kovasti. On sellainen, että muuttuu kyvyeksi emulsioksi veden kanssa ja on siis helppo huuhdella pois. Meikkaan kylläkin kevyesti, joten en osaa sanoa, kuinka vahvaa meikkiä irroittaa. Hintaa näytti YA:n verrosivuilla olevan 19 e.
  Tuli vain mieleen, että sitä olisi ainakin helposti saatavilla jos ei halua lähteä tilailemaan. 🙂

  • Kiitos vinkistä! Enpä olekaan huomannut, että Vichyltäkin on tullut puhdistusöljy. Pitää ehdottomasti tutustua! 🙂

 10. Hei,

  Onko siis tarkoitus pestä kasvot ensiksi tällä öljyllä ja sen jälkeen vielä toiselle puhdistustuotteella heti perään?

  • Tätä voi käyttää ihan yksinäänkin, mutta kaksoispuhdistuksen ideana on tosiaan pestä kasvot ensin öljyputsarilla ja sitten toisella puhdistustuotteella. Tuosta postauksessa linkatusta kaksoispuhdistukseen liittyvästä postauksesta löytyy lisää tietoa kaksoispuhdistuksesta jos kiinnostut. 🙂

 11. Joskus kokeilin kookosöljyä kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa mutta en kyllä tykänny. Öljyä oli todella hankala saada pois naamasta ja ei meikitkään kovin hyvin lähteny:D tämän takia on öljyputsarit jääny kokonaan hyllylle. Favoran vaahtoputsari on ihan paras <3 jos on kevyt arkimeikki niin sillä voi tehdä kaksoisputsauksen yksinään tai käyttää ensin misellivettä vahvemmalle meikille ja sit vaahtoa 🙂 osaisitko sanoa, että kummalla "itseruskettavalla" saa paremman/tummemman tuloksen (olen myös vaaleahipiäinen): st tripez in-shower tan vai nkd pre-shower tan? Olis kiva jompaakumpaa kokeilla mutta hinnan takia haluaisin vielä kuulla sun mielipiteen 🙂

  • Joo, puhtaat ovat tosiaan melko haastavia pestä pois, sillä öljy ei liuota vettä. Tämän vuoksi tykkään itse näistä öljysekoitteisista tuotteista, sillä huuhtoutuvat iholta ongelmitta. 🙂

   En ole itse kokeillut tuota St Tropez In-Shower Tania, mutta NKD SKN Pre-Shower Tan -tuotteesta tykkäsin kovasti ja siitä löytyy postauskin täältä. 🙂

 12. Itse suosin vuosia Lumenen puhdistusöljyä, kunnes sen valmistus lopetettiin. Sitten siirryin Lorealin öljyyn, kunnes tänä keväänä nekin hävisivät kauppojen hyllyiltä suomessa. Otin yhteyttä Lorealin asiakaspalveluun, josta osattiin kertoa, että tuotteen valmistus lopetettiin ja tilalle tuli uusi sarja kasvojenpuhdistustuotteita, joihin valitettavasti öljy ei sisälly. Suomessa asuvana valikoima on puhdistusöljyjen suhteen täysin olematon, jos ei halua pulittaa pullosta useampaa kymppiä jolloin vaihtoehtoina ovat Kanebo tai L’occitane. Kuivaihoisena harmittaa vietävästi, että tuote pitää jatkossa tilata kuukausittain jostain koreasta, kun olisi paljon kätevämpää napata se mukaan lähimarketista:(

  • Oletko kokeillut Kicksin Deep Cleansing Oilia? Itse tykkään siitä. Ja hinta ei päätä huimaa!

 13. Mä taisin noin vuosi sitten siirtyä kaksoispuhdistukseen ja sen jälkeen en oo enää pelkästään yhdellä tuotteella osannutkaan kasvoja puhdistaa. Tällä hetkellä mulla on käytössä Lieracin puhdistusöljy, mutta sitä en meinaa kyllä toista kertaa ostaa. Koostumus on mun makuun liian paksu ja sillä ei lähde vedenkestävä silmämeikki ollenkaan, alkaa vaan kirvellä, jos laittaa vahingossakaan liian lähelle silmiä. Kun saan sen nyt kulutettua loppuun niin ostan taas Vichyn purete thermale micellar oil -putsarin. Se on kans ihan juoksevan ohutta ”öljyä” ja sillä lähtee myös vedenkestävät ripsarit vaivatta ja ilman kirvelyä.

  • Kyllä nyt täytyy varmasti itsekin kokeilla tuota Vichyn öljyä kun sille taas tuli kehuja! 🙂

 14. Itse olen tykästynyt Dermalogican Precleanseen, sitä on tullut käytettyä monta vuotta. Tilaan aina useamman pullon kerralla, kun netissä tulee vastaan hyvä tarjous. On tullut kokeiltua muitakin (Chanel, Shiseido, Philosophy, Kanebo), mutta mikään ei ole ollut yhtä mieluinen. On toki aika arvokas.

  Olit tainnut tilata Banila co: n pikkupurkit? Miltä myyjältä ne tilasit? Tein itse tilauksen pari viikkoa sitten ja tila on edelleen ”paid”, alan jo epäillä, mahtavatko tullakaan. Laitoin tänään kyselyä myyjälle.

  • Myyjänä oli 8cos eikä myyjiä muistaakseni ollut tuotetta ostaessani kovin montaa tarjolla. Toivottavasti saat pian Banila co:n purkit kokeiltaviksi. Olen itse ainakin tykännyt niistä ja laitan pian ulos niistä blogipostauksen. 🙂

   • Tein tilauksen samalta myyjältä, joten toivoa tuotteiden saamisesta siis on. Kiitos tiedosta!

 15. Moikka! Ajattelin kokeilla kaksoispuhdistusta. Minulla on rasvainen ja pintakuiva iho. Täällä on kirjoitettu lorealin puhdistusöljystä, joka lopetettiin. Kysyin asiasta kaupasta myyjältä ja hän sanoi, että sen tilalle on tullut L’Oréal Paris Rare Flowers Makeup Removal Cream meikinpoistovoide. Mitä mieltä olette siitä? Kokeilin sitä ja se tuntui ihan ok:lta, mutta tavallinen ripsiväri ei lähtenyt kokonaan.

Kommentointi on suljettu.