L’Oreal Infallible Total Cover -peitevoidepaletti: Voiko silmänalusia kirkastaa liilalla sävyllä?

*Sis. mainoslinkin

Minusta on ollut kiinnostavaa seurata, kuinka ammattilaismaiseen suntaan Maija Meikäläisten (ja nykyään myös Tero Teikäläisten) meikkipussien sisältö on viimeisen vuosikymmenen aikana mennyt.

The Balm The Manizer Sisters

Vuonna 2007 oli vielä melko harvinaista esimerkiksi, että kukaan asiakas tuli kysymään minulta kosmetiikkamyyjänä työskennellessäni korostuspuuteria ja jos tulikin, ei sitä ollut hänelle myydä – paitsi pikkujoulujen aikaan, jos asiakas oli valmis maksamaan selektiivisen kosmetiikkamerkin kausituotteesta hieman enemmän.

Puuterimaisia kulmavärejä ei löytynyt oikein muilta merkeiltä kuin Make Up Storelta ja saman merkin pyöreä, kolmea sävyä yhdistävä peiteainepaletti oli kosmetiikkaosastolla ainoa laatuaan. Harva edes halusi ostaa kerralla useampaa sävyjä ja mitä vähemmän tuotteita ja vaiheita meikkiin kuului niin sitä parempi. Se, että meikkituotteiden alle suositeltiin lisäämään pohjustustuotteita oli sekin jo monista melkoista panostamista ja varjostamisesta puhuttiin lähinnä tarkoittaen aurinkopuuterin suurpiirteistä lätkimistä pitkin kasvoja.

Infallible Mattifying Base Primer

Tervetuloa vuoteen 2017. Nyt melkein jokaisen peruspirkon meikkipussista löytyy meikinpohjustajaa, pari erilaista kulmatuotetta, useita erilaisia korostus- ja varjostustuotteita sekä peiteainepaletteja. Nykyään yhä useampi on valmis käyttämään useampaa meikkituotetta arkimeikissäänkin saadakseen haluamansa lopputuloksen.

Tämä kuluttajien ammatilaistuminen näkyy tietysti myös kosmetiikkamerkkien tarjonnassa. Esimerkiksi yhä useampi merkki on ottanut valikoimaansa peiteainepaletin, jota voisi kutsua jo melko ammattilaismaiseksi tuotteeksi. Katsokaapa vaikka tätä uutta blogikokeiluun juuri saamaani L’Oréalin Infallible Total Cover -peitevoidepalettia:

L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Paletti sisältää viisi sävyä, joista kolme on tarkoitettu ihovirheiden peittämiseen ja kaksi sävyvirheiden neutralisointiin.

L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Olin aluksi varsin innoissani paletista, sillä se vaikutti todella näppärältä tuotteelta. Peiteainesävyjä voi käyttää iholla yksinään tai meikkivoiteen päällä ja halutessaan sekoitella keskenään sopivan vivahteen luomiseksi. Niistä kaksi näytti sen verran tummilta, että vaalealla iholla ajattelin niiden jopa menevän varjostussävyistä.

L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Liila ja vihreä sävy puolestaan ovat sen verran runsaspigmenttisiä, että niiden päälle suositellaan aina levittäämään vielä beigeä peiteainetta optimaalisen lopputuloksen luomiseksi.

L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Sävyt ovat tosiaan melko intensiivisiä ja peiteainesävyt jopa hieman tummia tällaiselle vaalealle hipiälle, mutta otin paletin silti uteliaana kokeiluun. Olin aluksi kovin innoissani siitä, että sen pohjalle oli liimattu ohjeet jokaisen sävyn käyttöä varten. On mukavaa, ettei vain oleteta, että jokainen käyttäjä on nykyään meikkimestari ja tietää heti, mihin tarkoitukseen mikäkin sävy on tarkoitettu.

L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Paletin ohjeita katsellessa minuun iski kuitenkin pieni hämmennys. Kolmen peiteaineen käyttötarkoitus ihovirheiden peittämisessä oli selkeä juttu ja vihreä sävy on tunnettu kyvystään neutralisoida punoitusta, mutta siis anteeksi miksi liilan kohdalla lukee sen sopivan tummille silmänausille ja verisuonille? Liilaa on tunnetusti käytetty kirkastamassa sameaa ihoa ja varsinkin hieman eteläeurooppalaisemmilla ihonsävyillä se sopii siihen loistavasti. En ollut kuitenkaan koskaan kuullut, että liilaa laitettaisiin jo valmiiksi sinertäville silmänalusille. Mitä ihmettä?

L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Katsoin L’Oréalin omia YouTube-videoita, ja kaikilla näkemilläni videoilla liilaa käytettiin esimerkiksi otsalla ja poskipäillä kirkastamassa ihoa, mutta ei koskaan silmänalusilla. Höh, olisin halunnut nähdä, kuinka sillä kirkastetaan silmänalusia.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ztBaZfjIPYU]

Avasin heti kuuman linjan kosmetiikasta bloggaaviin kollegoihini pyytäen heiltä apua asian selvennykseen. Moni oli ihan yhtä ulalla asiasta kuin minäkin ja joku totesi, että L’Oréalin lehdistötiedotteessa sävystä puhuttiin vain ihoa kirkastavana. Sitten joku kertoi oppineensä YouTubesta, että vaalealla iholla, jolla ei ole kovin tummat silmänaluset voi tosiaankin käyttää liilaa sävyä tuomassa kirkastusta. Toinen totesi puolestaan fiksusti, etteivät kaikkien tummat silmänaluset ole sinertävät ja toisilla niiden tummuus voi olla harmahtavaa tai johtua pigmenttiläiskistä. Jep, tässä piti taas osata nähdä hieman omaa napaansa pidemmälle, mikä tuottaa joskus haastetta.

L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Mieleni oli taas avarrettu kiitos fiksujen kollegoideni ja olin välittömästi utelias laittamaan niin liilan sävyn testiin omilla silmänalusillani kuin kokeilemaan palettia ihan muutenkin.

Loreal Paris Infallible Total Cover Palette

Kun kerran ohjeistamisen makuun päästään, niin minusta olisi ollut hyvä, jos pakkauksessa olisi kerrottu, että neutralisointisävyjä käytetään meikkivoiteen ala – se kun ei välttämättä ole kaikille itsestäänselvää. Itse vedin kasvoille heti melkoisen clown contourin paletin sävyillä ja aloin sitten häivytellä  niitä iholle.

Loreal Paris Infallible Total Cover Palette

Sävyt voimivat varsin hyvin ja liila sävy todellakin kirkasti ihoa.

Loreal Paris Infallible Total Cover Palette

Omilla silmänalusillani se ei tosin ollut paras sävy, sillä ne ovat jo valmiiksi sen verran sinertävän tummat, mutta esimerkiksi pisamieni päällä liila sävy toi todella mukavaa heleytystä – moni tavallinen peiteaine kun vain tekee niistä harmahtavan näköiset.

Loreal Paris Infallible Total Cover Palette

Lisäsin peiteaineen päälle vielä meikkivoiteen ja pohja näytti varsin hyvältä. Paletti auttoi todellakin neutralisoimaan punoitusta ja kirkasti ihoani. Varsinaisista peiteainesävyistä käytin ihollani vain paletin vaaleinta sävyä, joka sulautui kasvoilleni loppujen lopuksi hyvin.

Loreal Paris Infallible Total Cover Palette

Kiinnitin meikkipohjani tavalliseen tapaan lopuksi puuterilla ja kauhistelin mielessäni etukäteen, tekisikö moinen määrä meikkipohjaa ihostani  kamalan pakkeloidun näköisen. Hämmentävää kyllä ihoni ei näyttänyt mielestäni yhtään sen pakkeloidummalta kuin normaalistikaan siitäkään huolimatta, että olin hieronut sen täyteen peite- ja neutralisointituotteita meikkivoiteen ja puuterin lisäksi.

L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Tykästyin L’Oréalin uuteen palettiin ja yllätyksekseni varsinkin sen liila sävy taitaa jopa päätyä jatkossa useinkin kasvoilleni kirkastamaan ihoani. Paletin tuotteissa oli kaikissa todella hyvin pigmenttiä, ne levittyivät iholle hyvin ja myös pysyivät hyvin, joten eihän tätä voi kuin kehua.

*L’Oreal Paris Infallible Total Cover -peiteainepaletti löytyy myynnistä Elevenin verkkokaupasta täältä.

L'Oréal Paris Infaillible Total Cover

Onko joku muu jo tutustunut L’Oréal Infallible Total Cover -peiteainepalettiin?

11 kommenttia artikkeliin ”L’Oreal Infallible Total Cover -peitevoidepaletti: Voiko silmänalusia kirkastaa liilalla sävyllä?”

 1. Mitä mieltä oot tosta Cailapin siveltimestä? Omasta mielestä ihan kuraa, tosi jäykkä ja KOVA. Iso pettymys, sillä enne oon tykänny Cailapin siveltimistä, joskin hinta-laatusuhde ei kohtaa. Ostin tämän jälkeen Essencen siveltimen väliaikaratkasuks ja se jäi meikkipussiin pysyvästi 🙂

  Vastaa
  • Minusta tuo on ollut hyvä perussivellin juuri tällaisille kiinteille voidemaisille tuotteille. Pehmeämpiä harjaksia käytän puolestaan juoksevampien peiteaineiden kanssa. 🙂

   Vastaa
 2. Jännä miten jotkut ihmettelevät tuota lilan sävyn käyttämistä silmän alla. Itse otin käyttöön pari vuotta sitten kun ensimmäisen lilan peiteaineen löysin, niin käytettäväksi tummille silmänalusilleni. Hehkuttanut sitä kavereillekin miten hyvin se toimii (ainakin minulla) . Toki siihen päälle beigeä peiteainetta ja voilá, silmänaluset kirkastuu hetkessä 😉 Mutta nyt ymmärsin miksi joillekin se toimii ja toisille ei ollenkaan. Itselläni on varmaan silmänaluset enemmän harmaan tummat kuin siniset.

  Vastaa
 3. Itse en ole vielä kerinnyt tätä testaamaan mutta viikonloppuna olisi suunnitelmissa. Odotan paljon mitä tämä tekee mun couperosalle, toivon, että saa sen piiloon 🙂

  Vastaa
 4. Mulla on ollut tarkoitus ostaa tämä paletti, olipa kiva lukea siitä nyt kokemuksia. 🙂 Itse olen kiinnostunut siitä, jaksaako tämän paletin sävyt yhdessä meikkivoiteen kanssa peittämään poskessani olevan verisuonenpurkauman. Oon nimittäin tähän kokeillut vaikka mitä tuotteita ja parhaaksi on osoittautunut ihan mineraalipuuteri monena kerroksena tämän läiskän päällä.

  Vastaa
 5. Mielenkiintoinen tuote, kiitos perusteellisesta esittelystä! Tuo liila olisi kyllä hämmentänyt minuakin. Kiva kuulla että tuote ei tuonut pakkeloitua fiilistä. Minulla on ollut vuosia luottotuotteina Lumenen punaisen peittäjä ja Make Up Storen joku (olisikohan se oikeasti joku korostamiseen ja kirkastamiseen tarkoitettu, mutta toimii erinomaisesti tummilla silmänalusilla), mutta tuo Lorealkin kuulosti kyllä kokeilun arvoiselta. 😉

  Vastaa
 6. Tämä liilajuttu oli kyllä hämmentävä ja olin itsekin sen aluksi tyrmäämässä täysin 😀 Itellä kyllä taittaa omat pandat niin siniseen, ettei luultavasti toimisi mulla ^_^

  Vastaa
 7. Täällä on yksi pandakarhu joka on kokeillut ihan kaikki peiteaineet. Aina jää ne tummat varjot silti näkyviin (ja yleensä peiteaineet juonteissa). Sitten löytyi Beccan kirkastava peitevoide Sephorasta ja meikkaukseni nousi aivan uudelle tasolle. Hankkikaa se hetimiten jos ette saa rinkuloita piiloon! Se on käsittämättömän hyvä!

  Vastaa

Jätä kommentti