Ota lomaa arjesta kotisohvalla

*Sis. mainoslinkin

Koronavirus on pakottanut monet pysymään kotona viime viikot. Epäilen, että haastavinta tilanteessa ei useille ole niinkään ollut itse kotona oleminen vaan se, kuinka monien asioiden tulisi jatkua kuten ennenkin, mutta oman kodin seinien sisällä.

Uskon, että tämä tuo kotoiluun aivan erityistä rasitetta. On aivan eri asia vain olla kotona vaikka viikonlopun vietossa työviikon jälkeein kuin olla kotona ja hoitaa samalla arjen askareet, päivätyöt ja mahdollisesti myös huolehtia jälkikasvustaan ja jopa sen oppivelvollisuuden suorittamisesta.

Moni myös kokee, että kotona vietetty aika tulisi käyttää hyödyksi ja pyrkii kokoajan olemaan jollakin tavalla tehokas. Nythän on aikaa siivoamiselle, kokkaamiselle, opiskelulle, liikunnalle ja vaikka mille muulle puuhalle, joiden yhdistelystä saattaa nautinnon sijaan tulla jopa hampaat irvessä suorittamista.

Elisa Viihde Aitio tarjous Virve Fredman

Vaikka pääsiäinen ei niinkään tuo muutosta itse kotona olemiseen, voi se kuitenkin tuoda paljon kaivattua muutosta omien korvien välissä laukkaaviin ajatuksiin.

Kun koronavirus pitää paikat suljettuna ja pääsiäinen tarkoittaa useaa peräkkäistä pyhäpäivää, voi vihdoin koittaa ottaa rennosti ja yrittää edes muutaman päivän ajan antaa itsensä olla suorittamatta arkea. Se tekee kaikille välillä todella hyvää.

Koska rakastan rahaa säästäviä ja aivan erityisesti niitä ilmaisia vinkkejä, halusin tässä yhteydessä antaa yhden sellaisen, tähän tilanteeseen täydellisesti sopivan:

*Elisa Viihde Aitio tarjoaa maksuttoman 30 päivän kokeilujakson elokuvia ja sarjoja täynnä olevaan palveluunsa.

Edit. 07/2020: Elisa on päivittänyt palvelunsa eikä tarjous ole enää voimassa. Nykyään Viaplaysta löytyvän palvelun *ajankohtaisin tarjous löytyy täältä.

Voiko oikeasti olla paljon parempaa kun vain sallia itsensä vetäytyä yksin, läheisen tai vaikka koko perheen kanssa sohvalle, ottaa mukaan herkkuja ja virittää päälle viihdemaraton?

Katson itse melko harvoin elokuvia ja myönnän kuuluvani niihin ihmisiin, jotka tykkäävät käyttää kotoiluaikaa tehokkaasti esimerkiksi lukien, opiskellen ja töitä tehden. Katson toki välillä jotakin sarjoja (yleensä kausiluontoisesti ahmien), mutta tavallisesti lyhyet dokkarit ovat eniten omaan makuuni.

Eilen kuitenkin päätin, että nyt on ihan oikeasti aika vain rötköttää mieheni kanssa yhdessä sohvalla hyvän leffan ja herkkujen kanssa – en nimittäin edes muistanut, koska olisin viimeksi katsonut kokonaisen elokuvan.  Täytyy myöntää, että se hetki teki meille molemmille todella hyvää!

Elisa Viihde Aitio tarjous Virve Fredman

Vaikka monessa paikassa toitotetaankin, että pääsiäinen on loistavaa aikaa tehdä asioita yhdessä perheen kanssa uskon, että moni aikuinen on nyt todella paljon oman lepohetken tarpeessa. Kaiken yhteisen tekemisen ei tarvitse olla suurta järjestelyä vaativaa ja nyt jos koskaan on tärkeää muistaa olla itselleen armollinen.

Elisa Viihde Aitiosta löytyy paljon elokuvia, dokumentteja ja sarjoja niin aikuisille, lapsille kuin koko perheellekin. Lasten Aitiosta näyttää löytyvän paljon eri ikäisille lapsille sopivia ohjelmia ja elokuvia, joita lapset voi parkkeerata katsomaan siksi aikaa, että vanhempi saa pienen hetken omaa aikaa. Kun saa hetken ladata omia akkujaan, jaksaa jälleen paremmin olla myös läsnä läheisilleen.

Aitiosta löytyi myös sellaisia elokuvia, joista on varmasti viihdettä koko perheelle ja joiden katsominen yhdessä tuo lepohetken kaikille: lapset saavat yhteistä aikaa vanhempiensa kanssa ja leffahetken kokemus yhdistää, kun leffan tapahtumista voi keskustella yhdessä, mutta silti korona-arjen uuvuttama vanhempi saa hetkeksi lakata suorittamasta,  ja voi vain nauttia hetkestä sohvalla aivot narikassa.

Lasten kanssa leffahetkestä voi toki tehdä myös suuremman leikin, johon valmistaudutaan yhdessä naposteltavia kokkaillen ja järjestellen, elokuvaa varten voi askarrella elokuvaliput ja elokuvaretkelle voi päättää vaikka perheen yhteisen pukukoodin, jonka mukaan jokainen pukeutuu.

Leffareissu oman olohuoneen sohvalle voi olla lapsille yhtä loistava pääsiäismuisto kuin mikä tahansa muukin reissu, kun tunnelma vain on kohdallaan.

Elisa Viihde Aitio tarjous Virve Fredman

Tuo mainitsemani Elisa Viihde Aitio -palvelu oli itselleni ulkosuomalaisena aivan uusi, sillä aiemmin olen käyttänyt lähinnä vain Netflixiä. Palvelu oli kuitenkin todella helppoa ottaa käyttöön ja itse klikkailin sen päälle tänne Ruotsiin muutamalla napin painalluksella.

Elokuvia ja TV-sarjoja voi katsoa sen kautta tietokoneella tai älytelevisiolla, minkä lisäksi puhelimeen ja tablettiin voi ladata Elisa Viihde -sovelluksen, jolla palvelu toimii samalla tavalla.

(Kuukauden maksuton kokeilujakso ei sido mihinkään ja sen voi lopettaa koska tahansa. Jos kokeilujaksoa ei lopeta ennen uutta laskutuskautta, maksaa Elisa Viihde Aitio 11,90 euroa kuukaudessa.)

Palvelu oli minulle kiva tuttavuus, joten halusin vinkata siitä siltä varalta, että siellä on joku muukin, joka ei ole sitä vielä kokeillut. Meillä tulee erityisesti tämän pääsiäisen aikana varmasti kulumaan vielä useampi elokuva sekä yhdessä että erikseen katseltuna!

*Elisa Viihde Aitio -palvelun 30 päivän maksuttoman kokeilun voi lunastaa käyttöönsä täältä.

Edit. 07/2020: Elisa on päivittänyt palvelunsa eikä tarjous ole enää voimassa. Nykyään Viaplaysta löytyvän palvelun *ajankohtaisin tarjous löytyy täältä.

Elisa Viihde Aitio tarjous Virve Fredman

Kenelle suoritusvapaa pääsiäisloma leffojen ja TV-sarjojen parissa tulee tarpeeseen?

Jätä kommentti