Ensimmäisiä Bangkok-kuulumisia

Terveisiä täältä Bangkokista, jonne neljä päivää sitten saavuimme!

Aloitimme Thaimaassa elelymme majoittumalla ensin etukäteen varaamaamme hoteliin viikoksi. Alunperin tarkoituksemme oli käydä katsomassa asuntoja paikan päälle saavuttuamme, mutta koska löysimme jo etänä loistavan asunnon, vältyimme asunnon metsästykseltä. Jatkamme kuitenkin hotellielämistä toisessa hotellissa vielä tämän viikon jälkeen kolmen päivän ajan, sillä pääsemme muuttamaan uuteen asuntoomme vasta viikon kuluttua.

Bangkok ostolakossa virve vee - 1

Ensimmäiset päivämme Bangkokissa ovat rehellisesti sanottuna kuluneet suureksi osaksi nukkuen. Saavuimme maahan aikaisin maanantaiaamuna ja hankittuamme lentokentältä nopeasti ja kätevästi paikalliset jatkuvan netin käytön puhelimessa takaavat SIM-kortit otimme taksin hotellillemme.

Bangkokin autoliikenne on tunnetusti hidasta ruuhkien vuoksi, mutta meillä ei ollut mikään kiire. Lentokentältä pääsisi lentokenttäjunalla keskustaan noin eurolla, mutta koska junan ja muiden julkisen liikenteen kulkuvälineiden asemat eivät sijainneet kätevästi hotelliimme nähden, päädyimme taksiin, jolla ajelu tuntuu suomalaiselle varsin halvalta lystiltä. Lentokentältä oli helppoa saada taksi ja reilut 1,5 tuntia kestänyt taksimatka kustansi tippeineen ja tietulleineen ihan vähän yli kymmenen euroa. Olin aivan valmis maksamaan tuon summan (ja vaikka enemmänkin) siitä hyvästä, ettei minun tarvinnut raahata matkalaukkuja helteessä ja ihmisvilinässä tai änkeytyä niiden kanssa julkiseen liikenteeseen.

Bangkok ostolakossa virve vee - 1 (2)

Saavuimme hotellillemme niin aikaisin, että jouduimme odottamaan huonetta neljä tuntia. Kiertelimme väsyneinä ja kuumissamme hotellin lähistöä, kunnes pääsimme hotellille nukkumaan univelkoja pois. Nukuimme tyytyväisinä kellon ympäri ja klassisesti heräsimme aamuyöllä nälkäisinä. Odottelimme kuitenkin kiltisti, että kaupunki heräisi ja lähdimme itsekin liikkeelle tarkoituksenamme suunnata katsastamaan tulevan asuntomme alue.

Bangkok Ostolakossa Virve Vee - 1 (2)

Uusi asuntomme sijaitsee aivan Ratchadamrin BTS-aseman (eli ilmajuna-aseman) vieressä. Aivan suuren Lumpinipuiston vieressä sijaitsevalla alueella on paljon korkeita asuintaloja, suurlähtetystöjä ja nimekkäitä hotelleja, joten se on oikein mukava ja turvallinen paikka muuttaa.

Bangkok ostolakossa virve vee - 1 (1)

Lähellä kotiamme sijaitsee myös useita suuria ostoskeskuksia kuten Central World, Siam Paragon, Siam Center, Siam Discovery ja MBK, joissa on mahtava kosmetiikkavalikoima, eli raportteja siitä tulee taatusti näkymään blogissani.

Bangkok Ostolakossa Virve Vee 2

Rehellisesti sanottuna en ole vielä tajunnut olevani täällä kuin lomalla. Tämänhetkinen hotellimme on hieman epäkäytännöllisellä sijainnilla ja vaikka olemmekin käyneet hieman läpi paikallisia must see -nähtävyyksiä, vaivaa väsymys meitä molempia sen verran, että emme ole jaksaneet tehdä ihan hirveästi ja odotamme lähinnä, että pääsemme sunnuntaina uuteen hotelliin ja ensiviikolla omaan asuntoomme.

Bangkok Ostolakossa Virve Vee - 1

Nukahdin itse eilen illalla jo kahdeksalta ja vetelin sikeitä tyytyväisenä kellon ympäri ilman ongelmia. Mies taas nukahtelee hotellimme sängylle jatkuvasti. Ympärillä on vaikka kuinka paljon mielenkiintoisia juttuja, mutta taitaa olla, että sekä pää että kroppa kaipaavat nyt pari päivää täydellistä lomaa ja sitä, että asioita tehdään ihan vaan fiiliksen mukaan ja ilman suunnittelua. Olen tainnut kaivata sitä jo pitkään.

Bangkok Ostolakossa Virve Vee - 1 (1)

Kertokaa, jos teillä on joku suosikkipaikka Bangkokissa!

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

15 kommenttia artikkeliin ”Ensimmäisiä Bangkok-kuulumisia”

 1. Oi teillä on kyllä täydellisellä sijainnilla asunto. Kaduilta taksin nappaamalla joutuu kyllä tinkimään hintoja pitkään koska siamin alueelle varsinkin hienoihin hotelleihin mennessä kuskit olettavat että olet valmis maksamaan.. Tykkään kyllä muuten alueesta ja ostoskeskukset ovat huikeita! Käykää joku päivä dusit zoossa, sisäänpääsy taisi olla 200 ja sieltä löytyy halpa ruokapaikka. Isoimmat thainyrkkeily paikat ovat myös näkemisen arvoiset, lumpine stadion olisi teillä lähellä.

  Vastaa
  • Minä olen ymmärtänyt, että taksiin mennessä pitää aina varmistaa, että taksimittari on päällä, eli ongelma ehkä lähinnä jos Tuk Tukin yrittää saada. Toisaalta tuo on niin hyvä sijainti, että vähemmän tulee tarvetta taksilla mennä varmasti. 🙂

   Kiitos Dusit Zoo -vinkistä! Täytyy tutustua. Thainyrkkeily ei tunnu ihan omalta jutulta käydä katsomassa (juuri pari päivää sitten ohimennen katselin ulkotreenipaikassa harjoituksia), mutta ehkä mies innostuu. 🙂

   Vastaa
 2. Ihanaa lukea teidän matkastanne ja kotiutumisesta uuteen maahaan! Nauttikaa ja rentoutukaa! Innolla odotan näitä juttuja tämän aiheen tiimoilta. 🙂

  Vastaa
 3. Vau! Kuulostaa ihanalta! <3 Nauttikaahan olostanne siella. Toivottavasti ei tule kulttuurishokkia, mutta jos tulee niin raporttia ehdottomasti tulemaan. Muutenkin olisi mielenkiintoista kuulla mitkä asiat siellä ovat eniten erilailla kuin täällä Suomessa (tai Ruotsissa). 🙂 Elämänmakuisia päiviä teille! 🙂

  Vastaa
 4. Ihanaa uuden seikkailun alkua! Kuulostaa mahtavalta! 🙂 Innolla odotan päivityksiäsi uudesta maasta ja tietysti kosmetiikasta!

  Vastaa
 5. Kyllä nyt sijainti on paras mahdollinen, kaikki ihanat jutut ja aktiviteetit löytyy läheltä (isot kaupat, useita puistoja, maisemat, julkinen liikenne) Paljonko teillä on vuokraa kuussa ja kuinka iso maja?

  Vastaa
  • Joo, on kyllä aivan loistava sijainti. Vielä vähän jännitän, että varmasti saadaan avaimet käteen torstaina eikä olla tultu huijatuiksi… 😀

   Otettiin vähän hintavampi asunto, koska hyvä sijainti ja asunto oli meille tärkeä juttu ja saadaan vuokrattua Tukholmasta oma asuntomme hyvään hintaan, joten vuokra on 45 000 thb/kk. Loft-asunto 25. kerroksessa ja muistaakseni noin 60 neliötä. Laitan postausta asunnosta kunhan vain pääsemme muuttamaan vihdoin. 🙂

   Vastaa
   • Mutta hei, toisaalta missä muualla isossa kaupungissa asutaan noin mukavasti 1100euron vuokralla 😀 ei missään paitsi Bangkokissa =) kerran sitä vaan eletään, joten päätös on varmasti oikein! raha (paperi ja mustetta) se vaan on, joten nauttikaa kelistä ja maisemistä. Toivottavasti saatte avaimet käteen ja kaikki menee niikuin pitää. Pientä lohdutusta tähän väliin niin jotkut aasialaiset ovat useimiten yliystävällisiä, joten se viime kertainen epäilys yhessä blogissa siitä kiinteistövälittäjästä saattaa olla aiheeton mutta tottakai pitää olla jollain tasolla skeptinen myös. Ei ole tavatonta, että ekoilla tapaamisella avautuvat vähän enemmän kuin mihin pohjolan ihmiset ovat tottuneet =) ikään kuin Jenkkityyli.

    Vastaa
 6. Hei! Minkälaista on olla yhdessä erimaalaisen ihmisen kanssa, onko minkäänlaisia kulttuurieroja, osaako miehesi ollenkaan suomea, puhutteko keskenään englantia vai mitä kieltä yms.? 🙂

  Vastaa
  • Kiva kysymys! 🙂 Mies ei osaa suomea ollenkaan lukuunottamatta muutamia hassuja lauseita, joita olen hänelle opettanut. Meidän pitäisi puhua keskenämme enemmän ruotsia, mutta jotenkin aina tulee vaihtaneeksi englantiin… Ymmärrän ruotsia hyvin, mutta koska suhteessa on kuitenkin tärkeintä, että voi jutella toisen kanssa kaikesta mahdollisesta niin en jaksa sönköttää huonolla ruotsin ulosannillani sanottaviani vaan mielummin puhun englantia. Minusta on siis tärkeää, että yhteisenä kielenä on jokin sellainen, jolla molemmat voivat ilmaista itseään ongelmitta. Joskus tosin väsyneenä harmittaa, ettei voi vaan äkkiä suomeksi sanoa sanottavaansa jos on kyse monimutkaisemmista asioista (eli kun vaikka tuskailee verotuspapereita keskellä yötä läpi), mutta harvoin se on ongelma.

   Lähinnä ero näkyy siinä, että huomaan itse olevani suomalaisena suorasanaisempi asioissa kun taas mies on aina niin korrektin kohtelias ja varovainen sanoissaan. Nykyään mies ymmärtää sarkastista ja mustaa huumoriani paremmin, mutta ruotsalaiset eivät aina ihan ole sen mestareita… 😀

   Vastaa

Jätä kommentti