33 YouTube-kanavaa minimalismista ja yksinkertaisemmasta elämästä

Elämän minimalistista elämää, mutta vaikka koenkin, että jokaisen kuuluu elää sitä omalla tavallaan, rakastan nähdä, millainen se muiden tapa on. Seuraankin YouTubessa useita erilaisia minimalismiin liittyviä tilejä, joilta saan mielenkiintoista ajatuksia ja inspiraatiota.

Moni on pyydellyt minulta listaa hyvistä minimalismiin liittyvistä YouTube-kanavista, joten kokosin tähän postaukseen sellaisen.

Tykkään hakea YouTubesta inspiraatiota, mutta en ole katsonut näistä jokaisen kanavan jokaista videota. Katselen niitä vaihtelevan kiinnostukseni mukaan.

Tämä 33 YouTube-kanavan lista sisältää hyvin erilaisia tyyppejä, jotka jokainen toteuttavat minimalismia erilaisella tavalla ja erilaisella tasolla. Juuri sen laajan kirjon näkeminen onkin minusta mahtavaa, sillä se muistuttaa siitä, ettei ole vain yhtä “oikeaa” tapaa olla minimalisti.

Näiden kanavien joukosta löytyy varmasti inspiraatiota jokaiselle riippumatta siitä, millaista minimalismia itse juuri sillä hetkellä toteuttaa. Omalla kohdallani minimalismi on yhä jatkuva matka, joka on alkanut tavaroiden raivauksesta, edennyt sitten mielen raivaukseen ja nyt inspiroivinta on yksinkertainen elämä.

Lue myös: Millainen minimalisti olet? – 7 erilaista tyyppiä

Virve Fredman Finish Web Awards palkinto äänestä

1. CKSPACE

Tätä minimalismiin keskittyvää kanavaa päivittää Singaporessa asuva nuori mies. Kanavalla pohditaan paljon erilaisia minimalismiin liittyviä asioita niin tavaroiden vähentämisen kuin minimalistisen elämänkin näkökulmasta.

2. Matt D’Avella

Matt on minimalististen YouTube-kanavien joukossa jo suoranainen klassikko ja hänellä onkin tällä hetkellä jo lähes 3 miljoonaa tilaajaa. Hänen vidoistaan näkyy, että hän on ammattilainen ja tehnyt niitä työkseen runsaasti. Hän käsittelee paljon erilaisia aiheita eikä ole minimalismissaan ehdoton, mikä näkyy esimerkiksi ajoittaisena huumorina hänen ja hänen ei-minimalistisen kihlattunsa välillä. Pidän Mattin huumorista ja videoiden laadusta sekä aiheiden monipuolisuudesta. 

3. Lost Yet Free

Tälle kanavalle ei ole tullut aikoihin lisää materiaalia, mutta itse koukutuin katsomaan sen sisällön aikoinaan läpi, kun kanavan pitäjä teki videoita siitä, kuinka hän matkusti ympäri maailmaa pelkällä vyölaukulla. Siinä oli jotain todella kiehtovaa ja inspiroivaa. Kanavalla ei ole videoita kuin parikymmentä, mutta lähes kaikki niistä ovat todella hyvin toteutettuja.

4. Living Big In a Tiny House

Rakastan katsoa videoita erilaisista pienistä taloista ja tämä kanava on omistettu niille. Kaikki pienesti asuvat eivät ole tietenkään minimalisteja, mutta näistä ympäri maailman kuvatuista videoista saa valtavasti inspiraatiota ja erityisesti ideoita käteviin säilytysatkaisuihin. Vastaavia kanavia on YouTubessa muutama, mutta tämä on suosikkini.

5. Sarah Therese

Sarah Theresen kanavalla on yli miljoona tilaajaa ja siellä jaetaan ajatuksia minimalistisen äidin näkökulmasta. Kaikki kanavan sisältö ei kuitenkaan pyöri lasten ympärillä ja kanavalla onkin todella monipuolista sisältöä liittyen tavaroiden vähentämiseen sekä minimalistisempaan ja yksinkertaisempaan elämään.

6. A Small Wardrobe

Rakastan seurata tätä kanavaa, sillä sitä ylläpitävä, Australiassa asuva daami on ihanan sarkastinen ja selvästi mustan huumorin ystävä. Hän ei ole mikään yli-intoileva tyyppi, vaan ihanan aito ja maanläheinen. Kanavalla on sen nimen mukaisesti paljon asiaa minimalistisesta tyylistä, mutta myös syvällisemmistä jutuista.

7. Benita Larsson

Benita Larssonilla on hyvin tehtyjä videoita, jotka keskittyvät minimalismiin nimenomaan tavaroiden ja niiden huolellisen valikoinnin kautta. Benita on keskimääräistä tubettajaa hieman vanhempi nainen, joka asuu Tukholmassa, joten videoilla korostaa nimenomaan skandinaavistyylinen minimalismi. Videot ovat kuitenkin englanniksi. Videoilla on paljon kauneutta ja minimalismia käsitelläänkin mielestäni eniten nimenomaan estetiikan kannalta. Kaikki on huolella järjestettyä ja kanavalla puhutaankin myös tavaroiden järjestelemisestä ja karsimisesta. 

8. The Minimalists

Joshuanin ja Ryanin voisi mielestäni sanoa aloittaneen “minimalismi-ilmiön”. Miehillä on mm. (Matt D’Avellan toteuttama!) Netflix-dokumentti, kirja ja podcast minimalismista ja he ovat tyyppejä, jotka usein nostetaan minimalismin yhteydessä esiin. 

9. Simple Happy Zen

Tällä kanavalla puhutaan minimalismista monelta eri kannalta, eli aiheet vaihtelevat minimalistisesta elämisestä ostamiseen tai ostamatta jättämiseen, minimalistiseen kotiin sekä minimalismin vaikutukseen henkiseen hyvinvointiin. Videoilla käsitellään ostokäyttäytymistä, terveellistä elämää, kodin raivaamista ja kanavan nimen mukaisesti elämän yksinkertaistamista.

10. Meghan Livingstone

Meghanin kanava keskittyy yksinkertaisempaan elämään ja sillä käsitellään paljon myös ravinnon merkitystä, eli kanavalta voi myös poimia ruokainspiraatiota. Kanavan sisällöllä tähdätään nimenomaan elämänlaadun parantamiseen erilaisilla osa-alueilla. Videoilla jaetaan paljon vinkkejä ja ideoita, joita voi poimia omaan elämäänsä.

11. NEVER TOO SMALL

Tämä kanava on erityisesti meille, jotka fiilistelemme kompaktia asumista. Kanavalla esitellään erilaisia pieniä asuintiloja, joissa voi neliöistä riippumatta elää varsin isosti. Videoilta saa ihanaa inspiraatiota fiksuihin tilankäyttöratkaisuihin ja ne saavat minut aina haikailemaan erilaisten pikkukotien perään. Kanava ei esittele vain pieniä taloja, vaan siellä on erilaisia pieniä asuntoja, joista osa on perinteisempiä ja osa hieman erityisempiä.

12. Jenny Mustard

Ruotsalainen Jenny asuu Lontoossa ja päivittää kanavalleen videoita englanniksi. Kanavan sisältö keskittyy muotiin ja lifestyleen, mutta mukana on myös paljon minimalistiseen elämäntapaan liittyviä juttuja.

13. Kyra Ann

Kyra Ann käsittelee videoillaan minimalismia monilta erilaisilta kannoilta ja puhuu paljon tavaroiden vähentämisestä. Kanavalla esitellään minimalistista elämää ja annetaan siihen inspiraariota, minkä lisäksi videoissa nostetaan esiin myös rahan säästämistä ja kuluttamisen vähentämistä.

14. Gabe Bult

Gabe Bult julkaisee kanavallaan videoita minimalismista, paremmasta elämästä ja oman talouden haltuunotosta. Kanavalla käsitellään sitä, kuinka säästeliäällä elämäntavalla voi saavuttaa taloudellisen riippumattomuuden sekä vähemmän stressaavan elämän.

15. simply by christine

Tällä kanavalla on ihania videoita yksinkertaisemmasta ja hitaammasta arjesta, minimalismista, jätteiden vähentämisestä sekä kestävästä kulutuksesta. Kanavalla annetaankin paljon vinkkejä parempiin kulutustottumuksiin. Tykkään tyylistä, jolla videoit on tehty, eli niillä on paljon vaihtuvaa kuvaa ja Christine on nauhoittanut puheen niille jälkikäteen.

16. The Minimal Mom

The Minimal Mom -kanavalla minimalismia käsitellään perhe-elämän näkökulmasta ja nostetaan esiin sitä, kuinka minimalismi parantaa koko perheen elämänlaatua. Videoilla käsitellään tavaroiden vähentämistä, annetaan ideoita minimalistiseen perhe-elämään ja näytetään kaikenlaisia kodin projekteja. Kanavan nimen vastaisesti äänessä ei ole vain perheen äiti, vaan myös isä.

17. Use Less

Tämä on tanskalainen kanava, jota pitää kolmekymppinen Signe. Kanavalla on juttua minimalismista sekä erityisesti “slow fashion” -ideologian mukaisesta pukeutumisesta ja kapselivaatekaapista. Signen tavoitteena on inspiroida naisia ostamaan vähemmän ja tekemään parempia valintoja erityisesti vaatekaapin sisällön suhteen.

18. Kirsten Dirksen

Tämän kanavan suosituilla videoilla kuvataan vähän erityisempiä koteja, kompakteja asuntoja ja usein vähän ympäristöystävällisempää elämäntapaa. Tämä kanava ei ole suoraan minimalismista, mutta saan siitä itse paljon inspiraatiota. En varmasti ole ainoa, joka ajattelee näin, sillä kanavalla on yli miljoona seuraajaa. 

19. Exploring Alternatives

Tämä on ihana kanava kaikille, jotka haluavat inspiroitua hieman erilaisesta elämäntavasta. Kanavan videoilla esitellään minimalistista elämää, pieniä koteja, pakettiautossa tai matkailuautossa asumista sekä muita vaihtoehtoisia, vähemmän perinteisiä asumismuotoja, joista osa on varsin omavaraisia.

20. Ashlynne Eaton

Ashlynnen videoilla käsitellään minimalismia, tietoista läsnäoloa ja hidasta elämää. Kanavalta löytyy runsaasti inspiroivia videoita tavaroiden vähentämiseen ja pienemmällä tavaraäärällä elämiseen liittyen.

21. Joshua Becker 

Myös Joshua Beckeriä voisi kutsua yhdeksi minimalismi-ilmiön pioneereista. Hän on keski-ikäinen perheenisä, joka on myös kirjoittanut kirjan perheensä matkasta minimalismiin. Lisäksi hänellä on blogi, jossa on myös runsaasti kiinnostavia ajatuksia minimalismiin liittyen. Joshuan tavoitteena on nimenomaan jakaa muille inspiraatiota minimalistiseen elämään.

22. Heal Your Living

Heal Your Living on äärimmäistä minimalismia käsittelevä kanava, jonka videot ovat todella huolella tehtyjä ja laadukkaita. Tällä kanavalla ei käsitellä vain tavaroiden vähentämistä, vaan äärimmäinen minimalismi on kokonaisvaltainen elämäntapa, joka näkyy kaikessa. Videoissa nouseekin paljon esiin myös ekologisuus ja mindfulness.

23. Abundantly Minimal

Tällä kanavalla käsitellään yksinkertaisempaa elämää monelta kannalta. Videoilla annetaan vinkkejä tavaroiden vähentämiseen ja tietoiseen läsnäoloon sekä käsitellään myös taloutta ja ylipäätään minimalistista elämäntapaa.

24. Pick Up Limes

Pick Up Limes -kanavan hyvin tehdyillä videoilla on kolmisen miljoonaa tilaajaa. Kanavalla on minimalismin lisäksi paljon videoita vegaanisesta, helposta ja halvasta ruuasta sekä reseptejä siihen. Videoilta voikin saada hyvää inspiraatiota meal preppaukseen, aamiaisiin, lounaisiin, välipaloihin ja kaikkiin mahdollisiin aterioihin. Minimalismi on jäänyt viimeaikoina hieman pienempään rooliin, mutta kanavalta löytyy silti siihenkin liittyvää sisältöä.

25. Levi Hildebrand

Levin kanava ei ole suoraan minimalismia käsittelevä, mutta monet kanavan aiheista liittyvät siihen. Videoilla käsitellään valintoja, joita jokainen voi tehdä maapallon hyvinvoinnin puolesta, puhutaan eettisistä valinnoista ja käsitellään monia muitakin niihin liittyviä aiheita.

26. Christine Kobzeff

Tällä kanavalla on etupäässä videoita tavaroiden karsimisesta ja esteettisestä minimalismista sekä ruuasta ja minimalistisesta elämästä. Christinen into minimalistiseen elämään lähti nimenomaan meikkien vähentämisestä ja kanavan vanhemmissa vidoissa näkyykin reilusti kosmetiikkaa. Hän nauttii edelleen kosmetiikasta, mutta on löytänyt itselleen sopivan määrän sen suhteen. Videoilta saa varsinkin inspiraatiota minimalistisen, mutta silti kotoisaan sisustukseen.

27. Break The Twitch

Break The Twich -kanavan Anthony käsittelee videoillaan minimalismia ja tavaroiden karsintaa, mutta myös muita elämänlaatua parantavia asioita. Videoilla annetaan vinkkejä mm. tietoisampaan arkeen, tehokkaaseen työntekoon ja moniin muihin yksinkertaisempaan elämään liittyviin asioihin. Anthony antaa runsaasti inspiraatiota siihen, kuinka elämästä voi karsia turhaa monella tavalla, jotta oma mieli voi paremmin.

28. Fairyland Cottage

Fairyland Cottagen kauniilla videoilla ei puhuta vain minimalismista, vaan ne keskittyvät hitaaseen ja yksinkertaisempaan elämään ylipäänsä sekä zero waste/low waste -elämäntapaan. Videoilta saa erilaisia vinkkejä niin syömiseen kuin luonnonmukaiseen siivoamiseen, kosmetiikkaan ja moneen muuhunkin asiaan.

29. Rebecca Sisson

Rebecalla on toistaiseksi ainakin vielä pieni, mutta paljon mielenkiintoista sisältöä tarjoava YouTube-kanava, jolla käsitellään minimalistista ja yksinkertaisempaa elämää. Rebecca ja hänen miehensä elivät ennen asuntoautossa, joten kanavalla on myös siihen liittyvää materiaalia.

30. Simple Victoria

Victoria päivittää YouTubeen kauniita videoita ja hänen kanavansa keskittyy hyvään arkeen, jota minimalismi tukee. Avainroolissa on yksinkertaisemman, hyvältä tuntuvan elämän tavoittelu ja videoilla käsitellään aihetta monista eri kulmista. 

31. The Mini Minimalist

Tätä kanavaa pitää tällä hetkellä 15-vuotias vegaani, joka on myös ollut minimalisti 12-vuotiaasta lähtien. Minusta on mukavaa seurata erilaisissa elämäntilanteissa olevien elämää ja sitä, kuinka minimalismi näkyy juuri heidän arjessaan ja tämä kanava tuokin ihanan tuulahduksen erilaisesta elämäntilanteesta.

32. Rob Greenfield

Tämä kanava on paljon enemmän kuin pelkkää minimalismia, vaikka Rob elääkin tällä hetkellä alle 50 henkilökohtaisella tavaralla. Rob on aktivisti, joka haluaa edistää ekologisempaa elämää ja hänen kanavansa on kattava puheenvuoro vihreämmän maailman puolesta. 

33. Ronald L. Banks

Kanavalla käsitellään minimalismia ja yksinkertaisempaa elämää pelkkää tavaroiden karsintaa ja esteettistä kotia syvällisemmällä tasolla. Kanava kuvaa Ronaldin omia elämäntapamuutoksia ja henkiseen kasvuun liittyviä asioita. Videoilla selvennetään sitä, ettei tavaroiden karsiminen automaattisesti tee elämästä helpompaa, vaan se vaatii myös “mielen karsimista”. Tykkään hänen syvällisemmistä ajatuksistaan, joista myös kuulee usein hänen kiinnostuksensa runouteen. 

Lue myös: Kuuntele äänikirjoja ilmaiseksi 30 päivän ajan

Virve Fredman luonto

Mitä minimalismiin liittyviä YouTube-kanavia te seuraatte?

8 kommenttia artikkeliin ”33 YouTube-kanavaa minimalismista ja yksinkertaisemmasta elämästä”

  1. Hei tehän aloititte myös youtube-kanavan joskus miehes kanssa! Se ei sitten tainnutkaan kiinnostaa teitä tarpeeksi? 😀 Sinänsä harmi, muistan että olitte luontevia kameran edessä.

  2. Seuraan itsekin muutamia näistä, tykkään sellaisesta maltillisesta ja vähemmän oppikirjamaisesta tavasta kuoria syvempiä tarpeita ja arvoja vastaavaa elämää. Huumori on aina hyvä lisä. Hyvä elämä on usein lempeää elämää ja siinä kokemus auttaa.

  3. Hauskasti suurin osa olikin tuttuja, pitää kurkata siis loputkin. Kiitos vinkeistä! Näistä ehkä A Small Wardrobe on suosikkini.

Kommentointi on suljettu.