Jännittävä työ

Kaikilla on varmasti niitä hetkiä, kun oma työ tuntuu tympivän täysillä. Hommat stressaavat, kiirettä pukkaa, joskus tuntuu, että työtehtäväkasa vyöryy päällee eikä millään voi ehtiä saada kaikkea valmiiksi. Niinä hetkinä miettii, onko työ tosiaankin siitä saadun palkan arvoista.

Minustakin tuntuu aina välillä tuolta toimistossa istuessani, tilauksia tehdessäni, varastoonpanoja toteuttaessani, inventaatioita kirotessani, reklamaatioita näpertäessäni, sähköposteihin vastaillessani ja juoksevia asioita hoitaessani, mutta työssäni on kuitenkin yksi asia, jonka koen erityisen mahtavana (työnantajan tarjoaman majoituksen, 23h vuorokaudessa auki olevan henkilökunnalle ilmaisen ruokamessin sekä viikottaisen pannari- ja jäätelöpäivän lisäksi tietysti).

Minä (ja tietysti samaa hommaa poissaollessani tekevä vaihtoparini) olen se, joka pääsee ensimmäisenä näkemään, mitä uutuuksia valikoimiimme on tulossa! Minä olen se, joka kahlaa kuukausittain ilmestyvät uudet tuotevalikoimalistat läpi ensimmäisenä poimien sieltä uusien tuotteiden tuotekoodit ollen välillä täynnä riemunkiljahduksia ja välillä kauhunmurahduksia. Minä olen myös se malttamaton, joka lähes päivittäin käy etukäteen penkomassa tietokoneella systeemiämme etsien uusia tuotekoodeja tuotteille, joiden nimiä kukaan ei ole meille vielä edes virallisesti listannut.

Välillä homma on jopa melko haastavaa, sillä jokainen kuittitekstejä (tai hyllynreunojen printattuja hintalappuja) katsellut varmasti tietää, etteivät nuo lyhyennyksiksi muutetut nimet aina anna ollenkaan vihiä siitä, millainen tuote oikeasti on.

Kun löydän uuden koodin, on minun ”avattava” se järjestelmäämme ja syötettävä sille osastotunnus. Toisinsanoen minun täytyy nimetä, minkä merkin alle meikki- tai ihonhoitotuote tulee tai onko kyseessä miesten tai naisten tuoksu tai tuoksusarjaan liittyvä tuote.

Välillä tämä voi olla melkoista salapoliisityötä. Varsinkin silloin, kun on malttamaton, ja löytää koneen kätköistä uuden tuotekoodin, josta kukaan ei vielä tiedä mitään. Ei edes internet, josta sentään yleensä löytyy aina kaikki mahdollinen.

Näin oli esimerkiksi silloin, kun törmäsin koodiin ”NC Perle”. Oli melko helppoa päätellä kyseessä olevan Naomi Campbellin hajuveden (NC), sillä NC ei voisi tarkoittaa mitään muutakaan myymälässämme myynnissä olevaa merkkiä. Kun kuitenkin iskin Googleen sanat ”Naomi Campbell Perle”, ei koko Google vielä tunnistanut hakua tai löytänyt minulle yhtäkään hakutulosta. Ei edes Fragranticasta.

Yhtä mielenkiintoista oli, kun Puma lanseerasi miesten ja naisten uusimmat tuoksut ”Yellow” ja ”Green”. Tuotenimikkeenä luki vain ”Puma Yellow edt” tai ”Puma Green edt” ja minä yritin päätellä, olivatko tuoksut naisten tuoksuja vai miesten tuoksuja vai oliko toinen toisen ja toinen toisen ja jos olivat, niin kumpi olisi kumpi. Ja vielä tuossa vaiheessa Googlekaan ei osannut kertoa minulle asiasta yhtään mitään. Arpapeliksi meni siis sekin osastotunnuksien heittely.

Pidän kuitenkin homman ”jännittävyydestä”. Koskaan ei tiedä, mihin törmää ja mitä voi olla tulossa myyntiin, sillä tuotteista ei aina todellakaan tiedoteta etukäteen. Yleensä ne vain tupsahtavat myymälään ja me yritämme sitten nykiä sarjan mahdollista konsulenttia hihasta pyytäen tätä kertomaan meille, mikä ihmeen tuote kyseessä on.

On hauskaa yhtäkkiä yhtenä päivänä avata koodi Lady Gagan tuoksulle. Täh, onko silläkin sellainen? Ja ai, tuleeko Calvin Kleinilta taas uusi miesten tuoksu? Ja millainenkohan tuo Kenzon tuleva tuoksu on? Ja oi, tuoltakin merkiltä on tulosa joku kokonaan uusi huulijuttu eri sävyissä… mikäköhän se mahtaa olla? Ja jee, vihdoin se Marc Jacobsin Dot on listattuna, toivottavasti saadaan se hyllyyn pian! Ja hei mikä ihme sarja tämä tällainen lyhenne mahtaa olla, tuleeko meille joku uusi merkki myyntiin?

Miksi pidän työstäni?

Koska saan toteuttaa siinä luontaista kosmetiikkaan kohdistuvaa uteliaisuuttani ja harjoittaa myymälän puolella myös (varsinkin kosmetiikan kohdalla) minulle luontaista besserwissermäisyyttäni päästessäni kertomaan kollegoilleni, mitä kivaa meille on tulossa myyntiin!

12 kommenttia artikkeliin ”Jännittävä työ”

 1. Oon niin iloinen sun puolesta kun oot työssä josta pidät 🙂 en ihan heti edes keksi ketään muuta ihmistä, joka olisi noin aidosti kiinnostunut työstään! 🙂 Osaatko sanoa, miten haluaisit edetä urallasi, mikä on seuraava etappi mitä tavoittelet?

 2. Blogisi on mahtava ja tekstit todella hyviä. Olen saanut paljon vinkkejä omaankin kauneudenhoitoon täältä. Haluaisin kuitenkin tiedustella, että aiotko testata uuden perheyrityksen Bottega Verden kauneudenhoitotuotteita?

  • Niin, no mä en ehkä välttämättä kuvailis Bottega Verdeä niin hirveän uudeksi yritykseksi…. Se on perustettu v. 1972 ja alkanu myydä kosmetiikkaa v. 1986… 😉

 3. Hahaa, täs on nyt sulle astetta friikimpi kommentti! Näin nimittäin unta, että seurustelit mun lukiokaverin kaa, joka käy Lontoos kouluu ja valmistuu ihan kohta/valmistui jo. Sitten tavattiin yksissä bileissä Suomessa, ja olin ihan ällikällä lyöty kun se olit SINÄ! Sit olin siin unes suu auki monta minuuttia, jonka aikana sinä ja mun kaveri luulitte, että aion tappaa teidät (tosi loogista), mut sit sanoinki "OOH VIRVE! OOT MUN IDOLI!!". Ja sit meistä tuli bestikset ja puhuttiin paljon kosmetiikasta. 😀

  Ei pyöri nää jutut yhtään liikaa mielessä… 😀

 4. Hei Virve!
  Olen seurannut blogiasia parisen kuukautta ja se on tullut minulle aika kalliiksi. ;D Olen nimittäin saanut monia hyviä vinkkejä ja uutuuksia on tullut osteltua. Jos vielä tekisit postauksen superkestävästä eyelinerista niin olisin tosi kiitollinen. Itselläni mikään ei tahdo kestää kun on niin rasvaiset luomet, ja joo, käytän primereita.
  Työpaikastasi vielä. Itsekin olen sellaisessa työssä josta tykkään kovasti. Muista vaan olla kiitollinen. Joskus kun asiat voivat olla tosin.

  Hyvää kesän jatkoa ja odotan postauksiasi innolla!
  Anu

 5. Menee puoliks ohi aiheen, mutta osaatko/voitko alan ammattilaisena sanoa milloin tuo Gagan hajuvesi tulee kauppoihin Suomessa ja mistä sitä kannattaa lähteä metsästämään? 🙂

 6. MIKSI et vastaa kommentteihin? Näitä ei edes ole niin montaa, että et ehtisi kysymyksiin vastailla. Ihmetyttää ja harmittaa tuollainen tosi paljon.

Kommentointi on suljettu.