Näin löydät omille ripsillesi parhaan ripsivärin

Ripsiväri on ylivoimaisesti suosituin suomalaisten naisten käyttämä meikkituote, mutta miksi sen täydellisen ripsivärin löytäminen on niin vaikeaa?

Marmatan usein blogissani ripsilleni sopimattomista ripsiväreistä, joilla lopputuloksesta ei ole tullut optimaalisin. Nämä ripsivärit ovat kuitenkin poikkeuksetta blogitesteihin saatuja tuotteita, mutta jos ostaisin itse ripsivärini, olisi marmatettavaa huomattavasti vähemmän.

Täydellisen ripsivärin hankkiminen sujuu nimittäin pienemmällä vaivalla kun tietää pari asiaa.

Yksi mascara lupaa 120 % enemmän pituutta, toisessa on kaunis metallinhohtoinen pakkaus ja kolmas muuten vain hyvin mainostettu.

Moni nainen kertookin ostopäätöksensä syntyvän puhtaasti pelkkien mainosmielikuvien perusteella, joita tuotteelle on luotu. Aina mainoskaan ei täysin ratkaise vaan usein houkuttimena toimii lähinnä edullinen hinta. Jos tuote on tunnetun merkin ja nyt tarjouksessa voi sitä ihan hyvin vaikka kokeilla.

Kirjoitin keväällä työharjoittelussa tätä teksitä vastaavaa tekstiä oikean ripsivärin löytämisestä Cosmopolitanin nettisivuille ja kartoitin työkavereiltani kuinka paljon he asiaa miettivät ripsiväriä ostaessaan.

Vastaus oli selkeä: kukaan ei oikeastaan miettinyt asiaa mitenkään. Yksi osti aina samaa koska se oli turvallista, toinen osti kun löysi tarjouksesta ja kolmas kokeili mitä vaan sattui mainoksissa näkemään.

Ripsivärin ostamisen luullaankin usein olevan pelkkää tuuripeliä: välillä kohdalle osuu päävoitto, joskus hintansa arvoinen lohdutuspalkinto ja toisinaan pelkkä tyhjä arpa.

Sen ei kuitenkaan tarvitse olla täyttä tuuripeliä, sillä kun selvittää itselleen ensin pari asiaa voi jatkossa uusien ripsivärien ostaminen olla huomattavasti onnistuneempaa hommaa.

Millaiset ripset sinulla on?

Siinä missä ihotyyppisi ratkaisee hoitotuotteiden ja meikkivoiteen valinnassa, ratkaisevat ripsesi millaisen ripsivärin niille tarvitset. Ovatko ripsesi pitkät vai lyhyet? Tuuheat tai harvat? Suorat vai kaarevat? Kysy kaverilta mielipidettä, jos et ole itse varma.

Millaista lopputulosta toivot?

Kaikki eivät halua pitkiä ripsiä. Toiset tahtovat pelkkää tuuheutta, toiset sekä pituutta että tuuheutta ja toiset vain, että ripsiväri toisi väriä. Päätä, mitä ripsiväriltäsi toivot ja voit helpottaa seuraavaa ostosreissuasi tietäessäsi, millaisia lupauksia tarjoaviin tuotteisiin tartut.

Tässä kohdassa auttaa kun tiedät jo, millaiset omat ripsesi ovat ja nyt vaan mietit, millaiset tahtoisit niiden olevan.

Kiinnitä huomio ripsivärin koostumukseen

Löysempi ripsivärikoostumus mahdollistaa pidentävän ja erottelevan lopputuloksen, mutta sillä on mahdotonta rakentaa tuuheita ripsiä.

Jos ripsirivisi on valmiiksi tiheä, on juoksevampi koostumus niille ideaali, sillä se mahdollistaa loistavan erottelevuuden ja tuo ripsille pituutta. Juoksevat koostumukset myös kuivuvat ripsissä usein jäykiksi, eli niiden päälle ei ole enää mahdollista myöhemmin lisätä uutta ripsivärikerrosta.

Paksummat, voidemaisemmat koostumukset ovat täydellisiä tuomaan hennoille ripsille lisää runsautta, sillä ne kerrostuvat jokaisen yksittäisen ripsen ympärille saaden aikaan illuusion tuuheammista ripsistä. Ne myös yleensä jättävät ripset pehmeän tuntuisiksi, minkä vuoksi uuden ripsivärikerroksen lisääminen ennen iltamenoja on mahdollista ilman paakkuuntumisen riskiä.

Valitse ripsivärin harja tarkasti

Uusimman innovaation mukainen ripsiväriharja voi luvata paljon, mutta menevätkö lupaukset yhteen ripsiesi ja toiveidesi kanssa?

Suuri ja tuuheaharjaksinen näyttävyyttä lupaava ripsiväriharja ei esimerkiksi toimi hennoilla ripsillä, sillä ripset eivät suostu painumaan sen harjasten väliin tarpeeksi.

Pieni ja tarkka harja voi puolestaan sopia hyvin lyhyille ripsille tarjoamansa levitystarkkuuden vuoksi, mutta jos harja ei poimi mukaansa runsaasti ripsivärimassaa ei sillä myöskään voi saada ripsiin tuuheutta.

Jämäkkä, tiheäpiikkinen silikoniharja saa tuuheat ripset näyttämään upeilta kyetessään erottelemaan ne tarkasti, mutta harvempi ripsirivistö saattaa jäädä saman harjan jäljiltä varsin vaatimattoman näköiseksi.

Massan koostumus yhdessä harjasosan kanssa ratkaisee, kuinka paljon ripsiväriä ripsiin tulee ja miten se levittyy.

Päätä, tahdotko vedenkestävää, vesiliukoista vai lämpimällä vedellä poistettavaa

Jos ripsesi ovat suorat eivätkä taivutukset pysy, on vedenkestävä ripsiväri paras vaihtoehto. Sen koostumus kykenee lukitsemaan taivutuksen ripsiin vesiliukoista versiotaan paremmin ilman, että aamulla ripsentaivuttimilla aikaansaatu kaunis kaari suoristuu päivän aikana.

Vedenkestävien ripsivärien koostumus on yleensä kuitenkin vesiliukoisia löysempää, minkä vuoksi tuuheutta kaipaavat hentoripsiset saattavat kestävää taivutusta toivoessaan joutua tinkimään volyymista.

Jos ongelmanasi on, että ripsiväri suttaantuu päivän myötä luomillesi ei vedenkestäväkään ripsiväri välttämättä auta, sillä tässä tapauksessa ripsivärin leväyttäjä ovat ihon omat rasvat joihin myös vedenkestävät ripsivärit liukenevat. Tässä tapauksessa kannattaakin vaihtaa ripsiväri pelkällä lämpimällä vedellä lähtevään vaihtoehtoon, jollaisia on nykyään tarjolla monilla merkeillä.

Älä kuitenkaan sekoita suttaantumista varisemiseen, sillä variseminen kertoo yleensä vain siitä, että ripsivärin koostumus on liian kuivaa ja se joutaa roskiin. Arkikielessä suttaantuminen ja variseminen sekoitetaan usein, mutta varisemisella tarkoitetaan irtonaisia ripsivärinmurusia ja suttaantumisella ripsivärin tahriintumista iholle.

Nämä ripsivärit ovat olleet omissa ripsissäni parhaita

Benefit Better Than Sex Mascara – Omat hennot ripseni täydellisesti tuuheuttava ripsiväri, joka luo tekoripsimäisen lopputuloksen

L’Oréal Paris Paradise Extatic Mascara – Lähes yhtä hyvä kuin Better Than Sex, mutta ei silti ihan yhtä näyttävää ja siitiä lopputulosta tekevä tuuheuttava ripsiväri

Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara – Loistava halpa korvaaja Better Than Sex -ripsivärille

YSL The Shock Volumizing Mascara – Erittäin runsasta ja näyttävää jälkeä hentoihin, mutta melko pitkiin ripsiini tekevä ripsiväri

IsaDora Big Bold Extreme Ultimate Volume Mascara – Tuuheuttava ripsiväri niille, joilla on luonnostaan pitkät ripset ja jotka haluavat KUNNOLLA ripsiväriä ripsiinsä

Urban Decay Perversion Mascara – Tuuheuttava ja erotteleva ripsiväri, joka jättää ripset miellyttävän pehmeiksi ja mahdollistaa ripsivärin kerrostamisen siksi hyvin

Elizabeth Arden Grand Entrance Mascara – Hyvin kerrostettava, pidentävä ja tuuheuttava ripsiväri

IT Cosmetics Tighline Mascara – Erittäin ohuella harjalla varustettu, pidentävä ja erotteleva ripsiväri luonnolliseen lopputulokseen

Mietittekö te näitä asioita ripsiväriä ostaessanne vai valikoituuko ripsiväri vain hinnan, mainosten ja tottumuskysymyksen mukaan?

20 kommenttia artikkeliin ”Näin löydät omille ripsillesi parhaan ripsivärin”

 1. Hinta ja tottuminen. Tää toi kyllä ajattelemisen aihetta, kiitos! Vielä kun pohtimisen jälkeen osuis oikeaan heti kerralla.

  Vastaa
 2. Olen varmaan outolintu, kun en käytä ripsiväriä:) en tykkää tuntemuksesta ripsissä enkä myöskään siitä miltä näytän kun laitan ripsiväriä. Omaan kyllä ihan ok ripset luonnostaan ja kestovärjään niitä ruskealla/ mustaruskealla, näillä menty 10vuotta. Meikkausfilosofiani onkin se, että unohdetaan säännöt ja suditaan naamaan sitä mikä näyttää hyvältä ja niin kuin se itsestä parhaalta tuntuu 🙂

  Vastaa
 3. Mulla on tuuheahkot ja pitkät ripset, ja niissä toimii parhaiten ripsiväri, jossa on märähkö koostumus ja erotteleva harja. Kuivempia tuotteita on vaikea saada levittymään kunnolla yksittäisiin ripsiin ja lopputulos jää vaisuksi.Henkilökohtaisesti tykkään perinteisemmistä harjoista enemmän kuin noista muovisista, jotka aina tökkivät kipeästi ripsirajaa vaikka miten yrittäisi olla varovainen. Eli haen siis ripsiväriä, jossa olisi märkä massa ja perinteisen tyyppinen harja. Sellaisia löytyy itse asiassa yllättävän vähän, ja vaikka olen löytänyt itselleni sopivan tuotteen Cliniquelta, niin vähän pelottaa, että se lakkautetaan, koska tuonkin tuotteen etsimisessä kesti ja ikävää ripsiväriä on ärsyttävä kuluttaa pois.

  Ripsarin löytämisessä lisää vaikeutta vähän sekin, että itse asiassa tuota massan koostumusta on todella vaikea arvioida kokeilematta sitä omiin ripsiin. Tietysti voi googlettaa arviot, mutta ei niistäkään aina löydy juuri niitä asioita, joita itse haluaisi tietää. Väkisinkin ripsarin valintaan vaikuttaa sitten mainonta ja tuotteiden sijoittelu kaupassa ym. tekijät, jos muuta informaatiota ei ole. Onneksi tuon harjan muodon voi varmistaa ennen ostopäätöstä, niin ainakin puolet omista kriteereistä täyttyy:)

  Vastaa
  • Tuo on tosiaan totta, että vaikka kuinka selvittelisi erilaisia tekijöitä niin vasta sitten kokeilemalla saa varmistuksen toimivuudesta omiin ripsiin. 🙂

   Vastaa
 4. Löysin sattumalta (ehkä uutuuksien uhrinakin) Maybellinen Lash Sensational -ripsarin – aivan mieletön! Ainut käytössä häiritsevä asia on, että yläluomiini jää taivutetuista ripsistä väriä. Näitä neuvoja noudattaen aion kokeilla myös vedenkestävää kamaa, vaikka voi olla, ettei sekään toimi. Olisi kiva nähdä, mitä mieltä olet tästä tuotteesta, joka vei kyllä minun sydämeni mennessään:)

  Vastaa
 5. Minkälaista harjaa suosittelet, jos ripsivärin levitysvaiheessa on tapana sutata liikkuvalle luomelle ripsiväriä? Ainakaan harja ei saa olla liian iso.

  Vastaa
  • Kannattaa ottaa mahdollisimman lyhytharjaksinen ripsiväri, sillä yleensä suttaaminen tapahtuu nimenomaan harjan mennessä ripsien läpi yläluomeeen osuen. Kannattaa myös kiinnittää huomiota levitysasentoon, eli että peili on reilusti alaviistossa silmiin nähden. 🙂

   Vastaa
 6. Mä metsästän yhä vieläkin sitä the pidentävää ripsiväriä. Muutama todella hyvä ehdokas on tullut vastaan mutta ei vielä se oikea 🙂

  Vastaa
  • Minun sydämessäni on aina paikka edesmenneelle Lorealin Longotude-ripsivärille, joka teki niin upean pituuden ettei toista samanlaista ole vaan tullut vastaan. :/

   Vastaa
 7. Ripsiväri on varmasti kaikkein vaikein tuote ostettavaksi, mitä tahansa muuta löytää helpolla hyviä mutta ei ripsiväriä.Minulla on juuri se ongelma että kaikki yleensä suttaantuvat ja todellakin nimenomaan suttaantuvat, eivät karise.Kuiva kariseminen on paljon pienempi ongelma koska kuivat hiput voi rapsutella pois mutta ei silmien alle levinnyttä mustaa peittoa.Ja tällä ei todellakaan ole mitään tekemistä veden kanssa eivätkä vedenkestävät pysy suttaantumatta yhtään paremmin, sitten kun ne ovat levinneet silmien alle niin siinä ne kyllä pysyvät.
  Olen ostanut elämäni aikana ties kuinka paljon ripsivärejä, sekä halpoja että kalliita ja suurin osa yhtä huonoja.Melkein kaikki suttaantuvat ja monet eivät edes näytä silmissä yhtään miltään.Nyt löysin yhden hyvin pysyvän, YSL:n Baby Doll on hyvä, valitettavasti normaalihintaisena kallis.Edellinen hyvä oli Max Factorin Eye Brightening Tonal Black mutta sitä ei enää ole, se oli halpa ja hyvin pysyvä.Joskus monta vuotta sitten Lancomella oli Fatale-niminen ripsiväri joka pysyi todella hyvin.
  En kyllä muutenkaan pidä ripsiväriä niin tärkeänä kuin monet tuntuvat pitävän, voin hyvin olla ilmankin.Meikkivoide tai meikkipuuteri ja huulipuna ovat ne tuotteet joita aina täytyy olla.Silmämeikin voi jättää pois tai laittaa pelkkää rajauskynää.

  Vastaa
  • Ihon rasvat liuottavat ripsivärejä pois, eli tällöin paras vaihtoehto ovat lämpöisellä vedellä poistettavat ripsivärit, jotka eivät liukene ihon rasvoihin, mutta ovat helppo poistaa. Enää ei tarvitse tyytyä Sensain kolmekaseihin vaan halvemmissakin mascaroissa on vaihtoehtoja. Kurkkaa esim. Maybellinen uudehko Lash Sensational tai Lorealin violettipakkauksinen Volume Million Lashes So Couture. Kummassakaan ei lue, että olisivat lämpöisellä vedellä poistettavia, mutta ovat silti. 🙂

   Vastaa
 8. Mulle ripsivärin ostaminen oli vuosia aikamoinen murheen kryyni, mikään ei tuntunut sopivalta. Ripseni ovat melko pitkät, mutta harvahkot ja hennot ja taipuvat itsepintaisesti miten sattuu eri suuntiin… Ripsarin täytyy tuoda massaa paakkuntumatta ja kumiharja on ehdoton, perinteisellä harjalla lopputuloksena on usein viiis paksua ripseä. Tähän asti olen ollut tyytyväisin Lorealin volume million lashes so coutureen, jossa on ehdottomasti hennoille ripsilleni paras harja. Siltikään en pärjää ilman taivutinta ja kunnollista ripsikampaa. Yllätyin miten hyvä Estee Lauderilta kylkiäisenä saatu Lash Primer onkaan, jämäköittää sopivasti hentoja ripsiä ja sen avulla olen saanut ensimmäistä kertaa koskaan ripsivärin levitettyä siististi alaripsiin!

  En kyllä tiedä ketään, jolla menisi ripsivärin levittämiseen niin kauan aikaan kuin mulla! Ripsien kampaus, taivutus, uudestaa kampaus, lash primer, värin levitys useampaan otteeseen ja lopuksi vielä kamman terävällä päällä yhteen liimantuneiden ripsien erottelu :D. Joskus vapaapäivinä saatan oikaista tästä rutiinista, mutta harvemmin sillä sen huomaa heti lopputuloksesta.

  Johan tulikin avautumista ripsiväristä..

  Vastaa
 9. Valikoin ripsivärin sen harjan perusteella, minulla toimii parhaiten kumiset ja muoviset harjat. Se perusharja-ripsari ei tee mitään ohuille ripsilleni. Haluan siis vain pituutta, tuuheudella ei niin väliä. Tähän mennessä ainoa erittäin hyvä ehdokas on ollut Maybellinen Lash Sensational, mutta etsintä jatkuu vielä saisiko vieläkin parempia tuloksia jollain muulla 😛

  Vastaa
 10. Hyvän ripsivärin löytäminen on kyllä vaikeaa. Minulla on luonnostaan pitkät ripset ja suurin osa ripsiväreistä tuo niihin omaan makuuni riittävästi näyttävyyttä, mutta… taivutukset ja se suttaantuminen! Lumenen Blueberry Curl vedenkestävä pitää kyllä taivutukset, mutta koska ihoni rasvoittuu helposti, niin vedenkestävä ripsiväri leviää mustaksi sutuksi ympäri silmiä. Ei-vedenkestävät taas eivät pidä minulla yhtään taivutuksia ja ripset sojottaa suorina hetken päästä ripsarin levityksen jälkeen. Osaatko sanoa, että pitävätkö nuo ns. 38-ripsivärit taivutuksia miten hyvin? Niitä en ole nimittäin aiemmin koskaan kokeillut ja mielenkiinto heräsi 🙂

  Vastaa
 11. Omat ripseni ovat TODELLA hankalat. Ovat melko pitkät, tuuheat ja tummatkin mutta siihen se sitten jääkin. Pahin ongelma on se että ripset roikkuu melkein alaspäin ja ovat ihan solmussa. Taivutukset eivät pysy minuuttiakaan. Olen koittanut lukuisia ripsivärejä jotka kaikki saavat ripset näyttämään harkakanpesältä. Voisin avautua tästä pitempäänkin mutta taidan lopettaa tähän 😀

  Vastaa
 12. Mä olen käyttänyt jo vuosia Max Factorin False Lash Effectiä. Ekan kerran taisin ostaa sitä juuri tässä blogissa olleiden hehkutusten jälkeen. Olen sen jälkeen kerran tai kaksi ostanut jotain muuta, koska tuota ei ole ollut saatavilla tai on tehnyt mieli kokeilla voisiko joku halvempi toimia yhtä hyvin. Hinta on noussut useamman euron, mutta toisaalta ei se vielä budjettia kaada, sillä käytän samaa ripsaria yleensä vähintään puoli vuotta.

  Vastaa

Jätä kommentti