Erinomainen kivipuuteri rasvoittuvalle iholle

*Sis. mainoslinkin

Rakastan mattaisen tuntuista ihoa. Rakastin sitä ennen niin paljon, että minulla oli aina suorastaan pakkomielle saada painella iho puuterivipalla erittäin, erittäin mattaisen tuntuiseksi. Klähmäisen rasvaiselta tuntuva iho ei miellyttänyt tippaakaan, sillä se myös tarkoitti, että meikki katoaisi kasvoiltani hetkessä ja iho näyttäisi suttuiselta.

Ihastuttuani Stylenanda Love 3CE Baby Glow Cushion -tyynymeikkivoiteeseen pakkomielteeni helpotti hieman. Tyynymeikkivoide jättää iholleni peittävän sekä heleän pinnan ja pysyy kasvoillani kauniisti.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Aloin kuitenkin kaivata kätevää mattapuuteria täällä Aasian hiostavan kuumassa ilmastossa. En tehnyt asian suhteen suurempaa aloitetta muuten, kuin pohtimalla sen hankintaa mielessäni. Kun reilu kuukausi sitten matkustimme Malesiaan, bongasin siellä eräässä liikkeessä superalen, jossa Maybellinen hyllyä myytiin tyhjäksi tarjoten lähes kaikki tuotteen puoleen hintaan.

Olin kuullut paljon kehuja Maybelline Fit Me Matte+Poreless Powder -kivipuuterista, joten halusin tulkita tilanteen kosmetiikkajumalilta annetuksi merkiksi siitä, että minunkin olisi vihdoin aika tutustua tuotteeseen.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Maybelline Fit Me -puuteri on suunniteltu nimenomaan normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Oma ihoni saattaa kuivua pinnalta helposti, joten tämä puuteri ei ole se optimaalisin tuote päivittäiseen käyttöön, mutta sopii täydellisesti silti niihin tilanteisiin, kun haluan meikiltäni erityistä kestoa ja pitää kiiltelyn minimissä.

Valitsin omalle iholleni täällä Aasiassa vaaleimman saatavilla olevan sävyn eli 110 Porcelain, joka on oikeastaan varsin täydellinen. (Sävyä ei tosin näytä olevan Suomen valikoimassa, mutta Suomesta löytyy kyllä vielä vaaleampi sävy.) Puuterissa on sävyä, eli se ei ole mikään ohut, läpikuultava ja superkevyt huntu, vaan enemmänkin tuote, joka täydentää vielä sen alla olevan meikkivoiteen ja/tai peiteaineen luomaa lopputulosta ja tasoittaa paitsi ihon sävyä myös ihan kevyesti ihon pintatekstuuria. En koe, että puuteri tekisi ihan nimensä mukaista, ihohuokoset täysin häivyttävää efektiä, mutta kevyttä häivytystä silti.

Suomessa tarjolla on lisäksi sävytön Translucent-vaihtoehto, mutta koen itse, että osa tämän puuterin juttua on myös siinä, että se tasoittaa ihon sävyä sävypigmenttiensä avulla.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Peilillä varustetun puuterirasian alaosassa tulee mukana puuterivippa, joka on ihan hyvä apuväline, mikäli puuterin haluaa painella iholle oikein kestävänä. Kevyempi lopputulos syntyy, jos puuterin sivelee kasvoille puuterisiveltimellä. Koen pakkauksessa tulleen vipan ihan hyväksi, mutta jotenkin puuteria tuntuu silti pakkautuvan siihen paikoitellen hieman liikaakin, mikä tekee meikkipohjasta helposti vähän liian paklatun näköisen.

Tykkäänkin käyttää puuterin levitykseen  LH Cosmetics The Powder Puff -puuterivippaa, jota olen ylistänyt paljon jo aiemmin. Sen avulla puuteri levittyy iholle tasaisempana ja luonnollisemman näköisenä.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Maybelline Fit Me -puuteri luo kasvoille todella mattaiselta näyttävän lopputuloksen. Iho tuntuu puuterin jäljiltä silkkisen öljyttömältä, eli puuteri sopii todellakin nimenomaan niille, joiden ihon pinnasta tulee helposti rasvainen. Kuivaihoisena karttaisin tätä kuitenkin kuin ruttoa, sillä kuivan ihon tämä saa taatusti mattaisuutensa vuoksi jopa kiristelemään.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Jatkuvaan käyttöön tämä mattapuuteri ei siis minullekaan sovi, mutta varsinkin näin Thaimaan oloissa olen silti voinut hyvin käyttää tätä useita kertoja viikossa ilman ongelmia ja nauttia erittäin pitkäkestoisesta ja oikeastaan jopa kellon ympäri mattaisena pysyvästä ihosta.

*Maybelline Fit Me Matte + Powerless Powder -kivipuuterilla on hintaa noin 10 euroa ja se löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

Maybellinen Fit Me Matte+Poreless Powder Puuteri Kokemuksia

Onko teillä vinkkejä hyvistä mattapuutereista?


Katso myös kaikki muut suosittelemani puuterit.

 

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

11 kommenttia artikkeliin ”Erinomainen kivipuuteri rasvoittuvalle iholle”

 1. Tämä on munkin mielestä ihan hyvä puuteri muuten, mutta inhoan tuota rasiaa jossa se tulee, se on jotenkin liian korkea ja tosi halvan tuntunen, ei yhtään sellainen siro puuterirasia, joka tekisi mieli ottaa laukkuun mukaan. Sen peilikin on ainakin omassa versiossakin aina suttuinen kun se puuterisieni osuu siihen ja se rasian alaosa ei myöskään pysy tukevasti kiinni. Harmi ettei pakkaukseen oo kauheesti panostettu sillä ominaisuuksiltaan puuteri on tosiaan kivan mattaisen pinnan antava.

  • Joo, rasia on kieltämättä vähän halvan oloinen (=saatu sillä hyvin myyntihinta edulliseksi) eikä kovin kompakti kantaa mukana. Omalla ihollani tämä tosin onneksi luo niin hyvän pohjan, ettei puuteria tarvitse päivällä lisätä, joten ei tarvitse kuljettaa mukana, mutta voisin kuvitella, että jos paljon kulkee mukana niin ei kyllä paras rasia. :/

 2. Olen käyttänyt Fit me! -puuterin set+smooth-versiota (Life glam guru Tatin suositus), vaikka se on tarkoitettu normaalille ja kuivalle iholle ja minun ihoni on pikemminkin rasvoittuva. Siinä on aavistus hohdetta, jolloin lopputulos ei keikahda niin helposti kuivan ja ylipuuteroidun näköiseksi. Pidän myös rasiaa kohtuullisen kätevänä ja vippaa toimivana, joten tämä kulkee mukana käsilaukussa. Tuo matte+poreless kuulostaa kyllä myös oikein hyvältä.

 3. Hei! Olisiko puuterisuosituksia rutikuivalle, ikääntyvälle iholle. Varsinkin silmänalusilla puuterit korostavat ryppyjä. Myös meikkipuuteri olisi kiva, mutta eivät taida sopia kuivalle iholle.

  • Jäin miettimään, että jos iho on rutikuiva, niin tarvitseeko se puuteria? Puuterilla kun yleensä pyritään juuri saamaan se rasvaisuus pois, mutta jos iholla ei ole sitä, niin puuteri ei ehkä ole tarpeellinen tuote sille. Jos iholla on kuitenkin hieman kiilteltyä, niin sen voisi mahdollisesti paremmin poistaa vain kiillonpoistolapuilla? 🙂

   Meikkipuuterin sijaan voisi kokeilla esimerkiksi tyynymeikkivoidetta, joka tasoittaa ihon sävyä helposti, mutta ei ole puuterisen kuiva. 🙂

 4. Kiitos vastauksesta, meikin kiinnitykseen ajattelin, kestäisi meikki pidempään. En tosiaan ole puuteria käyttänytkään vuosiin, mutta tuntuu, että meikki katoaa päivän mittaan. Voisihan sitä lisäillä, muttei ehdi ja muista;)
  Cushionit ovatkin jo kovassa käytössä, korealaiset sellaiset, muutenkin korealaiset tuotteet ovat olleet pelastus kuivalle iholle. Kiitos siis suosituksista!

  • Jos tuntuu, että meikki katoaa, niin voisiko avuksi olla myös hyvä meikinkiinnityssuihke? Auttaisi parantamaan meikin kestoa, mutta olisi silti kevyempi kuin varsinainen puuteri? L’Oréal Paris Infallible Fixing Mist on ainakin ollut todella tykätty, siitä löytyy blogista myös postaus. Myös meikinpohjustaja voisi auttaa pitämään meikkiä paikallaan ilman, että iho kuivuu. 🙂

 5. Olen todella suuri kivipuuterifani ja puuterimeikkifani (evp.) ylipäätään. Noita kivipuutereita löytyy tuo Maybellinen Fit Me, Rimmelin Stay Matte, Max Factorin Creme Puff, Essencen Camouflage ja pari HenkkaMaukkaa, mutta silti edelleen kaikkein paras on ikivanha Lumenen Natural Code Skin Perfector Mineral Powder, vuosimalli tuntematon. Silloin kun ihastuin siihen, hommasin sitä läjittäin esim. Anttilan aleista tai vastaavista, joten niitä on varastossa eri sävyisinä edelleen aika paljon. Se on ihanteellisen hienojakoinen, pysyvä ja aika peittäväkin, mutta ennen kaikkea tosi laadukas, vaikka olikin nuorisosarjaa. Millaisiakohan ne nykyiset mahtaa olla?

  Sitten taas paras meikkipuuteri mun mielestä on Max Factorin Facefinity Compact Foundation (spf 15), jolla saa kiireessä suoraan kasvovoiteen päälle uskomattoman siistin meikkipohjan. Kiireaamujen pelastus numero yksi, ja vararasia on myös aina mukana käsilaukussa. Plussana suuri peili ja järkevästi ilman välikansia sijoitettu, pehmeä, paksuhko ja hyvälaatuinen meikkisieni ilmareijitetyssä lokerossaan. Tätä metsästän jatkuvasti tarjouksista, koska itse puuterin määrä ei päätä huimaa (10 g meikkipohjalle on aika vähän) eikä täyttöjä saa. Mutta muuten loistava 🙂

  • Tuo Max Facotrin meikkipuuteri oli suosikkituotteeni nuorempana ja kotoa piti aina löytyä sitä! Pitäisikin taas pitkästä aikaa kokeilla, kiitos muistutuksesta. 🙂

 6. Minusta tämä oli vähän puuterista eikä pysynyt pitkään T-alueella – muualle en laittanutkaan, koska ihoni on kuiva. Osaisitko suositella jotain vähän kuultavaa puuteria? Lumenen ja l’orealin CC puuterit olivat sen tyyppisiä, mutta sävyt olivat liian tummia/punaisia. MACin puuteristakaan en tykännyt (kaakkuista ja liiankin hohtavaa, mikä on ruma yhdistelmä).

  • Ai, mielenkiintoista, ettei pysynyt! Tarkoitatko, että lähti liikkeelle vai että iho alkoi kiillellä? Uteliaana heti kyselisin, että mitä käytit levitykseen?

   Omia kuultavia suosikkejani onMAC Next To Nothing Powder -kivipuuteri, joka jättää todella heleän ”nudelopputuloksen”. Täältä löytyy postaus puuterista: https://blogit.terve.fi/ostolakossa/mac-next-to-nothing-powder/ 🙂

Kommentointi on suljettu.