Luonnon kauniit silmät

Minulla on hyvin vähän kokemusta luonnonkosmetiikan meikeistä. 
Minulla ei ole niitä kohtaan mitään asennevammaa enkä välttele niitä tietoisesti, mutta niitä ei vaan ole sattunut eteeni samoissa määrin kuin ”tavallista” kosmetiikkaa. Tämä johtuu tietysti pitkälti työhistoriastani ja jos vanhoissa työpaikoissani olisi ollut enemmän luonnonkosmetiikkaa, olisin toki kokeillut sitä enemmänkin.
Nyt sain kuitenkin Laveralta yllätyspakettina kotiini muutamia kauden tuotteita testattavikseni. Tuotteiden joukossa oli pari merkin luomiväripalettia ja rehellisyyden nimissä myönnettäkööt, että ne ehtivät viipyä sekailaisessa kokeiltavien tuotteiden kosmetiikkakasassani useamman viikon ennen kuin otin ne käsittelyyn. Jostain syystä en vain saanut aikaiseksi tutustua näihin. En ole luomiväriseikkailija, joten homma vain jäi ja jäi, kunnes eräänä päivänä päätin tarttua härkää sarvista ja kokeilla tuotteita.
Laveralta saamani Quatrot ovat Wet & Dry -paletteja, eli niitä voi käyttää sekä kuivalla että kostealla siveltimellä. Kuiva sivellin saa aikaan kevyemmän jäljen ja kostea puolestaan intensiivisemmän. Lähdin itse leikkiin kuivin siveltimin ja aloitin kokeilut Oriental Brown 01 -paletilla.
Paletti sisälsi kultaa, ruskeaa, violettiin taittavaa ja vihertävää sävyä ja leikin niillä luomilleni tällaisen silmämeikin.
Koen, että tällaiset kultaan menevät sävyt sopivat silmilleni hyvin ja kun kultaiseen sai noin kauniisti yhdistettyä syvää violettiseen taittavaa sävyä pientä vivahdetta tuoden, toi lopputulos silmiäni hyvin esiin. (Kulmaluun alla olen käyttänyt palettiin kuulumatonta vaaleaa sävyä.)
Pidin luomivärien pehmeästä ja hyvin levittyvästä laadusta kovasti ja sävyissä olikin hyvin pigmenttiä kuivinakin. Itseasiassa tummempien sävyjen kanssa sain jopa häivytellä hieman ahkerammin sävyjen tuntuessa levittäessä lähes voidemaisen pehmeiltä ja pigmenttisiltä.
Kylmempiä sävyjä sisältäneen Lavender Couture 02 -paletin napit eivät tuntuneet yllätyksekseni käytössä samanlaisilta kuin toisen paletin, sillä niiden laatu tuntui jotenkin hieman kovemmalta ja pigmenttiäkin tuntui irtoavan selkeästi vähemmän.
Näiden kanssa syntyi hyvin kevyt arkilook. Siinä missä ruskeampien sävyjen voimakaspigmenttisemmän koostumuksen avulla paletilla olisi voinut luoda iltameikkiäkin, ei se oikein ottanut luonnistuakseen tämän kanssa -ainakaan kuivin siveltimin käytettynä. Oriental Brown -paletin sävyt olivat kauttaaltaan pehmeää helmiäistä kun taas tässä paletissa tuntui olevan enemmän isompaa shimmerihippusta luomivärimassan seassa.
Täytyy myöntää, että petyin tähän palettiin hieman. Tällä sai aikaan ihan mukavan, omia silmiäni korostavan meikin, mutta kuivalla siveltimellä käytettynä sävyt olivat tosiaan melkoisen hailakat eivätkä aikaansaaneet minussa mitään suurempaa tunteiden paloa.

 Lopputulos oli enemmän sitä Bobbi Brown -henkistä oman kauneuden korostamista värileikkien sijaan, mikä on minusta aina kyllä mukavaa, mutta jos paletissa on jo lähtökohtaisesti pinkki luomiväri, niin kyllä sen pitäisi hieman tehokkaammin näkyäkin luomilla.
Sytyin siis täysillä Oriental Brownille ja jätän paletin varmasti meikkikokoelmaani, mutta Lavender Couture lähtee suosiolla eteenpäin.
Paletit ovat osa Laveran Brand New Edition -kausikokoelmaa ja  niillä on kappalehintaa n. 16,95 euroa. Tuotteiden jälleenmyyjät löydät täältä ja tuotteita pääsee ostamaan myös netin kautta postauksen affiliate-linkkien kautta.

Oletteko te kokeilleet Laveran luomivärejä?
PS. Kaulassani näkyy muuten ihana Glitteristä saamani statement-kaulakoru (17,90 euroa), joka on ihan minua!

4 kommenttia artikkeliin ”Luonnon kauniit silmät”

  1. Tosi kauniit sävyt tuossa Oriental Brownissa 🙂 Millainen pysyvyys näissä oli?

  2. Ostin itselleni tuon Oriental Brownin,ja tykkäsin siitä kovasti! Ilman pohjustusta ei kyllä värit juuri näkyneet,mutta heti kun alla oli oikea pohjustus oli jälki parempaa. 🙂

  3. Ihanasti meikatut silmät. Olet kyllä tosi nätti tuossa viimeisessä kuvassa.
    Nanni
    Suortuva.blogspot.fi

  4. Kauniit kasvot, onko sulla lappilaisia sukujuuria? 🙂
    Meikkikuvistasi tulee mieleen saamelainen nainen. Sellainen, jolla on ylväät kasvonpiirteet, viisaita sanoja ja keittoreseptejä ongelmaan kuin ongelmaan. (Jaa miten niin sellaisia on olemassa vain lasten saduissa? :D)

Kommentointi on suljettu.