Vinkkejä bareMineralsin pohjan levittämiseen

Kerrankin voin sanoa, että ihoni on liian hyvässä kunnossa, jotta voisin demostroida teille bareMineralsin pohjan sen parhaalla peittokyvyllä. Oma ihoni kaipaa tällä hetkellä vain kevyttä tasoitusta ja se sujuu bM:n pohjan kanssa parilla ohuella kerroksella.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö pohjalla saisi myös hyvin peittävää jälkeä, mitä olen itseasiassa nähnyt sillä kyllä tehtävänkin. Tummien silmänalusten sinisyyttä en ole saanut tällä täysin piiloon, mutta näppylöitä, aknearpia ja muuta punoitusta kyllä.

Tehokkaimman näkemäni peittotuloksen sai aikaan työkaverini, joka tuli eräänä päivänä töihin kertoen kahuissaan, kuinka oli saanut edellisenä iltana ilmeisesti jonkin sortin allergisen reaktion jostakin kasvoilleen, jolloin hänen kasvojensa iho oli muuttunut aivan punaiseksi ja röpelöiseksi ja kuinka se punoitti todella pahasti edelleen. Hänen ihonsa näytti kuitenkin todella tasaisen väriseltä ja kysyinkin häneltä, millä ihmeellä hän oli saanut punoituksen niin hyvin peittoon. Vastaus oli, että bM:n pohjalla ja olin ilmeisesti varsin epäileväisen näköinen, sillä seuraavana päivänä hän tuli töissä minua vastaan kamerakännykällä otetun kuvan kanssa. Näytöllä näkyi sivuprofiilikuva todella pahasti punoittavasta ja ärtyneestä ihosta. Hän nosti kuvan kasvojensa viereen ja kertoi, että meikkipohjan alla piileskelee juuri tuollainen iho.

Työkaverini vakuutti, ettei peittämiseen oltu käytetty mitään muuta kuin bM:n pohjaa ja olin aivan mykistynyt. Ihosta ei nimittäin olisi ikinä arvannut, mitä meikin alla piileskeli! Työkaverini totesikin, että pitää jatkossa kuvan aina kännykässään valmiina ja näyttää sitä jokaiselle, joka väittää, ettei bM:n pohjalla voi saada peittävää jälkeä.

Nyt viimeistään olin jo todella, todella vakuuttunut.

Koska en voi demostroida teille peittävää lopputulosta omalla ihollani ainakaan tällä hetkellä, annan kuitenkin muutaman vinkin peittävän lopputuloksen saamiseen:

-Ota mineraalipohjaa purkin kanteen vain pieni määrä kerrallaan ja pyörittele se kunnolla siveltimen sisään. Pelkkä pieni siveltimen dippaaminen tai yksi pyöräytys ei aja samaa asiaa.

-Koska meikki on pyöritelty siveltimen sisään, on turha kuvitella, että saat sen sieltä pois vain parilla sipaisulla ihollesi. Sivellintä tulee pyöritellä iholla napakoilla pyöräytyksillä (huom. pyöräytyksillä, ei sipaisuilla), jolloin pohjaa vapautuu iholle vähitellen ja se sekoittuu pikkuhiljaa ihon rasvoihin ”sulaen” lopulta iholle. Jatkuva pyörittely nopeuttaa tätä sulamista.

-Peittävän pohjan salaisuus ei piile siinä, että lisäisit pohjaa kokoajan siveltimeen vaan siinä, kuinka kauan jaksat sivellintä iholla pyöritellä. Pyörittele, pyörittele ja pyörittele.

-Kun olet oikeasti pyöritellyt sivellintä iholla useamman hetken, lisää vasta sitten pohjaa siveltimeen ja jatka jälleen pyörittelyä. Ja taas pyörittele, pyörittele ja pyörittele.

(Ja älä pelkää, sinun ei tosiaan tarvitse tuijottaa itseäsi peilistä koko tämän pyörittelyn ajan. Katso telkkaria, keitä aamupuuroa, hörpi kahvia, lue Hesaria…)

-Moni tekee virheen siinä, että luulee määrän ratkaisevan. Toistan: Jos aine tosiaan on aluksi pyöritelty huolella siveltimeen, niin se ei millään voi vapautua sieltä vain parilla pyöräytyksellä. Tämän takia on tärkeää, että sivellin on oikeasti pehmeä, jolloin sillä pyörittely iholla on mukavaa.

-Koska jauhemainen pohja ikäänkuin sulaa lopulta iholle ihon rasvojen vaikutuksesta, ei pohjaa kannata sutia kerralla liikaa ihan vaan huomatakseen, että kasvoilla onkin yhtäkkiä hirveä pakkeli. Itse laitan pohjaa kaksi (tai joskus kolmekin) kerrosta ja teen sitten jotain muuta ja odottelen, millaiseksi peittävyys muodostuu. Joskus huomaan, että peittävyyttä onkin jo tarpeeksi ja joskus saan vielä lisätä yhden ohuen kerroksen.

-Jos joku alue tuntuu kaipaavan enemmän peittävyyttä, voi peittävyyttä lisätä synteetisellä peiteaineasiveltimellä. Tämän kanssa pätee sama juttu kuin kabukinkin kanssa, eli pieni määrä ainetta pyöritellään jälleen siveltimen sisään. Moni vain dippaa siveltimen kärkeen hieman pohjaa ja lähtee taputtelemaan pohjaa kasvoille. Muista siis pyöritellä aine peiteainesiveltimen sisään ja tee peitettävällä alueella ristikkäisiä vetoja (#), jolloin saat parhaan peittävyyden. Pelkkä aineen kerrostaminen taputellen ei aja samaa asiaa ja lopputulos on jälleen vain raskas eikä peittävyys ole yhtä hyvä kuin oikealla tavalla tehtynä.

Yleisimmät virheet johtuvat tosiaan malttamattomuudesta. Yhtä kerrosta ei pyöritellä iholla tarpeeksi kauan ja pohjaa vaan lisätään ja lisätään, jolloin jäljestä ei todellakan tule peittävää vaan ainoastaan raskas ja kökköinen. Malttia! Jos et kuitenkaan jaksa pyöritellä, ei mineraalipohja välttämättä ole sinun juttusi. Kaikkien juttu se ei vaan tosiaan ole.

Toivottavasti näistä vinkeistä oli apua jollekin!

51 kommenttia artikkeliin ”Vinkkejä bareMineralsin pohjan levittämiseen”

 1. Rupean koko ajan vain entistä enemmän mineraaliohjia kun kaikki niin hehkuttavat niistä!! Tämä on epäreilua, saan oman ostokseni vasta kun nykyinen puuterini loppuu ja pääsen ostamaan tuon aloituskitin FeelUniquesta!! Tahtoo..

  Vastaa
 2. Kiitos! Kirjoitin sinulle viime yönä kommentin edelliseen postaukseen ja pyysin apua aiheeseen liittyen. Sitten googlettamisen jälkeen löysin Bare Escentualsin oman ohjevideon, jossa korostettiin aivan samoja asioita – "less is more" ja pyöritä, pyöritä ja pyöritä. No, tänään aamulla päätin sitten kokeilla itse, ja tottahan se oli – jo kahdella ohuella kerroksella tuli mukavan peittävä muttei kuitenkaan pakkelimainen lopputulos. Ja päälle vielä Mineral Veil, niin tulos oli suorastaan ihana <3

  Vastaa
 3. Olen käyttänyt nyt viime kesästä asti bM:n mineraalimeikkejä, mutta blogisi ansiosta sain myös idean kokeilla Youngbloodin pohjaa. Ja rakastuin! Sävy on aivan täydellinen, vaikka ostinkin netistä kokeilematta. En kyllä luovu tästä millään, voittaa mielestäni jopa bM:n! Kiitos siis sinulle YB:n postauksista 😉

  Vastaa
 4. Kiitos! Taidan laittaa meikkipohjan ja hyvän kabukin tilaukseen viimeistään ensi kuussa 🙂 Mulla on tosi helposti punoittava kalpeahko iho, jolla mikä tahansa meikkipohja on tähän mennessä tuntunut joko liian vähän peittävältä tai nopeasti katoavalta.

  Onko sulla vielä vinkkejä sävyn valintaan? Toisin sanoen, toimiiko samalla tavalla kuin muunkin meikkipohjan valinta?

  Vastaa
 5. Argh, miksi sinun pitää hehkuttaa tätä meikkipohjaa lisää kun tekee niiin mieli hankkia… Mutta edellistä (huonoa)puuteria on vielä vaikka kuinka jäljellä, niin sen takia en viitsi vielä bm:ää ostaa. Ja tuota tämänhetkistä puuteria kestää vielä sellaiset puoli vuotta tätä menoa… Mutta kiitos levitysohjeista jo etukäteen, sillä aion aivan varmasti vielä joskus hankkia bm:n pohjan. 🙂

  Vastaa
 6. Suurkiitos näistä ohjeista! 🙂 Olenkin välillä miettinyt mitkä mahtaisi olla kaikkein parhaat niksit bM:n levitykseen. Ja juuri tuota, että mikä osuus pyörittelyllä on meikkipohjan teossa… Hyvä tietää, että mitä enemmän pyörittelyä niin sitä parempi peittävyys! Yritän malttaa jatkossakin pyöritellä ihan kunnolla.

  Vastaa
 7. Kiitos tästä ja bareMineralsin Matte -pohjan arvostelusta! Taidan sijoittaa laadukkaaseen meikkipuuteriin bareMinerals Matten sijaan. En todellakaan jaksa pyöritellä, pyöritellä ja pyöritellä aamuisin. 😀

  Kalpeneeko mielestäsi laadukkaalla meikkipuuterilla tehty pohja bareMineralsilla tehdylle?

  Vastaa
 8. Täälläkin yksi lukija, jonka tekisi mieli tilata kyseinen starter kit! Muttamutta, emmin vähän asian suhteen, kun omaan kuivan ja herkän (atooppisen nimittäin) ihon, joka vielä punoittaakin helposti, niin ja on kalpea – meikkivoiteen kanssa on usein taistelua, jotta sen saa hyvännäköiseksi , mutta onneksi kohta on kesä. Sehän tarkoittaa parempaa aikaa ihon suhteenkin. 🙂

  Oon siis lukenut tosi paljon keskustelupalstoja/arvosteluja, joissa ihmiset sanoo, että ei sovi kuivalle iholle todellakaan. Ei viitsisi sitten pistää hukkaan rahoja, jos ei sovikaan miulle millään lailla. :<

  Vastaa
 9. Virve darling help!
  Ensinnäkin kiitos erittäin paljon superhyödyllisestä blogistasi.
  Osaisitko kertoa kuinka paljon eroja eyelinerien pysyvyydessä on,tietenkin huolellinen phjustus yms. auttaa,mutta osaisitko sanoa mikä merkki on mielestäsi pysyvydeltään parasta?

  Ja toisekseen satutko tietämään mistä (esim.nettikaupat) voisi ostaa Smashboxin photo finish primeriä (erinomaiseksi kehuttu)?

  Kiitos!

  Vastaa
 10. Tuohon Kaban kommenttiin liittyen (vaikkei minulta asiaa kysyttykään :D), niin itse pidän mineraaleilla tehdystä pohjasta about 1000x enemmän, koska ns. tavallisilla "laadukkailla" meikkivoiteilla/puutereilla/nesteillä tuntuu olevan aika negatiivinen vaikutus ihooni (ihoni on ns. kuiva sekaiho), ja mitä nyt kalliimpia merkkejä (Cliniquen Almost Powderia ja Perfectly Real Compactia käytin joskus, eivät sopineet minulle, Kanebon joku meikkipuuteri oli aika hyvä, mutta talvella toi esiin kaikki kuivat kohdat korostetusti..) olen kokeillut, niin BM ja YB pesevät nämä kokeilemani kalliimmat merkit omalla ihollani 6-0. Mutta kukin tyylillään, ja kaikki ei tosiaankaan sovi kaikille.

  Mutta se ei tarkoita sitä, että jos ihollesi ei BM sovi, ei se tarkoita sitä, etteikö se jollekin toiselle olisi täydellinen. Ja viakka minulle Cliniquen meikkipuuterit eivät sopineetkaan, ei se tarkoita, etteikö joku toinen tykkäisi suuresti.

  Vähän ihmettelin edellisessä postauksessa Charming Nailsin kommenttia, jossa annettiin kaikkien BM:iin "hurahtaneen" olevan tyhmiä. Ehkä hänen tarkoituksenaan olikin kärjistää, mutta omalla ihollani mm. BM on toiminut aivan täydellisesti, halusin kevyempää tai peittävämpää jälkeä, ja pohjan "kuulaus" miellyttää suuresti. Enkä koe olevani tyhmä tai hyväuskoinen, kun heittäydyin testaamaan tuotetta alunperinkin+ihastuin lopputulokseen.

  Vastaa
 11. Jenssku'lle voin täältä rutikuivaihoisena huudella, että tälle pärställe ainakin on ollut maailman paras "meikkivoide"! itselläni on psoriasis ja muutenkin rutikuiva iho, jolle ei vain tunnu löytyvän sopivaa meikkivoidetta, KUNNES tutustuin BM-pohjiin. Itse vastustelin ideaa lähes vuoden, kunnes tämän blogin rohkaisemana uskalsin Kicksiin, johon minulle kokeiltiin pohjaa ihan puolikkaaseen naamaan (puolet jätettiin vertailukohteeksi normaalilla meikkivoiteella meikatuksi). Olen nyt käyttänyt BM-pohjaa lähes kuukauden päivät, ja ihoni ei ole KOSKAAN ollut näin hyvässä kunnossa. Asiaan varmasti saattaa vaikuttaa lämpenevät lämpötilat ulkona, mutta annan silti suuren osan kunniasta BM'lle. Sillä saan tosi hyvän luonnollisen pohjan, joka pysyy koko päivän, ja jopa tuntuu paranevan tunti tunnilta. Normimeikkivoiteet (kokeiltu laidasta laitaan) suurin osa alkavat "halkeilla" naamalla hilseilevän ihon takia, enkä siitä pidä. BM-pohjalla ihoni näyttää lähes normaalikuntoiselta, vaikka aamulla saattaisi näkyä, että iho hilseilisi ennen meikkipohjaa. 🙂 HUIPPUtuote minun mielestä, ja voin omasta kokemuksesta sanoa, että sopii ainakin minun rutikuivalle iholleni. 🙂

  Vastaa
 12. Hannukkaz: 🙂

  sara.: Hyvää jälkeä kyllä saa ja helposti -kunhan vaan osaa kikat. 🙂

  Anonyymi: Minäkin kyllä tykkään YB:n pohjastani kovasti. 🙂

  Anonyymi: Ei mitään ratkaisevaa eroa valinnassa. Jos epäilyttää, niin laita kommenttia blogiini mitä meikkivoidesävyjä olet käyttänyt, niin voin yrittää auttaa valinnassa. 🙂

  maria: Pahoittelen. 😉

  Hazunen: Tekniikka tosiaan ratkaisee. 🙂

  ssuperkata: Suomessa näitä myyvät ketjuista vain Kicksit, netistä löydät esim. Feeluniquesta, Look fantasticista, Strawberrynetistä… 🙂

  Plaz^: Hyvä! 🙂

  Kaba: Diorin ja Cliniquen Almost Powder makeup meikkipuutereilla saa minusta yhtä hyvää jälkeä. Ideana mineraalimeikeissä onkin yleensä vain puhtaus. 🙂

  Anonyymi: Netistä tilattuna Everyday mineralsin kabuki tai Suomesta ostettuna Body Shopin kabuki (20 euroa). 🙂

  Jenssku: Oma ihoni on viimeisen neljän kuukauden ajan paikoittain ihan jopa hilseillyt lääkekuurin vuoksi ja tämä on ainoa meikki, mitä olen voinut käyttää (Youngbloodin vastaavan ohella). Olen kokeillut työni vuoksi meikkivoideuutuuksia, mutta voidemaiset tuotteet ovat olleet kuivalla ihollani kamalan näköisiä.
  Ihoni oli alunperinkin hieman kuivuuteen taipuvainen ja kaksi ensimmäistä viikkoa epäilin pohjan olevan liian kuiva, mutta sen jälkeen homma tasoittui ja pohja alkoi pelittämään kuin unelma. Omien kokemuksieni pohjalta voin ehdottomasti suositella.

  Anonyymi: Käytän itse todella vähän eyelinereita (suosin silmämeikkikyniä enemmän) ja minulla kaikki rajaukset pysyvät hyvin, joten en osaa oikein sanoa mitään erityistä tuotetta. Lancomen Artlineria on kyllä kehuttu kaikkein eniten.
  Smashboxin primeria näyttäisi olevan Mansikkanetissä myynnissä. 🙂

  badbomben: Pyörittelyä vaan ja reilusti! 🙂

  Anonyymi: En minäkään koe olevani mitenkään huijattu kun ostin tämän pohjan ja pysyn edelleen kannassani siitä, että oikein käytettynä tällä saa hyvin peittävän pohjan. 🙂

  Janina: Moni kuivaihoinen tosiaan liputtaa tämän puolesta enkä yhtään ihmettele omien kokemuksieni perusteella. 🙂

  Vastaa
 13. Voisiko tuon bareMineralsin pohjan päälle laittaa vielä normaalia irtopuuteria,esim. Diorin ihanaa irtopuuteria, vai onko tuo bareMineralsin veil sitä varten? Itse kaipaisin kuitenkin hiukan mattamaisempaa tulosta etenkin t-alueelleni ja tuo diorin puuteri on siinä toiminut loistavasti enkä siitä haluaisi luopua.

  Vastaa
 14. Anonyymi: Voi laittaa tavallista irtopuuteria tai Mineral Veiliä. Itse käytän tällä hetkellä juurikin tuota Diorin irtopuuteria. Periaatteessa pärjäisin ihan hyvin ilmankin, mutta kun tahdon käyttää noita irtopuutereita loppuun. 😉

  Vastaa
 15. Haluan kyllä ehdottomasti kokeilla ko meikkipohjaa, ja olen kyllä pitkään jo suunnitellutkin sen hankkimista! Mikä sävy olisi todella vaalea ja suht neutraali tai keltaiseen sävyyn (ei missään nimessä punaiseen) taittuva? 🙂

  Vastaa
 16. Piti vielä kysyä, että kuinka pitkään sellasella aloituspakkauksen meikkipohjalla pärjää? Entä normaalikokoisella purkilla? 😀 Haluan vähän saada osviittaa asiasta, koska itselläni ei ole mitään hajua.. 😀

  Vastaa
 17. Itse tilasin juurikin sinun kehujen takia baremineralsin aloituspakkauksen beatybaysta!

  kun sitä sitten pääsin kokeilemaan niin petyin kyllä pahasti. jonkun puolisen vuotta se mun kaapin perällä lojui, ja kun tuli tilanne ettei ollut rahaa ostaa sitä vakkari meikkipuuteria, päätin ottaa käyttöön tämän baremineralsin. ja kun vähän opettelin oikeaa tekniikkaa niin voi miten siihen rakastuinkaan! tätä ei kyllä mitenkään voi kehua tarpeeksi =)

  nyt vaan ainoa ongelma on se, että kun se fairly light on mun iholle ihan vähän liian tumma, ja kun mä en tota englantia ihan hirveen hyvin osaa, niin tiedätkö että onko siitä astetta vaaleampaa sävyä?

  kiitos ihan hirveästi jos viitsit vaivautua! =)
  -netta

  Vastaa
 18. Serafia: En ole kokeillut, mutta kehuja olen kyllä kuullut. 🙂

  JLCHARLOTT4: Aloituspakkauksen purkki riittää n. 2-4 kuukautta, isompi purkki 5-9 kuukautta käyttömäärästä riippuen. Itselläni ainakin 9 kk, reilummin peittävyyttä tarvitsemallani työkaverilla kuulemma reilut 5 kk. Todella riittoisa, siis.
  Fairly Light on selkeästi vielä kellertävä ja vaalea, Fair on neutraalimpi ja vaalein. Itse käytän Fair-sävyä ja oma ihoni on todella vaalea keltapohjainen.

  netta: Vaatii tosiaan sen oikean tekniikan oivaltamisen tai muuten on täyttä kuraa. 🙂
  Fair on hieman vaaleampi ja neutraalimpi sävy kuin vaaleahko ja kellertävä Fairly light. Itse käytän Fair-sävyä.

  Vastaa
 19. Olisi kiva, jos voisit sanoa mielipiteesi tälläiseen asiaan:

  Minulla on loppumassa kasvojen putsari, ja olen miettinyt kaksoispuhdistukseen siirtymistä. Minkätyyppisiä tuotteita suosittelet kumpaankin vaiheeseen, meikkien pesuun ja kasvojen pesuun? Minulla on hyvin pintakuiva iho, joka tosiaan on hilseillyt talvella pahemmin. Nyt kevään tullessa (ja kiitos BM'n) hilseily vähenee ja iho muuttuu lähes normaaliksi (silti usein pintakuiva kesälläkin otsasta ja nenästä). Olen kokeillut kaikenlaisia putsareita öljyistä, maidoista vaahtoisin ja geeleihin, enkä karta melkein mitään (geeliä ehkä vähän, kuivuuden takia, mutta siitäkin olen valmis joustamaan ;D). Menen ensi viikolla kauppaan tutkimaan tuotteita, mutta olisi kiva kuulla, että minkätyyppisiä tuotteita kannattaa siellä katsella kumpaankin puhdistuksen vaiheeseen. 🙂
  Merkeistä olen kokeillut melkein laidasta laitaan, Biotherm ja Lancome ovat yleensä ihonhoidon suosikkejani. Muita merkkejäkin olen kuitenkin valmis ottamaan huomioon.

  Vastaa
 20. Osaatko kuvailla noita muita sävyjä? Onko ne mediumit jo tummia vai voisivatko sopia perussinisilmäsuomalaiselle?

  Vastaa
 21. janina: Itse olen tykännyt älyttömästi käyttää kaksoispuhdistuksen ykkösvaiheessa Lumenen Time Freeze puhdistuöljyä. Puhdistaa hyvin ja kuivattamatta, mutta huuhtoutuu vedellä.
  Kakkosvaiheeseen sopii todella moni tuote erinomaisesti, joten siihen en lähde mitään heittämään. Geelit ja voiteet tietysti ehkä maitoja sopivampia, mutta makuasia tuokin. Tuo Lumene kannattaa kuitenkin ehdottomasti tarkistaa. 🙂

  Anonyymi: Eivät ole tummia ja Medium Beige on loistava sävy, jos ei ole ihan vaalea. Medium on muistaakseni aika punertava ja Golden Medium todella keltainen, mutta Medium Beige on varmasti Suomessa myydyimpiä Fairly Lightin ja Lightin ohella.
  Tässä yksi taulukko sävyistä:
  http://2.bp.blogspot.com/_DG5oec-kNUE/SbICNg5XKKI/AAAAAAAAAJQ/R6_zg1IUu7Y/s400/powder+foundation+shades.JPG
  Eivät nyt ole aina ihan realistisia, mutta antavat jo hieman suuntaa ja vertailukohdetta. 🙂

  Vastaa
 22. Janinalle vinkkiä tuohon kaksoispuhdistukseen! Itse aloitin kaksoispuhdistuksen extra virgin oliiviöljyllä hieromalla sitä kasvoilleni pyörivin liikkein ja pyyhkimällä kostealla vanulapulla.Itselläni myös kuiva iho ja tuo toimi loistavasti,eikä extra virgin öljy tuki huokosia joten siitä ei tarvitse murehtia 🙂 oliiviöljy myös kosteutti kivasti!

  Vastaa
 23. Eikö ole olemassa myös vielä vaaleampi, Fair tms? Musta nuo Fairly light ja Light ovat molemmat aika tummia.

  Vastaa
 24. kata kirjoitti..

  Moi! Sopiiko Diorin Forever meikkivoide herkälle, pintakuivalle, punertavalle ja suunympärys ihottumaan taipuvaiselle iholle? Eli siis onkohan siinä joku ainesosa joka voi aiheuttaa ihottumaa? Nyt mulla on iho hyvässä kunnossa antibioottien takia ja haluisin ostaa kunnollisen meikkipohjan joka ei edesauta ihottuman takaisin paluuta..
  Tai uskaltaisinko kokeilla tuota BM ja mikä sävy siinä sopisi minulle (esim diorilla käytän vaaleinta sävyä 10).
  Kiitos jo etukäteen 😀

  Vastaa
 25. Anonyymi: Kiitos. 🙂

  Anonyymi: Itse käytän tuota vaaleinta sävyä Fair.

  kata: En laittaisi pintakuivalle iholle, sillä sen todella mattainen jälki korostaa helposti pintakuivuutta. Ihottumaa voi aiheuttaa lähes mikä tahansa aineosa, jos sille on herkistynyt, eli sen puolesta ei voi sanoa mitään.
  bM:n pohjaa voin kyllä itse suositella ja sävy olisi varmaankin sinulla Fair. 🙂

  Vastaa
 26. Hei, harkitsen kovasti Tuon bM:n tilaamista, onhan se aloituspaketti siis Get Started Complexion Kit ? Se sävy nyt tietenkin minuakin mietityttää, tähän asti olen käyttänyt kesät talvet Maybellinen Mattemoussea tai Wonder finish makeup:a sävyllä 10 Ivory. Välillä käytössä myös Lumenen mineraalimeikkipuuteri sävy 10 Mantelikerma (kesällä 20 Aprikoositee). En kuitenkaan koe, että ihoni olisi ihan supervaalea, vaikka nuo sävyt ovatkin hyvät. Kiitoooos. 🙂

  Vastaa
 27. jenni: Juurikin tuo setti. Light-paketti on varmasti hyvä, sillä sen sisältämä Fairly Light on vaaleahko ja Light antaa sitten hieman enemmän sävyä esim. kesällä käytettynä ja noitahan voi halutessaan sekoitellakin.
  Erikseen myytävänä löytyy sitten kaikkein vaalein Fair. 🙂

  Vastaa
 28. Mulla on tuo bM:n kitti ja oon tykänny kyllä paljon. Itse asiassa se on ollut aikamoinen innoke meikata useammin. Ainoa ongelma on, että Fairly Light on vähän liian vaalea, ainakin näin kesän lähestyessä. Ja Light taas saa mut näyttämään ihan liian keltaiselta. Pitäisi tilata noita medium sävyjä, mutta en oikein osaa päättää Mediumin ja Medium Beigen välillä. Pelottaa vähän, että tuo Medium Beige on liian keltainen myös. Saako mistään muuten samplejä bM:ää?

  Vastaa
 29. Pauliina: Medium on melko punakka, Medium Beige taas neutraalimpi ja aika lailla samaa sävypohjaa kuin Fairly Light mutta astetta tummempana. Mistään ei saa valmiita sampleja. :/

  Vastaa
 30. Oi, hyvät neuvot löytyi täältä! hankin jonkun aikaa sitten Lily Lolon mineraalimeikkipohjan ja sen kanssa olen nyt harjoitellut. Itselläni iho on sellainen, että peittävyyttä tarvitaan ja olen koittanut panostaa tuohon pyörittelyyn ja kokoajan se paremmin sujuukin 🙂

  Tulenpa tänne toistekin! Karkkipäivän kautta löysin.

  Vastaa
 31. Jos haluaa testata, sopiiko mineraalimeikkivoide itselle, niin miten ois jonkun toisen merkin testerin tilaaminen? Suunnilleen samalla tavallahan sen luulisi iholla toimivan sen verran, että näkee sopiiko koko touhu itselle vai ei? Everyday Mineralsilla ja Lilo Lolollahan tosiaan on noita testereitä.

  Oma merkkivalintani on Lily Lolo, paitsi edullisuutensa ja eurooppalaisuutensa vuoksi, myös siksi, ettei siinä ole bismuth-mitäseoli 😛 Olen ihan ihstunut mineraaleihin x)

  Vastaa
 32. Mä oon huomannut, että Fairy light + Light on mun iholle paras yhdistelmä. Pelkkä Light yksin on ehkä aavistuksen liian keltainen talvi-iholla, kun taas Fairy light on liian vaalea. Käytänkin usein sekoitettuina, Lightia sitten yksin kesäaikaan.

  Sävyjä voi käydä kokeilemassa monissa paremmissa kemppareissa, oikean sävyn etsintä on osa niiden palvelua.

  Vastaa
 33. Stazzy: Suomessa bareMineralsia myydään vain Kickseissä. Liikkeissä kokeillaan varmasti mielellään, jos tuotteen aikoo sieltä ostaa. Jos kuitenkin suunnittelee nettitilausta, niin minusta on silloin törkeää hyväksikäyttää myyjiä ja pyytä heitä laittamaan meikin nassuun ja etsimään sopivan sävyn. :/

  Maria: Monilla sarjoilla on tosiaan onneksi mahdollisuus kokeilla sampleja ensin. 🙂

  Vastaa
 34. Moi, minulla on myös tuo Bare Mineralsin Starter Kit, ja tykkään kovasti tuotteista. Ainoa ongelma, johon olen törmännyt, on että kabuki-harjasta irtoaa ihan hirvittävästi karvoja. Meikkaamisen jälkeen niitä on naama täynnä. Oletko itse törmännyt samaan, ja osaatko kenties suositella jotain parannuskikkaa? Karvanaama ei ole ihan se look mihin meikeillä pyrin.. 😉

  Vastaa
 35. ella: Kunnon siveltimestä ei kuuluisi lähteä karvoja pahemmin, ehkä ennen ensimmäistä pesua voi vielä jonkun verran lähteä, mutta ei muuten. Tuttu tosin tärveli omansa käyttämällä ahkerasti desinfiointisuihketta, joka sai karvat kuiviksi ja irtoilemaan. :/
  Olethan tosiaan pessyt tuon siveltimen jo? Jos ongelma ei parane, niin ota yhteyttä sinne, mistä paketin ostit. 🙂

  Vastaa
 36. Oletko yhtään selvillä suomalaisen MsChicin mineraalimeikeistä? Ne kiinnostaisi juuri tuon kotimaisuuden vuoksi, mutta laadusta en tiedä yhtään mitään. Erittäin hyvät kabukit ja muut siveltimet siellä kyllä on.

  Vastaa
 37. jos vaikka?: Ei ole kokemusta noista, mutta kolmesta aineesta koostuva inci (MINERAL FOUNDATION RADIANT ) näyttäisi siltä, että tuo voi olla aika kuivakan tuntuinen, jos rasvaisuutta imevä kaoliini on pääraaka-aineena. Rasvaisella iholla varmasti ok (riippuen tietysti, kuinka hohtavan jäljen jättää), mutta kuivemmalla ehkäpä jopa liiankin kuiva jatkuvassa käytössä. :/

  Vastaa
 38. Tuosta levityksestä… kun tilasin Everyday Mineralsilta ja niissä ohjeissa lukee, että pitää dipata kannessa ja sitten pyöritellä naamalle? Mutta sinä sanoit että kannessakin pitää pyöritellä niin mitä minä nyt teen 😀

  Vastaa
 39. Anonyymi: Voit itse kokeilla, mikä toimii parhaiten, mutta samalla idealla nuo kaikki toimivat kun lähes samoista aineista koostuvat ja minusta aine pitää ehdottomasti pyöritellä ensin siveltimen sisään, jos sillä tahtoo ohuen ja peittävän lopputuloksen raskaan meikin sijaan. 🙂

  Vastaa
 40. Heippa! Kysyisin sellasta että osaatko sanoa, että jos esim. Everyday mineralseja ja BM:ää "sekoittaa" keskenään, mikä on tulos? Voiko niin tehdä onnistuneesti? Toinen vaihtoehto on se, että laittaa niitä vuorotellen naamalle. Onko siitä haittaa? Tarkoitan nyt meikin toimivuuden kannalta 🙂

  Vastaa
 41. Anonyymi: Voit joko sekoittaa suoraan yhteen tai laittaa päällekäin, aineet ainakin periaatteessa toimivat yhdessä. 🙂

  Vastaa
 42. Paljonko tuo baremineralsin pohja maksaa? Siis jos ostan täysikokoisen pohjan, paljon sinun omasi maksoi? Tuntuu, että en tuota starter kittiä taida tilata, kun ainut asia minkä oikeasti haluaisin olisi se meikkivoide. Kiitos jos ehdit vastata!

  Vastaa
 43. Olen yrittänyt Bare Escentualsin kotisivulla tiirata sitä yhtä uusimmista sävyistä, Golden Fair, joka on tullut Light -sävyn kaveriksi keltapohjaisiin vaaleimpiin sävyihin.

  Itselläni on ollut kokeilussa sekä Fairly Light että Light ja kumpainenkin matsaa huonosti. Fairly Light heittää ihollani punaiseen sävyyn ja Light puolestaan tekee ihosta todellakin liian tummann ja sävyktään todella keltaisen ruskean.

  Houkuttaisi päästä kokeilemaan sävyä Golden Fair mutta koska lähimaillakaan ei ole paikkaa, jossa pääsisin näkemään luonnossa tuon sävyn, niin ajattelin pyytää sinua toimimaan "silminäni" ja kuvailemaan ko. sävyä.

  Olen iholtani vaalea ja keltapohjainen ilman pienintäkään punaisen tai ruskean vivahdetta.
  Olisin todella kiitollinen, jos voisit auttaa minua. Olen aivan myyty Bare Escentuals -originaliin mutta vielä kun löytyisi se oikea sävy…

  Vastaa
 44. …todellakin liian tummann ja sävyktään todella keltaisen ruskean…

  Unihiekkaiset sormeni kyllä tarkoittivat jo aiemmassa kommentissa kirjoittaa sanat tumman ja sävyltään :).

  Vastaa

Jätä kommentti