”Se on se hullu kosmetiikkahörhö!” – Ostolakossa täyttää 8 vuotta!

Blogini täyttää tänään kahdeksan vuotta, mikä on varsin kiitettävä ikä alati elävässä blogimaailmassa. Vähän kuin olisi selvinnyt jo 80-vuotiaaksi asti ihan tosielämässä välttyen kaikilta niiltä kohtalokkailta ennusteilta, jotka ihmiselämän tilastojen mukaan todennäköisesti sitä ennen jossakin vaiheessa usein onnistuvat päättämään.

Kun blogi on elänyt aktiivisesti päivittyvää verkkoelämäänsä kahdeksan vuotta eivät sen luetuimpia postauksia enää välttämättä ole ne uusimmat. Monet vanhemmat postaukset saattavatkin elää ihan omaa virtuaalielämäänsä ja aina välillä suorastaan hämmennyn huomatessani kun tuohon blogini tietokoneella luettaessa oikealla näkyvään sivupalkkiin kohoaa ajoittain luetumpien listalle joku ikivanha postaus, joka vieläkin yllätyksekseni jaksaa kiinnostaa ihmisiä.

Ostolakossa 8 vuotta

Kahdeksaan blogivuoteen mahtuu paljon enkä ala nyt pitämään vuosittaisia puheita siitä, kuinka olette seuranneet läpi vuosien kasvuani ihmisenä tai muuta diipadapaa taas. Sen sijaan halusin listata ne kahdeksan suosituinta postausta, jotka yhä edelleen keräävät oikeastaan päivittäin lisää lukijoita. Google Analytics kertoo kahdeksaan blogivuoteen mahtuneen noin 9 miljoonaa känytikertaa blogissani, joten onhan se varsin mielenkiintoista tietää, mikä ihmisiä ihan oikeasti kiinnostaa eniten.

Tässä siis kuluneen kahdeksan blogivuoden luetuimmat postaukset:

NeuLash ostolakossa

1. Se TOIMIVA ripsenkasvattaja

Löysin vuonna 2011 NeuLash-ripsenkasvattajan, joka kasvatti ripseni mielettömiin mittoihin. Sitä koskevasta postauksesta onkin tullut koko blogihistoriani luetuin postaus enkä toisaalta ihmettele, sillä tottakai moni haluaa lukea toimivasta ripsenkasvattajasta. Ehdin jo hetken parkua kyseisen ripsenkasvattajan alkuperäisen version valmistuksen lopettamista, mutta onneksi olen löytänyt sen tilalle toisen toimivan ripsiseerumin eli LiLashin.

bareMinerals Ostolakossa

2. THE Mineraalimeikki

Tämä bareMinerals-huumassa kirjoitettu blogipostaus jaksaa hymyilyttää minua. Se on piiitkä postaus, joka hehkuttaa mineraalimeikkipohjan maasta taivaisiin ja kirjoitettu jo vuonna 2009  kun en vielä näyttänyt blogissa kasvojani tai edes kertonut nimeäni. Postauksen pikkuriikkiset kuvat on editoitu hienosti Paintilla ja vaikka tekstiä on todella paljon, on postaus kerännyt silti lähes sata kommenttia ja sitä todellakin luettiin paljon ja luetaan näköjään vieläkin. Noh, ainakin siitä välittyy se ihan aito innostus asiaan!

eroon finneistä ostolakossa

3. Finnin taltuttamisen 1-2-3

Vinkit siitä, kuinka finneistä pääsee parhaalla tavalla eroon eivät näköjään koskaan vanhene ja yhä edelleen tätä postausta luetaan päivittäin. Postaus pitää kyllä sisällään edelleen allekirjoittamiani vinkkejä, vaikka kaikkia siinä mainittuja tuotteita ei enää kohta 7 vuotta sen kirjoittamisen jälkeen olekaan enää myynnissä. Postauksessa on myös jälleen hehkutettu bareMineralsia, johon olin tosiaan tuossa vaiheessa aivan hulluna.

Virve 23 vuotta

4. Ihon sävyn määritys

Näin tammikuussa 2017 tätä postausta kirjoittaessani näen jälleen, että tämä ihon sävyn määrittelyä käsittelevä postaus keikkuu taas blogini tällä hetkellä luetuimpien postausten joukossa ja on keikkinut siellä jo pitkään aika ajoittain – siitä huolimatta, että se on kirjoitettu jo vuonna 2010.  Mukavaa siis huomata, että postaus on kiinnostanut ja kiinnostaa yhä edelleen monia ja ilmeisesti siitä on hyötyä. Jos oma ihon pohjasävy on siis edelleen epäselvä, niin tuo postaus kannattaa luea – minusta sen avulla on ainakin varsin helppoa löytää oman ihonsa pohjasävy. Bonuksena postauksesta löytyy symppis kuva 23-vuotiaasta Virvestä.

Silk Fiber Lash

5. Jösses, mitkä ripset! Yksi tällainen teillekin!

Runsaat ripset tosiaan jaksavat kiinnostaa. Kaksivaiheista Silk Fiber Lash -ripsiväriä käsitellyt postaukseni on ollut kaikkein luetuin ripsiväripostaukseni. Postauksessa arvottiin kyseinen ripsiväri ja arvonta innosti monia niin kovasti, että siihen yritettiin osallistua vielä jopa vuosi sen sulkeutumisen jälkeenkin kunnes vihdoin suljin postauksen kommentoinnin…

Kiharat yöllä

6. Upeat kiharat yhdessä yössä ilman lämpöä

Olin kokonaan itse jo unohtanut tämän kätevän kiharrusniksin kunnes taas vähän aikaa sitten huomasin postauksen yhtenä päivänä nousseen jälleen tällä hetkellä suosituimpien postausteni listalle ja verestin sillä itsekin muistiani. Kokeilin tätä ihanaa yöllistä kiharatemppua vähän aikaa sitten ja hyvinhän se toimii edelleen. Tämä postauks kannattaa siis lukea, jos olet yhtä aamu-uninen kuin tämä bloggaaja ja haluat herätä aamulla upeilla hiuksilla, mutta et ole valmis näkemään niiden valmistelussa illallakaan suuremmin vaivaa.

Ostolakossa ripsienpidennykset

7. Afterlife aka elämää ripsienpidennysten jälkeen

Pidin vuonna 2011 lähes vuoden ajan ripsienpidennyksiä, mutta luovuin niistä sitten lopulta ja moni oli kiinnostunut kuulemaan, miksi luovuin niistä, miten ne vaikuttivat omien ripsieni kuntoon ja ja muutenkin kuulemaan ripsienpidennyksistä luopumiseen liittyvistä asioista. Tämä postaus on melko kompakti, joten on jopa hieman hassua, että se kerää yhä edelleen päivittäin lukijoita. Myös tämä ripsienpidennysten hankkimiseen liittynyt postaus kerää edelleen paljon lukijoita.

Virve 23

8. Kuka minä olen

Tämä postaus ei ole enää aikoihin kerännyt liiemmin lukukertoja, mutta aikoinaan se oli blogini suosituimpia postauksia, mikä näkyy Analytics-luvuissa yhä. Kun aloin pitää blogiani ja kertomaan tarinaa siitä, kuinka parikymppisellä kosmetiikamyyjällä on vähän lähtenyt mopo käsistä kosmetiikkavarastojensa kanssa, sain ihan valtavasti kauhistelevia kommentteja osakseni. Mielenterveyttäni kyseenalaistettiin, silloisen poikaystäväni kohtaloa säälittiin ja spekuloitiinpa myös sitä, että varastanko tuotteita kun niitä on niin paljon. Blogini tuli tunnetuksi monille juuri tuon tyyppistä analysointia täynnä olleista Demi-ketjuista ja moni päätyi sen kautta blogiini – tajuten sitten onneksi kuitenkin, että olen ihan normaali, kosmetiikasta vain kovasti innostunut tyyppi ja jäi lukijakseni.

Tämän postauksen lukeminen jaksaa kuitenkin hieman hymyilyttää, sillä vaikka kaikki siinä sanottu on totta, paistaa siitä selvästi läpi parikymppisen tytön lievä epävarmuus ja sen myötä syntynyt tarve perustella muille puuhiaan ja itseään. Hauskaa kuitenkin huomata, että kaikki noista asioista pitävät edelleen paikkansa – ainoastaan allergiani vihreitä omenoita kohtaan on kadonnut.

Näiden kahdeksan bloggausvuoden jälkeen tätä blogia kirjoittaa kuitenkin edelleen se sama kosmetiikkaan höpsähtänyt mimmi, joka jaksaa yhä edelleen innostua hyvältä tuoksuvista tuotteista, kiinnostua uusista innovaatioista ja fiilistellä parhaita löytöjään.

Ostolakossa 8 vuotta

Kun 8 vuotta sitten aloin bloggaamaan, oli paljon helpompaa saada blogilleen iso lukijakunta. Kiitos kaikkien kauhisteluiden oli tammikuun 2009 lopussa perustetulla blogillani jo saman vuoden maaliskuussa 10 000 uniikkia kuukaisittaista kävijää ja vuoden loppuun mennessä niitä oli kuukaudessa jo 20 000. Nykyään uniikkeja kävijöitä on kuukaudessa noin 60 000 ja kuulen aina ilolla, kun joku huikkaa seuranneensa mukana sieltä alkuajoista lähtien.

Kiitos kaikille ja toivon kovasti, että pystyn tarjoamaan teille vaistaisuudessakin monipuolista ja kiinnostavaa sisältöä, joka saa teidät pysymään mukanani myös tulevina vuosina!

(Ja niin, se ihan ensimmäinen blogipostaus löytyy täältä.)

Ostolakossa Virve Nyt - 1

Olisi ihanaa kuulla, kuinka olette blogiini alunperin päätyneet ja kuinka kauan minulle on ollut ilo saada pitää teidät mukana! 

24 kommenttia artikkeliin ””Se on se hullu kosmetiikkahörhö!” – Ostolakossa täyttää 8 vuotta!”

 1. Saattoipa olla nimenomaan sieltä Demin keskustelupalstalta mistä blogisi ekan kerran bongasin 😀 Ostolakossa taisi olla myös ihan ensimmäinen suomalainen kauneusblogi, jota luin ja varmasti yksi osasyy siihen miksi itsekin olen nykyään enemmän tai vähemmän kosmetiikkahörhö 😀

 2. Yhtään en muista miten blogiisi päädyin, mutta muistan kuvan sun kosmetiikkakomerosta 😀 olikohan vuotta 2009 tai -10.

 3. Kolmisen vuotta olen blogiasi lukenut. Taisin tulla jonkin tuotesuosituksen googlailun myötä. Eniten olen tykännyt siitä, että olet vertaillut tuotteita laajalla varieteetilla, ihan halvimmista kalleimpiin. Niistä olen muutaman suosikkinikin löytänyt, kuten uusimpana todella hyvän Lumenen ripsarin, olikohan mystic jotain.

  Toisaalta on ollut hauska lukea opiskeluistasi (liippaa läheltä omaa alaani) ja erityisesti pidän opiskelu- ja asuinmaittesi jutuista. Nyt siis kaikki Tukholmaa ja Ruotsia koskevat kokemuksesi ovat olleet todella kiinnostavia ja hauskoja!

  Joten kiitos kuluneista – ei kun aina tuoreista! – vuosista! Toivottavasti jatkat piiitkään :D!

 4. Olen päätynyt blogiisi googlettamalla bare minerals. Ja postaus johon päädyin oli juurikin tuo THE Mineraalimeikki. Tuskin se nyt ihan samana päivänä oli julkaistu, mutta melko tuore silloin kuitenkin (2009!?! mitä ihmettä:D).

 5. Ostolakossa taisi olla ensimmäinen kosmetiikkablogi, jota aloin lukea. Päivä taisi olla jotain 22, eli kyllähän tässä on taivallettu mukana melkein alusta saakka. Olin muuten silloin täyttämässä 15, joten enemmän tai vähemmän on tullut kaivettua nuoruuden meikki- ja tuotevinkkejä blogeista, ja tietyllä tapaa kasvettua itse mukana. Muistan olleeni tooodella kateellinen jossain vaiheessa Dior-viisikoista, vaikka en kyllä silloin edes oikeasti käyttänyt luomivärejä 😀 kävin niitä aina hypistelemässä Sokoksella innoissani ja odotin uusia kausivärejä ihan vain kokeillakseni kaikkia.

  Kaikki postaukset olen lukenut ja osan todella moneen kertaan, mutta en kyllä kuollaksenikaan muista, olenko koskaan edes jättänyt kommenttia. Nyt olen! Kiitos siis tästä matkasta ja lupaan pysyä mukana toisen mokoman 🙂

 6. Aaaws 23v Virve! 😀 En muista ollenkaan miten päädyin blogiisi joskus 2011 kun ammattikoulussa aloittelin, jotenkin blogit alkoi nousta siinä vaiheessa ja aloin useampaa seurailemaan. Myös Sannin blogi oli yksi josta tuli heti suosikki, samoin Charming Nails oli blogi jota aloin seuraamaan ahkeraan sillä tuolloin tuli vielä lakattua kynsiä! Keep up the good work!

  hanna
  http://www.hannamariav.com

 7. Onnittelut 8-vuotiaalle! Aloin seurata blogiasi, kun asuit Lontoossa ja olit laivalla töissä, mutta en ikävä kyllä muista, miten blogiisi osuin. Ostolakossa on ensimmäisiä, joita aloin seurata säännöllisesti. Taisi jopa olla se ihan ensimmäinen.

 8. Pari päivää sitten löysin tieni, siskoni avustamana, Sannin Karkkipäivä-blogiin ja siitä edelleen tänne Ostopakon-maailmaan (todellakin, ostoslistani saa nyt jatkuvasti täytettä postauksissa edetessäni!). En harmikseni ole juuri löytänyt iskeviä kauneus/muoti-blogeja vaikka kiva olisi seurata ja lukea, mutta sinun tyylisi kirjoittaa kolahti heti. Voin myöntää olevani jo sen verran koukussa, että toivottavasti et hetkeen ole kirjoittamista jättämässä.

 9. Olen lukenut blogiasi lähes alusta asti ja se on ollut minulle portti kosmetiikan maailmaan. On oikeastaan sinun ansiotasi, että motivoiduin aikoinaan lopettamaan kynsien pureskelun, kun löysin kauniit lakat ja lopulta inspiroivat kynsiblogit. Repsahduksia tulee, mutta tilanne on kokonaisuutena hyvä. Emme ole koskaan tavanneet, mutta samanikäisenä olen seurannut tarinoitasi mielenkiinnolla. Minäkin olen asunut ulkomailla, opiskellut ja testaillut välillä erilaista kosmetiikkaa. Nyt olen sinun tapaasi asettunut Ruotsiin ja kiinnitän huomiota kosmetiikkatarjontaan vähän enemmän. Kiitos lukuhetkistä ja inspiraatiosta! 🙂

 10. Täytyy myöntää että mä en edes muista miten oon tänne päätynyt tai milloin 😀 oon ollu joko yläasteella tai amiksessa eli olisko siitä joku 5-7v? Ihan alusta asti en oo ollut mukana koska muistan kuinka oon selannut silloin sun vanhoja postauksia läpi.. Muistan myös kuinka tunsin amiksessa kampaaja-puolella itseni kauhean viisaaksi kun olin lukenut inceistä sun muusta sun blogista jo kauan ennen kuin niitä käsiteltiin koulussa, tavallaan myös ammensin täältä opiskelumotivaatiota 🙂

 11. Olen kulkenut mukana ihan ensimmäisistä kuukausista, tai ehkä jopa viikoista lähtien. Luin kaikki postauksesi blogiisi eksyttyäni ja olen lukenut sen jälkeen jokaisen ilmestyneen postauksen. Olisinko löytänyt blogiisi Glowing Me Glowing You -blogin kommenttilaatikosta tai sivupalkista, saattoi olla myös Mustaa kajalia.:) Ostolakossa on kulkenut mukanani lukioajoista lähtien koko aikuiselämäni ja olen viihtynyt mukana erittäin hyvin, muutamat tuotteetkin (esim. tuo samainen Bare Mineralsin testilaatikko :D) suosituksestasi hankkinut. Ja ostin sinulta kirkkaansinisen laukun kun olit muuttamassa olisiko ollut Lontooseen. 😀 Henkilökohtaisemmat postauksesi tuntuvat aina siltä kun kuulisi hyvän ystävän kuulumisia, niistä tulee aina hyvä mieli.
  Eli kiitos näistä vuosista ja terkkuja Ruotsalaiselle toiselta jazzsaksofonistilta!:)

 12. Onnea Virve alias golden girl! Ja onnea ostoslakossa-blogi! Olen seurannut sinua alusta asti ja lukenut noita ihan vanhimpia kirjoituksia usein alusta lähtien. Miten löysin blogisi? En muista…mutta olen seurannut Inkivääriä alias Sannia ja karkkipäivä blogia kauan.. että ehkä sieltä tai sitten vaan googlasin jonkun tuotteen nimen .. ja joka päivä luen uusimmat:)
  parhaiten muistan prinsessan hemmottelun postauksen ja kaikki ne loppuneiden yhteenvedot. Niitä luen edelleenkin blogeista mieluiten.
  Onnea vielä ja kiitos monista vuosista ja toivottavasti edessä on vielä monia monia.

 13. Itse vasta joskus 3-4 vuotta sitten innostuin koko blogiskenestä ja aloitin seuraamisen alunperin Karkkipäivä-blogista, joka imaisi niin kovin mukanaan, että aloin metsästää lisää mielenkiintoista seurattavaa; seuraavaksi bongasinkin sinun blogisi jostain Sannin postauksesta ja aloin kahlata postauksiasi läpi alusta lähtien – eli en mukana ole roikkunut koko kahdeksaa vuotta, mutta jokaisen postauksesi tästä huolimatta olen lukenut xD

 14. Hei vaan! Mä löysin sun blogin muistaakseni blogilistan kautta, ja muistelen että päivä oli 120-jotain, eli taisi olla aika alkutaivalta. Sittemmin taisi olla lähes vuosi jolloin en blogiasi lukenut ja löysin takaisin etsiessäni blogiasi tuotesuositusta varten. Tällä kertaa jäin taas pysyvämmin mukaan. Edelleen kun etsin uutta ripsiväriä mietin sun suosituksia, meillä on ollut aika yhtenevä maku

 15. Mää oon ollu mukana ainakin vuodesta 2010, en tarkkaan muista miten löysin tänne 🙂 Lukuisia ideoita ja syitä shoppailla, kiitos <3

 16. Onnea 8-vuotiaalle blogille! 🙂 Mä olen lukenut blogiasi jo useita vuosia on-off, säännöllisesti ehkä pari vuotta. Muistaakseni päädyin blogiisi jotain meikkivoidetta googletellessani. Toivottavasti jatkat blogiasi vielä ainakin seuraavat 8 vuotta! 🙂

 17. En muista miten löysin blogisi, mutta olen lukenut sitä vuodesta 2011. Luin silloin myös kaikki vanhat, minulta väliin jääneet postaukset, koska pidin kirjoitustyylistäsi niin paljon – ja pidän edelleen! 🙂

 18. Ostolakossa on eka lukemani kosmetiikka-aiheinen blogi ja on ollut sitä vuodesta 2012 (aluksi säännöllisen epäsäännöllisesti ja myöhemmin päivittäin Bloggerin kautta). Alunperin päädyin lukemaan blogia muistaakseni Isadoran Big Bold -mascarapostauksen/-sien kautta ja jossain vaiheessa lukemiseni alkuaikoina luin myös kaikki muutkin aiemmin ilmestyneet postaukset 😀

  On ollut hauska seurata sinun ja blogin matkaa, muutos on ollut suuri, mutta sinä, huumori ja se kosmetiikka on ollut kuitenkin yhdistävä tekijä kaikkien vuosien aikana 🙂 Onnea 8-vuotiaalle ja keep it going niinkauan kuin paloa tekemiseen riittää! 🙂

 19. Kyllä täällä on mukana oltu ihan ensimmäisiltä vuosilta alkaen. En edes muista miten tänne päädyin, mutta täällä on pysytty. Muistan elävästi nuo Kreetan matkat ja niiden innoittamana olen sittemmin itsekin reissaillut paljon yksikseni ympäri maailmaa 🙂
  Alkuun muistan kauhistelleeni sinun kosmetiikka määrääsi, mutta nyt se on kääntynyt niin, että kauhistelen lähinnä omia kosmetiikkavarastojani ;D

 20. Olen seurannut mukanasi jo 5-6 vuotta ja samalla nähnyt miten olet ihmisenä muuttunut & kasvanut matkan varrella. Olen sinua 8v vanhempi, ja saanut lukuisia meikki- & kosmetiikkavinkkejä kauttasi. En enää osta ripsaria ilman sinun suosituksiasi 🙂

  Eniten arvostan kuitenkin itseluottamuksesi kasvua ja sitä huikeaa elämänasennetta, joka sinusta uhkuu. Muistelen yhä erästä postaustasi, jossa hehkutit kuinka elämäsi on hyvin ja kaikki rullaa, ja ajattelin wau! Olen itsekin ikuinen optimisti, ja hyväntuulisuutesi & huumorisi on hyvin puoleensavetävää. Minuun vetoaa myös analyyttinen puolesi kosmetiikasta puhuttaessa.

  On ollut ilo olla tällä huikealla matkalla kanssasi, ja iso kiitos matkalipusta 🙂
  Here’s to at least 8 more!!

 21. Ihan alkuajoista olen seurannut, en muista mitä kautta tänne tulin, mutta luin heti kaikki postaukset läpi.
  Välillä lueskelen vanhoja postauksia ja kun olen hankkimassa/tarvitsemassa jotain uutta, kurkkaan onko sinulla tuotteesta jotain sanottavaa joskus ollut.
  Todella hyödyllinen ja viihdyttävä blogi sinulla ja uskomatonta, kahdeksan vuotta!? Miten nopeasti se menikään…
  Kiitos kaikesta tähän asti ja hyvää jatkoa

 22. Olen seuraillut blogia ihan alkukuukausista alkaen vaihtelevasti. Ekat ehkä viisi vuotta luin jokaisen postauksen, tässä viimeiset pari vuotta olen selaillut blogia kerran viikossa, parissa. Oli oikeastaan aika käsittämätöntä että aloin seurata kosmetiikka-aiheista blogia, koska en itse meikannut ollenkaan ja oikeastaan kammosin kosmetiikkaosastoja siksi, etten ikinä tiennyt mitä kaikilla niillä tuotteilla tehdään enkä osannut meikata yhtään.

  Rohkaisemanasi uskaltauduin kuitenkin kosmetiikkaosastolle kyselemään ja ostin ekat kunnolliset ihonhoitotuotteet ja meikit, ikää oli se reilu 20. Sain sulta myös paljon vinkkejä opiskelijabudjettiin sopivasta kosmetiikasta. Nykyäänkään en ole mikään kosmetiikan suurkuluttaja, mutta osaan käyttää kaikenlaisia suteja, siveltimiä, ja seerumeja, eikä kosmetiikkaosasto aiheuta mulle enää mitään alemmuuskomplekseja tai paniikinomaista hyperventilaatiota. Eli kiitos siitä! 🙂

  Parhaiten on jäänyt mieleen ihan alkuaikojen teekkaripoikaystäväsi kommellukset joista toisinaan kirjoitit, ripsimissikisat, jumppakuurisi luomiväripaletin saadaksesi ja ylipäänsä se hyvä fiilis, joka kommenttiboksissa vallitsi.

  Kiitos näistä vuosista! 🙂

 23. Onnea 8-vuotiaalle blogille.
  Sinulle sopi hyvin tumma tukka.
  Lueskelin googlesta LiLashistä ja se näyttää olevan aika kiistelty tuote. Ainakin jossain vaiheessa (vielä varmasti ainakin 2013) siinä oli prostaglandiineja ja kun joku sai käsiinsä todellisen incin, se oli todella hurja. Yleensä ilmoitettiin vain aktiiviaineet. Jenkeissä se siirrettiin pois reseptittömistä valmisteista farmaseuttisten aineiden vuoksi. Ruotsalainen tutkimus tutki ripsiseerumeita ja löysi prostaglandiineja seerumeista, vaikka niitä ei ilmoitettu incissä https://lakemedelsverket.se/english/All-news/NYHETER-2013/Pharmaceutical-ingredients-in-one-out-of-three-eyelash-serums/
  Tyydyn kyllä risiiniöljyyn, se on varmasti riskittömin.

 24. Mä olen ollut mukana lähes ihan alusta asti! Olitkohan muutaman kuukauden kerennyt kirjoittaa kun aloin sua seuraamaan. Olin silloin 13 ja nyt siis 20, hui miten aika meneekin! Välillä on tullut taukoja etten ole hetkeen blogissasi käynyt, mutta aina tänne kuitenkin palaan. On ollut tosi mukavaa seurata elämääsi ja uraasi bloggaajana, tuntuu niinkuin olisit mulle jonkinlainen ystävä!

  Oma elämäntilanne on muuttunut hurjasti tämän kahdeksan vuoden aikana, mutta yksi asia pysyy aina samana ja se on se, että luen sinun blogiasi!

Kommentointi on suljettu.