Löytö: Minimalistiset Laponie of Scandinavia -ihonpuhdistustuotteet

*Sis. mainoslinkkejä, tuotteet saatu

Postasin vähän aikaa sitten minimalistisesta luonnonkosmetiikkamerkistä Laponie of Scandinaviasta, jonka simppelin, tällä hetkellä vain kuudesta tuotteesta koostuvan tuotevalikoiman kerroin ottaneeni mukaani kuukaudeksi Ranskaan voidakseni kokeilla minimalistista ihonhoitorutiinia.

Lue myös: Laponie of Scandinavia – minimalistista ihonhoitoa luonnonmukaisesti

Laponie of Scandinavia ihonpuhdistus tuotteet kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Lähdin matkaan pelkillä käsimatkatavaroilla ja Laponie of Scandinavian tuotteet sopivat reissuuni siksikin erityisen hyvin: merkin ihonpuhdistustuotteet oli nimittäin nekin pakattu kevyisiin, 100 ml alumiinituubeihin, jotka saattoi pakata käsimatkatavaroihin ongelmitta.

Merkin tuotevalikoimaan kuuluu kaksi puhdistustuotetta, joita voi käyttää yhdessä tai erikseen.

Emulsiomaisen maitomainen Laponie of Scandinavia Milk Cleanser on kehitetty normaalista kuivemman ihon puhdistukseen, minkä lisäksi se sopii erityisesti meikin puhdistukseen.

Puhdistusmaito epäilytti minua etukäteen hieman, sillä kaikki kokemukseni luonnonkosmetiikan puhdistusmaidoista eivät olleet kovin hyviä. Niiden perinteisesti kuivemmalle iholle suunnitellut koostumukset sisälsivät tavallisesti paljon luonnon öljyjä ja ne oli tehty ravitsemaan ihoa.

Samalla tämä kuitenkin tarkoittaa, että oli aivan tuskaa yrittää saada ne puhdistumaan iholta ja kasvoja oli vähintään hangattava musliiniliinalla, jolla toistuvan hieromisen ja ihon venyttelyn en usko olevan iholle pitkällä aikavälillä hyvästä – varsinkaan silmänympärysalueella.

Laponie of Scandinavia ihonpuhdistus tuotteet kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Puhdistusmaidon simppelin, vain kymmenestä ainesosasta koostuvan ainesosaluettelon toinen ainesosa oli rypsiöljy, mikä sai minut vähän epäileväiseksi. Tuotteen ensimmäinen ainesosa oli kuitenkin vesi, joten jo se antoi minulle vihiä siitä, ettei kyseessä olisi pelkkä hankalasti iholta peseytyvä öljyjankki, vaan mahdollisesti varsin miellyttävä emulsio, joka voisi emulgoitua iholta vedellä.

Keskitäyteläinen puhdistusmaito levittyi kuiville kasvoilleni hyvin ja yllätyksekseni se poisti vaivatta myös runsaalla, ei-luonnonmukaisella ripsivärillä tehdyn silmämeikkini. Paras juttu oli kuitenkin se, että puhdistusmaito tosiaan huuhtoutui kasvoilta ongelmitta pois vedellä ilman, että avuksi tarvitsi ottaa ihoa hankaavaa liinaa tai muutakaan apuvälinettä.

Iho jäi puhdistusmaidon jäljiltä todella miellyttävän tuntuiseksi, eli puhtaaksi, mutta ei todellakaan natisevan puhtaaksi, vaan hoidetun oloiseksi ja silti ilman klähmäisyyttä. Ohhoh!

Laponie of Scandinavia ihonpuhdistus tuotteet kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Toinen puhdistustuotteista on Laponie of Scandinavia Gel Cleanser ja sen geelikoostumus on puolestaan tehty normaalista rasvaisemman ihon puhdistukseen. Ohut, juokseva geeli on kirkasta ja sitäkin suositellaan hierottavaksi kuivalle iholle. Geeli ei liiemmin vaahtoa (tai jos vaahtoa, niin vain ihan vähän) ja jos puhdistusmaito hurmasi minut, niin tämä puhdistusgeeli sen vasta tekikin.

Puhdistusgeeliä voi käyttää yksinään ihon puhdistamiseen ja sillä lähtee pois kevyt meikki, mutta jos kasvoilla on enemmän meikkiä, suositellaan puhdistustuotteita käytettävän yhdessä kaksoispuhdistuksena kuten itse olen tykännyt tehdä (ja hieroa geeliä kaksoispuhdistuksen ensimmäisen vaiheen jäljiltä hieman kostealle iholle, jolla se on toiminut minusta hyvin).

Puhdistusmaito pesee kasvoni jo yksinään hyvin puhtaaksi, mutta jos olen hieman huolimaton, saattaa silmänympäryksille jäädä vielä hieman ripsiväriä. Tämä puhdistusgeeli kuitenkin pesee meikin rippeet ja ihon sekä vaivatta että tehokkaasti, mutta samalla aivan käsittämättömän hellävaraisesti.

Ihoni voi näiden kahden puhdistustuotteen jäljiltä todellakin hyvin. Se on puhdas, mutta ei tippaakaan kiristelevä. Nyt kun olen käyttänyt Laponie of Scandinavian ihonhoitorutiinia ja näitä puhdistustuotteita yhtäjaksoisesti kuukauden ihoni voi todella hyvin ja tuntuu olevan ihanan tasapainossa sekä ennen kaikkea rauhoitettu ja tasaisen sävyinen.

Lue myös: Kaikki kaksoispuhdistuksesta

Laponie of Scandinavia ihonpuhdistus tuotteet kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Jos ihoaan haluaa puhdistaa luonnonmukaisesti, voi sen tottakai voi yrittää puhdistaa vaikka pelkällä oliiviöljyllä. Juttu on kuitenkin siinä, ettei puhdas öljy tosiaan huuhtoudu pelkällä vedellä, vaan vaatii ihon hankausta liinalla, jotta klähmäisyyden saa edes vähän helpottamaan. Jos tuotteet siis haluaa huuhtoutumaan vedellä ongelmitta, täytyy niiden sisältää muutakin.

Jos niissä taas on vettä, on niiden sisällettävä myös toimiva säilöntäaineiden yhdistelmä, jonka onnistunut luominen on jo itsessään haastava projekti, jos tuotteen haluaa olevan sekä luonnonkosmetiikkaa että ennen kaikkea herkälle iholle sopivia. Turvallisten, tehokkaiden ja hellävaraisten säilöntäaineyhdistelmien luominen vaatii jo itsessään taitoa, sillä jos tuote sisältää vettä, olisi vastuutonta myydä sitä ilman kunnollista säilöntäaineiden yhdistelmää.

Nämä kaksi vain kymmenestä ainesosasta koostuvaa puhdistustuotetta ovatki minusta todellisia taidonnäytteitä. Lähes kuka tahansa voi ympätä yhteen valtavan määrän ainesosia ja onnistua tekemään niistä kosmeettisesti miellyttävän tuotteen, mutta se, että onnistuu tekemään näin yksinkertaisia tuotteita, joita on miellyttävä käyttää herkälläkin iholla on todellista taituruutta.

Kerroin aiemmassa postauksessani, että Laponie of Scandinavian tuotteet kehitetään Espoossa yrityksen oman kemistin Jaanan ja perustajan (sekä toimitusjohtajan) Kristinan toimesta. Tuoteresepteihin päätyvät ainesosat valitaan huolella laajan tutkimisen, tuotekoostumuksien kehittelyn ja tuotteiden kokeilun kautta. Kaikki on tarkasti mietittyä ja se todellakin näkyy lopputuloksessa.

Mistä itse pidin näissä(kin) tuotteissa kovasti olivat niiden neutraalit ja kevyet tuoksut. Monet luonnonmukaiset ainesosat tuoksuvat itsessään jo todella voimakkaasti, mutta näiden tuoksut ovat varsin miedot eivätkä ollenkaan luonnonkosmetiikalle tyypillisen yrttiset, mutta eivät silti hajuvesimäisetkään, sillä näissä ei ole käytetty lisättyjä hajusteita. Nämä todellakin ovat herkälle iholle sopivaa luonnonkosmetiikkaa kaikella tavalla.

Laponie of Scandinavia ihonpuhdistus tuotteet kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Kuten kerroin, olin reissuun lähtiessäni iloinen siitä, että puhdistustuotteet oli pakattu käsimatkatavaroihin sopiviin 100 ml tuubeihin. Samalla kuitenkin jännitin, voisivatko ne riittää minulla koko kuukautta aamuin illoin käytettynä.

Lopputulos oli, että jännitin aivan turhaan, sillä ne osoittautuivat todella riittoisiksi – varsinkin puhdistusgeeli. Reisuni puolivälissä minulla oli ilo saada vierailla luonnonkosmetiikkamerkki Cattierin konttorilla ja sain sieltä matkamuistoksi ihonhoitotuotteita. Näiden tuotteiden vuoksi minun oli alettava käyttää putsareitani hieman reilummalla kädellä, sillä tajusin, etteivät ne muuten tulisi kulumaan loppuun eivätkä niiden jämät yksinkertaisesti enää mahtuisi käsimatkatavaroihini uusien Cattier-tuotteiden vuoksi.

Lopputulos oli, että sain aamuin illoin putsareita käyttämällä puhdistusmaidon kulumaan juuri ja juuri, mutta jos olisin käyttänyt sitä kotona, olisin käyttänyt sitä aina pienempiä määriä ja se olisi varmasti riittänyt vielä paljon pidemmäksi aikaa – varmasti jopa kahdeksi kuukaudeksi  varsinkin jos olisin käyttänyt erillistä silmämeikinpoistoainetta (silmämeikkiä poistaessa tykkään, että tuotetta on vähän reilummin, jotta se liukuu iholla hyvin eikä ihoa tarvitse hangata).

Kun vielä huomioi, että käytin itse puhdistusmaitoa aamuin illoin, riittäisi se varmasti tuplasti pidempään niillä, jotka käyttävät sitä vain iltaisin. Aika hyvin 100 ml tuubilta!

Puhdistusgeelin kanssa en onnistunut kulutusyrityksissäni noin hyvin, sillä siitä huolimatta, että käytin sitä aamuin illoin vähän enemmän kuin tarvitsin, oli sitä matkan lopussa jäljellä vielä kolmannes (jonka survoin mukaani takaisin kotiin Tukholmaan). Olin todella yllättynyt, kuinka riittoisaa tavaraa se olikaan!

Jos siis etsitte hyviä luonnonkosmetiikan ihonpuhdistustuotteita, niin suosittelen tutustumaan näihin Laponie of Scandinavian puhdistustuotteisiin. Ne ovat nimittäin aivan loistavia!

*Laponie of Scandinavia -tuotteita myy mm. House of Organic ja molemmilla ihonpuhdistustuotteilla on hintaa 18 euroa.

Laponie of Scandinavia ihonpuhdistus tuotteet kokemuksia Virve Fredman Ostolakossa

Onko teillä kokemuksia Laponie of Scandinavian puhdistustuotteista?

 

4 kommenttia artikkeliin ”Löytö: Minimalistiset Laponie of Scandinavia -ihonpuhdistustuotteet”

  • Uskoisin, että sopii. 🙂 Silloin käyttäisin molempia kaksoispuhdistukseen tai vain geeliä.

 1. Mulla on superherkkä ongelmaiho (mm. couperosa, pod, ruusufinni…)
  Oon käyttänyt hajusteetonta allergiamerkittyä apteekkikosmetiikkaa, mutta kesän ja auringon jälkeen iho on ollut melko huonossa kunnossa. Luonnonkosmetiikka on aiheuttanut ongelmia aiemmin, mutta nyt päätin ottaa riskin ja tilasin LOS:in puhdistusmaidon ja kosteusvoiteen, koska kukapa ei luonnontuotteita haluaisi suosia. Ihoni on pintakuiva joten ajattelin että en tarvitse puhdistusgeeliä. Kosteusvoide oli kevyt ja kaipasi kaveriksi vielä kasvoveden ja öljyn, jotka tilasin myös. Nyt olen tuotteita noin viikon ajan testaillut, ja toivon että voisin käyttää näitä ikuisesti… Iho tuntuu hengittävämmältä kuin ennen, ja pettymys on suuri jos joudun vielä palaamaan ”muoviseen” normikosmetiikkaan. Mutta näin herkän ihon kanssa koskaan ei ole varmuutta, siksipä odottelen ja katselen rauhassa, mitä tapahtuu. Näppylää vähän pukkaa mutta tuntuu (toivon) että iho jotenkin puhdistuu sisältäpäin ja puskee siksi ulos epäpuhtauksia.
  Ja niin, olen myös vannoutunut minimalisti joten tämä sarja tuntuu siksikin ihan mun jutulta!

  • Olisi ihanaa kuulla kokemuksiasi myös pidemmällä aikavälillä! Pidetään peukut pystyssä, että tuotteet toimivat hyvin. 🙂

   Tuo kosteusvoide on itsessään tosiaan aika kevyt ja itse tykkäsin siitä päivällä yhdessä pelkän kasvoveden (ja aurinkosuojan) kanssa, mutta yöllä niiden lisäksi laitoin päälle öljyä, jotta oli ravitsevampi. 🙂

Kommentointi on suljettu.