Bird’s Nest Extract – mitä ihmettä on linnunpesäkosmetiikka?

*Sis. mainoslinkin

Olen se tyyppi, joka tahtoo tietää kosmetiikasta. Minua ei saa niinkään syttymään iloinen meikkien väreillä leikittely tai  kauniisti ja luovasti toteutettu meikki, vaan innostun eniten tuotteista, joilla lopputulos on luotu ja haluan tietää, onko itse tuotteissa, niiden pakkauksissa tai raaka-aineissa jotain erityistä.

Ihan kaikkein eniten innostun kuitenkin ihonhoitotuotteista, minkä vuoksi juuri korealainen kosmetiikka on minusta aivan erityisen huikea juttu. Sytyn erityisesti tarinoista tuotteiden takana sekä tiedosta liittyen niiden raaka-aineisiin ja tiedonjanoni onkin näiden suhteen loputon. Haluan kuulla kaikesta coolista ja haluan tietää kaiken kiinnostavan.

 Skin Food Bird's Nest Sheet Mask

Yksi minua viimeaikoina ihan erityisesti kiinnostanut juttu ovat olleet korealaiset ja japanilaiset kosmetiikkatuotteet, joiden pakkauksiin on painettu niiden hyödyntämäksi raaka-aineeksi bird’s nest. Olin kuullut ainesosasta jo aikoja sitten, mutta aloin vasta vähän aikaa sitten kunnolla selvittää, mistä linnunpesäkosmetiikassa on oikein kyse.

 Skin Food Bird's Nest Sheet Mask

Olin tilannut jonkun aikaa sitten eBaysta kotiin valikoiman Skinfood-merkin kangasnaamioita, jotka kaikki kuuluivat Beauty In A Food -linjaan. Kokoelma sisälsi selkeästi ruuaksi tunnistettavia raaka-aineita hyödyntäviä naamioita, mutta linnunpesänaamion kohdalla mielenkiintoni heräsi. Mitä ihmettä nämä linnunpesävoiteet, -seerumit- ja -naamiot oikein sisältävät, jos sellainen voi kerran kuulua tällaiseen tuotelinjaan?

 Skin Food Bird's Nest Sheet Mask

Homma lähti selvitykseen ja lopputulos oli, että yleisesti käytetty raaka-aine on Swiftlet Nest Extract, joka on siis tietyn lintulajin pesästä saatavaa uutetta. Google osasi kertoa, että tämä samainen lintulaji on juurikin se, jonka pesistä Kiinassa valmistetaan kiinalaisten suurta herkkua, pääskysenpesäkeittoa ja että lintulaji kääntyy suomeksi salangaaniksi.

Linnunpesänaamio

En ole kummoinen kokki eikä pääskysenpesäkeitto ollut minulle tuttu juttu muuten kuin sanana, mutta siihen syventyminen avasi silmäni tämän kosmetiikan raaka-aineenkin kohdalla. Pääskysenpesäkeittoa valmistetaan siis salangaani-lintujen pesistä, jotka syntyvät kyseisen lintulajin urosten kuivuneesta syljestä, joka on ilmeisen ravinteikasta ja keitolla uskotaankin olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Salangaanien pesät ovat ainakin Wikipedian mukaan varsin kalliita ja niiden hinta kohoaa jopa 2000 dollariin kiloa kohti.

Linnunpesänaamio

Linnunpesäuute on siis suomeksi salangaani-linnun sylkeä tai tarkemmin sanottuna siitä eristettyä tehoainetta. Tätä tietoa piti sulatella hetki, sillä en oikein osannut päättää, onko se kivaa ja coolia vai hieman ällöttävää.

Bird's nest supreme brightening facial cream - 1

Varsinkin aasialaisen kosmetiikan kohdalla olen usein hieman ristiriitaisissa tunteissa sen suhteen, kuinka joihinkin raaka-aineisiin tulisi suhtautua. Hevosöljyn käytöstä olenkin blogissani postaillut jo pariin otteeseen ja tullut siihen tulokseen, ettei se oikein tuntunut minusta hyvältä ajatukselta kun ottaa huomioon, että se syntyy kuolleiden hevosten rasvaa hyödyntämällä, mutta tästä salangaanien pesien keräilystä ja sen vaikutuksesta lintujen pesintään en tiedä vielä tarpeeksi. Positiivista on toki se, ettei tähän liity kuolleita eläimiä, mutta jotenkin ajatuksena linnun syljestä eristetty ainesosa kyllä mietityttää.

Skin food Beauty In A Food Mask Sheet Mask -kangasnaamioita voi ostaa eBaysta yksittäin ja useamman naamion lajitelmana. Naamioiden myyjiä löytyy täältä*.

 Skin Food Bird's Nest Sheet Mask

Mitäs te sanotte linnun sylkeä hyödyntävästä kosmetiikasta?

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

7 kommenttia artikkeliin ”Bird’s Nest Extract – mitä ihmettä on linnunpesäkosmetiikka?”

  1. Ei ällötä itseäni sen enempää kuin etanalima, mutta olisi tosiaan mielenkiintoista tietää juurikin tuosta pesien keräilyistä ja sen vaikutuksista lintujen elämään. Kerätäänkö ne esim. pesimiskauden jälkeen? En kyllä haluaisi, että linnuilta ryöstetään pesät, että minä voin lätkiä naamalleni jotain. Olen katsellut näitä tuotteita, mutta mulla ei ole tullut edes pieneen mieleen, että se vaikuttava-aine on sitä mitä kerroit. 😮

    • Minäkään en ole tosiaan tarkemmin miettinyt, että millaisesta ainesosasta ihan oikeasti on kyse ennen kuin nyt vihdoin kun päätin ottaa siitä selvää. Olisi mukavaa, jos jollakin sattuisi olemaan aiheesta enemmänkin tietoa jaettavaksi! 🙂

  2. Itse en käyttäisi ko tuotetta. Minua epäilyttää suuresti tuotteen eettisyys ja kestävä kehitys (tai no sen puute). Monet linnut käyttävät samaa pesää vuodesta toiseen, ei välttämättä salangaanit mutta silti huolestuttaa. Entä rikkoontuuko lintuken pesimärauha? Jos raaka-aine on suosittua, niin en ysko että pesiä haetaan vain pesimäkauden ulkopuolella.

    Hevosöljyäjään en käyttäisi, mutta en koe sitä niin epäeettisenä tuotteena. Itse koen, että niin kauan kuin eläimiä kasvatetaan ruuaksi tai se on muuten hyötyeläin niin kuin hevonen, niin on mielestäni parempi ympäristön kannalta, että eläimestä käytetään hyväksi kaikki mahdollinen. Esim. liivate on hyvä esimerkki. En myöskään ymmärrä, että ko. raaka-aineen käyttö ruoka-aineena ällöttää, mutta ei mietitä mm liivatteen alkuperää, jota on kumminkin vähän kaikkialla.

  3. Rising demand for bird’s nest in recent decades has led to severe overharvesting. While the birds can build additional nests in which to breed after a nest is collected, the overall impact of swiftlet nest collection is negative, particularly on the birds’ reproductive success. While there are surely some suppliers harvesting the nests in a sustainable manner, it’s not possible to tell which brands are using such suppliers and which aren’t.

    Yhden bloggarin ajatuksia miksi ei käytä linnunpesäkosmetiikkaa enää. Veikkaan että pelkästään googlettamalla saa paljon hyvää infoa asiasta.

  4. Varmasti raaka-aine joka jakaa mielipiteitä itse pidän tuota soppaa ja sen ympärillä pyörivää bisnestä epäeettisenä koska ihmiset eivät osaa toteuttaa pesien keräämistä niin ettei siitä olisi linnuille haittaa. Joten jättäisin varmaan itse myös pesiä sisältävät kosmetiikkatuotteet ostamatta.

    http://factsanddetails.com/asian/cat68/sub435/item2429.html

    ”The business is so lucrative and so many nests are collected before the swiftlets have a chance to lay their eggs, there are worries the swiftlets may become endangered. In some cases, birds have their nests snatched two or three times before they get a chance to lay eggs. In other cases poachers take the nests and toss the eggs or young birds to the ground. By one estimate, half a million eggs have been lost in one cave system in Sabah alone.”

  5. 1. Salangaani on suomeksi tervapääsky ja on ihan Suomessakin esiintyvä lintulaji.
    2. Pesiä kerätään myös pesimäkaudella, koska niistä maksetaan paljon. Eli ei mitään kivaa eikä eettistä hommaa.

Kommentointi on suljettu.