Paras kokeilemani deodorantti: Schmidt’s deodorantti

*Sis. mainoslinkin

Kirjoittelin teille vähän aikaa sitten alumiinittomasta antiperspirantista ja postauksen innoittamana sain yhteydenoton suomalaiselta maahantuojayritykseltä, joka halusi vinkata minulle supersuositusta luonnonkosmetiikan deodoranttimerkistä. Ajattelin, että tuotteet voisivat kiinnostaa teitä, joten otin ne mielelläni tutkittavaksi.

Schmidt's Deodorant

Tuotemerkki oli Schmidt’s, jonka dödöissä on myös käytetty ruokasoodaa tehoaineena, mutta ne ovat kuitenkin alumiinittomia ja ”pelkkiä” deodorantteja (eivät siis hikoilua ehkäiseviä antiperspirantteja). Merkin dödöt keikkuvat kuulemma jatkuvasti Amazonin myydyimpien dödöjen listalla ja maahantuojalla koko tiimi oli hullaantunut niistä täysin, joten en voinut missään tapauksessa jättää selvittämättä, hullaantuisinko itsekin näistä.

Saatavilla on sekä dödöstickejä että purkkiversioita ja hajusteettoman vaihtoehdon lisäksi tarjolla on neljää eri tuoksua.

Schmidt's Deodorant

Otin dödöt testiin todella suurella mielenkiinnolla. Ne lupaavat pitkäkestoista suojaa hienhajua ja kainaloiden kosteutta vastaan, minkä laitoin mielelläni testiin. Perushyvällä antiperspirantilla kainaloni pysyvät raikkaina iltaan asti ja kun tuote on oikeasti hyvä, voin ihan hyvin käyttää samaa paitaa/mekkoa vielä parin päivän ajan ilman, että sen kainaloihin on tullut ei-toivottuja tuoksuja En ollut vielä kuitenkaan löytänyt deodoranttia, joka olisi pitänyt kainaloni hajuttomina aamusta iltaan.

Schmidt's Deodorant

Kiinteässä stick-dödössä oli ylang ylangin ja kehäkukan tuoksu, joka oli melko yrttinen ja juurikin sellainen perinteinen luonnonkosmetiikkamainen. Dödön pinta kannattaa asettaa kainaloa vasten hetkeksi ja liu’uttaa iholla hitaasti, jotta tuote sulaa iholle hyvin eikä murustele iholle.

Yllätyksekseni deodorantti todellakin piti kainaloni täysin ilman hien hajua koko päivän ja saatoin käyttää samaa, kainaloista tiukkaa paitaa ongelmitta myös seuraavana päivänä. Kainalot tuoksuivat aamusta iltaan itse deodorantilta ja suorastaan yllätyin, kuinka hyvin se kontrolloi hien hajuja, jotka kyllä ilmestyvät tavallisesti kevyinä kainaloihini stressaavina työpäivinä viimeistään puolen päivän jälkeen.

Myönnän kuitenkin, etten ollut tämän yrittsen tuoksun kovin suuri kaveri. Minun ja luonnonkosmetiikan tuotteiden välille syntyvien ihastussuhteiden välissä on yleensä juurikin tuoksu, joka tälläkin kertaa nousi suhteenpilaajaksi. Yrttinen luonnonkosmetiikan tuoksu ei ole minun juttuni, mutta toisaalta kyseistä stickiä on saatavilla onneksi myös muilla tuoksuilla, eli vaihtoehtoja on.

Schmidt's Deodorant

Toisen kokeilemani deodorantin tuoksu puolestaan miellytti minua enemmän. Bergamottia ja limeä yhdistävä tuoksu oli mukavan raikas ja sopisi kyllä deodoranttini tuoksuksi.

Tämä deodoranttiversio oli pakattu purkkiin, jonka kannen alta paljastui pieni spaatteli. Spaatteli näyttää lilluvan dödössä, mutta tosiasiassa runsaasti kovaa karitevoitakin sisältävä tuote on sen verran kiinteää, ettei sen päälle asetettu spaatteli tahriinnu yhtään ja se voi levätä siinä huoletta käyttökertojen välillä. Pidän kovasti siitä, että tuotteen mukaan on pakattu sen annostelua huomattavasti helpottava spaatteli.

Schmidt's Deodorant

Dödön kovahko koostumus irtosi spaattelilla otettuna hieman murustellen. Kuten toistakin deodoranttia, kehotettiin tätäkin käyttämään vain pieni määrä, joka suositeltiin lämmitettäväksi sormien välissä ennen kainaloihin sormin levitystä. Itse koin kätevämpänä painaa pienen, spaattelilla purkista ottamani nokareen sormella sulamaan kainalon ihoa vasten, minkä jälkeen levittelin tuotteen kainalon iholle.

Sitruksisen raikas ja miellyttävä tuoksu oli kevyempi kuin stickin tuoksu, mutta siitä huolimatta, että sitruksiset tuoksut yleensä haihtuvat useita muita tuoksuja nopeammin, piti tämä hyvin hien hajuja kurissa koko päivän. Myös tämä tuote yllätti minut totaalisesti kyvyllään kontrolloida hajuja.

Siitä huolimatta, että tuotteet olivat deodoranteiksi erinomaisia en voi silti sanoa, että minusta tulisi niiden käyttäjää. Pidän antiperspiranteista, koska ne auttavat pitämään kainaloni kuivina. Stressailen pitkin päivää ja kainaloni kyllä kastuvat. Nämä tuotteet eivät vaikuttaneet kastumiseen millään lailla (vaikka ne toki lupasivatkin imeä kosteuttakin) ja kainaloni olivat häiritsevän märän tuntuiset joka päivä tuotteita kokeillessani. Kaipaan siis yhä sitä hikoilua ehkäisevää antiperspiranttia.

Niille kuitenkin, joille riittää pelkkä tuoksua tuova deodorantti suosittelen ehdottomasti Schmidt’s-deodorantteja!

*Schmidt’s-deodorantteja myy verkossa Hyvintoinnin tavaratalo.

Schmidt's Deodorant

Onko joku muu tutustunut Schmidt’s-deodorantteihin?

5 kommenttia artikkeliin ”Paras kokeilemani deodorantti: Schmidt’s deodorantti”

  1. Kannattaa kokeilla Forever Living deodoranttia, olisko ever shield. Inhoan noita kaikkia kotimyyntijuttuja, mutta annoin dödölle mahdollisuuden, kun sitä facebookin jollain äitipalstalla hehkutettiin. Ja se on todella todella HYVÄ! Ennen tätä käytin aina Triple Dry tai Rexona maximum protection antiperspirantteja, joten vaadin kyllä tuotteilta ehdotonta hajun ja kosteuden pitävyyttä 🙂

    • Minulla ainakin vaaleiden paitojen kainalot on muuttuneet kellertäviksi näitten dödöjen kanssa 🙁 toki värjäytymät saa pois pesussa vaikkapa sappisaippualla. Minustakin nämä pitää hajun hyvin poissa, paremmin jopa kuin monet antiperspirantit, mutta kosteutta ei pidä poissa oikein yhtään ja kyllä tuotetta tarttuu vaatteisiin, nekin siis tuoksuvat päivän jälkeen dödöltä. Jos oikein kovasti on hikoillut, kyllä hikikin ennen pitkää alkaa vähän tuoksahtaa… Itsekin stressaajana käytän mieluummin antiperspiranttia, mutta niitäkin on pahuksen vaikea löytää sellaisena, joka pitäisi kainalot kuivina.

  2. Minulla tämä ei toimi ihan yhtä hyvin kuin Madara tai varsinkin Acorelle. Mutta ok tuote, pitihän tämä testata kun tuli myyntiin Suomeen.

Kommentointi on suljettu.