Tämän vuoksi korealainen tyynymeikkivoide on upean meikkipohjan salaisuus

*Sis. mainoslinkin

Minusta on viimeisen reilun vuoden aikana tullut aivan valtava korealaisten tyynymeikkivoiteiden fani. Homma alkoi, kun toissa syksynä Soulissa käydessäni ostin 3CE Baby Glow Cushion -tyynymeikkivoiteen ja siitä lähtien olen tasaisin väliajoin hurahdellut uusiin tyynymeikkivoiteisiin. Käytän kyllä aina välillä myös tavallisia meikkivoiteita, mutta loppujen lopuksi tyynymeikkivoiteet ovat yleisesti omia suosikkejani.

En kuitenkaan ole aina ollut tyynymeikkivoiteiden fani. Kun niitä alkoi näkyä Euroopan markkinoilla ja kokeilin ensimmäisiä tyynymeikkivoiteitani, en oikeastaan ihastunut niihin suuresti. Paitsi että niiden takana oli aina joku ranskalainen merkki, jonka sävyvalikoima ei millään istunut omalle iholleni, eivät niiden aikaansaamat lopputuloksetkaan vakuuttaneet minua – siitäkään huolimatta, että käsittääkseni jokainen länsimaalainen merkki valmistuttaa tyynymeikkivoiteensa Etelä-Koreassa paikallisten yritysten osaamista ja valmiiksi rakennettuja tehdaslinjastoja hyödyntäen.

(Esimerkiksi Diorin tyynymeikkivoiteet ovat eteläkorealaisen kosmetiikkajätti Amorepacificin valmistamia.)

Kokeilemani tyynymeikkivoiteet jättivät ihon liian rasvaisen tuntuiseksi eivätkä ne tuoneet läheskään sen tasoista peittävyyttä, mitä itse meikkipohjaltani halusin. Jostain syystä ne profiloitiin länsimaissa luonnollisen kuulaan ja kevyen meikkipohjan luoviksi tuotteiksi ja itseasiassa jopa jäin niiden vuoksi siihen uskoon, että kaikki tyynymeikkivoiteet ovat juuri sellaisia.

Ostolakossa tyynymeikkivoide

Kun sitten Etelä-Koreassa käydessäni pääsin testaamaan useampia tyynymeikkivoiteita ja hankkimaan myös itselleni ”kunnollisen” tyynymeikkivoiteen tajusin, etteivät kaikki tyynymeikkivoiteet suinkaan ole vain kevyen, kuulaan ja rasvaisen meikkipohjan luovia, vaan niiden valikoimasta löytyy yhtä laaja kirjo tuotteita kuin muistakin meikkivoiteista. Tämä havainto avasi silmäni täysin uudelle maailmalle.

Minua on jo pitkään viehättänyt meikkaamisessa ranskalainen helppous ja luonnollisuus. Haluan kuitenkin peittävän meikkipohjan, mutta en silti sellaista luonnotonta Instagram-meikkipohjaa, jossa kasvoille levitetään seitsemän pumppausta meikkivoidetta, joka yritetään leipoa iholle kiinni sadalla grammalla puuteria. Se ei ole minua.

Mieleeni on jäänyt kesällä näkemäni YouTubesta tunnetun meikkitaiteilija Wayne Gossin video, jossa hän halusi nimenomaan korostaa, että meikkituotteita tulisi levittää kasvoille niin vähän kuin halutun lopputuloksen aikaansaamiseksi on mahdollista (minimal effective dose). Se kolahti minuun. Huomasin nimittäin itsekin pruuttaavani meikkivoidetuubistani kasvoilleni reippaasti tavaraa ja yrittäväni sitten saada sen levittymään kaikkialle täydellisenä. Tosiasiassa paljon pienempi määrä riittäisi eikä suuri osa meikkivoiteesta edes päädy kasvoille vaan sormiin tai meikkausvälineisiin.

Ostolakossa tyynymeikkivoide

Tyynymeikkivoiteet ovat täydellinen osoitus siitä, että pieni määrä riittää. Muistan joskus aikoinaan miettineeni, että nehän ovat ihan järjettömiä, sillä ne ajavat saman asian kuin tavallinen meikkivoide, mutta niissä on vain paljon vähemmän tuotetta, eli ne loppuvat paljon nopeammin. Hirveää rahastusta.  

Nykyään en todellakaan ajattele näin.

Tyynymeikkivoiteiden juttu on niiden vipassa ja levitystaktiikassa. Vippaan tarttuu kerralla vähän tuotetta, mutta lähes kaikki siirtyy siitä iholle. Siinä missä sormet tai sivellin nappaavat itseensä jo osan tuotteesta, ei tyynymeikkivoiteen vippaan imeydy sitä liiemmin. Tuotetta ei siis mene samalla tavalla hukkaan.

Tyynymeikkivoiteen vippaa ei vedetä iholla, vaan tyynymeikkivoide painellaan iholle. Korealaisia meikkausvideoita kastoessa voikin usein kuulla suoranaisia läpsiviä ääniä, kun meikkivipalla taputellaan meikkivoidetta kasvoille antaumuksella.

Ostolakossa tyynymeikkivoide

Vipalla painelu saa meikkivoiteen sulautumaan iholle täydellisesti ja lopputulosta voisikin verrata Beautyblenderillä syntyvään jälkeen – tosin sillä erotuksella, että meikkivoidetta kuluu paljon vähemmän ja se levittyy iholle ohuempina kerroksina.

Erityistä on myös se, kuinka hyvin näitä ohuen ohuita kerroksia voi iholle kerrostaa. Lopputuloksesta voi siis saada hyvinkin peittävän, eli korealaiset tyynymeikkivoiteet eivät suinkaan ole vain ohutta ja kuulasta meikkipohjaa hakevien juttu. Niillä voi saada hyvinkin peittävän, muta silti heleältä näyttävän meikkipohjan.

Itseasiassa olen ihastunut meikkipohjan levitykseen vipalla niin kovasti, että painelen sillä nykyään kasvoille monet tavallisetkin meikkivoiteeni ja ihan erityisesti kaikki ihanat korealaiset BB-voiteeni.

Ostolakossa tyynymeikkivoide

Jos käsiinsä haluaa saada hyvän vipan ja kokeilla tavallisen meikkivoiteen levitystä sillä, ei sitä tarvitse tilata Etelä-Koreasta, sillä jo ihan kotimaisen Duroynkin valikoimasta löytyy (korealaista alkuperää oleva) vippa, joka on rubycell-materiaalia.

Rubycell on yleinen tyynymeikkivoiteiden vipoissa käytettävä materiaali, jolla on antibakteerisia ominaisuuksia. Se ei ime itseensä meikkivoidetta kuten meikkisieni voi tehdä, minkä vuoksi sen pinnalla oleva meikkivoide siirtyy iholle ilman, että sitä menee hukkaan. Siitä valmistetun vipan voisikin sanoa olevan kuin litteä ja erittäin, erittäin tiivis Beautyblender vaikkakaan sen pinta ei tunnu samalla tavalla sienimäiseltä vaan paljon sileämmältä.

Duroyn Applikaattorivippa löytyy myynnistä täältä. (Olen saanut vippani Duroylta.)

Ostolakossa tyynymeikkivoide

Minulla on kotona useampi käyttövuoroaan odottava tyynymeikkivoide, mutta olen tällä hetkellä erityisen ihastunut töistä saamaani Skin79 Pink BB Pumping Cushion SPF 50 PA +++ -tyynymeikkivoiteeseen. Sen ohut koostumus luo iholle heleältä näyttävän, mutta silti kivasti peittävän pinnan, jota on helppoa kerrostaa lisää peittävyyttä saadakseen. Erityisen mukavaa tässä meikkivoiteessa on sen muovinen välikansi, jonka ansiosta vippaa ei tarvitse painaa tyynymeikkivoidetta vasten.

Toinen suosikkini on ollut Innisfree Long Wear Cover Cushion, jonka pitkäkestoinen koostumus luo mattaisen ja melko peittävän lopputuloksen. Epäilen kuitenkin vähän, että tämä on saattanut jäädä juuri pois myynnistä. Muita suosikkejani on ollut todella heleältä näyttävän lopputuloksen luova Laneige BB Cushion Whitening* -tyynymeikkivoide sekä IOPE Air Cushion Intense Cover* -tyynymeikkivoide, joka sekin luo heleän, mutta peittävän lopputuloksen.

Ostolakossa tyynymeikkivoide

Olen itse ostanut lähinnä näiden tyynymeikkivoiteiden täyttöpakkauksia, sillä teen meikkipohjan aamulla kotona enkä tarvitse rasiaa, jossa kantaisin meikkipohjaa ja vippaa mukanani. Näin meikkivoide irtoaa kokeiluun myös paljon halvemmalla: tavallisesti esimerkiksi Laneigen tai IOPE-merkin tyynymeikkivoide maksaisi rasian kanssa ostettuna eBayssa kolmisenkymmentä euroa, mutta ilman rasiaa täytön saa puoleen hintaan.

(Myönnän, että olen ollut vähän huono raportoimaan teille kokemuksiani meikkivoiteista ja syy on ihan vain siinä, että varsinkin näin talvella, kun päivänvaloa on huonosti saatavilla, on tuotteista tuntunut ihan mahdottomalta ottaa hyviä kuvia kasvoilla.)

Ostolakossa tyynymeikkivoide

Yksi todella yleinen kysymys, johon tyynymeikkivoiteista puhuttaessa törmää on epäilys niiden hygieenisyydestä. Monia nimittäin epäilyttää, voivatko ne olla hygieenisiä, jos samalla vipalla painellaan vuoronperään kasvoja ja sitten jälleen tyynyä, johon meikkivoide on imeytetty.

Tästä ei kuitenkaan kannata ottaa stressiä, sillä tyynymeikkivoiteiden säilyvyys on testattu kuten muunkin kosmetiikan. On siis varmistettu, että niiden koostumus säilyy hygieenisenä pakkauksessa ilmoitetun ajan, joka on tavallisesti 12 kuukautta. Tämä testit tehdään tyypillisesti sen vippaansa huonosti pesevän ja worst case scenario -tapauksen mukaan ja eteläkorealaisia tyynymeikkivoiteita on myyty varmasti miljardeja kappaleita, joten asiaa todellakin on tutkittu.

Kun vippaa siis pesee säännöllisin väliajoin ja tyynymeikkivoide kuluu muutenkin loppuun tavallisesti ehkä kolmessa tai neljässä kuukaudessa, ei sen sienessä ehdi alkaa asustaa bakteeriyhteiskuntaa.

Ostolakossa tyynymeikkivoide

Jos siis kaipaatte luonnolliselta näyttäävää, helposti iholle levittyvää meikkipohjaa, jolla saa hyvinkin peittävän lopputuloksen ilman, että iholla näyttää olevan vahvaa pakkelia, niin suosittelen tutustumaan korealaisiin tyynymeikkivoiteisiin tai ainakin ottamaan tavallisen meikkivoiteen kanssa käyttöön rubycell-meikkivipan.

Olen itse yrittänyt useaan otteeseen palata tavallisten meikkivoiteiden pariin, mutta ainoat tuotteet, joihin olen ihastunut, ovat olleet korealaisia BB-voiteita. Nämäkin olen lähes poikkeuksetta päätynyt painelemaan kasvoilleni rubycell-vipalla, jotta lopputulos on varmasti luonnollisen näköinen ja ohuen tuntuisen, mutta silti ihanan peittävä.

Ostolakossa tyynymeikkivoide

Onko joku muu ihastunut tyynymeikkivoiteisiin?


Lue myös:
Suojaako meikkivoide ihoa auringolta?
Testissä Huda Beauty #FauxFilter Foundation

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

12 kommenttia artikkeliin ”Tämän vuoksi korealainen tyynymeikkivoide on upean meikkipohjan salaisuus”

  1. Idea on ihastuttava, mutta en ole vielä ehtinyt testata yhtäkään.. Mielessä on ollut tilata joko Etude House tai jokin noista AP:n alabrändeistä. Sanoisitko IOPE.n vai Laneigen olevan kosteuttavampi..?

      • Minulla on valitettavasti ollut Laneigelta avattuna vasta tämä Whitening-versio, joka on aika kosteuttava, mutta IOPElta olen taas avannut vasta mattaisen. Sieltä kyllä löytyy kosteuttavampikin. 🙂

  2. Hmm, täytynee antaa näille siis vielä mahdollisuus. En edes ymmärrä miksi kuvittelinkaan Diorin tyynymeikkovoiteen olevan kilpailija korealaisille vastineilleen 😀 Vipan kanssa levittäminenkin varmasti helpottuisi, kun meikkivoide olisi oikeasti vähän peittävämpää mallia eikä sitä tarvitsisi kerrostaa niin paljon. Itse olen tuon Diorin kanssa turvautunut tasapäiseen meikkisiveltimeen tyynyn painelussa, jolla homma toimii vippaa paremmin. Johtuen juuri siitä, ettei vipalla tuotetta saa niin paljoa kuin oma nassu vaatisi peittävyyteen ko. tyynymeikkivoiteella.

    Ps. Kiitos Club suppinin puuterivinkistä, korvaa Too Facedin pressatun puuterin mulla jatkossa! 🙂

    • Joo, kannattaa ehdottomasti antaa mahdollisuus näille ”oikeille” tyynymeikkivoiteille, länkkärien versiot ovat tosiaan aika ohuiksi ja läpikuultaviksi sekä jopa aika klähmäisiksi tehtyjä. 🙂

      Ja ihan mahtavaa, että tuo puuteri on ollut mieleen. Se on kyllä loistava! 🙂

    • Skin79-meikkipohjatuotteissa ei ole eri sävyjä, mutta tyynymeikkivoide istuu moniin ihon sävyihin omasta vaaleasta kollegani medium-ihoon asti. Merkin BB-voiteissa on puolestaan kaikissa laaduissa yksi sävy, joka on kuitenkin kaikissa laaduissa erilainen. 🙂

    • On tästä tummempikin sävy 23 (muistaakseni), mutta pitää tilata ulkomailta.

  3. Millaisia sävyjä näissä tyynymeikkivoiteissa on tarjolla? Ovatko vaaleimmat sävyt miten vaaleita?

    • Riippuu täysin brändistä. 🙂 Laneigella ja IOPE-merkillä esimerkiksi on aika laaja sävyvalikoima ja netistä löytyy hyvin swatcheja. 🙂 Skin79-merkillä puolestaan on saaavilla vain yhtä sävyä, mutta se istuu varsin laajaan kirjoon ihonsävyjä. Amorepacific-yrityksen merkeillä erityisesti sävy 13 on jo aika vaalea ja monilla sen brändeillä on vielä sitäkin vaaleampi sävy 11. Minulla on yleensä sävy 13 käytössä. 🙂

  4. Minulla on ollut ainoastaan It’s Skinin Professional Pop Up Cushion Moisture, joka jätti jonkinlaisen trauman tyynymeikkivoiteita kohtaan. Tuote levittyi tosi kauniisti, mutta se ei koskaan pysynyt iholla 30min pidempää aikaa, joten pystyin käyttämään sitä vain vapaapäivinä jos olin kotona 😀 Mikään muu meikkivoide ei ole lähtenyt iholtani karkuun koskaan! Tulisiko sinulla mieleen joku tietty merkki jota minun kannattaisi kokeilla? Minulla on kuiva ja hyvin vaalea iho.

Kommentointi on suljettu.