No, it’s not Cillit BANG

On eräs tuotemerkki, jonka tuoksut hukkuivat ennen täysin massaan, mutta joka on näköjään löytänyt uuden tavan saada ne erottumaan muista. Ennen tuoksumerkin tuoksut olivat minulle oikeastaan täysin yhdentekeviä enkä koskaan oikeastaan edes muistanut esitellä niitä uutta tuoksua hakevalla asiallaalle. 
Nyt, merkin kahden viimeisimmän tuoksulanseerauksen myötä en edelleenkään välttämättä tulisi kävelleeksi asiakkaan kanssa sen omalle tuoksuhyllylle, mutta ainakin sen tuotteissa on jo (paljonkin) sitä jotain, joka jää väkisinkin mieleen.
Merkki on Moschino, jonka hämmentävän viimeisimmän tuoksulanseerauksen moni varmasti muistaa. Moschino Toy oli nallekarhun sisään ängetty hajuvesipullo, johon pääsi käsiksi repimällä nallen pään irti.  Sekä tuoksu että sen mainos näyttivät todella hämmentäviltä ja kun tuoksu saapui myymäläämme myyntiin, yritimme kovasti keksiä, kelle sitä voisi ihan oikeasti yrittää tarjota -ottaen myös huomioon, että kyseessä on unisex-tuoksu.
Söpö pullo voisi vedota nuoriin naisiin, mutta ökymäinen hinta taas ei. Ja ne kuluttajat, jotka olivat valmiita maksamaan tuoksustaan reilummin ja suosivat silti nallepulloihin pakattuja tuoksuja olivat harvassa. En myöskään koskaan bongannut sitä miestä, jonka kohdatessani olisin välittömästi tienyt, että tämä on hänen tuoksunsa ja kehdannut tarjota sitä hänelle. Lienee siis sanomattakin selvää, etten ole myynyt yhtäkään Moschinon Toy tuoksua.
Jos nallepakkaus oli hämmentävä ja repäisevä, niin sitä on kyllä merkin uusinkin hajuvesi. Merkin nykyinen taiteellinen johtaja Jeremy Scott  todellakin rakastaa hämmentää, sillä uusi hajuvesi näyttää tältä:
Ja ei, en ladannut teille vahingossa Cillit BANG -pullon tai sen kilpailijan kuvaa. Mochino Fresh Couture on nimittäin Moschinon uusin hajuvesi, joka on pakattu varsin yllättävän näköiseen pulloon.
Tuoksun ja tuoksupullon ideana on rikkoa rajoja yhdistämällä äärimmäisen arkinen kodin siivoustuote ylelliseen hajuveteen ja rajoja se kyllä todellakin rikkoo!
Ja täytyyhän se myöntää, että kaikessa erikoisuudessaan pullo on tosiaan niin oudon kiinnostava, että jos sellaisen näkee tuoksuhyllyllä, on sitä pakko koskea ja tuoksuttaa. Jollain kierolla tapaa homma siis toimii! (En tosin tiedä, kuinka moni tahtoo viedä tuoteen kotiin asti.)
Erikoisen pullon sisältämä tuoksu aukeaa mandariinin, bergamotin ja ylang-ylangin raikkailla nuoteilla, jotka yhdstyvät sen sydämessä vadelman, valkoisen pionin ja  osmanthus-kukan sävyihin. Tuoksun pohjalla tuoksuvat puiset sävyt ja patsuli. 

Tuoksua on saatavilla 30 ml, 50 ml ja 100 ml pulloissa ja itseasiassa palaisin halusta saada käsiini 30 millisen pikku söpöläisen, sillä senhän on pakko näyttää aivan äärettömän suloiselta nukkejen käyttämältä siivousaineelta!

Mitäs sanotte Moschino Fresh Couture -tuoksusta -tai lähinnä sen pullosta?
Lisää tietoa tuoksusta Fragrantican sivulta, josta kuvatkin ovat peräisin.

19 kommenttia artikkeliin ”No, it’s not Cillit BANG”

 1. Tosi hämmentävää. Pullon muotoilussa on myös se riski, että joku aamu unenpöpperössä käyttää vahingossa sitä Cillit Bangia hajuvetenä.. Tai pesee hajuvedellä vessanpöntön. 😀

  • Komppaan kyl sua ihan täysillä,oon ainaki ite niin aamu-uninen et riskit ois vähän turhan suuret! 😀

 2. No ohhoh! 😀 Tuo on kyllä semmoinen pullo, että sitä tuskin tulisi säilytettyä missään näkösällä. Mutta kieltämättä mielenkiintoinen tuoksu ja varmasti saa ihmiset tutustumaan siihen tarkemmin.

 3. Todella erikoisia, en ollut ennen kuullutkaan näistä tuoksuista! Myydäänkö näitä missään Suomen kaupoissa?

 4. Hyvät pyssyt! Olen omistanut useammankin Moschinon tuoksun, mutten ehkä juuri viimeiseen pariin vuoteen, ja nyt kyllä leuka loksahti auki tämän markkinoinnin edessä. On lähinnä sellainen WTF-olo. Toi tuoksu kuulostaa tosi kivalta, mutta… mutta… MUTTA. Tuo pullo. Jotenkin sitä itseään parfymoidessa kaipaa juurikin sitä ylellisyyden tuntua, jonka kauniin lasipullon käsitteleminen antaa, enkä voi mitenkään mieltää ylelliseksi ajatusta siitä, että suihkisin itseäni ikkunanpesuaineella. Tai, siis, sillä pullolla.

 5. tulee mieleen miley cyruksen imago tai brändi, että yritetään tehdä jotain tosi oudon hätkähdyttävää ja niin kitschia, että ollaankin jo taiteellisen puolella ja kyllä kannattaa maksaa. mutta niin – onko sellaisia asiakkaita ainakaan suomessa, on toinen kysymys.

 6. No huhhuh! Tuo on niin kierolla tavalla onnistunut, että kyllähän se minikoon tuoksu-jos ei nyt mikään siivottoman kallis ole-kiinnostaisi hankkia 😀

 7. Huh, todella vastenmielinen! Ja olen aika härö itsekin;) mutta ajatus siitä, että suihkisi päälleen jotain noin kemikaalisen oloista, olisi kuvottava. Hei, minäpä suihkautan Pirkan lasinpesunestettä ranteisiin, yummy. pidänkin eniten luonnonkosmetiikan hajuvesistä. Oikein puistattaa, hyi olkoon. Mutta kiitos postauksesta!:)

 8. Wau! Uskomattoman hieno keksintö. Että jollakin välähtää. Hankin itselleni jos vain tuoksu on sopiva. Niin hieno että menis paraati paikalle. Siis tuo siivouspullo. Mieheni saattaisi jopa ostaa sen jos vain näkee kaupassa. Onneksi alkaa tulla tällaisiakin näkökulmia ulkoasuun. 😀 I like it!

 9. Vitsikäs idea. Ja onhan noissa niin paljon alkoholia, että kyllä tuolla siivouskin sujuu 🙂

 10. Mun mielestä kyllä aika loistava idea! Niin odottamaton ja hämmentävä, että varmasti herättää kuluttajien mielenkiinnon…

 11. Siis tämähän on juuri niin nerokas että todellakin ostaisin ja pitäisin esillä jos tuoksu olisi mieleinen. On siis mentävä nuuskimaan kun tähän jossain törmään. Minua ei koskaan ole puhutellut mitkään sievät pullot vaan kaipaan jotain räväkämpää omaan persoonaan sopivaa

 12. Tuoksu kuulostaa kivalta mutta pullo ei houkuttele ostamaan sitä vaikka tuoksu itsessään olisikin hyvä… 😛

 13. Toi nallepullo on vähän plääh – lapsellinen? Nallen pään irti repimisestä huolimatta, mutta tää siivousainepullo! Niin typerä ja outo idea, että toimii! 😀 Joo!

 14. Ostin tuon nallen ,kun hinta oli vaan 12,50 puntaa eli 17 euroa.Fragrance Directillta vähän aikaa sitten.Mun mielestä se oli jo niin hyvä hinta,että pakko oli saada.
  Toivottavasti tuo uusinkin tulisi joskus myöhemmin mojovaan alehintaan vastaan:)

Kommentointi on suljettu.