Varastokatsaus: Hiustuotteet

Minua on usein pyydetty näyttämään, miltä kosmetiikkavarastoni tällä hetkellä näyttävät ja ajattelin, että esittelen niitä teille pikkuhiljaa.
Ajattelin aloittaa hiustuotteista, sillä niiden määrä on tuntunut vähentyneen viimeaikoina reilusti ja olin olettanut niiden määrän olevan jo nykyään varsin kohtuullinen. ”Pari kuukautta vielä, ja minulla on sopivan vähän hiustuotteita,” olin miettinyt päässäni useasti.
Totuus on usein kuitenkin siitä pään sisällä maalattua kuvaa karumpi.
Mitä hemmettiä, voiko näitä muka yhä olla näin paljon? Kaapeissa ollessa tuotteiden määrät tuntuvat aina niin paljon pienemmiltä kuin pöydälle esiinnostettuina ja kerralla katseltuina. Eihän näitä voi olla näin paljon??
Homma meni vielä pahemmin puihin sillä hetkellä kun muistin erään kaapissani nököttävän kassin, joka pullisteli vielä lisää kokeilua odottavia hiustuotteita.
Yhtenä kasana esitettynä tuoteet tuntuivat kuitenkin huomattavasti ikävemmiltä kuin ryhmittäin eriteltyinä.
Minulla on neljä shampoota, joista Cutrin alkaa olla finaalissa ja blogitesteihin saapuneen Oriben esittelinkin teille jo. Blogijuttujen kautta tulleet Aussien ja Bonacuren shampoot odottelevat vielä esittelyvuoroaan.
Hoitoaineita on todella maltillinen määrä. Uusi suosikkini Oriben hoitoaine onkin jo päässyt esittelyyn, mutta Aussielta saamani hoitoaine on vielä analyysin alla. Sun Silkin kaksi hoitoainetta olivat blogia varten tehty must ostos, mutta kerron niistä lisää sitten omassa postauksessaan. Tehohoitojen osastolta kaappiini on muuttanut Moroccanoililta saamani naamio, joka sekin on vielä omaa postaustaan vailla.
Jätettävien hoitoaineiden kanssa ei olla kovin maltillisessa tilassa. Käytän aina tavallisen poishuuhdottavan hoitoaineen jälkeen vielä hoitosuihketta sekä voidemaista hoitotuotetta (yleensä suihkeessa on hiusta paikkaavia aineita ja voidemaisessa tuotteessa hiusta pehmittäviä) ja lopuksi vielä silikonista latvasuojaa, joten näitä kyllä kuluu. Määrä on ehkä vielä hieman liioiteltu, mutta  koska joukossa on niin monta blogin kautta testattavaa ja niin monta jo valmiiksi hyväksi havaittua tuotetta, en osaa näistä luopuakaan.
Kuivashampoita on tällä hetkellä kahdeksan, mutta näitäkin osaan selitellä hyvin. Matkakokoa tarvitsee aina, yksi on testailun alla ja kolme näistä alkaa jo olla melko lopuillaan. (Selittelyn yritys ainakin oli hyvä.)
Muotoilurautojen kanssa käytettäviä lämpösuojasuihkeita ja vastaavia löytyy tällä hetkellä kuusi. Kaksi noista on lopuillaan ja loput ovat hieman erilaisia keskenään, joten määrä on lähes inhimillinen. (Mutta ei todellakaan tarpeellinen…)
Hiuslakkoja sentään on kohtuullinen määrä. Kolmesta hiuslakasta yksi on lopuillaan ja matkakokoiselle on aina tarvetta. Optimaalinen hiuslakkatilanne on minusta kolme: yksi miedommalla pidolla, yksi vahvemmalla pidelloa ja yksi keskivahva käsilaukkukoko.
Viimeinen tuoteryhmä ovat ne sekalaiset muotoilutuotteet. Ryhmästä löytyy muutama tekstuuria ja rakennetta antava tuote, muutama hiuksia siloittamaan ja pehmentämään tarkoitettu tuote, pari kiiltosuihketta, jotain hiusten tyveen tarkoitettua, kiharoiden elvyttäjää, kokeilun alla olevaa kuivahoitoainetta sekä jopa hiushajuvettä (joka on muuten kiva raikastus niihin päiviin, kun hiuksia ei ole tarpeesta huolimatta ehtinyt pestä ja on se pelko, että joku menee niiden lähelle).
Tämän postauksen oli tarkoitus olla se mukava postaus, joka kertoo teille, että hyvin menee ja kauneudenhoitopuolellakin tavarat sen kun vähenevät. Eipä tainnut ihan mennä homma kuvitellusti…
 
No, tiedättepähän ainakin hiustuotepostauksia olevan tulossa!
(Hyvin suuri osa postauksen tuotteista on blogin kautta saatuja ja erittelen tarkemmin tuotteiden alkuperän itse tuotteista teille postatessani.)

17 kommenttia artikkeliin ”Varastokatsaus: Hiustuotteet”

 1. En tiennyt, noin montaa hiustuotetta olevan olemassa.
  Shampoo, hoitis, hiuslakka (hiuspuuteri korvannut sen tai no ei käytössä pipoaikana), hiusnaamioin nykyisin hiukset saunassa ja laitan öljyä latvoihin (toi kuvissanäkynyt BC) saunan jälkeen.

  Noille muille en edes tiedä käyttötarkoitusta…

 2. Mikä noista puteleista on hiushajuvesi ja onko siitä tulossa postausta? Mulla on kummallinen fiksaatio hiustuoksuihin ja en nähnyt kuvassa kumpaakaan omistamaani 😉

 3. millasta tuotetta suosittelisit sähkösiin hiuksiin? siis todella sähkösiin

  • Suosittelen kokeilemaan paul mitchellin super skinny -seerumia. Hintavaahan tuo, mutta pullo kestää ikuisuuden!

  • Minä taas suosittelen lopettamaan silikonishampoiden ja hoitoaineiden käytön. Oma hiusten sähköisyys loppui siihen ja aina kun laitan hoitoainetta, jossa on silikonia niin hiukset ovat taas sähköiset.

 4. Mikä tuo Girlfriend-juttu on? Onko se nyt niitä hiustuoksuja joista Salla tuossa ylempänä kyseli? 😀

  • Justin Bieberin Girlfriend -hiustuoksu! 😀 Ihana! Itseltä löytyy Someday -hiustuoksu 🙂 hihi! (Mutta en kyllä fanita Bieberiä :D)

 5. Mä ajattelin kysellä tuotesuositusta, kun kerrankin ihan "tilauksesta" tuli sopiva postaus! 😀 Kaikki samasta ongelmasta kärsivät saa mielellään jakaa kokemuksensa! 🙂

  Haussa olisi siis mahdollisimman hoitava hoitis, joka jättäisi hiukset "raskaiksi" ja silkkisiksi. Mielellään jotain tyyliin Sokokselta saatavaa, ettei menisi ihan super etsimiseksi.

  Tilanne on siis se, että hiukset on n. rintaan asti, ihan "täysluomut", hiuksia on ihan suht paljon, mutta yksittäinen hius on tosi ohut. Latvat on joo melko kuivat, ja tiedän kyllä, ettei niitä herätetä henkiin millään… Mutta hiukset ovat jatkuvasti ihan pörröiset ja näin ollen takkuuntuu välittömästi! En siis voi oikein ihmisten ilmoilla pitää hiuksia auki, kun n. 5min jälkeen ne näyttää siltä, että harjaa ei ole nähtykään pariin päivään! Tällä hetkellä paras tulos tulee siten, että käytän jotain anti-breakage-keratiinihoitista, johon sekoitan n. 0,5tl kookosöljyä. Sitten hiuksiin jätettävää selvityssuihketta ja latvoihin Cutrinin Dry end seerumia. Tätäkin tehokkaampi aine olisi etsinnässä, mielellään tietysti sellainen, että yhdellä tuotteella korvaisin nykyisestä hoitiksen, öljyn ja selvityssuihkeen…

  Apua?

  • Föönaatko hiuksia? Oma tukkani näyttää aivan järkyttävältä, jos sen antaa kuivua itsekseen, mutta lähes mikä tahansa muotoiluvoide + harjan kanssa föönaus tekee ihmeitä. 🙂

  • Kannattaa kokeilla Redkenin All Softia. Aikaisemmin pitkä tukkani oli talvisin aina ihan sähköinen ja säkkäröityvä, tuo hoitoaine on ollut riittävän kosteuttavaa.

 6. Aika moinen määrä hiustuotteita! Mutta jokaiselle on varmasti käyttötarkoituksensa ja kun niitä vielä blogin (kirjoitin ensin glögin, hah) kautta saa testiin, ei tarvitse potea huonoa omaatuntoa. 😀
  Hiushajuvesiä olen tavannut vähän, tai sitten en ole niihin kiinnittänyt huomiota.
  Itselläni sellaisia on kaksi, Chanelilta Hair Mistit Chanel 5:stä ja Coco Mademoisellesta. Ihania.

 7. Oi maroccanoil ♡

  Minäkin pesen hoitsikalla ja sitten vielä hiuksiin suihketta ja öljyä.

 8. Hei, ei sinulla sattuisi olemaan vertauskuvaa johonkin edelliseen, vaikka vuoden tai kahden vuoden takaiseen hiustuotetilanteeseesi? 😀
  Ei tuo määrä ole täysin mahdoton, kyllähän noita kuluu, varsinkin hoitoaineita ja jätettäviä. 🙂

  Marika

 9. apua mulla on makkarin kulmassa iso lipasto, jossa 3 laatikkoa ja ne kaikki on täynnä hiustuotteita ja rasvoja, ja hiustuotteitakin on kyllä enemmän kun sulla 😮 osa on uusia jotka odottaa kokeilua, osa vanhoja hyväksi todettuja joita oon ostanut alesta varastoon tms… en halua edes miettiä kuinka paljon niihin on mennyt rahaa, joka ikinen kun on omilla rahoilla ostettu… aina päätän että en osta uusia kun vanhoja löytyy aivan liikaa, mutta oon vaan niin heikkona kaikkiin tollasiin 🙁

 10. Luonnon kiharaan tukkaani on oltava silikonipitoisia tuotteita muuten on hirveä ja takkunen hiuspehko.
  Shampoo,hiuksiin jätettävä hoitoaine, seerumia latvoihin, muotovaahto tai suoristus voide siinä on minun tuotteet. Shampoot ja hoitoaineet ostan aina ranskasta koska sopivia ei löytynyt suomesta,muut tuotteet ovat cutrinin.

 11. Huh,en olekkaan ainut jolta tuota hiustavaraa löytyy. 😀 Itse olen nyt viimeisen vuoden ollut kyseisten tuotteiden kanssa "ostolakossa",hiuslakka on tosin sallittu kun sitä kuluu eniten mutta muuten en uskalla hiusosastoilla pyöriä,liikaa houkutuksia.
  -TanjaP

Kommentointi on suljettu.