Kahdenlaisia huulipunaihmisiä

Sanoisin, että kärjistetysti ilmaistuna on olemassa kahdenlaisia huulipunaihmisiä.

Sleek Lip VIP

On niitä, jotka kokevat voimakkaan sävyisen huulipunan tuovan itsevarmuutta ja paremman olon. Kun he katsovat peiliin ja näkevät sieltä hieman väsähtäneen tyypin, sipaisevat he huulille hieman kirkkaampaa sävyä kokien olevansa taas elossa. Kirkas huulipuna voi jopa tuoda varmemman olon – ehkä jopa hieman flirttailevankin. He eivät arastele huulipunan mahdollisesti keräävän katseita ja usein jopa kohteliaisuuksia. He tietävät sen olevan vain merkki siitä, että se saa heidän säteilemään.

Sleek Lip VIP

Sitten on niitä, joista jo koko ajastuskin vahvan sävyisestä punasta tuntuu vaivaannuttavalta. He kokevat, että jokainen vastaantulija varmasti tuijottaa nimenomaan heidän huuliaan ja miettii, että ohhoh, onpas siinä sävyä. Vetäistyään huulipunaa he huomaavat miettivänsä yhä uudelleen ja uudelleen, onko se levinnyt ja pyyhkivänsä vaivihkaa hampataan kielellään varmistaakseen, ettei niissä ole punaa. Heille voimakas sävy ei todellakaan tuo itsevarmuutta tai säteilevää oloa. Ja auta armias, jos joku tuttu mainitsisi voimakkaasta huulimeikistä jotakin… hän varmasti tarkoitti kommenttinsa ihan vaan naljailuna!

Sleek Lip VIP

Sanoisin itse olevani lähempänä ensimmäistä ihmistyyppiä. Jos olen nukkunut yöni huonosti tai aamulla tulee kiire lähteä töihin enkä ehdi meikata kunnolla, turvaudun lähes aina voimakkaan sävyiseen huulipunaan. Jos ilta on mennyt myöhäiseksi ja joku saattaisi aamulla epäillä, etten ehkä olisi täysin fresheimilläni (näin saattoi laivatyössä ainakin joskus käydä…), vedän aina reippaasti punaista huulipunaa, sillä se on useimmille ihmisille automaattinen merkki siitä, että henkilö on huoliteltu ja skarpissa kunnossa (ellei puna ole sitten levähtäneenä pitkin nassua…). Minulle voimakkaan sävyinen huulimeikki on siis täydellinen huijauskeino.

Minulle kirkkaan sävyinen huulimeikki antaa myös itsevarmuutta. Se tekee lookista hetkessä huolitellun ja naisellisen näköisen sekä samalla myös rohkean ja varman, joten en voi kuin kantaa sitä itsevarmuudella. Tosin nyt kolmea kymppiä lähestyessäni olen huomannut, että huulimeikkini alkaa kaipaamaan rajausta pysyäkseen huolitellun näköisenä ja tuulisina päivinä saa todellakin toivoa, etteivät hiukset tartu huulimeikkiin ja levitä poskille hassuja vauhtiviivoja, mutta nämä ongelmat poissulkiessa pirteän huulimeikin kantaminen tuo elämääni vain positiivisia ajatuksia.

Rakastan perinteisiä punaisen ja vahvan vadelman sävyjä, mutta violetit ja erikoisemmat sävyt eivät ole minun juttuni – niissä minulla puolestaan on vaivautunut olo. Haluaisin muistaa käyttää enemmänkin kirkkaita huulimeikkisävyjä ja olla ainakin ajatuksissani se tyylikäs pariisitar, jolla on aina huolella punatut ja rajatut huulet. Lähden usein töihin vahvalla huulimeikillä, jonka sitten syön aamiaiseni mukana pois ja jota en muista lisätä. Tässä asiassa voisin yrittää tsempata hieman. Kirkas huulipuna kun on niin helppo keino herättää kasvot eloon.

Sleek Lip VIP
Oletteko te selkeästi jompaa kumpaa huulipunatyyppiä vai jotain niiden väliltä?

Huulilla on kokeiluun saatu Sleek Lip VIP Semi Matte Lipstick sävyttä Hot Tottie.

12 kommenttia artikkeliin ”Kahdenlaisia huulipunaihmisiä”

 1. Mä panostan ennemmin silmiin, koska huulissa tuntuu että katsi kohdistuu huuliin, ja mitä pahinta, hampaisiin. Vielä kun alahampaita on vaikea saada valkoiseksi, vaikka en polta, enkä juo kahvia tai viiniä, enkä kyllä limujakaan mitenkään erityisen paljoa. Enkä sen puoleen teetäkään. Olisi kyllä kiva oppia/kokeilla vahvaa huulimeikkiä. Jos sitten osaisi tehdä hillitymmän silmämeikin.

 2. OI mistä näitä huulipunia olisi mahdollista ostaa? Tuo sävy on juuri sitä mitä olen jo syksystä asti koittanut metsästää!

 3. Ehdottomasti huulipunatyyppiä, koska huulet punattuna olo tuntuu pirteältä ja huolitellulta! Minulla huulipunan käyttö jakautuu joko ihan punaiseen/kunnon pinkkiin tai päinvastoin ihan nudeen. Huulteni oma väri, joka on hyvin kylmään taittava saa tosi vaalean ihoni näyttämään valjulta, joten kaipaan joka päivä huulilleni jotain! Varma suosikki minulla on jo vuosien ajan ollut Dior Rouge värissä 28 🙂

 4. Mä oon niin tuota jälkimmäistä! Mulla on niin hankala olo, jos huulissa on huulipunaa, en voi olla rennosti kun pelkään liikuttaa huulia ettei huulipuna vain leviä tai tahri hampaita 😀 Tykkään myös hieroa huuliani toisiaan vasten usein ja sekös levittää myös huulipunan huulten ympärille.. Syömisen jälkeen pitäisi myös päästä korjailemaan huulimeikkiä ja muutenkin vilkuilla koko ajan että se on siistin näköinen, en pysty 😀 Olen sairaalassa töissä joten töissä en oikein voikaan käyttää huulipunaa tai vaikka käyttäisin niin se näyttäisi vähän typerältä. Käytän siis huulirasvoja (sävytettyjä myös) ja nudenvärisiä huulikiiltoja, ne on mun juttu 🙂 (Uusin ostokseni on muuten Nyxin Butter gloss sävyssä Tiramisu, täydellisyyttä!)

 5. En käytä normaalisti arjessa mitään silmämeikkiä (tummat kulmat ja ripset luonnostaan), joten jos jotain laitan niin huulipunaa tai huulikiiltoa. Ja jos jotain ostan heräteostoksena niin huulipunia ne taitaa useimmiten olla.

 6. Huulipunatyyppiä. Ilman huulipunaa tuntuu että on vain puoliksi meikannut. Värin valitsen aina aamulla fiiliksen mukaan.
  Alkanut tulla jo huulipunahamsterin oireita meikkipussin pullistellessa 🙂

 7. Minulla on kokemusta molemmista. Nuorempana en voinut kuvitellakkaan käyttäväni kirkkaan värisiä huulipunia. Minulla on aika punaiset huulet luonnostaankin ja vaalensin niitä ennen meikkivoiteella tai peitepuikolla. Mutta nykyään rakastan huulipunia ja varsinkin kirkkaan punainen huulipuna saa olon heti pirteämmäksi ja yleisilmeen huolitellumman näköiseksi.

 8. Olin ennen just tota tokaa tyyppiä eli huulipuna sai mut aina tuntemaan itseni jotenkin epävarmaksi ja että olen jotenkin liikaa tälläytynyt/yritän liikaa. Sitten päätin että minähän muuten haluan käyttää huulipunaa ja olla itsevarma sen kanssa ja marssin ostamaan kirkkaan punan ja päätin laittaa sitä päivittäin kunnes olo on muuttunut. Jo viikon kuluttua alkoi tuntua että olo oli huomattavasti itsevarmempi punan kanssa kuin ilman ja naama näytti valjulta ilman 😀 eli tässä kuten monessa muussakin (itsevarmuuteen liittyvässä) asiassa toimii semmonen ”fake it until you make it” -mentaliteetti aika hyvin. Nyt huulipunan käyttö on ihana naisellinen päivittäisrituaali!

 9. Iiii rakastan huulipunia! Käytän kirkkaita värejä huulilla aina kun voin, ja etenkin laventelit ja violetit on olleet mieleeni viime aikoina. Vaikka niiden ei ees ”pitäisi” sopia mulle 🙂

 10. Ehdottomasti ensimmäistä tyyppiä! Jos meikkaan muuten, mutta jätän huulipunan laittamatta, tuntuu olo vähän väsyneeltä ja tylsältä. Huulet myös alkavat tuntua kuivilta todella helposti ilman punaa, sillä meikatessa niille lipsahtaneet meikkivoiteet ja puuterit kuivattavat, ilman päällä olevaa kosteutusta. Varsinkin kirkkaat pinkit on mun lemppareita!

 11. Ehdottomasti huulipuna, en ikinä voi olla ilman huulipunaa missään tilanteessa, ilman silmämeikkiä olen useinkin.Ilman huulipunaa näytän aivan kuolleelta.Olen myös sairaalassa töissä ja olen kyllä aina käyttänyt huulipunaa töissä, vähän neutraalimpia sävyjä vaan kuin vapaalla.

Kommentointi on suljettu.