NYX Taupe (vihdoin…)

Lupasin ikuisuus sitten tehdä postauksen NYX:in Taupesta, eli täydellisestä varjostussävystä. (vaikka Taupe itseasiassa onkin poskipuna). Sopivia sävyjä kasvojen varjostukseen on myynnissä Suomessa todella heikosti, minkä vuoksi moni joutuu tyytymään aurinkopuuteriin. Aurinkopuuteri on kuitenkin usein liian punertava tai oranssi eikä näytä kovin aidolta varjolta kasvojen iholla.
NYX:in Taupe poikkeaakin aurinkopuutereista siinä, että se on sävyltään viileä.

Sanon jo heti alkuun, että tämä postaus ei ole niille, jotka tahtovat selkeää varjostusta. Itse nimittäin tykkään enemmän sanasta muotoilu.

Tässä kuvassa siis kasvojen iho pelkän meikkivoiteen kanssa. (Älkää välittäkö kasvojen ja kaulan sävyerosta, kokeilussa oli eräs meikkivoide, josta kuulette myöhemmin lisää.)

Sitten vaan kalailmettä peliin ja poskiluiden alapuolta etsimään. Varjohan alkaa tulla jo kuin itsestään ja huomaatteko, se ei ole luonnollisenakaan yhtään oranssi.

Koska olen itse hyvin vaalea, saan olla tarkkana, ettei väriä tule liikaa, jottei poskeni näytä siltä, että olen vain pyyhkinyt siihen kuraa. (Newsflash: Toisin kuin aina sanotaan, varjostukset voivat kuulua myös päivämeikkiin eivätkä vain iltameikkiin. Älä vaan yliannostele väriä!)

Tästä voi taas olla montaa mieltä, mutta minusta myös varjostus (kuten poskipunakin) on paras silloin, kun sen olemassaoloa saa jo hieman arvuutella. Periaatteessa osaat sanoa sen olevan paikoillaan, mutta et osaa kertoa tarkalleen, mistä se alkaa ja mihin se loppuun. Sanomattakin varmasti selvää, että huolellinen häivyttely on hyvin tärkeää.

Ja hei, varokaa tätä ilmiötä! Jos ei varjostusta muista häivytellä taaksepäin hiusrajaan asti, voi sen ja hiusrajan väliin jäävä valkoinen raita hieman pilata illuusiota.

Harmikseni kamerani on hieman kehno toistamaan värejä, joten varjostukset ovat hieman kadonneet oikeanpuoleisesta kuvasta. Pieni ero noissa kuitenkin näkyy. (Senkin lisäksi, että oikealla oleva kuva näyttää hieman lämpimämmältä vasempaan verrattuna hankalasta kamerastani johtuen…) Vasemmalla olevassa kuvassa on siis pelkkä meikkipohja ja oikealla varjostukset poskilla, leukaperissä, nenän sivuilla sekä hiusrajassa. Kevyt varjostus antaa kasvoille muotoa ja sopii ihan arkeenkin, kun varjostukset tosiaan ovat kevyet. Et osaa kuvia vertaillessa sanoa, mikä on erilaista, mutta oikean puoleisessa kuvassa piirteet tulevat silti selkeämmin esiin.

Mielestäni varjostukset poskilla kaipaavat aina kaverikseen poskipunan. Jos jotain häivytetään taustalle, täytyy jotain myös tuoda esiin.

Varjostuksen päälle poskiluuta pitkin poskipunaa ja halutessaan poskipunan yläpuolelle voi vielä sipaista hieman highlighteria.

Lopputulos on, että kasvoilla on muotoa ja väriä, mutta ne eivät näytä siltä, että niille olisi lätkitty useita eri tuotteita. Suomeksi ne siis heräsivät eloon, mutta lopputulos on luonnollinen.

Ja kun väriä on sopivasti suhteessa oman ihon sävyyn, voivat varjostukset tosiaan näyttää luonnollisilta myös kirkkaassa päivänpaisteessa. Siksi en niinkään sanoisi, että minä varjostaisin kasvojani NYX:in Taupella,sillä minä ennemminkin käytän sitä vain apuna tuomassa kolmiulotteisuutta ja muotoja.

Itse tuotteesta vielä sen verran, että mielestäni tässä ovat hinta ja laatu varsin hyvin kohdallaan. Hintaa tällä on noin neljä euroa ostopaikasta riippuen (itse ostin eBaysta, mutta tätä myyvät myös mm. Cherry Culture ja Nonpareil Boutique).

Tuote häivyttyy iholla todella kauniisti, joten se sopii niin vaaleammille kuin hieman tummemmillekin ihoille.

Kuvassa sama tuote käteni iholla kolmena eri versiona. Sävyn tummuus ja voimakkuus riippuu tosiaan ihan vaan annostelusta.

Lopuksi vielä loistava kuva auttamaan varjostuksien ja korostuksien saamista sopiville paikoille:

Millä tuotteilla te muotoilette kasvojanne vai muotoiletteko ylipäätänsäkään millään?

18 kommenttia artikkeliin ”NYX Taupe (vihdoin…)”

 1. Moikka,
  Upea tulos kyllä tuli!!!
  Voisitko kertoa mielipiteesi kosteusvoiteen levittämisestä kaulan iholle? muistan lukeneeni jostain lehdestä että se pitäisi levittää ylhäältä alaspäin, siis leuasta rintäkehää kohti.
  Mielestäni olisi loogisempaa tehdä se toisin päin jos ei halua ihon venyvän ja veltostuvan eli alhaalta ylöspäin.
  Vai onkohan sillä oikeasti sen suurempaa merkitystä?

  T:Juuli

 2. Juuli: Alhaalta ylöspäin on oikea suunta, eli ettei ihoa venytetä alaspäin. Tosiasiassa voide tulisi kuitenkin levittää niin hellävaraisesti, ettei iho veny mihinkään suuntaan, jolloin levityssuunnalla ei ole oikeastaan liiemmin merkitystä. 🙂

 3. Kiitos tästä! Olen jo pitkään pähkäillyt varjostusta, kun siitä aina puhutaan mutta missään ei ole oikein kunnon ohjeita siihen miten ja millaisilla tuotteilla se kannattaa tehdä, kun Suomessa on pääasiassa myynnissä vain noita aurinkopuutereita. Minkälaista sivellintä tuohon kannattaa käyttää?

 4. Moikka!

  Tilasin joku aika sitten baremineralsin aloituspakkauksen ja olen nyt ahkerasti harjoitellut sen käyttöä. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, että poskeni ja nenäni (suurentuneet ihohuokoset ja mustapäät) sekä tummat silmänaluset vaativat enemmän peittoa kuin muut ihoalueet. Siksi lopputulos meikin levittämisen jälkeen on usein se, että posket ja nenä näyttää siltä, kuin olisin ladannut useamman kerroksen puuteria ja muu iho sitten siltä, miltä sen kai kuuluisikin näyttää mineraalimeikin jälkeen. Lisäksi peittävyys ei ole ollut mielestäni tarpeeksi hyvä.

  Laitan pohjaa kaksi kerrosta ja päälle yhden kerroksen mineral veiliä. Silmänalusiin laitan yhden kerroksen pohjaa ja yhden kerroksen Bisquitia. Silmänaluseni ovat melko kuivaa sorttia ja tuntuu, että mineraalipohja vain korostaa kuivuutta..

  Osaatko yhtään sanoa, että mitä teen väärin? En nimittäin suostu uskomaan, että mineraalipohja ei vain sovi minulle, jos kerta jopa aknestaihosta kärsivät sitä hehkuttavat!

  Kiitos paljon jo etukäteen vastauksesta! Blogisi on ehdoton suosikkini ja suuri apu tällaiselle kosmetiikkatumpelolle! 😉

 5. Hei Virve !

  Sain juuri tänään lääkäriltä määräyksen Isotretinoin-kuuriin, ja ajattelin, että voisit auttaa (luultavasti) edessä olevien ihon kuivuusongelmien kanssa.
  Tiedätkö mitään hyvälaatuista marketeissa myytävää kosteusvoidetta, joka sopisi kuurin aikana käytettäväksi, vai turvaudunko vaan ihan Bepantheniin ? Kiitos paljon avusta jo etukäteen!

 6. Tää on ihan äärettömän tyhmä kysymys, mutta miten pohjustajan kanssa toimitaan? Siis ku mä käytän mineraalipuuteria niin laitetaanko pohjustaja ennen m-puuteria vai sen jälkeen? Vai käytetäänkö pelkästään pohjustajaa?

 7. Minulla ei varsinaisesti ole sen kummempaa kommenttia tähän postaukseen, mutta minun on ihan pakko kertoa että olen niin koukussa blogiisi ja ihastuttavan myönteiseen tyyliisi että haluaisin ihan oikeasti kaikki blogipostauksesi äänikirjamuodossa, että voisin ahmia hyväntuulisia entryjäsi internetin ulkopuolellakin! 🙂

 8. Hmm, osaisitko suositella jotakin vastaavaan tuotetta kasvojen mutoiluun, jota ei tarvis tilata netistä? 🙂 Ja mieluusti kohtuuhintainen. Itsekään en tykkää oransseista aurinkopuutereista – eivät näytä hyvältä mun viileällä ja vaalealla naamalla, joka ei rusketu yhtään.

 9. Käytän varjostuksiin/muotoiluun tällä hetkellä yhtä harhaostosta eli aavistuksen liian tummaa meikkivoidetta. Kun se loppuu, käytän varmaan taas Signature Mineralsin Gran Mariner-bronzeria. Se on neutraalin värinen, huomaamaton ja juuri sopiva tällaiselle kalpeanaamalle.

 10. Mä käytän kasvojen muotoilussa melkeinpä pelkästään poskipunaa. Riippuu tietty poskipunan sävystä vähän 🙂 Harvemmin jaksan alkaa leikkimään varjostuksilla tai korostuksilla vaikka kumpiakin tuotteita varastoista löytyisi. Oikeastaan noita käytän lähinnä vain jos oikein juhlimaan lähden, arkena pärjään pelkällä poskipunalla 🙂

 11. eeva: Poskipunasivellintä jopa hieman pienempikin on melko passeli. 🙂

  Tiinu: Kun kerrokset ovat tarpeeksi ohuita, tulee kyllä peittävää jälkeä, mutta eroa enemmän ja vähemmän peitetyn alueen välillä ei näe. Itse laitan kaksi kerrosta koko kasvoille, kun tahdon kevyttä jälkeä ja useamman sitten, kun tahdon peittävempää. Oletko lukenut nämä vinkit:
  http://ostolakossa.blogspot.com/2010/04/vinkkeja-baremineralsin-pohjan.html ?

  Anonyymi: Ihon tilasta (epäpuhtauksien määrästä) riippuen suosittelen kääntymään apteekin perusvoiteiden puoleen, jos hinnassa tahtoo säästää. Lätki öisin niin rasvaista, kun iho sietää. 🙂

  Tuutikki: Luomivärinpohjustaja aina ensin pohjalle ja meikki sen päälle. Riippuu ihan pohjustajasta, tarvitseeko sen päälle laittaa puuteria. Esimerkiksi Lumene vaatii päälle puuterin, mutta Urban Decay riittää ihan yksinään. 🙂

  Anonyymi: Kiitos, sait todella hyvälle mielelle kommentillasi. 🙂

  am: Valitettavasti Suomessa ei oikein ole myynnissä tällaisia. :/ Jos nyt jotain pitää suositella, niin Lumenen aurinkopuuterin sävyä 1 voi käyttää, mutta sekin on silti hieman lämpimempi. Make up foreverin Sculpting kitiä olen myös kuullut kehuttavan, mutta hintaa on sitten roimasti enemmän eikä sitäkään kaikkialta Suomesta saa. :/

  Lou: 🙂

  Terhen: Arkena menen itsekin yleensä pelkällä poskipunalla, joskus vähän korostusta myös, jotta saisin noita korostustuotteita kulumaan… 🙂

 12. BTW, kun tuolla ylhäällä on "Lista meikeistäni" ja "Lista kasvojenhoitotuotteista" niin onko siinä sinun kaikki hoitotuotteesi?? Vai miten tuntui niin vähäisen oloiselta, siis jos vertaa siihen mitä on nähnyt kuvissa kun kaikki on kasattu siihen! :O

 13. En ole ikinä käyttänyt poskipunaa tai aurinkopuuteria, enkä oikein uskalla opetellakaan kun pelkään mokaavani ja näyttäväni lähinnä naurettavalta (näitä poskipuna/aurinkopuuteri katastrofeja kun näkyy valitettavan usein). :/ Ja kun omistan myös couperosaihon niin tuntuu "hullulta" lisätä punaa kun yritän sitä peitevoiteella peitellä. 😀

 14. Anonyymi: Vähäisyys johtuu siitä, että listat hius- ja vartalotuotteistani puuttuvat vielä kuten muuten kynsilakkalistakin. 🙂

 15. Virve kulta, mikä on poskipuu?

  "Sitten vaan kalailmettä peliin ja poskipuiden alapuolta etsimään."

  😀

 16. Mä käytän varjotuksissa Make Up Storen meikkipuuteria. Myyjä sanoi että he käyttävät niitä ja yhdessä etsittiin sopiva sävy. Annettiin myös opastusta ihan kädestä pitäen ja samalla reissulla osti saman merkin varjostussiveltimen.

  Tosin vaikka myyjän kanssa etsittiin sopiva sävy, niin mielestäni se on liian oranssi. Pakkauksessa näyttää täydelliseltä, mutta iholla oranssisuus korostuu. Kai. Tai sitten olen vainoharhainen 😀 Yksi kaverikin joka on ammatiltaan meikkaaja-maskeeraja sanoi että oikein hyvän värinen varjostustuote. Joten ehkä kuvittelen omiani 😀

 17. Anonyymi: Mitä ihmettä, eikö sinulla ole poskipuita? 😉

  Veleria: MUS:in meikkipuuterin tummin (vai oliko nyt toiseksi tummin=) sävy on myös tosiaan melko hyvä ja olen sitä itsekin myynyt joskus varjostuksiin paremman puutteessa. MUS:in pohjissa vaan on se ikävä juttu, että moni niistä tummuu iholla yllättävästi. :/

Kommentointi on suljettu.