Testissä Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy

*Sis. mainoslinkin

Rakastan puhdistusöljyjä ja vannon kaksoispuhdistuksen nimeen. Hyvä puhdistusöljy poistaa kasvoilta vaivattomasti meikin, liiallisen talin, ihonhoitotuotteet ja muut epäpuhtaudet, minkä jälkeen puhdistusvaahto pääsee syväpuhdistamaan nimenomaan ihohuokosia. Ongelma hyvän puhdistusöljyn löytämisessä on usein vain ollut siinä, että puhdistusöljyjä on Suomen markkinoilla tarjolla ylipäätään erittäin vähän. Parin edullisen merkin tuotteet ovat käyneet pyörähtämässä kauppojen hyllyillä, mutta koska puhdistusöljyille ei ole ollut suurta kysyntää, ovat ne lopulta kadonneet vähin äänin.

Korealaisen kosmetiikan suosion myötä myös puhdistusöljyille on kuitenkin tullut lisää kysyntää ja parhaan valikoiman niitä muodostavatkin edelleen Suomessakin korealaiset kosmetiikkamerkit. Korealaista kosmetiikkaa saa myymälöistä yhä enemmän ja enemmän, mutta sen paras valikoima on edelleen verkkokaupoissa. Korealaisen kosmetiikan suosio on kuitenkin inspiroinut myös länsimaalaisia merkkejä lisäämään valikoimaansa puhdistusöljyn, jolle onkin nyt sitten kysyntää.

Yksi inspiroitunut merkki on Lumene, jolla on itseasiassa jo aiemminkin ollut valikoimassaan puhdistusöljy. Vaaleanpunaiseen pumppupulloon pakattu puhdistusöljy oli kohdennettu ikääntyvän ihon hoitoon, mutta käytin sitä silti kaksikymppisenä  erittäin tyytyväisenä. Öljy jäi kuitenkin pois Lumenen valikoimasta, mutta muutaman vuoden tauon jälkeen Lumenen valikoimaan  tuli aivan uusi puhdistusöljy.

Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy

Sain viime syksynä lanseeratun Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljyn Lumenelta kokeiluun jo ennen Thaimaan matkaamme, mutta en ehtinyt sillon postailla siitä blogiin. Thaimaasta paluun jälkeen olen ottanut öljyn käyttöön uudelleen ja moni on ollut kiinnostunut kuulemaan ajatuksiani siitä.

SISU-linja on kehitetty nimenomaan vastaamaan kaupunkielämän rasitteisiin ja öljy on mitä parhain tuote syväpuhdistamaan ilmansaasteet iholta. 91% luonnonmukaisista ainesosista valmistettu puhdistusöljy tuoksuu muiden SISU-tuotteiden tapaan ihanan metsäiseltä ja suomalaiselta. Tulen usein työpäivän päätteeksi kotiin vähän väsyneenä ja kuten olen kertonut, en ole mikään suoranainen ruotsalaisen yhteiskunnan fani. Kun sitten iltapesuilla huuhdon surujani pois ja puhdistan kasvoilta meikkiä, tuntuu tämän puhdistusöljyn tuoksu jotenkin ihanan kotoisalta ja voimaannuttavalta – siitäkin huolimatta, että en edes ole mitään metsissä viihtyvää tyyppiä.

Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy

Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljyssä on melko täyteläinen ja suorastaan paksu koostumus. Epäilin sen perusteella ensin, että tuote sopisi lähinnä vain normaalista kuivalle iholle, mutta olin erittäin positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka hyvin öljy huuhtoutui iholta pois vedellä. Kasvoille ei jäänyt tippaakaan rasvainen tai klähmäinen tunne vaan tuotteen nimen mukaisesti ihosta tuli syväpuhdistettu. Tämä tuote ei tosiaankaan ole vain kuivuuteen taipuvaisen ihon juttu.

Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy

Moni rasvoittuvan ihon kanssa painiva välttelee puhdistusöljyjä juuri siksi, että pelkää niiden aiheuttavan iholle epäpuhtauksia. Tosiasiassa öljy on kuitenkin mitä parhain tuote puhdistamaan rasvoittuvaa ihoa, sillä samanlainen liuottaa samanlaista, joten öljy poistaa iholta liiallisen talin tehokkaasti.

(Jos tuntuu, että puhdistusöljy saa iholle aikaan epäpuhtauksia, kannattaa lukea tämä aiempi blogipostaukseni aiheesta. Postauksessa selvennetään, mistä se voi johtua ja kuinka helposti tilanteen voi korjata.)

Ihastuin Lumenen puhdistusöljyyn kovasti, mutta siinä oli kaksi pientä juttua, joiden vuoksi se ei ole minusta kympin tuote.

Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy

Ensimmäinen oli sen pakkausmuoto. Tuote näyttää todella kauniilta ja tyylikkäältä pumputtomassa pullossaan, mutta tässä käyttömukavuus menee edelle ja toivon, että puhdistusöljyni on pakattu pumppupulloon. Toki pumputonta pulloa on kätevää kantaa mukana, mutta koska pullo on joka tapauksessa 150 ml, ei sitä voisi ottaa mukaan esimerkiksi käsimatkatavaroihin eikä se muutenkaan ole kompaktein tuote reissuun, joten tykkäisin eniten pumppupullosta, jota on helppoa käyttää kotona.

Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy

Tykkään itse puhdistusöljyistä erityisesti siksi, että niillä on helppoa poistaa sekä kasvomeikki että silmämeikki. Silmäni sietävät puhdistusöljyjä tavallisesti oikein hyvin, mutta jotkut puhdistusöljyt saattavat kirvellä ikävästi silmämeikkiä poistaessa ja tämä Lumenen puhdistusöljy on ehdottomasti sellainen, etten voi käyttää sitä silmämeikin poistoon, sillä sitä menee aina silmiin ja se kirvelee niissä.

Tällä hetkellä käytänkin tätä puhdistusöljyä ihon puhdistuksessa aamuisin, sillä se poistaa täydellisesti kaikki ihonhoitotuotteiden rippeet ja liiallisen talin, muta jättää ihon ihanan raikkaaksi ja pehmeäksi. Aamulla puhdistusöljyä ei tarvitse viedä silmäluomille, joten tuote toimii käytössäni täydellisesti. Aamuputsarina tämä saa siis kympin koostumuksensa puolesta.

Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy

Vaikka Lumenen SISU-puhdistusöljy onkin saatavilla melko helposti Lumenen laajan jakeluverkoston ansiosta täytyy silti sanoa, että pihiä luontoani kirpaisee hieman se, että sillä on hintaa ihan vähän yli 20 euroa. Tuote on minusta loistava ja hintansa arvoinen, mutta ei tuo minusta vielä ihan suoraan vastausta siihen, että Suomen markkinoilta saisi kaupoista löytyä enemmän edullisia puhdistusöljyjä. Jos teillä on sellaisista vinkkejä niin jakakaa kommenteissa!

*Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljyä myy verkossa esimerkiksi Eleven.fi.

Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy

Kenellä on käytössä puhdistusöljy?


Lue myös:

Kaksoispuhdistus: Mikä, miksi, milloin ja miten?

Parempi kaksoispuhdistus 1 + 1 -tekniikalla

Tarvitseeko iho kaksoispuhdistaa jos ei käytä meikkiä?

Voiko vauvaöljyllä poistaa meikin?

16 kommenttia artikkeliin ”Testissä Lumene SISU Deep Clean Purifying Cleansing Oil -puhdistusöljy”

 1. Apua Virve 😀 tää ei nyt liity mitenkään postaukseen, mutta jos lisään ihonhoito rutiineihun The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion, niin uskallanko tai onko järkeä käyttää samalla cosrx bha blackhead power liquid? Miten niiden käyttö yhdessä vaikuttaa ihoon? Mulla on siis aknearpia, finnejä ja mustapäitä ihossa tällä hetkellä.

  • Tulen tänne kans huutelemaan 😀 . Minulla on ollut The Ordinarylta Granactive Retinoid 5% ja se AHA & BHA kuorinta. Nyt en ole käyttänyt kumpaakaan pitkiin aikoihin mutta silloin kun käytin, niin käytin Retinoidia joka ilta ja kuorintaa 1-2 kertaa viikossa. Silloin ne eivät tuntuneet liian vahvoilta yhdessä mutta epäilen muutenkin tuon Retinoidin tehoa. Itselleni se ei oikein tehnyt mitään, vaikka olikin se 5%. Aion nyt tilata sen oikean retinolin The Ordinarylta mutta sitten täytyy varmasti jättää tuo kuorinta pois. Se retinol on kuulemma vähän jytympää tavaraa.

 2. Yvesin Miselliöljy on mahtavaa eikä se kirvele silmissä. Lumenen Sisua on tehnyt mieli kokeilla mutta koska omaan herkkääkin herkemmät silmät, en uskalla ostaa testiin. Mukava siis lukea useammastakin blogista rehellinen mielipide niin ei tule hutiostosta 🙂 Holika Holikan Seed Blossom on kanssa yksi joka ei kirvele, käytän sitä tällä hetkellä:

  https://charmingnails.blogspot.com/2018/07/k-beauty-suosikkeja.html

 3. Hei, tuleeko tänä vuonna elevenin joulukalenteria? Toivottavasti! <3<3 🙂

 4. Olen myös innostunut käyttämään öljyä kasvojen puhdistukseen, mutta en poista sillä silmämeikkiä. Öljyllä pyörittelyn jälkeen voin lisätä vaahtoavaa putsaria suoraan päälle ja marssia suihkuun. Sillä tuntuu hassulta huuhtoa öljy ensin pois ja lisätä vaahtoava tuote, JOS olen menossa suihkuun. Suihkuttomana iltana sitten pyörittelen öljyä konjak-sienellä ja pyyhin Sensain liinalla. Vaahtoavan putsarin poistan myös liinalla ja huuhtelen lopuksi.
  Oliko sulla jo vertailua erilaisista kasvojen puhdistus liinoista? En nyt tarkoita näitä kertakäyttöisiä, vaan kasteltavia, useita käyttökertoja kestäviä liinoja.
  MakeUp Eraser meikinpuhdistusliinalla on tosi helppo poistaa kasvonaamiot! Varsinkin savinaamio istuu tiukassa, mutta märällä Eraselilla pemitys ja pyyhintä.

 5. Erittäin hyvä puhdistusöljy löytyy Yves Rocherilta varsin sopuhintaisena vielä; kyseessä on Pure Calmille-sarjan
  Cleansing Micellar Oil. On pumppupullossa, ei sisällä mineraaliöljyjä ja ei ainakaan omia silmiäni kirvele. Olen ollut tyytyväinen tuotteen hinta-laatu-suhteeseen ja tässä onkin yksi erittäin harvoista tuotteista joita olen käyttänyt jo pari pulloa putkeen. Yleensä kun etsiskelen aina jotakin uutta ja mielenkiintoista 🙂

 6. The Body Shopin kamomillapuhdistusvoi. Joo, purkissa se ei ole juoksevaa öljyä, mutta lämmetessään käsillä ja kasvoissa muuttuu öljyksi. Tai öljymäiseksi aineeksi. Aloitin öljypuhdistuksen tällä tuotteella, hieron naamalle ja pyyhin kostealla musliiniliinalla pois. Toistaiseksi tämä on paras vaahdoton puhdistus mitä olen kokeillut, voittaa myös Lumene Sisu-öljyn ja Valo-balmin. Ainoa miinus on se, että tätä on epähygieeninen käyttää. Tuote otetaan purkista yleensä sormin (tai ainakin minä otan) ja kun tämä muhii kylppärin lämmössä ja yksi purkki kestää kauan, niin voi olla mielenkiintoiset jutskat parin kuukauden päästä avaamisesta. Toisaalta tämähän on puhdistustuote, onkohan sillä vaikutusta asiaan. Minä en ole hajussa, koostumuksessa tai tehossa huomannut pilaantumista edes silloin, kun purkki on aivan lopussa.
  Ihoni on pintakuiva sekaiho, jonka talineritys on huomattavasti vähentynyt näiden vaahdottomien käytön aloittamisen jälkeen. Myös pintakuivuus on vähentynyt eli ihon kunto on kokonaisuudessaan parantunut. Runsaalla kosteutuksella (esim. Lumene lähde-seerumi) lienee myös tekemistä asian kanssa.
  https://www.thebodyshop.fi/camomile-sumptuous-cleansing-butter

 7. Yves Rocherin Pure Calmille Puhdistusöljy! Hinta on edullinen (ainakin ale-aikaan nytkin 6,90€, norm. 11,90€), 150ml pumppupullo ja monesti YR:lta saa myös ilmaisen toimituksen (onkohan se normaalisti ilmainen toimitus yli 17€ tilauksiin?). Tosi kiva perus simppeli puhdistusöljy, joka ei turhia lompakkoa kevennä. Itsellä on tätä purkki käytössä ja olisikohan 6 jemmassa 😀 – saatoin vähän innostua kesäalesta kun sai alle vitosella pullon tätä. 😀 Mutta suosittelen testaamaan! 🙂

 8. Dermosililtä löytyy todella edullinen puhdistusöljy johon olen ollut tyytyväinen!

 9. IsaDoralta löytyy hyvä edullinen puhdistusöljy. Tämä on vielä hajusteeton, joten pitäisi sopia myös herkkäsilmäisille silmämeikin poistoon!

Kommentointi on suljettu.